• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Bu insanlar her yerde var. Ankara da da benim arkadaşıma biri sırf tesettürlü diye ben cumhuriyet evladıyım, sizin gibi örümcek kafalıların ne işi var başkentte demişti. Adam metrodaki polisi görünce kaçtı sonra çünkü biz onlara doğru yönelmiştik.
İşde zihniyet.Örümcek kafa değil bir inanç bu
 
Yok ben rahatım, Alanyadaki olayı gerçekten yaşadım elbette kimse sizin deyiminizle aaa tesettürlü aaa vaaaa demedi ama hani hissedersiniz ya bi dik bakarlar ben bunu yaşadım belki oranın yerlisidir belki degildir ama ben bunu yaşadım yani yalan söyleyecek degilim. Ayy çok güzelim nasılda güzel tesettürlüyüm herkesin gözü bende havasında bi insan da degilim ama işte başıma gelen talihsiz bir olay yani arkadaşa demek istedigim nasıl ki Alanya da bu tarz bişey yaşadım diye Alanya yobaz bir yer olmuyorsa Konya da olmuyor heryer de bu tarz insanlar olabiliyor

Olabilir, ama öyle genel bir tutum yok; örneklendirirken böyle açık yazsanız "Sallamayın" tepkisi almazdınız benden çünkü yerlisiyim buranın, annem, kardeşim tesettürlü. Hadi ben açığım da, görüyorum yani öyle bir tutum yok burada.
Şehirlere dair önyargılar olması normal, mesela ben buraya haftasonları gelen Konyalılara bakarak pek çok çıkarımda bulunabilirim ama gerek yok, çünkü çok iyi insanlarla da karşılaştım Konyalı. Mesela bir abi vardı hiç unutmam, kedimiz camdan düştü bacağı kırıldı ameliyat gerekti. Alanya'da yapacak hekim bulamadık bacağı ampüte edeceklerdi, Konya Selçuklu Vet. Fakülte hastanesine götürdük. Girişteki abi Konyalı, yerlisiymiş, nasıl güzel davrandı uzak yoldan geldik diye her kolaylığı sağladı.
Kedimiz operasyondayken bahçede bize çay getirdi "Yorulmuşsunuzdur gençler" diye ve bizimle sohbet etti öğle arası yemek ısmarlamaya bile gitti.
E şimdi bu abi de Konyalı.

Siz antiörnek vereceğim diye, eleştirdiğinizi söylediğiniz şeyi yaptınız, yapmayın. Öyle tesettürlüye höt söt edilen, "Bu ne?!" diye bakılan bir yer değil Alanya ve hatta ülkenin en karma, herkesin her çeşit insanın sorunsuz bir arada yaşayabildiği ender köşelerinden biri.
 
karnınızı güzel doyurursunuz, lokantalar iyidir, yemekler lezzetlidir, esnafı kaba bana göre. ha hu lu konuşurlar, bir de konyaya has bir şiveleri vardır, şive nedeniyle kaba gibi duruyor ama aslında çoğunun konuşma şekli öyle.
hastaneye vs yolunuz düşerse bazı hastanelerin acil servislerinde kadın- erkek acil diye ayrım yapılmış olabilir, şaşırmayın, konya değil ama beysehirde hastanelerde kadın acil- erkek acil bölümleri var, doktor ve hemşireler de ilgili cinsiyetten. Bir dönem otobüslerde de kadın erkek ayrımı yapılmıştı ama tutmadı.
her yerde cumhurbaşkanın teşekkür posterleri vardı iki sene önce, kalktığını sanmıyorum
gezilecek güzel yerleri var, ben bir turist olarak yazdım çünkü son 20 yılda 4-5 kez gittim ve 3 günden fazla kalmadım. Bence orada yaşarken çok dikkat çekmeyin, tenha yerlerde yalnız dolaşmayın, arkadaşlarınızla güzel anılar biriktirebilirsiniz, üniversiteden sonra çok değişti orası da.
tahminimce siyasi veya dini bakış açıları bir tekirdağlı ile aynı olmayacaktır, mesafeli ilişkiler kurmanızda fayda var.
30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayın
 
Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.

1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim :bicak: Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi:dua:

ben temmuzda yaz günü dizimde eteğim üzerimde kolsuz bluzumla şehir merkezinde bayağı gezdim. Hiç garp bakış hissetmedim üzerimde.
bir de eşimin ailesi de civarda bir ilçede yaşıyor mesela orası küçük ilçe herkes birbirini tanıyor kaynanama şimdi laf ederler diye kolsuz falan giymiyorum. Ama konyada sıkıntı olmadı. Yani küçük ilçede bile kısa kolla gezdikten sonra konya çok rahat.
 
30 yıllık konyalıyım. Şu dediklerinizin birini bile görmedim masallah ne attınız. Turist olarak gelip tüm negatiflikleri biriktirmek zor olmalı. Tenha yerde gezmeyin demissiniz. Ülkenin neresinde acaba tenha yerde kadınlar rahatca gezebiliyor sorarım? Dini anlamda herkes kendi halinde kimse kimseye karısmaz kimsede kimseye zarar vermez. Kültür farkı illa vardır ama konya yasanmaz bir zehir de degil. Ayrıca en az 10 kisi tanıyorum. Ülkenin 4 bir yerinden buraya gecici yerlesip buranın ekmegi ne küfredip yıllardır hala oturan. Beğenmiyorsan yol belli gidersin demi? Ama yok hep laf edip kalıyorlar öyle de baslanıyorlar. Her neyse konya kötü bir zehir degil. Bu önyargılarınızdan lütfen kurtulun. Gezmeye gelin ve tadını cıkarın. İyi insan her yerde var, kötü insan her yerde var. Lütfen unutmayın
Eskişehirde tenha yerlerde gezebiliyorsunuz, gece gündüz farketmiyor, yırtıcı hayvan olamadıktan sonra insandan pek zarar gelmiyor. Bir mahalle hariç tabi. 😀
 
Back
X