• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konu ailem ve esim

Yok kız sev çocuklarını ben 2,5senedir evliyim hamileyim ama hala anneci babacıyım :))
amin evladım bundan 20-25 sene sonra anne babasını istememezlik yapmaz inşallah
Valla arttık supe ediyorum ama ins olmazlar ya allah herkese kendi gibi evlat verir diye düşünüyorum annesiz babasız hayat gecermi ya babam dedem öldüğünde 40 yasindaydi tek söylediği kelime Babam gidince kendimi 6 yaşında ucurumun kenarında gibi hissediyorum demişti kıymet bilmeyenlerde anlar

Valla arttık supe ediyorum ama ins olmazlar ya allah herkese kendi gibi evlat verir diye düşünüyorum annesiz babasız hayat gecermi ya babam dedem öldüğünde 40 yasindaydi tek söylediği kelime Babam gidince kendimi 6 yaşında ucurumun kenarında gibi hissediyorum demişti kıymet bilmeyenlerde anlar
Anneannem öldüğünde annem 33yaşındaydı ve 8aylık hamile ydi kardeşime. Doktorlar gelip başınız sağ olsun dediklerinde annem bayıldı, yıkıldı yere. Acil sezeryana aldılar, kardeşim doğdu. 12sene geçti ardından. Annem şimdi 45yasında.2torunu var babaanne oldu. Yakında anneanne olacak. Hala annem yanımda olsaydı diye ağlar :( :(

O annesine ağlıyor ki, ben sağ anneme Allah seni başımızdan eksik etmesin diye ağlıyorum.
Ben anneme ağlıyorum ki, benim karnımdaki yavrum da benim değerimi bilecek.
Allah büyüktür. Biz annemize yapmadık ki, evlatlarımız bize yapsın canım.

Anneannem öldüğünde annem 33yaşındaydı ve 8aylık hamile ydi kardeşime. Doktorlar gelip başınız sağ olsun dediklerinde annem bayıldı, yıkıldı yere. Acil sezeryana aldılar, kardeşim doğdu. 12sene geçti ardından. Annem şimdi 45yasında.2torunu var babaanne oldu. Yakında anneanne olacak. Hala annem yanımda olsaydı diye ağlar :( :(

O annesine ağlıyor ki, ben sağ anneme Allah seni başımızdan eksik etmesin diye ağlıyorum.
Ben anneme ağlıyorum ki, benim karnımdaki yavrum da benim değerimi bilecek.
Allah büyüktür. Biz annemize yapmadık ki, evlatlarımız bize yapsın canım.
Aynen öyle ınsss allah annenizi size size evladiniza evladinizida size bagislasin allah acılarını gostermesin ınsss saglikla kucağına al inss

Aynen öyle ınsss allah annenizi size size evladiniza evladinizida size bagislasin allah acılarını gostermesin ınsss saglikla kucağına al inss
İnşallah canım inşallah cümlemizi. Rabbim seni de evlatlarına ve ailene bağışlasın. Acılarını göstermesin
Amin

O kadar yanlış bir düşüncedesiniz ki yeni evlisiniz şimdi ama herşey eşiniz veya eş ailesiyle güllük gülistanlık geçmiyecek illaki sorunlar sıkıntılar olucak ve böyle zamanlarda destek olarak aileniz olacak arkanızda. Anne olucaksınız yardımınıza onlar koşacak.Bu serzenişleri eşinizede yapmıyosunuzdur umarım çünkü ilk kavga da darbeyi burdan yersiniz.İnsan anne babasının işlerine koşa koşa gitmeli çok üzücü bu düşünceleriniz. Annem istanbula tatile gitti arkadaşıyla 2 haftalığına babamı her gün arıyorum yemeğe gelmesi için çünkü biliyorum ki kendi başına olsa canı istemez yemez

