• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu arkadaşımın bekareti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eskiden kızardım ülkemdeki ailelere çocuklarını okula göndermiyorlar diye. Şimdi onları anlıyorum. Üzücü

Niye, arkadaşınız bekareti okulda mı kaybetti?
Kendisini tehdit edebilecek tıynetteki adamla okulda mı tanıştı?
Yoksa kendisine bir gram vizyon katmadan boş boş okula gidip geldiği için mi?

Hayvanla evlenmekten vazgecmek bedava ama..
Gerçi bir yerde haklısın.
Ama bizim Türk erkekleri kızları hediye paketiyle almayı sevdikleri için yapacak birşey yok.
Keşke her erkek, eşinin arkasında dursa, keşke her erkek bu kadar takılmasa bu duruma.

Dolar firlayinca herşey fırlamış bu ne ayol😂😂
Hah çok şükür konu ekonomiye geldi...

Burdan doğalgaza geçelim ordan altına ordan hop sahilde yazlık ev alıp emeklilik hayallerimizi paylaşalım

Zar nedir yaw bana bunlarla gelin :rapci: :KK70: :rolleyes:

valla ben evimde huzurlu huzurlu oturuyorum şu an. konu sahibi kendi derdini düşünsün .parmağımı kıpırdatmam gerek yok :KK48:
Teşekkür ederim. Zaten gereksiz sorular sorarak konuyu şişirsiniz. “ niye yaptı, bilmiyor muydu?” Gibi sorular yardım amaçlı olarak sorulmadığının farkındayım. Ailevi ve başka özel sorunlarınızı yerinde çözseniz ? Benim konumu meşkul ederek değil. İçinizde alakasız kininizi yerinde kuzsanız size belki daha çok faydası olur. İyi geceler

Hah çok şükür konu ekonomiye geldi...

Burdan doğalgaza geçelim ordan altına ordan hop sahilddie yazlık ev alıp emeklilik hayallerimizi paylaşalım

Zar nedir yaw bana bunlarla gelin :rapci: :KK70: :rolleyes:

Zardan kıs kışın doğalgazdan kıs valla olmuyor böyle 😂😂😂 neyse 2023 te çok doğal gazımiza kavuşiciz

Teşekkür ederim. Zaten gereksiz sorular sorarak konuyu şişirsiniz. “ niye yaptı, bilmiyor muydu?” Gibi sorular yardım amaçlı olarak sorulmadığının farkındayım. Ailevi ve başka özel sorunlarınızı yerinde çözseniz ? Benim konumu meşkul ederek değil. İçinizde alakasız kininizi yerinde kuzsanız size belki daha çok faydası olur. İyi geceler
burda ne zaman bahsettim ailevi sorunlarımdan ha ha ha.bana sarmayın lütfen siz çokkkkk önemli konunuza odaklanınn

:) ben demiyorum git bütün kadın doğum doktorlarına sor aynı cevabı söyleyecektir sana
Ustune basa basa israrla soylemissiniz ama gercekten mesleginizi merak ettim.ancak kadin dogum uzmaniysaniz bu dediklerinize ikna olurum.28 yasindayim simdiye kadar boyle birseyi ilk defa sizden duydum.yetmedi internette arastirdim bu dusunceyi savunan sanirim tek kisisiniz

Ha bu arada ben sizin (pardon arkadaşınızın) korkunuzu kınamıyorum.
Yapmış bir hata, gençliktir yapacak birşey yok.
Hepimiz hata yapıyoruz, hata insanlar için var.
Eğer karşınızdaki her kadınla birlikte olayım, eşim bakire olsun kafasındaysa hiç haksızlık olmuyor.
Ama eğer kendini evleneceği kişiye sakladıysa kızlık zarı dikimi yanlış olur bana göre.

Ben cevap veriyim buna , bana sormamissin ama
Turkiyede bir doktor hastasina , kizlik zari diye birsey yok dese , hastasi ona hadi be ordan der cikar gider , bir ay sonunda o doktorun hastasi kalmaz , cimere sikayet edilir vs vs
Artik yeni nesil doktorlar sagolsunlar gercekleri aciklama cesaretine sahipler
Binlerce yildir var olan bir bilgiyi degistirmek hele ki bizimki gibi bor toplumda cok cok zordur
Yani bir hasta ben kizim dese cok nadir doktor ona zar yok ultrasonla muayene ediyim der ve hastasi da kabul etmez zaten
Su konuda bile kadinlar ne kadar inatla ve at gözlüğü ile karsi ciktilar , dinlemek bile istemediler , neden zar yokmus diye merak bile etmediler , cok aci gercekten
Özellikle o üyenin şahsına sormamıştım aslında, konu oradan yürüdüğü için ona sormuştum. Her türlü cevaba açığım o yüzden.

Terimler konusunda anlaşamadığımızı düşünüyorum. O yüzden en temele döneyim, "kızlık zarı"ndan kasıt hymen iken hymenin varlığı komple reddedilmiyor herhalde, değil mi? Hymenin vajina girişindeki bir doku olduğu da kabul ediliyordur?
Hymenin vajinanın önünde etten bir duvar, bir tül perde vs gibi durduğunu söylememiş sanırım kimse. Hymenin anatomik olarak birçok çeşidi de var, bu da tıbbi bir gerçek.

Dolayısıyla "kızlık zarı yoktur" cümlesi = hymen yoktur, o da takdir edersiniz ki anatomik bir gerçeğin reddi oluyor.

Buraya kadar hemfikirizdir umarım.

Jinekolojik muayeye gelince, kasılma vb durumlar hymeni zedeleyebiliyor. Doktorlar da olası bir hymen zedelenmesine karşın bakire yani hymeni anatomik olarak zedelenmemiş kişilere karşı spekulum gibi zedeleyebilecek bir müdahalede bulunmuyor.
Hatta ben bakireyken bile "sorun yok yapabilirsiniz" dediğim doktor yapmadı, çünkü olası bir durumda kendi başına iş açılacaktı.

Dolayısıyla konudaki anlaşmazlık bence kızlık zarı yoktur cümlesinin cümle olarak hatalı olması, çünkü kızlık zarı yoksa hymen ne? Hymen saçma sapan bir karşılık olsa da Türkçe kızlık zarına denk geliyor.

var mı yok mu bilmiyorum kendisiyle tanışmadım ama soruna soruyla cevap vereyim tampon peki o kullanılabiliyor.
Hymen tamamen kapalı bir yapı değil, ortasındaki açıklık sayesinde regl kanı akabiliyor. Bakirelere bildiğim kadarıyla en küçük boy tampon öneriliyor eğer kullanacaklarsa, dolayısıyla vajina duvarındaki parçaya çok zarar vermemesi sağlanıyor.

Ustune basa basa israrla soylemissiniz ama gercekten mesleginizi merak ettim.ancak kadin dogum uzmaniysaniz bu dediklerinize ikna olurum.28 yasindayim simdiye kadar boyle birseyi ilk defa sizden duydum.yetmedi internette arastirdim bu dusunceyi savunan sanirim tek kisisiniz

Aslında kızlık zarı yok değil var. Ancak kızlık zarının toplum tarafından bilindiği gibi bir anlamı yokmuş. Yani işlevi ilişkiye girmiş mi girmemiş mi diye anlamak değilmiş. Ben böyle anladım. Ama gel de bunu herkese anlat. Kan gelmezse bakire değildir diye tutturmuş gidiyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back