konu ailem ve esim

foreigner1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2019
4
5
1
31
Merhabalar ben 25 yasinda 7 aylik evliyim, esimle guzel bir evliligimiz var ve cok sukur guzel anlasiyoruz. Yurtdisinda yasiyoruz, babam bir suredir burada kendisi calisiyor ve bizden ayri yasiyordu, yakin bir zamanda annemleri ziyarete gitti geldi yoklugunda kira vermemek icin evini kapatip gitti bir hafta once geri geldi ve gecici olarak bizimle kaliyor. Annemler de bir kac gune gelecekler, evlerini tuttuk bekliyoruz.
Sorun benim ailemle aramda cok samimi bir iliski olmamasi, ben genellikle ailemden kacarim ve uzak durmaya calisirim cunku onlarin ebeveyni gibi gorulmekten cok yoruldum hic bir problemlerini islerini benimle halletsinler istemiyorum ikisi de okumus gormus gecirmis insanlar fakat benden surekli cok sey bekliyorlar. her seye ben kosayim istiyorlar ben boguluyor gibi hissediyorum ve kaciyorum isim var diyorum musait degilim diyorum vs fakat bu sefer ben musait degilim diyince esime yoneliyorlar esim de sagolsun hic hayir demesini bilmez istemese de kirilmasinlar diye yapar. ben onun yerine de boguluyorum.
ornekle anlatayim, en basitinden babam 55 yasinda bugune kadar kendi basina yurt icinde yurt disinda 40 tane ev kiralamistir, aksam soruyor diyor ki sabah isin var mi kira sozlemesini imzalamaya gidelim isim var diyorum bu sefer diyor ki ben damadi arayayim ona sorayim (o sirada esim evde degil arkadaslariyla bulusmaya gitti ve eve gece saat 3ten once gelmez o onun kendisine ayirdigi kafasini dagittigi bir programda yani) diyorum ki o gec gelicek baba sabah uyanamaz, diyor ki ben arayayim cagirayim eve erken gelsin. hayir dedim aramayacaksin onu(bana gore herkesin nefes aldigi kendisine ayirdigi bir zaman dilimi vardir ve esimi rahatsiz olsun istemiyorum) ben gelirim ne yapicaksan. kendisinin gayet halledebilecegini bilmeme ragmen istemedigim halde gidiyorum.
ya da ariyor evde misin ben gelicem caya/yemege
musait degiliz diyince bozuluyor ben anlatamiyorum benim bir birey oldugumu dahasi evlendigimi esimle ayri bir aile ve duzen oldugumu ona uymak zorunda olmadigimi surekli emre amade olmayacagimizi, boguluyorum
ne demeliyim ne yapmaliyim bana bir akil verin lutfen

Bana çok sıkıntılı bir durum gibi gelmedi. Verdiğiniz örnekler yeterli değil.
Son zamanlarda aileden uzak durma olayları çoğalmaya başladı. Eskiden kaynanadan uzak durulmak istenirdi şimdi kendi anamızdanda uzak durmak istiyoruz..

Kayınvalidesinden kayınpederinden rahatsız olanı çok okudum da, kendi ailesinden şikayetçi olanı pek okumadığım için ne diyeceğimi düşündüm biraz.
Senin yerine kendimi koydum, düşündüm.
Bu sanırım ailemle olan bağımla alakalı, ben rahatsız olmam mutlu olurdum.
Kendilerini çok sevdiğim, çok iyi anlaştığımız için olsa gerek.
Tabi sizde öyle bir bağ yoksa böyle hissetmeniz normal, hele ki eşinizi düşünüp kendinizi feda etmeniz çok güzel :)
Sanırım sizin oradan ayrılma, uzaklaşma imkanınız yok. Açıkça konuştunuz mu babanızla?

sanki atla deve dedikleri bu olsa gerek. hayata gökten bu yaşınızda bu şekil de inmediniz bunu biliyorsunuz değil mi?
ne yaptılar küçükken size? yapmış olsalardı anlatırdınız diye düşünüyorum.
keşke keşke babam hayatta olsaydı da yapacağım 1 kap yemek olsaydı.. keşke annem evime gelse de her gün beraber yesek.. allah herkese hayırlı evlat versin..

