konuşamamak,kendini ifade edememek vs.....

Loveis72

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
154
96
13
İnsanlar genel olarak güzel olduğumu söylerler eşim ailem çevremdeki tanıdık tanımadık herkes hep ay bi arkadaşım sana hayran veya işte annem sana bayılıo gibi şeyler söylerler...ben aynaya bakınca ne görüyorum?bazen kendimi gerçekten beğeniyorum bazende beğenmiyorum...özgüvenin sadece dış görünüşle alakalı olduğunu asla düşünmüyorum hatta öyle düşünenleride anlayamıyorum...yani görünüşüm hayatım özgüvensizliğimi değiştirmiyor...hayatım derkende ailem harikalar allaha bin şükür melek gibiler hep yanımdalar maddi durumları çok iyi..(eşimin işleri baya bozuk uzun zamandırda böyle ama ben seviyorum ve idare ediyoruz bi şekilde)bunca sene sonra psikiyatrist bende dikkat eksikliği olduğunu söyledi...hayatım boyunca herşeyi yarım bırakmamın sebebi buymuş...zaten farkediyordum hep satırları atlayarak okuyorum uzun yazıları okurken sıkılıyorum çnkü...bu yüzdende anlayamıyorum uzun yazıları tekrar tekrar okumam gerekiyor kendimi zor veriyorum...tahammülsüzüm uzun süreli alışverişe yavaş hareket edenlere yavaş konuşanlara tahammül edemiyorum ben hep hızlı yürürüm kısa kısa konuşurum uzun bişey anlatamam...şuan yazdıklarımı kısa kısa anlatmaya çalışıyorum sıkılanlar olmasın diye :) oyüzden karşımdakinide sıkıcakmışım gibi gelio sanırım böyle diye diye artık neredeyse hiç konuşamıcak duruma soktum kendimi :)eşime bile bişey anlatıcağım zaman heycanlanıyorum gereksiz yutkunmak geliyor veya unutuyorum söylüceğim şeyi ve başımdan aşağı kaynar sular dökülüyo resmen o hissiyatı yaşıyorum...belli etmemek için kırk takla atıorum yada kısa kesip konuyu bişekilde kapatıyorum...son zamanlarda ailemle bile konuşurken böyle hissetmeye başladım ve doktora gittim dikkat eksikliğini ozamn öğrendim zatn..panik atak vardı böyle sosyal fobim yoktu ama sonradan bide bu çıktı başıma..buarada hayatım boyunca hep çekingendim ama hiç böyle olmamıştı... 5 aydırda ilaç içiyorum bazen çok iyi oluyorum bazende kötü gününe göre değişiyor...kısaca size şunu sormak istiyorum...ne yapabilirim nasıl özgüven kazanırım nasıl aşarım bu durumu benim gibi olanlar bana yazarsanız çok sevinirim...buarada evlendikten snra arkadaşım hiç kalmadı desem yeridir buda sebep oldu ama girişken değilim tanışamıyorum...aslında eğlenceliyimdir espriliyimdir herkesi güldürürüm yardım ederim kendimden çok veririm yeri gelir kendimi unutur başkasınn derdine koşarım...çok duygusalım ota b.ka ağlarım...hiç bana göre değil bu dünya buzaman...şöyle 90 lar zamanında herşeyin bukdr dejenere olmadığı zamanlarda yaşasaydım keşke...şimdi herkes bi yarış içinde kimseye erişilemiyoki herkes gizli kapaklı herkes kapalı kutu kendini olmadığı gbi gösterme çabasında...konu nerden nereye geldi işte bunlar hep dikkat eksiliği :))

Öncelikle, dilimizi doğru ve güzel kullanmaktan başlayabilirsiniz

Çağımızın sorunu yalnızlık
Teknoloji arkadaşlık,akrabalık bağını azalttı
Konuşma yerine emoji atıyoruz
Sosyalleşebilirsin
Gruplara katıl
Gez toz eğlen
Kişisel gelişim kitaplardan oku
Ve inan

Ozguven çocuklukta kazanılan bir durumdur. Dış görünüş ile kesinlikle alakası yok. Güzelsem ozguvenliyimdir demek kesinlikle saçma olur.

Cok hayal kuran hayallerden bir dünya kuran biri misiniz? Ben çok kuruyorum hayal ve bu yüzden dikkat eksikliğim var. Esime soruyorum, sen de hayal kurar misin söyle böyle olsa diye diyorum, yoo diyor..

Tek başına dışarı çıkmak, gezmek eğlenmek, kalabalık bir ortama girip sohbet etmek gerekir sanırım bunu aşmak için. Yani şöyle bi düşününce de, karşımdaki de aynı ben gibi bir insan, neden böyle oluyorum diyip insanın kendisini yatıştırmasi gerekiyor :)

Reactions: Den
bazen çok sosyal bazende endişeli ve tedirgin oluyorum...karakterimde çok hassas oda etkiliyor bence çnkü beni tanısanız senmisin bunları söyleyen dersiniz :)

Sosyal medya kullanıyor musunuz ? O zaman eski arkadaşlarınızla tekrar sohbet etme imkanınız olur. Sosyal kurslara da katılırsanız yeni arkadaşlar bulabilirsiniz .

nerde ne hata yaptığımı bilemedim...içimden geldiği gibi yazdım sadece
Yok yahu kendinizi ifade ediş şeklinize demiyorum, haddime de değil
Yazım, imla, paragraf bunlar olmayınca okumak gelmiyor içimden.

inanılmaz hayal kurarım ve sürekli bişeyler düşünürüm :) aslında böyle olmama en büyük sebep panik atak maalesef...

evet haklısınız bide uzun yazınca.. ben olsam bende okumazdım :)
Yalnız siz böyle minnoş tepkiler verince vazgeçtim
Okuyacağım en başından, ciddi yorum yapacağım

çok aktif şekilde kullanıyorum ve her gün muhakkak 1 2 kişi yazar bana..çalışmıyorum evde çok vakit geçiriyorum yalnız oda tetikliyor olabilir...

Şimdi; öncelikle dikkat eksikliğinizi gidermek için ne yapmanız gerekiyorsa -uzman tavsiyeleri doğrultusunda- yapmakla başlayın nacizane tavsiyem...
Bu sorunu giderdikten sonra kitap okuma sıklığınızı artırın. “Okurken sıkılıyorum” demişsiniz, hoşunuza gidebilecek ve az sayfalı kitaplardan başlayabilirsiniz.
Hatta çocuk kitaplarından... Ciddiyim.
Arkadaş edinememekten yakınmışsınız; çeşitli hobiler edinip, çeşitli kurslara yazılabilirsiniz.
Bir de “aman karşıdaki sıkılmasın, aman şöyle böyle” diye düşünüp önemsemeyin.
Karşıdakini, kendisinden iyi düşünecek değilsiniz :) Sıkılırsa gereğini yapar değil mi?
Kendinize kültürel ve sosyal anlamda bir şeyler katmayı artırdıkça, özgüveniniz de artacaktır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…