• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu kızım ve bana kafayı yedirecekler

Sizin bundediklerinizi oglum 8 9 aylıkken yapmıştı 4 aylıkken yerinden kıpırdamazdı sizinkinin maşallahı var dr dinle salla gerisini
Gerçekten mi yorumlar iyi geldi biraz :KK43: anlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?

Bebeğim 2 gün sonra 9 aylık olacak
15 gündür dönüyor. Lütfen annelerinizin dediklerini takmayın onlar doktor değil

Bütün testlerini yaptırdım nörolojiye de gidiyor normal dediler sadece yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor en fazla 10 dk
bosuna endiseleniyorsunuz.yuzustu durmayi her bebek sevmez.benim oglum da sevmiyor 10 aylik oldu.emeklemiyor.donmeye ve surunmeye yeni basladi.ha bu arada yuzustunden sirtustune donemiyor daha.ve saglik sorunu yok.siz hala 3 aylik bebek bunu neden yapamiyor diye endiselenecekseniz buyrun :)

Gerçekten mi yorumlar iyi geldi biraz :KK43: anlatıyorum tek tek tamam diyolar iki Üçgün sonra yine aynı. Ev 30 derece dr çorap giymesin diyor onlar çocuğa yelek giydir diyor
Senin annen kocasın annesi demiceksin göndericeksin arada sevmeye gelin uğraşamiyorum diyeceksin gerekirse kırılsınsan yavrum isilik olucak

Kızım 33 haftalık doğdu bir kaza geçirdim kan değerlerim yüzünden ve tedavim için mecburi sezeryan oldum. Uzun süre küvözde kaldı. Şükür ki sağlık problemimiz birşeyimiz yok bende iyileştim. Tabi fiziksel olarak. Mental olarak kafam hiç iyi değil.
Sebebi ise kaynanam ve kendi annem. Çocuk a dese aç b dese aç uyusa aç kalksa aç diyorlar. Sürekli senin sütün doyurmuyor bu çocuk kilo almıyor diyorlar. Emzirirken bazen erken bırakıyor sütün bitti diyorlar. Göğüslerim yumuşakmış sütüm yokmuş. Ben uyuduğumda yada işim olup emanet ettiğimde mama veriyorlar bebeğime. (Yedek bulunduruyorum acil durum olursa diye) sakladım artık. Mama olmasa bile meyve yalatıyorlar ikide bir su veriyorlar gibi gibi.
Kızım şuan 4 buçuk aylık. Doğması gereken zamana göre 3 aylık sayılıyor. Normal bir bebeğe göre bazı şeyleri geç yapıyor. Örneğin oyuncakları uzanıp alması lazım neden almıyor, çağırana bakması lazım neden bakmıyor, çoktan dönmesi lazımdı neden dönmüyor gibi şeyler. Kendi kendine sağa sola dönebiliyor başını kaldırabiliyor agu magu sesler kahkalar atabiliyor doktoru çok iyi diyor. Ben kabullendiremiyorum kimseye erken doğduğunu. Dün kontrolü vardı her tarafı izledi duvardaki resimlere heyecanlandı güldü doktor maşallah çok iyi gördüm dedi. Evdeki gündem şuan neden sırtüstü yüzüstü dönmüyor neden elleriyle kendini kaldırmıyor neden oyuncak tutmuyor neden neden neden ! Çok bunaldım ya. Bebeğimde bir problem varda ben mi anlamıyorum diye düşünüyorum artık çok yoruldum. Bir anne olarak zaten endişeleniyorum iyice turp sıkıyorlar. Nolur bir yorum yapın anormal birşey var mı çocuğumda?
Onlar derler de derler siz takmayın cevabını verin bisey söyleyen olursa benim bebeğim de doğduğundan beri sürekli kusuyordu yediğini çıkarıyordu ve kilosu biraz azdı 3 aya kadar bana da yok sütun yaramıyor yok bilem ne tabi annem söylemiyordu kayınvalide ve bazı kişiler çocuk yediğini çıkarıyor nasıl kilo alsın diyordum anlamıyorlardı şimdi 6 aylık kusmasi durdu ve tombik bir bebek oldu şimdi anlamışlardır 😌ama onu söyleyen yada bir yorum yapan herkesin ağzını kapatıyordum çünkü herkes herşeyi çok biliyor sizde ağızlarını kapatın siz stres olacağınıza onlar üzülsün.bu stresle var olan sütünüz de gider.

Biz çok çocuk büyüttük gördük biliyoruz diyorlar

Onlar çocuk büyütmedi, çocuk büyüdü sadece. Arada fark var. Ve doktordan daha iyi bilmezler. Daha 4 aylik bebeğe su ve meyve vermeye çalişiyorlar.

Ve memen bu arada yumuşak olmali zaten. Yanilmiyorsam 6 haftadan sonra artik memeler bebeğin süt ihtiyacina göre süt yapabildiklerinden artik o eski sertlik kalmiyor.