Allah allah heralde ben anlatamıyorum. Kendimi bildim bileli böyle diyorum, kocama meraklı olduğumdan aileme sırtımı dönmüş değilim. Psikolojik olarak zorlandığımı anlatıyorum omların beklentilerini karşılamaktan yorulduğumu gerilmekten yorulduğumu anlatmaya çalıştım fakat hem içime yapışıp kalmış bu gerginlik hem de onlara olan saygı sevgımı nasıl dengeleyeceğimi bilmiyorum bu yüzden bu halim. Size soruyorum nasıl düşünmeliyim diye bir yüzüme tükürmediğiniz kalmış
Tabiki babam evime geliyor gelme demiyorum buyur diyorum 5 kere buyur dediysem altıncısında işim var evden çıkıyorum dediğimde bozulunması hoşuma gitmiyor sadece
Kınayanlara da bir şey demiyorum , allah sizin gibi evlat vermesin biz yapmadık bizim çocuğumuz da yapmaz vs vs
Kim ne yapar ilerde görürsünüz...

Allah allah heralde ben anlatamıyorum. Kendimi bildim bileli böyle diyorum, kocama meraklı olduğumdan aileme sırtımı dönmüş değilim. Psikolojik olarak zorlandığımı anlatıyorum omların beklentilerini karşılamaktan yorulduğumu gerilmekten yorulduğumu anlatmaya çalıştım fakat hem içime yapışıp kalmış bu gerginlik hem de onlara olan saygı sevgımı nasıl dengeleyeceğimi bilmiyorum bu yüzden bu halim. Size soruyorum nasıl düşünmeliyim diye bir yüzüme tükürmediğiniz kalmış
Tabiki babam evime geliyor gelme demiyorum buyur diyorum 5 kere buyur dediysem altıncısında işim var evden çıkıyorum dediğimde bozulunması hoşuma gitmiyor sadece
Kınayanlara da bir şey demiyorum , allah sizin gibi evlat vermesin biz yapmadık bizim çocuğumuz da yapmaz vs vs
Bacım
İlk mesajında anlattıgın seyler sadece buldumcuk delisi koca meraklısı ailesinin iki üc istegini hice sayan bi kız ve burda sana cevap verenler sen ne anlatırsan sana o kadar üzerinden cevap veriyor
Alt nedenlerini sen biliyorsun madem cocukluktan gelen bi travman var ilk mesajında bi zahmet güncelleme yapta insanlar ona göre yorum yapsın

Senin kim ne yapar demenle çocuklarımız bize bişey yapmaz Allahın izniyle
Kınamıyorum, ama istemem de öyle bizim bir işimize yardım etmek istemeyen evladı
Sanki kaç yıl ömürleri var, bir hastalanır elden ayaktan düşerler ve ya başka bir şey olur kaybedersin, hepimiz kaybedeceğiz. O zaman son çağırdığında gitmedim, son kez göremedim diye üzülürsün. Şimdi sana çile geleni çek ilerde mükafatını görürsün merak etme.

Herkes kendi yaşadıklarına,
ailesi ile olan ilişkisine göre yorum yapıyor.
Ailesine çok düşkün olan,onların istekleri karşısında 'dünya durur' diye düşünen üyelerin konu sahibini anlamasını beklemiyorum.
Konu sahibinin de kendisini,
tam ifade edemediğini düşünüyorum.
Bu nedenle karşılıklı,ileriye dönük,
evlatlarımızla ilgili muhtemel davranışlara yönelik yorum yapmadan,birbirimizi daha iyi anlamaya çalışsak,nasıl olur?

Sizin aile bağlarınız hakkında bir fikrim yok ama böyle bir işe ben babamı tek göndermezdim asla içim rahat etmezdi.Kaldı ki annemi havalimanına bırakamayıp taksiyle gönderince bile üzülüyorum.Ama sizin bağlarınız çok güçlü değil sanırım.

Canım benim sen ilk mesajında bunlardan bahsetmediğin için bu tepkileri alman normal.Burda kim ne anlatıyosa ona göre yorum yapılıyor. Baş edemiyor isen terapist yardımı almalısın hem aile ilişkinde ve ilerki anneliğin için çok daha sağlıklı olur.

Back