- 22 Eylül 2014
- 5.141
- 7.348
- 198
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Simdi canim ablacim, soyle aciklayayim sizin kizin konustugu 3 dilin de fonetik sistemleri ve gramerleri cok farkli birbirleriyle ortak noktalari yok.
- Maltaca Semitik diller ailesinden, diger Semitik diller sagdan sola kendi alfabeleriyle yazilirken Maltaca gayet de Latin alfabesiyle ve soldan saga yaziliyor.....sizin cocuk bunu cocukken ogrendigi icin cok sansli, yetiskinken bu dili oturup ogrenmek cok cok zor.
- Turkce, fonetik sistem gayet kolay ama morfoloji gayet zor biliyorsunuz ki kelimeler koklere ekler eklenerek yapiliyor. Her ek, her koke gelemiyor, eklerin bir sirasi var, birden fazla ek uc uca eklenebiliyor.
- Ingilizce yazildigi gibi okunmuyor biliyorsunuz, morfoloji gayet dandik ve kolay ama kelimeleri ogrenmek gerekiyor ve fonetik hem Turkceden hem Maltacadan farkli.
Simdi cocukken, ogrenme istatistiksel bicimde oluyor. Yani cocuk dili dinliyor dinliyor, kafasi cikarimlar yapiyor sonra cocuk da konusmaya basliyor. Eeeeeee simdi sizin kizin onunde 3 apayri dil paradigmasi var, biri bizim dilimiz sondan eklemeli, digeri Semitik apayri biir dunya, Ingilizce ise bambaska bir aileden. Simdi soruyorum size bu cocuk ne yapsin??![]()
Misal onune Turkce ve benzer 2 dil Ingilizce-Almanca gelseydi eyvallah derdim. Ama durum buyken bu cocugun gec konusmasi normal. Bu arada tanidigim baska bir ciftin kizlari var, evde babasiyla Almanca, annesiyle Ispanyolca konusuyor, sokakta ise Fince. 5 yasinda konusmaya basladi cocuk dediler ama agzini acitiginda 3 dili birden konustu dedi ailesi. O gunden sonra da susturamamislar. :) Sanirim bu birden fazla dil bilen cocuklar tum sistemlerin kafalarinda teker teker oturmasini bekliyor, poluk porcuk ogrenmiyorlar
Normal bir durum, acele etmeyin. Haydi sevgiler.
Kosovada degilim ama dil sirpcaSırp dili mi 3.dil?
Kosava da değil misin sen?
Tek dil kullanın, ingilizce
Aile, sokak, okul ortak tek dil İngilizce
Benim kız lazimligi falan reddediyor direk alaturka tuvalete giriyor ancak girene kadar sticker la ikna ediyorum çıkması da ayrı bir tören denk gelirse yapıyor tuvalete ama beze de yapıyor tuvaletten çıkınca bezi bağlıyorum da yineBizim salonun ortasinda klozet var
1 aydir salonda duruyor , surekli anlatiyorum ama yok bana misin demiyor , beziyle ask yasiyor , klozetin icine de oyuncaklarini dolduruyor , bazen bebeklerini oturtup cis yaptiriyoruz ama kendi asla oturmazmis , ne memeden vazgeciyor ne bezden
Koca dana oldu halbukim![]()
Yerim seni ❤ ne guzel anlatmissin ama bizim yerel dil maltacadan daha zor
O bakimdan sansli aslinda bizim ogrenmekte cok zorlandigimiz dili dogal yollardan ogreniyor kuzucuk
Ama 5 deme gozunu seviyim , 5 yasinda konusursa ben bu yorgunluga dayanamayip duser bayilirim
Bi de sanki benim dertlenip buraya konu actigimi anlamis gibi az once defterini kalemini almis A harfi cizdi bana gosterip ey dedi
Hani 2.5 yasindasin a harfi cizmeyi becerebiliyosun da neden konusmuyosun diyesim geldi ama demedim tabi , sarilip opup aferin kizima dedim ❤❤
Keşke başka dili de duyup anlama imkanı olsaKosovada degilim ama dil sirpca
Maalesef krese gitmek zorunda ve kreste sirpca konusuluyor , yani ben evde ingilizce konussam bile kreste , apartmanda , markette vs sirpcaya maruz kaliyor
Pedagog ve dil ilişkisini ben söylersem tokat yerim diye korktum. :)Valla panpacım pedagog zaten bu işlerden çakmaz, bu işten çakan grup bence Speech+Language Therapist grubu (konuşma terapisi miydi?) onların da duyma problemli insanlara yardım edeni olacak konusma degil bir de cognitive science veya linguistik diploması/sertifikası olacak. Ölme eşşeğim ölme yaniDuymanın ve öğrenmenin nasıl olduğunu onlar biliyor tek gerisi hikaye. Özelden mesaj çakın yardımcı olurum.
Yok ya gercekten son birkac senedir dogan cocuklar bi tuhaf , ben kesin eminim artik bundanBenim kız lazimligi falan reddediyor direk alaturka tuvalete giriyor ancak girene kadar sticker la ikna ediyorum çıkması da ayrı bir tören denk gelirse yapıyor tuvalete ama beze de yapıyor tuvaletten çıkınca bezi bağlıyorum da yineYoksa her yere yapabilir. Bez emzik biberon hiç birini bırakamadık tünelin ucunda ışık da görünmüyor. Git gide emzik ve biberonla aşk yaşıyor gibi. Bir Allahın kulu daha aaaa daha bezi biberonu emziği bırakmadınız mi derse boğazına yarışmaktan korkuyorum keyfi bıraktirmiyorum ya ben manyağım çünkü
Dana olmaları hiçbirşey değiştirmez zor bunlar zoooooor
Valla panpacım pedagog zaten bu işlerden çakmaz, bu işten çakan grup bence Speech+Language Therapist grubu (konuşma terapisi miydi?) onların da duyma problemli insanlara yardım edeni olacak konusma degil bir de cognitive science veya linguistik diploması/sertifikası olacak. Ölme eşşeğim ölme yaniDuymanın ve öğrenmenin nasıl olduğunu onlar biliyor tek gerisi hikaye. Özelden mesaj çakın yardımcı olurum.
