Konya nasıl bir şehir ?

İşte ikiside dogrumu sizce. Ben gizli yapılanada dogru demedim. Ama ulu orta yapılacagına (mahremdir bilirmisiniz bilmem) gizli olsun tercihim. Gözüm görmesin. Benim dinimde özel hayat gizlidir. Sizin dininizi bilmedigim için bişey diyemem.
Ben de müslümanım çok şükür benim anlamadığım yok şu şehir böyle yok şu şehir şöyle diyorlar ben anlamlandıramıyorum her şehrin iyi ya da kötü insanları ve mevkileri vardır Konyada zina çok varmış ee İzmirde de ulu orta sevişiyorlar ne fark var 😬gizli yapanlarda da eşlerini aldatanlar var dıştan bakarsın dinini yaşıyor arka planını bilen yok diğeri de ulu orta😬aradaki farkı açıklayabilecek varsa beklerim

Memleketim hakkında neler yazılmış şok içinde okudum 🙂 30 yıldır buradayım onların hiçbirini yaşamadım. Bursa'da bulundum orda da bana laf attılar hani bu Konya'ya özgü değil sanıyorum. Hayat kadını sadece Konya'da mi varmış ben şok 😱😱

Bazı insanlar yobazdir evet benim de sevmediğim insan tipi var da tüm hepimiz mi öyleyiz saygı değer kraliyet ailesi mensubu arkadaşlar? Başka illerde yok mu? Neden bu linç🙄

Lokanta konusuna gelince. 1907 de kurulmuş belki de en eski lokantasıdir o bahsi edilen lokanta. Yeri dar ve 1 WC var. Ama 3 tane lavabosu var . Yani her lokanta öyle değil. Mesela onun meram şubesinde 6 tane falan lavabo vardır. Gidin girin rahat rahat. Sonra bahçe içinde harika bir restorandir.

50 yaşındaki teyzem yazın askilidan başka şey giymez kimse de yadirgamaz. Hele cüppeli erkekler varmış nerde onlar? Ben tek tük görürüm de merak ettim. Çarşaflı kadınlar Suriyelidir. Yerli insanlar da giyer de onların hayatı giyimi bize ne?

Kısa etek tişört her şeyi giydim kimse bana lanet okumadı kimse basım açık diye beni dislamadi. Nerede olmuş bunlar çok merak ediyorum.

Sonra burada kalan başka şehirden birçok arkadaşımız var. Ev aldılar keşke her gelen gitse de buraya tayinimiz daha kolay çıksa.

Rahat edersiniz kardeşim. Kimse sizi yemez burada. İnanın bakın sağ salim gidersiniz gideceğiniz yere. Daha insan yiyen çıkmadı içimizden görmedik hiç.

Aynen öyle yorumladım siz niye bukadar gerildiniz ben onu anlamadım

Gerilmiyorum ki, alıntı yapan kişinin sorularını yanıtlayarak yaşadığım yeri anlatıyorum, siz gerginsiniz muhtemelen beni de kendiniz gibi gergin sandınız. Konyayı genellediğimi de sanmıştınız öyle bir yorumum olmamasına rağmen, sanıp duruyorsunuz sürekli bence bi siz rahatlayın önce.

Ben de müslümanım çok şükür benim anlamadığım yok şu şehir böyle yok şu şehir şöyle diyorlar ben anlamlandıramıyorum her şehrin iyi ya da kötü insanları ve mevkileri vardır Konyada zina çok varmış ee İzmirde de ulu orta sevişiyorlar ne fark var 😬gizli yapanlarda da eşlerini aldatanlar var dıştan bakarsın dinini yaşıyor arka planını bilen yok diğeri de ulu orta😬aradaki farkı açıklayabilecek varsa beklerim
Ikiside zina ikisi de gunah ama birinde riya var digerinde yok desem🤔Ben olaya gunah acisindan degil de şu yönüyle bakiyorum.Acik acik yapilani bilirsin kim neymis tanirsin ona gore davranirsin ama gizliden gizliye yapılanı bilmezsin gardini alamazsin.Bu yuzden Konya bana cok korkutucu geliyor.Yuzunden nur akan yasli basli teyzeler bilmem hangi amcanin kapamasi cikiyor

Arkadaşlar Konyaya taşınma gibi bir durumumuz var açıkçası biraz rahat bir insanım sizce zorlanırmıyım 😞 insanları genel olarak nasıl Konya nın 😌 ( Tekirdağlıyım bu arada kızlar çocukluk arkadaşımla taşınacağız 2 bekar kız yaşayacağız )
Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.