Sert şekildz rest çek. Anne olarak kimse çocuğunu senden daha iyi bilmez ve düşünmez. Çocuk kilolu olsa bu defa "bu cocuk niye obez" derlerdi. Kisacasi sen iyi bir annesin ve onlari hic takma.

Kesin ve net bir şekilde gerekirse bağırın. !! Bu çoçuk benim ;annesi benim onun kötülüğüne karşı birşey yapmam. En ufak birşey yedirip içemezsiniz. Su dahi olsa. Ki 6 ay anne sütü yeterli. Su bile vermedim ben. Su ver diyen sağlık ocağı personeli ile tartıştım!. Çoçuk ağzında pamukçuk yok ise gerek yok. Anne sütünden su var. ve net ve gerekirse bagırarak. Süte gelince sadece hadi oradan derim yumuşak diye yetmiyor diyene. Çocuk kilo alıyor ise yetiyordur bu net. Almaz ise zaten doktor larar verenbilir buna. Her mama her cocuğuda iyi gelmez. Benim göğsüm doğumdan sonra büyüdü . Sonra bildiğin kek hamuru kıvamına ve küçüçük oldu. Oğlum bir ayda 2 kilo aldı . Şimdi bana bu süt yetmiyor kimse diyemez göğüs yumuşak ufak diye. Her ay 1- 1.5 kilo alıyordu. Hatta ben doymuyor sanıyordum süt yok sanıyordum. Çoçuk aç olsa kilosu az veya sağlığı problemi olur sinyal verir zaten. Ne demek meyve yalatmak.kim olursa olsun taviz vermeyin. Ben çok sakin bir insanken bunu başardım. Sakin alttan alan bir insanken. Kayınvalidem diğer toruna yoğurt yedirir gelinden habersiz çocuk hastanelik olur. Tarhana yedirir çoçuk alerjik reaksiyon nedeniyle hastahanelik olur. Sebeb çoçuk süt emmedi mamayı bıraksında vitamin alsınmış. Zaten sizin yüzünüzden ememedi çocuk. Aynı baskıları eltiye yaptılar . Kız pes etti. Sütü kesildi 4 kilo doğan çocuğu aç diye mamaya başlıycam dedi . Çocuk oldu bir ayda 6 kilo. Sürekli hastahanede yok ishal yok idrar iltihabı. Sonra süt emmedi ondam güçsüz dediler. 🙄😠. Memeyi almıyor veremiyorsun dediler. Halbuki nedeni babaannenin çocuk içemiyor diye. Biberon ucunu delmesi ve cocuğun sütün çok gelmesine alışmasıydı. Yoğunbakımdaydı o sırada annesi. Benim çocuğuma gram birşey yediremez bilir. Ortalığı inletirim. Bu konuda net olduğumu bilir. Birşey vermeden bana sorar . Yok dersem ısrar dahi etmez. Yediriyorsan sonra ver koyuım poşetleyip der sadece. Şuan oğlum 3 yaşında gayet sağlıklı. Benim de biraz çok değil erken doğumdu dönmesi bakması gülmesi herşeyi geç oldu. Herkes birşeyler diyordu. Sonra 4 aydan sonra çoştu. Emeklemeye çalışıyordu . sonrasında ayağa kalktı. Korktum birşey olur kemiklere diye. 11 aylıkken düşme kalkma olmadan yürüyordı.Çokta tın dedim. Doktora dışında kimseyi kaile bile almadım . Doktor her götürdüğümde oğlumu ne yediriyorsun bu çocuğa derdi bu halde cabbar . Mamamı veriyorsun diye kızardı. Değerleri hep temizdi. Anlatırdım sadece süt. Kimse tek gram birşey veremez diye. Doktor bu zamanda daha görmedim böyle bu kadar dikkat eden. Etse bile o bu karışır malesef diye. Ek gıdaya geçtiğimixde de aynı. Hala da aynıdır. çikolata parkta uzatırlar veya şeker sakız. Alırım teşekkür ederim. Ama vermediğimi teklif etmemelerini isterim. Kim ne derse desin. Net olun gerekirse kırılsınlar. En kötü lohusalığıa atarsınız suçu. Ama başında alın önleminizi ki başınıza anlattığım gibi birşey gelmesin.

Deliriver bi gün lohusa delirmesi. Ağzına ne gelirse abartmadan say ağla gerekirse. Bunlar laftan anlamaz mecburen delirmiş gibi yapacaksınız sopalarını saklayacaklar. Sizin şu anda anlayışa ihtiyacınız var kaza geçirmemiş olsanız dahi üstüne bi de böyle bir durum yaşamışsınız. Hiç kırılacaklar diye çekinmeyin yoksa gerçekten delirirsiniz hikayenin sonunda.

Çocuğunuzu da onlara emanet etmeyin

Onlar çocuk büyütmedi, çocuk büyüdü sadece. Arada fark var. Ve doktordan daha iyi bilmezler. Daha 4 aylik bebeğe su ve meyve vermeye çalişiyorlar.

Ve memen bu arada yumuşak olmali zaten. Yanilmiyorsam 6 haftadan sonra artik memeler bebeğin süt ihtiyacina göre süt yapabildiklerinden artik o eski sertlik kalmiyor.