Pedagog ve dil ilişkisini ben söylersem tokat yerim diye korktum. :)
Pedi ve linguistik ortak çalışma alanı
Kizlar pedagoga dil icin gitmedik zaten , bebe deli gibi bir donem gecirdi / azalarak da olsa devam ediyor , 2 yas krizi denen nane yuzunden pedagog destegi aliyoruz
Yarin sana yazicam cherry ozelden , paylasirsin benimle bilgileri
Keşke başka dili de duyup anlama imkanı olsa
Ne duysa kar.
Merak etme, henüz bilinçli konuşmuyor
Taklit ediyor dil seslerini
Resksiyon aldığı sesi ezber etti, onunla talep edip, yanıt veriyor.
Yazı yazmaya başlayınca oturacak hepsi,
Kendimden biliyorum.
Kudurduğumu yazmıştı bi üye, orda yabancı demişti, sen de beğendin
Kınadığın başına gelmesin kız![]()
Hepsi degil ama bir kismi chucky'den beter , misal benim milos2 yas cocuklari Chucky falan mi yahu, bu sendromu burda duydum gordum o gunden beri bebelere farkli gozle bakiyorum artik sogudum![]()
Ptarikte faydasını göremezsin demek istedim ben.Kizlar pedagoga dil icin gitmedik zaten , bebe deli gibi bir donem gecirdi / azalarak da olsa devam ediyor , 2 yas krizi denen nane yuzunden pedagog destegi aliyoruz , dil konusunu da cocuklar konusunda deneyimli oldugu icin kendisine danistim
Yoksa cocugum multilingual bir hayat yasiyor , neden konusamiyor diye pedagoga gitmedim yani
Yarin sana yazicam cherry ozelden , paylasirsin benimle bilgileri
Ben de ki büyükte bu modelden değildi ama başına gelecekleri önceden kestiremiyor ki insan. Benim kizin yaptiginin ceyregini baska biri yapsa cidden döverim ama sabır çeke çeke empati kura kura avutuyoruz kendimizi. Çocuk olduğunuzda anneden çektik anne olduk çocuktan çekiyoruzYok ya gercekten son birkac senedir dogan cocuklar bi tuhaf , ben kesin eminim artik bundan
Yani bende buyugu de var hic boyle degildi oglum , bu ufakliklarda var birsey
Hergun surekli konusuyorum , ben konustukca daha cok yapisiyor memeye , hadi tuvalet konusunda daha cok israrci diilim ama israrci da olsam birsey fark etmeyecek
Halimize bak bucurler nasil parmaklarinda oynatiyor bizi![]()
Ptarikte faydasını göremezsin demek istedim ben.
Her zaman 2+2=4 etmiyor.
Evet alanı odur, eğitimini almıştır, ama günlük hayatta faydasızdır.
Kan tahlili değil ki bu, dünyanın her yerinde aynı tedavi ile yola çıkılıp sonuç alınsın
Mental durum
Yaşayan bilir, bu durumda
Dunyanin en zor 10.diliymis sirpca , ben ing ve italyanca biliyorum , esim ing ve fransizca , 5 aydir ozel ders aliyoruz ama hala belli basli temel cumlelerden oteye gidemedimSirpcayi yillardir duyarim birkac kelime disinda hic ogrenemedim tabi bide bunun disinda 2 dil daha duyuyor hakli olarak agirdan aliyordur konusmayi ulkede sirpca konusuluyorsa muhtemelen onu daha iyi ogrenecektir bir tanidigimin cocuklari turkce anlayip ingilizce cevap veriyordu turkce konusamaz ama anlarlardi:)
Yo, sen gayet iyi biliyorsunYahu guney , kimbilir kime ne dedin de sana cevap veren uyenin yorumunu begendim
Senin bu kindarliginda beni benden aliyor , nasil hatirliyorsun bunlari? Ben kimseyi kinamam , ama sen birini kirmissindir kizmisimdir sana , cevap veren uyeyi de begenmisimdir
Hatirlamiyorum konuyu , yorumu vs
Aha az önce yazdımValla 2 yas krizi konusunda xok faydasini gorduk pedagogun , ozellikle bir donem yas surecindeydi bebem onu bir masal anlatarak cozdu hatun , bana faydasi fazlaca dokundu diyebilirim
Dil konusunda da buradaki yorumlardan cok da farkli birsey soylemedi , bir anda maruz kaldigi tum dilleri konusmaya baslayacak panik olma dedi
Gayet guzel duruyor ama almaya gittigimde kapida beni gorunce memeeee diye kosup sariliyor boynumaBen de ki büyükte bu modelden değildi ama başına gelecekleri önceden kestiremiyor ki insan. Benim kizin yaptiginin ceyregini baska biri yapsa cidden döverim ama sabır çeke çeke empati kura kura avutuyoruz kendimizi. Çocuk olduğunuzda anneden çektik anne olduk çocuktan çekiyoruzBiraktirmaya çalışınca daha da bağlaniyorlar sanki e okulda ne yapıyor peki memesiz