Kayinvalidem yan binada oturur rahatsiz etmemek icin cok ozen gosterir gelir gider ama sinirlarini cok iyi bilir bir kac hafta onlarla yasadim biz yalniz kalalim esimle diye evden cikip giderdi, onlarla cok daha iyi anlasiyorum. Sadece annem ve babamin sorumluluklarina ortak olmaktan yoruldum cocuklugum hep boyle gecti 7 yasindan beri butun kavgalarina arabuluculuk yapmakla gecti, hayirsiz evlat oldugumu dusunmuyorum haksizlik edilen bir evlat oldugumu dusunuyorum

Reddettikçe sınırları öğrenirler bence. Keşke sabahında da gitmeseydiniz mesela,daha iyi anlardı babanız.

Verdiğiniz örnekler yetersiz duruyor o yüzden pek sorun göremedim ben :/ ama tabi ne yaşadığınızı siz bilirsiniz .. yine de eşinizin yanında ailenizi kötülemeyin , kayınvalidem ile daha iyi anlaşıyorum demeyin .. gün gelir devran döner dost dediğiniz düşman olur , o zaman yine ‘gerçek ailenize’ sığınırsınız , milletin ağzına boşuna laf vermeyin

Ne var ki bunda adam orda tek gelir yemegede Cayada sizle yapmak istediği şeyde kaç dakikanizi alirki ne bu eşle başbaşa kalma aşkı ben anlamıyorum yarın bigün onun anne babasına yada sizin anne babaniza bişey olsa bakmak zorunda kalsaniz hiç tek kalamicaksiniz evemi almicaksiz. Biz çocukları ne zorluklara buyutuyoruzz bi kan alinirken ağlıyorum en basiti ya aileniz sizi nasıl büyüttü kucukken anne baba diye yanından ayrilmayanlar evlenince koca hevesiyle aile istemiyor sizin gibiler yüzünden cocuklarimi sevesim bile gelmiyor.allah sizin gibi evlat vermesin ins.bu arada eşiniz için ailenizden geçmeyin size bi hatasi olsa bi bosansaniz ailenizde size sahip cikmasa hakli

Bende sorun var galiba. Ben annemin en basit tahlillerini saatlerce gunlerce doktor arkadaslarimla arastirdim. Temiz cikana kadar uc gunde saclarim beyazladi. Her anim aileme birsey olacak korkusuyla geciyor.burda ablama kkda hep beraber agladik. Bende bir bireyim ki benim kadar fellik fellik gezen yoktur. Bir dunya dostum vardir hepsine ayiracak zamani yaratmisimdir. Esimle aramda zamaninda cok buyuk sorunlar olsada onunlada zamanim olabildigince oluyor.ama annem babam olunca mevzu hepsini iptal eder onlara kosarim.

Açıkçası bana normal geldi ama eğer siz büyürken ailenizden destek sevgi ilgi görmediyseniz başkalarına çok şey yapmış ama size yapmamissalar şimdi benden beklentileri beni rahatsız eder ama eğer böyle bi durum yoksa bazı şeyleri yaparken yanında olmanızı istemesi kendi yapabilse bile kendisini daha iyi hissettirir üstelik belli bir yaştan sonra malum kötü insanlar dolandırıcılar çok yanında guvenebilecegi biri olsun bana yanlış bi yönlendirme yaparlarsa o kişi fark eder vs vs. Açıkçası ben böyle durumlarda hemen aklıma çocukluğum gençliğim geliyo yani benim kendim yapabilmeme rağmen annemin babamın bana destek olduğu anlar yanımda oldukları anlar falan o zaman diyorum hayır dgdln sen buna tepki gosteremezsin diyorum.