Sert şekildz rest çek. Anne olarak kimse çocuğunu senden daha iyi bilmez ve düşünmez. Çocuk kilolu olsa bu defa "bu cocuk niye obez" derlerdi. Kisacasi sen iyi bir annesin ve onlari hic takma.
Eşimin kardeşinin oğlu oldu bizden bir ay kücük baya toplandı hep onu örnek veriyorlar

Benimki de 30 haftalık doğdu. Ben de çevreme meram anlatamadım gitti ilk zamanlar. Anlatmaya çalıştım olmadı, tersledim olmadı.. Duymazlıktan gelmeye başlayınca oldu.. 👌

Bence bebek normal de, anneanne babaanne artık bu nedenleri sıralayan her kimse onlar hiiiiccc normal değil, emin olun.

Bir de bazı insanların yapısı böyle oluyor, bebeğinizle ilgili de olmayabilir bu durum.
Mesela benim annem de böyleydi, sabah bebeğim uyandığında eline yüzüne bakar, birşeyi var sanki, yüzü mu sararmis, elleri mi morarmis, sürekli böyle şeyler söylerdi.

2 aylıkken oğlum sürekli avizelere, perdelere bakardı, göz temasını yavaş yavaş kurardı, onu da yadirgarlardi, görmüyor mu acaba derlerdi daha neler neler 😂😂

Yani Dr iyi diyorsa, sizin de içiniz rahatsa kimseyi takmayin, güle güle büyütün ☺☺

Her kafadan bir ses gelir. Sen onlara aldirma. Doktor bana anneligin kitabi yok kizim demisti. Her cocuk kendine ozeldir. Ic gudulerin sana dogru yolu gosterecektir demisti. Bazen hayir demeyi ogrenmek gerekiyor. Bu sizin cocugunuz. Onlar buyutmus hevesini almis. Bu guzel zevki onlara birakmayin. Ic gudulerinize guvenin. Gule gule buyutun. Kimseyi dinlemeyin. O kadar cabuk buyuyorlar ki doya doya opun. Buyuyunce cocuklar opturmuyorlar bile.

Eşimin kardeşinin oğlu oldu bizden bir ay kücük baya toplandı hep onu örnek veriyorlar

Doktor gerekli kontrollerini yaptı bebeğimin gelişimi tam olması gerektiği gibi diyin başka şeylere izin vermeyin
Ne demek meyve ya ufacık bebeğe..
Ben tam zamanında ve 3250 gram bir bebek doğurdum
9 aylık oldu kilosu 6700
Bana da herkes küçük de küçük diyor tabiki. Ama bebeğim minyon diyip geçiyorum dediklerini takmıyorum. Babam her konuşmada neden yemeklerine tuz atmıyosun diye darlıyor. Israrla yasak diyorum. Anneannem şekere bandır emziği diyor, hayır diyorum. Önünü al bunların bi an önce. Ben istemediğim her şeye alerjisi var vücudu kabarıyor diyorum. Siz de öyle bişey uydurun alerji testi yapıldı alerjisi varmış falan diyin en kötü

Neden bu anneler yeni bir anneye yetersiz anne olduğunu ikna etmek için gtunu yırtıyor.sanki kendileri 4 4luk mu bende böyle annelere neden neden neden diyorum.seni uzup ne gececek ellerine.uzak durma fırsatın yok mu.

Ya çok sağolun peki beşiğindeki ve oyun halısındaki sallanan oyuncaklara uzanmaması normal mi sadece heyecanlanıp vuruyor onlara tutmuyor gece süt sağıp biberonla veriyorum yaka mendilini koyunca heyecanlanıp anlıyor seviniyor biberonunu kendisi tutuyor
Senın bebegini suankı ayına göre hesaplamasınlar zaten. Tam doğcagı güne göre hesaplasınlar. Benımkıler 1 aydın kendı donuyolar. Oda kollarını tam cevıremıyolar. Donduklerınde kafa daha yenı yeni havada duruyo. Nesnelerı daha yenı kavrayabiliyolar. O yuzden canını sıkma.

Ben bana psikolojik olarak zarar verecek olan insanları annem de olsa evime almazdım, bebeğinizin iyi olması için önce sizin iyi olmanız lazım, annesi sizsiniz dışardan kimseye müdahale ettirmeyin mama vermek meyve yalatmak falan çok fazla bana göre, okurken afakanlar bastı beni nasıl sabrediyorsunuz ya...:(

Benim de çocuğum altı aylık doğdu . Kaynana kişisi yanımda değil annemde ama olsa da kizardim heralde . Yakındaki komşular arkadaşlar da soruyo yürüyor mu falan diye çocuğum bir yaşını iki ay geçti diyerek bunu soruyor hepsi ama ben düzeltilmiş onbir aylık bedeni onbir aylık çocuğun yaptıklarını yapıyor diyorum. Sizde düşünmeyin onları yaşlılar ne çok konuşuyo heralde menopoz olunca dile vuruyor susamiyorlar

Back