Benim kiyasim sadece ankara ile konya arasında olabilir ve bana göre uçurum var ve inanın bu yazdıklarım çok azı size iyi insanlar rast gelmiş ne güzel ama dile kolay 23 sene yaşadım aynı şehirde de üniversite okudum belki son zamanlarda biraz düzeldiyse bilemem çünkü gitmiyorum artık konyaya
Bende üç yıl önce oradaydım. Dar bir çevrem de yoktu çalışıyordum Konyalı olan olmayan iş arkadaşlarım akrabalarım vs... Ankara’da yaşamadım ama bende İstanbul’la kıyasladım işte. Dediğiniz gibi farklı insanlarla karşılaşmışız.

Bende .Bosna da kalacak birde .orda yerli yok artık hep üniversitesi öğrencisi olunca yerli halkı orda durmuyor artık. Ucuz temiz. bende açıktım dershaneye gittim geldim bir yıl hiç tacize uğramadım.
Bazı kişiler sırf kötülemek için yazmış. Orda okudum, Konyalı değilim ama gençliğimin uzunca bir kısmı Konyada geçti. Çok mutluydum.
Bosna zaten Konyadan apayrı bir yer, beklentiye göre değişir ama giden kişilerin pişman olacağını hiç düşünmüyorum

Ben de eşim sebebi ile bulunmuştum birkaç anımı paylaşabilirim 😂eşimin akrabalarından biri rus ablayla evlenmişti. Onun düğününe gitmiştik. Düğün ortamında gördüğüm kadarıyla bayağı rus gelin mevcuttu. Antalyaya çalışmaya giden genç nüfus yüzündenmiş. Neyse o kadar rus abla yaşıyorsa trakyalı da yaşar heralde diye düşünüyorum.
Alkol almayı seviyorsanız kadın olarak gideceğiniz bir gece hayatı meyhane ortamı yok. Ancak lüks otellerin restoranları falan olur. Biz alkol alamamıştık.

Zaten şehrin çok değişik bir enerjisi var böyle hacca gitmiş gibi hissediyorsun bir süre 😂

Efe çorba türkiye sınırlarında içtiğim en iyi kelle paça çorbasını yapar. Ve fiyatlar çok uygun. Eşimin ailesi yakınlarda bir ilçede yaşıyor. O civarda yerli sebze meyve yazın çok lezzetli olur. Domatesi mis gibidir. İstanbulda atalık tohum organik diye milyorlara satılan o yumuk domateslerin kilosu 1 liraydı ❤️

geceleri şehirde değişik bir hareket var. Sabaha karşı bütün çorbacılar dolu. Ama açık restoran alkol alınan mekan göremedim. İnsanlar bir şekilde gizli saklı deli gibi alkol alıp çorbacılara doluşuyor. 😂
Her ne olursa olsun büyük şehir. Şartlar onu gerektiriyorsa elbette rahat rahat yaşanır bence. Küçük bir ilçe değil köy değil. İstediğin her şeye ulaşman mümkün.

Bazı kişiler sırf kötülemek için yazmış. Orda okudum, Konyalı değilim ama gençliğimin uzunca bir kısmı Konyada geçti. Çok mutluydum.
Bosna zaten Konyadan apayrı bir yer, beklentiye göre değişir ama giden kişilerin pişman olacağını hiç düşünmüyorum
Bosna ogrencilerin mahallesi orada konyali var mi ki orasi apayri 😃

