• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu ilk defa eşim

umarım siz de yolunu bulabilirsiniz
en korktugum sey hamılelık ve cocuktan sonrası
benim erkek kardesım karısına neredeyse 20 senedir deli gibi asıktı
cocukluk asklarıydılar
kardesım eşine tek laf ettirmezdi , dinya bir yana karısı bir yana idi
hepp acırdı ona üzülürdü ama hamılelıgın son ayına girdiğinde karısı , kardeşimde bir değişiklik oldu
karısından cok uzaklastı
cocuk dogunca daaynı sekılde uzaklıgı devam edıyor

sankı karısına tapan kardesım gitti, zorakı cocuk için evlilik sürdüren kardesım geldı

benım kardesım bıle boyle olduysa daha ne dıyeyım

insallah sizin baglılıgınız eski haline döner canım benim
allah bagıslasın yavrunuzu
Aminnn Allah’ım çok aminn..
Böyle anlatınca bu sebeplerden koca mı boşanır durumu oluyor. Tek beklenilen sadece maneviyatken daha azına razı mı olunur peki.. inşallah ikimizki de yoluna girer..

Eşinizin ilgi ve sevgisi eşiti olan saygı duyduğu bi bireye değil de kendisinin himayesine ihtiyaç duyan zayıf eşit olmayan neredeyse bi çoçuğa gösterilen ilgi sevgi gibi. Bu yüzden sizin kararlarınızı üzerinde tartışılacak bi done olarak görmüyor galiba. Bilemiyorum ben çok daralırım çocuk gibi üstten bakışlı bi ilgiden. Konuşun halledinlik bi mesele de değil bu eşiniz muhtemelen biraz maço; yanlış anlamayın bunu eşinizi kötülemek için değil tespit olarak söylüyorum. Bence bu yaştan sonra değişmez. Siz de genel olarak mutluysanız günlük sıkıntılarınızı eşinizle değil bi arkadaşınızla konuşun. Herşeyimizi elle paylaşacağız bütün sosyal ihtiyaçlarımızı eşimizle göreceğiz diye bi kural yok

Eşinizin ilgi ve sevgisi eşiti olan saygı duyduğu bi bireye değil de kendisinin himayesine ihtiyaç duyan zayıf eşit olmayan neredeyse bi çoçuğa gösterilen ilgi sevgi gibi. Bu yüzden sizin kararlarınızı üzerinde tartışılacak bi done olarak görmüyor galiba. Bilemiyorum ben çok daralırım çocuk gibi üstten bakışlı bi ilgiden. Konuşun halledinlik bi mesele de değil bu eşiniz muhtemelen biraz maço; yanlış anlamayın bunu eşinizi kötülemek için değil tespit olarak söylüyorum. Bence bu yaştan sonra değişmez. Siz de genel olarak mutluysanız günlük sıkıntılarınızı eşinizle değil bi arkadaşınızla konuşun. Herşeyimizi elle paylaşacağız bütün sosyal ihtiyaçlarımızı eşimizle göreceğiz diye bi kural yok
eşim hiç maço değildir
kıyafetime , işime erkek arkadaslarıma karısmaz

maço olsa idi benı yonlendırmek isterdi, karısır mudahele ederdi
ev işlerind eben soylemeden yardım etmezdı dıye düşünüyorum:)

Bir balık erkegini kilometrelerce öteden tanirim . 3 balık girdi hayatıma üçü de hemen hemen bu profildeydi. İlgi mi istiyorsunuz? Vurun duygu sömürüsünün dibine:KK49:
balık olan benim ama:)
vuruyorum duygu sömürüsü yapma diyor.

