- 22 Eylül 2020
- 1.161
- 471
- Konu Sahibi sensational
Arkadaşlar merhaba, konut kredisi hakkında fikrinizi almak istiyorum. Sizce konut kredisi çekmek mantıklı mı? Malum kiralar çok artmış durumda eşime kira ödeyeceğimize konut kredisi çekip 1+1 bile olsa ev alalım diyorum. Fakat eşim kredinin aylık ödemesi çok maliyetli olabilir diyor. Yani kredinin ödemesi kiradan çok daha yüksektir daha fazla zorlanırız diyor. Bir yandan gerçekten her ay kiraya o kadar para vermek içimden gelmiyor. Kendisini bir türlü ikna edemiyorum. Ekonomik durumumuz da şöyle; eşim memur ben ise normalde nişanlıyken kendi alanımda özel sektörde çalışıyordum fakat evleneli daha birkaç ay oldu ve işimi bırakıp eşimle beraber yaşayacağımız şehire taşınma durumunda kaldım. Şehir değişikliği yaptım yani. Burada iş arıyorum fakat henüz bir dönüş alamadım. En son mağazalara falan başvurmayı düşünüyorum en azından kendi alanımda iş bulana kadar. Bende bir an önce çalışırsam konut kredisi çok zorlamaz belki. Konut kredisinin aylık ödemesi gerçekten çok mu fazla oluyor? Bu konuda bilgi sahibi olanlar veya öneri/tavsiyede bulunmak isteyenler var mı