Özellikle o üyenin şahsına sormamıştım aslında, konu oradan yürüdüğü için ona sormuştum. Her türlü cevaba açığım o yüzden.
Terimler konusunda anlaşamadığımızı düşünüyorum. O yüzden en temele döneyim, "kızlık zarı"ndan kasıt hymen iken hymenin varlığı komple reddedilmiyor herhalde, değil mi? Hymenin vajina girişindeki bir doku olduğu da kabul ediliyordur?
Hymenin vajinanın önünde etten bir duvar, bir tül perde vs gibi durduğunu söylememiş sanırım kimse. Hymenin anatomik olarak birçok çeşidi de var, bu da tıbbi bir gerçek.
Dolayısıyla "kızlık zarı yoktur" cümlesi = hymen yoktur, o da takdir edersiniz ki anatomik bir gerçeğin reddi oluyor.
Buraya kadar hemfikirizdir umarım.
Jinekolojik muayeye gelince, kasılma vb durumlar hymeni zedeleyebiliyor. Doktorlar da olası bir hymen zedelenmesine karşın bakire yani hymeni anatomik olarak zedelenmemiş kişilere karşı spekulum gibi zedeleyebilecek bir müdahalede bulunmuyor.
Hatta ben bakireyken bile "sorun yok yapabilirsiniz" dediğim doktor yapmadı, çünkü olası bir durumda kendi başına iş açılacaktı.
Dolayısıyla konudaki anlaşmazlık bence kızlık zarı yoktur cümlesinin cümle olarak hatalı olması, çünkü kızlık zarı yoksa hymen ne? Hymen saçma sapan bir karşılık olsa da Türkçe kızlık zarına denk geliyor.
Hymen tamamen kapalı bir yapı değil, ortasındaki açıklık sayesinde regl kanı akabiliyor. Bakirelere bildiğim kadarıyla en küçük boy tampon öneriliyor eğer kullanacaklarsa, dolayısıyla vajina duvarındaki parçaya çok zarar vermemesi sağlanıyor.