ben eşimi anlatayımda git kocana sarıl daha doğrusu eski eşim olacak hayvan
her akşam iş çıkışı gider işinden alırdım beyfendi yorulmasın
eve giderdik o tv karşısında uzanırdı ben yemek yapar evi toplardım
sonra beyfendi tv karşısında yemek isterse oraya sofra hazırlardım yoksada mutfağa
muhakkak eleştirirdi yemeğimi
sonra o yine tv karşısına ben bulaşık ve çay faslına başlardım
sonra çay servisi ve meyve servisi olurdu tv izlerdik
ama mutlaka benimle aynı koltukta oturup ten teması yapacak sarılcak oynaşcak filan
sonra ballı süt hazırlardım yatırırdım içirince
sabah erkenden kalkar tost ve meyve hazırlardım
yine işine bırakırdım
neden bana kalabalıkta samimi olmadın diye kavga ederdi benimle
sonra oynaşırdı bir kızla ben kızardım yine de devam ederi
öğlenleri yemeğini yemesi için aradım
haftada 2 gün banyo günü belirlemiştim bizzat ben yıkardım
her akşam ayak parmaklarına kadar masaj yapardım bebek gibiydi
bir işi varsa ben hallederdim
o ne yapardı
haftada bir çöpü zorla atardı
ekmek alırdı
benimle oynaşırdı
arkadaşlarıyla gezerdi hep lütfederse benimle çıkardı
kesinlikle bunaltmamalıyım onu rahat olmalı kızlara o yanlış yapmadıkça arkadaşlık kurmasında sorun yok ama ben hiçbir erkekle konuşamazdım
ailesiyle kanka olmadığım için hep başıma kaktı
ailesiyle ilgili hep ezdi
gün içinde aramazdı
akşam dışarı çıkacaksa haber etmezdi
sevgi sözcükleri yok
ev işi yapılacaksa o oyuın oynar ben yaparım arada acıkınca meze hazırlamak görevim
evin maddi yükleri bende çünkü kendi maaşı borçlarına ancak yetiyor
bla bla bla uzayıp gidiyor
ne mi oldu
dedikodu yaptım diye evi terketti bu arada beni aldattığını itiraf etti ve boşandık
mutluyum
salaklığıma yanıyorum
seviyormuydu sevmiyormuydu ikilemindeyim
götümden ayrılmıyordu ama asalak gibiydi
git kocana sarıl

Geçen gün otobüste down sendromlu bir kadın oturduğum yerde üzerime düştü,karnıma denk gelmedi tam olarak ama eşime anlattım bunu neden dikkat etmiyorsun dedi?
Takıldım mı? Takılmadım. Genelde erkekler böyle.
Sizin biraz şımardığınızı düşünüyorum.
Ek olarak da giyeceğin iç çamaşırına varana kadar eşinin getirmesi çok saçma geldi. Bunlar da işte şımarma sebepleri.

eşim hiç maço değildir
kıyafetime , işime erkek arkadaslarıma karısmaz

maço olsa idi benı yonlendırmek isterdi, karısır mudahele ederdi
ev işlerind eben soylemeden yardım etmezdı dıye düşünüyorum:)
O anlamda dememiştim zaten. Düşünce yapısında sizi kendisine göre daha zayıf güçsüz hassas gördüğü için dedim. Sizi cam fanusa kapatıp korumak bi torbayı bile taşırken yorulacağınızı düşünmek maçoluktur. Diş çektirmenizde koşturup gelmesi ama iş probleminizi önemsemeden kestirip atması da sizi eşit bi birey olarak benimsemediğini gösterir.

ben eşimi anlatayımda git kocana sarıl daha doğrusu eski eşim olacak hayvan
her akşam iş çıkışı gider işinden alırdım beyfendi yorulmasın
eve giderdik o tv karşısında uzanırdı ben yemek yapar evi toplardım
sonra beyfendi tv karşısında yemek isterse oraya sofra hazırlardım yoksada mutfağa
muhakkak eleştirirdi yemeğimi
sonra o yine tv karşısına ben bulaşık ve çay faslına başlardım
sonra çay servisi ve meyve servisi olurdu tv izlerdik
ama mutlaka benimle aynı koltukta oturup ten teması yapacak sarılcak oynaşcak filan
sonra ballı süt hazırlardım yatırırdım içirince
sabah erkenden kalkar tost ve meyve hazırlardım
yine işine bırakırdım
neden bana kalabalıkta samimi olmadın diye kavga ederdi benimle
sonra oynaşırdı bir kızla ben kızardım yine de devam ederi
öğlenleri yemeğini yemesi için aradım
haftada 2 gün banyo günü belirlemiştim bizzat ben yıkardım
her akşam ayak parmaklarına kadar masaj yapardım bebek gibiydi
bir işi varsa ben hallederdim
o ne yapardı
haftada bir çöpü zorla atardı
ekmek alırdı
benimle oynaşırdı
arkadaşlarıyla gezerdi hep lütfederse benimle çıkardı
kesinlikle bunaltmamalıyım onu rahat olmalı kızlara o yanlış yapmadıkça arkadaşlık kurmasında sorun yok ama ben hiçbir erkekle konuşamazdım
ailesiyle kanka olmadığım için hep başıma kaktı
ailesiyle ilgili hep ezdi
gün içinde aramazdı
akşam dışarı çıkacaksa haber etmezdi
sevgi sözcükleri yok
ev işi yapılacaksa o oyuın oynar ben yaparım arada acıkınca meze hazırlamak görevim
evin maddi yükleri bende çünkü kendi maaşı borçlarına ancak yetiyor
bla bla bla uzayıp gidiyor
ne mi oldu
dedikodu yaptım diye evi terketti bu arada beni aldattığını itiraf etti ve boşandık
mutluyum
salaklığıma yanıyorum
seviyormuydu sevmiyormuydu ikilemindeyim
götümden ayrılmıyordu ama asalak gibiydi
git kocana sarıl
Canım benim
bunları ben de yasadım daha evvel
4 senelık evliliğimi sonlandırdım