Ikiside zina ikisi de gunah ama birinde riya var digerinde yok desem🤔Ben olaya gunah acisindan degil de şu yönüyle bakiyorum.Acik acik yapil ani bilirsin kim neymis tanirsin ona gore davranirsin ama gizliden gizliye yapılanı bilmezsin gardini alamazsin.Bu yuzden Konya bana cok korkutucu geliyor.Yuzunden nur akan yasli basli teyzeler bilmem hangi amcanin kapamasi cikiyor
Ben uzun süredir İç Anadolu bölgesinde bazı şehirleri gezmek istiyorum okuduklarımı görünce çok şaşırdım neyseki ben bu tarz insanlarla karşılaşmıyorum şanslıyım bu konuda diyebilirim öyle davranacak olan olursa da çirkefe bağlarım ağzı açık kalır:KK70: Bursa örnek verecek olursak en merkezi yerinde popoma taciz yemiş bir insanım ama diyemem Bursa çok kötü hep böyle şeyler yaşanılıyor diye her yerde bu tarz insanlar var maalesef önemli olan bizim nasıl davrandığımız

Gerilmiyorum ki, alıntı yapan kişinin sorularını yanıtlayarak yaşadığım yeri anlatıyorum, siz gerginsiniz muhtemelen beni de kendiniz gibi gergin sandınız. Konyayı genellediğimi de sanmıştınız öyle bir yorumum olmamasına rağmen, sanıp duruyorsunuz sürekli bence bi siz rahatlayın önce.
Yok ben rahatım, Alanyadaki olayı gerçekten yaşadım elbette kimse sizin deyiminizle aaa tesettürlü aaa vaaaa demedi ama hani hissedersiniz ya bi dik bakarlar ben bunu yaşadım belki oranın yerlisidir belki degildir ama ben bunu yaşadım yani yalan söyleyecek degilim. Ayy çok güzelim nasılda güzel tesettürlüyüm herkesin gözü bende havasında bi insan da degilim ama işte başıma gelen talihsiz bir olay yani arkadaşa demek istedigim nasıl ki Alanya da bu tarz bişey yaşadım diye Alanya yobaz bir yer olmuyorsa Konya da olmuyor heryer de bu tarz insanlar olabiliyor

Sokakları güzel, düz, sakin ama benim yaşadıklarıma dayanarak İyi şeyler söyleyemem çünkü 3-4 yılım geçti orada ve çok aksi insanla karşılaştım. Hele El ele tutuşan bir çifti bir amca azarlamıştı zina işlemeye utanmıyor musunuz diye. Aklıma hep o örnek gelir.
Ön yargıyla yanaşmış.Belki de evlidirler ne biliyor

Ben uzun süredir İç Anadolu bölgesinde bazı şehirleri gezmek istiyorum okuduklarımı görünce çok şaşırdım neyseki ben bu tarz insanlarla karşılaşmıyorum şanslıyım bu konuda diyebilirim öyle davranacak olan olursa da çirkefe bağlarım ağzı açık kalır:KK70: Bursa örnek verecek olursak en merkezi yerinde popoma taciz yemiş bir insanım ama diyemem Bursa çok kötü hep böyle şeyler yaşanılıyor diye her yerde bu tarz insanlar var maalesef önemli olan bizim nasıl davrandığımız
Bursada yaşıyorum Bursayi da sevmem ama ben sehri sevmiyorum burada tanidigim insanlar genelde Bursali degil insani hakkinda yorum yapamıyorum

Bosna ogrencilerin mahallesi orada konyali var mi ki orasi apayri 😃
Orada yaşayan insanlarda alıştılar zaten öğrencilere ☺️ geçinip gidiyorlar, ahh nasil ozledim ya. Şu pandemi bitsin hızlı trene atlayıp gezip geleceğim vala.

Benim de iki kız kardeşim parkta beni beklerken biri diğerinin dizine uzandığı için edebinizle oturun diye uyarılmışlardı mesela.

Ön yargıyla yanaşmış.Belki de evlidirler ne biliyor.
Bu insanlar her yerde var. Ankara da da benim arkadaşıma biri sırf tesettürlü diye ben cumhuriyet evladıyım, sizin gibi örümcek kafalıların ne işi var başkentte demişti. Adam metrodaki polisi görünce kaçtı sonra çünkü biz onlara doğru yönelmiştik.

bu benim başıma İstanbul fatihte de geldi :)

Back
X