Bu istekler evlenince arttı mı hep mi böyleydi

Yani hep böyle ise garip bir durum yok

Ama evlenince arttı ise kaybettiği hissi oluşmuş olabilir yani bahane bulayım benimle ilgilensin gibi

Kendi yapabileceği bir şey için başkasını ille de çağıranlar beni de gerer ama demek ki Adam bir şey için kendine güvenmiyor sen yoksan damadı çağırayım dediğine göre

Çözüm yok sen yaparsın deyip ikna etmek dışında

Bu arada işin var deyip sonra gitti iseniz yalan söylediğinizi onunla uğraşmak istemediğinizi düşünmüştür

ben konu sahibine bu kadar yüklenilmesini anlayamadım. herkesin kendi sınırları var, demek ki konu sahibi ayrı bir birey olduğunun hatta eşiyle ayrı bir aile olduğunun kabul edilmesini, kendisine göre düzeni ve öncelikleri olduğunun idrak edilmesini ve buna saygı duyulmasını bekliyor ki çok haklı bir istek.

benim aklıma babanıza sürekli ' baba biz ayrı bir aileyiz, kendi önceliklerimiz var, elbette her konuda yardımcı olmaya çalışırız ama lütfen siz de benim aile hayatıma saygı gösterin ki evimde huzurum olsun' demenizden başka çare gelmiyor

Konu sahibi haklı veya değil ona yorum yapmayacağım ama çifte standart uyguluyorsunuz. Başka biri kayınvalide ve kayınpeder ufak işleri de olsa esimi çağırıyorlar, eşim sürekli onlarla vakit geçiriyor, yalnız kalamıyoruz dese eminim o kocaya neler neler demezsiniz. Evlenmiş büyüyememiş, ana kuzusu.... buradaki durum aynısı değil mi? Konu sahibinin kocası açısından düşünün.

Yapmayin gerçekten sonradan üzülürsünüz. Problem diye anlattıklariniz bana problemmis gibi gelmedi bana. Evlat büyütmüşler, gecesini gündüzüne katmis özelim dememiş, egitimin yada taleplerin, bugününü rahat yaşaman için kendi isteklerinden vazgeçip ikinci plana atmış. Ne olacak ki sabah yanında gidiverseniz, aksam iki bardak çayı muhabbetle icseniz. Ben anlayamıyorum ailesine, eşinin ailesine "özelini" korumak adına tavır, sınır koyma cabalarını. Su an anladığim kadariyla hayatlarında büyük bir degisimin icindeler. Bir seyin ucundan tutsanız sonucu ne kadar kötü olabilir ki?

Inanın artık şu kisisel gelisim, ikili iliski kitaplarindan, yazılarından soğudum. Çünkü o büyük araştirmalarla, tecrübelerle yazılan şeylerden herkes olması gerekeni anlamıyor. Herkes ayni kapasitede değil ve yanlış algiliyor anlatılmak isteneni.

Evet burda bazi üyelere ailenin özelini koru, sinırlarıni ciz diye öğütler veriyoruz ama sizinki gibi "babam çaya gelmek istedi" gibi bir durum için degil bunlar. Düzenine, karalarına müdahele edenler için söyleniyor bunlar ki o tip aileleleri bile agac kavuğundan çikmıs gibi kapıni kapat denmemeli. Sınir koy demek ailenle görüşme, kocanin kolunun altına gir baska kimseyi görme demek değil.

Yok kız sev çocuklarını ben 2,5senedir evliyim hamileyim ama hala anneci babacıyım :))
amin evladım bundan 20-25 sene sonra anne babasını istememezlik yapmaz inşallah

babanız her gün gelmiyorsa şu sızlanmanız o kadar anlamsız ki.
ailesiniz, elinizi taşın altına koyacaksınız bazı durumlarda.
birey olmak, yagmur olup bir allah kulunun tarlasına yagmamak falan mı?
ailenize karşı sorumluluklarınız var evlat olarak. arada nazlarını çekmek de buna dahil.
hani onlar da yıllarca büyütüyor ya? öyle düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…