eşimin iyi yonlerı cok fazla allaha şükür ama bu kadar ıyı bır adamın da iletişimi kötü olmamalı düye dusunuyorum

Geçen gün otobüste down sendromlu bir kadın oturduğum yerde üzerime düştü,karnıma denk gelmedi tam olarak ama eşime anlattım bunu neden dikkat etmiyorsun dedi?
Takıldım mı? Takılmadım. Genelde erkekler böyle.
Sizin biraz şımardığınızı düşünüyorum.
Ek olarak da giyeceğin iç çamaşırına varana kadar eşinin getirmesi çok saçma geldi. Bunlar da işte şımarma sebepleri.
eşim kendi tercih eder alırdı ben talep etmezdim :)
sneın orada dikkat edecek bir durumun yok, benzer seylerı ben de yasasam ben bozulurum işte
bana sucum olmadıgı seylerde dikkat etsene dememeli

neden senın yanında değil de karsı fıkırde?

O anlamda dememiştim zaten. Düşünce yapısında sizi kendisine göre daha zayıf güçsüz hassas gördüğü için dedim. Sizi cam fanusa kapatıp korumak bi torbayı bile taşırken yorulacağınızı düşünmek maçoluktur. Diş çektirmenizde koşturup gelmesi ama iş probleminizi önemsemeden kestirip atması da sizi eşit bi birey olarak benimsemediğini gösterir.
işte bunları sevgili ve nişanlı iken yaptı eşim

şimdi bana diyor ki; sen cok guclusun
ben senın yanında kendımı cok guvende hıssedıyorum

eşim kendi tercih eder alırdı ben talep etmezdim :)
sneın orada dikkat edecek bir durumun yok, benzer seylerı ben de yasasam ben bozulurum işte
bana sucum olmadıgı seylerde dikkat etsene dememeli

neden senın yanında değil de karsı fıkırde?

Ay alemsin valla.
Şimdi de takılayım diye örnek mı veriyorsun?
Bunu da tartışmaya çevirmek gerek dur başa sariym gidiym çocuğa konuyu açiym de tartışiym:)
Bence takılacak bir mevzu değil.
Senin düşüncelerin fazla ince olduğundan dolayı sorun yaşıyorsun.

uhuuuu okadar guzel ozelligini saymissiniz ki bence siz yanlis dusunuyorsunuz kocam oyle olsa 5 saat gozunu kirpmadan tvye baksa umrumda olmaz bence basinizin ustunde tasiyin boyle erkek yoktur sanirim.Bastan cok ilgili oldugu icin en ufacik bisey size ilgisiz geliyi bosverin derdiniz bu olsun mutlulugunuz daim olsun ...:KK6:

Yaptıgı iyi şeyleri görebiliyorum tabiki de
Ama iletişimde olmak istiyorum , sorunlarımızı medeni insan gbi konusabilmek istiyorum.
Ben ona önemli birsey anlatırken , tempolu müzik açıp dans ediyor evde sinir oluyorum.
Ona göre ömensizse eğer , benim önemsemem de ona mantıklı gelmiyor
Herkes hayatta aynı şeyleri önemsemez ki, empati kurabilir.
Dream,sorularının cevabı ilk mesajında olabilir mi,ailesinden çevresinden koptu,senin yanına taşındı,yolunda gitmeyen birşeyler var,eşin haklı demiyorum,ama anlamaya çalışıyorum.Hikayeni ve kardeşinin hikayesini biliyorum,ona da ayrı şaşırdım,bu erkeklere ne oluyor,ortayı bulamıyorlar bir türlü.Kardeşinin sonsuz düşkünlüğünü biliyorum eşine karşı,ne oldu şimdi.
Senin eşini de bir nebze anlıyorum sanırım,benim oğlum endişeli ve heyecanlı olduğu zaman aldırmaz gibi davranır,kendince şarkı filan söyler,dışarıdan gören sakin sanır,ama ben yüreğinin titrediğini,elinin ayağının buz kestiğini anlarım.
Bizim kat kat yapraklarımızın altında bir kız çocuğu olduğu gibi,onlarında küçük bir oğlan çocuğu var.Sen tabii ki annesi değilsin,fedakarlıkla sarıp sarmalamak değil,zaten yaşadığın zor şeylerin altında ona sığınıp paylaşmak istiyorsun.
Haklısın da.Ama inan erkekler bize ve kendilerine öğretildiği gibi güçlü değiller.Asıl güçlü olan biziz.
Fakat bir asma ne kadar kuvvetli olursa olsun, onu ayakta tutan bir çardak arar.Destek istemene hak veriyorum.İnşallah işlerin yolunda gider,bebeğinize kavuşursunuz.Ben yaşamasam da ne kadar yıpratıcı bir süreç olduğunu buralardan okuyoruz.

