kızlar 15 gün önce verdiğim tahlillerimin sonuçlarını aldım herşey çoook normal 17 alfa 0.78'e kadar düşmüş kadın doğumcuma da gösterdim hiç bir problem gözükmüyor dedi hastalığın belirtisi yok dedi. yalnız çok fazla kortizol kullanımı kemik erimesi yapıyormuş ne kadar süre kullanmak böyle bir sıkıntı yaratır bilginiz varmı ben hamile kaldıktan sonra eğer bebeğimde de bir sorun çıkmazsa bırakmayı düşünüyorum ama doktor randevuma da baya var bilemedim açıkçası
herkese selam!gözün aydın canım ,sevindim senin adına!benim de muştulu haberlerim var hidrokortizona başlayalı 1 ay oldu,benim de 17 alfa oh prog.num kontrol altında,düzene girmiş durumda. gebelik yolunda hiçbir engel kalmadı çok şükür.darısı kortizol kullananların başına !
sebiccim!ben 13-14 sene kadar önce 2 yıl kadar d..rt kullanmıştım,0.25/050/0.75 mg değerlerinde kullanmıştım,ama çoğunlukla 0.50mg kullanmıştım.ilacı kullandığım 2.yıl içinde kemik erimesi tespit edildi,ilacı kestiler hemen.yurt dışından ilaç istediler benden falan filan işte....
bu ilaç öyle hemen kemik erimesi yapmıyor gereğinden fazla endişelenme ama uyanık olmak lazım elbette.bir makalede okumuştum: kemik erimesi ilacın dozu fazla gelince bünyeye,o zaman oluşuyormuş.yani benim doktor gereğinden fazla yüklemiş bana kortizolü .kemik erimesi ne uğrayan doku bir daha tümüyle eskisi gibi olmuyor maalesef.bak aradan 14 sene geçti ben bu arada hiç kortizol kullanmadım 1 ay önce kemik dansite yapıldı,doku ilk sağlıklı haline dönememiş.benim doktor allah için hiç bana bol bol süt iç,yoğurt ye demedi.
bol kalsiyumlu besinler almak biraz egzersiz yapmak lazım,tuzdan çoook uzak dur senin kullandığın ilaç adamı şişiriyor .
valla sana kaltılıyorum doğumdan sonra ben bırakıcam, ilacı varsın üç beş kılım daha oluversin ne yapayım ,yan etkiler cennetinde yaşamaktansa kıllarımla yaşamayı biraz daha öğrenirim daha iyi.
benim doktorum bbebeğin cinsiyeti erkek olursa kullanmana gerek kalmayabilir ilacı kesebiliriz dedi.senin doktorun da muhtemelen öyle yapacaktır.
sebiccim! bu arada eşimde eşimde kah la ilgili genetik bir deformasyona rastlanamadı,buna da ayrıca sevindim.ancak şunu belirtmek te yarar görüyorum:doktorum " geç başlangıçlı kah lar genellikle heterozigot formdur " dedi. olumsuz düşünmemek lazım tabii ki ama bu şu demek eşlerimiz tümüyle sağlıklı olsa bile bizden bebeğe geçebilecek kahtan sorumlu gen ile bebeğin de heterozigot olma ihtimali ,yani geç başlangıçlı bir kahlı olma ihtimali var.gerçekten de biz heterozigotsak bizden bebeğe%50 ihtimalle sağlıklı gen de gidebilir o zman bebekte hastalık gözlenmesi mümkün olmaz ,bu da iyi tarafı işin.dilerim hepimizin çocukları için 2.durum geçerli olur.
vallahi bizde ki bu hastalıklı gen,nesilden nesile geçmezse ayrıca mutlu olucam yani :)