Dream,sorularının cevabı ilk mesajında olabilir mi,ailesinden çevresinden koptu,senin yanına taşındı,yolunda gitmeyen birşeyler var,eşin haklı demiyorum,ama anlamaya çalışıyorum.Hikayeni ve kardeşinin hikayesini biliyorum,ona da ayrı şaşırdım,bu erkeklere ne oluyor,ortayı bulamıyorlar bir türlü.Kardeşinin sonsuz düşkünlüğünü biliyorum eşine karşı,ne oldu şimdi.
Senin eşini de bir nebze anlıyorum sanırım,benim oğlum endişeli ve heyecanlı olduğu zaman aldırmaz gibi davranır,kendince şarkı filan söyler,dışarıdan gören sakin sanır,ama ben yüreğinin titrediğini,elinin ayağının buz kestiğini anlarım.
Bizim kat kat yapraklarımızın altında bir kız çocuğu olduğu gibi,onlarında küçük bir oğlan çocuğu var.Sen tabii ki annesi değilsin,fedakarlıkla sarıp sarmalamak değil,zaten yaşadığın zor şeylerin altında ona sığınıp paylaşmak istiyorsun.
Haklısın da.Ama inan erkekler bize ve kendilerine öğretildiği gibi güçlü değiller.Asıl güçlü olan biziz.
Fakat bir asma ne kadar kuvvetli olursa olsun, onu ayakta tutan bir çardak arar.Destek istemene hak veriyorum.İnşallah işlerin yolunda gider,bebeğinize kavuşursunuz.Ben yaşamasam da ne kadar yıpratıcı bir süreç olduğunu buralardan okuyoruz.
ne güzel yazmıssın tesekkur ederım
eskıden ben mutsuzken hep ona sıgınırdım
o uzakta farklı bır sehırde sadece varlıgı ıle bana guc verırdı
biliridm ki bana birsey olsa eşim hep yanımda
beni tanır, bana inanır vs vs

ama şimdi ufacık bir destek bekleyince mesela bir sarılsa
bizim de olacak bebeğimiz , sen üzülme ben senın yanındayım , senden cok ıyı anne olur falan dese

bunları soyledlğimde bunları zaten bılıyorsun ki diyor
böyle düşünmesem neden evli olayım senınle diyor

ama telafuz etmek zor gelıyor
tek söylediği işte seni cok sevıyorum , çok özledim falan

Ay alemsin valla.
Şimdi de takılayım diye örnek mı veriyorsun?
Bunu da tartışmaya çevirmek gerek dur başa sariym gidiym çocuğa konuyu açiym de tartışiym:)
Bence takılacak bir mevzu değil.
Senin düşüncelerin fazla ince olduğundan dolayı sorun yaşıyorsun.[/QUO

evet ince fikirliyim malesef

O kadar kusur kadı kızında da olur ama yanii çok ilgili olduğu için bunlar gözünüze batıyor bakın eski eşiniz kimbilir nasıldı ki ayrıldınız değil mi? ama rahata çabuk alışmışsınız bence. Sürekli size hak vermesine gerek yok ki he deyin geçin neden moral bozuyorsunuz. Benim eşimde bana düşkün ufak şeyler gözüme batıyor kızıyorum bazen tartışıyorum çünkü ilgili olunca gerçekten küçük şeyleri de büyütüyoruz. Sonra pişman oluyorum mesela. Birşey konuşacaksanız tv yi kapatın.

Back