- 9 Mayıs 2012
- 803
- 441
- Konu Sahibi karakedi85
işte işin ilginç yanı bu bahsettiğin hormonların tamamı normal değerlerde sadece 17 alfa yüksek ama prolaktinim düşüyor ben de anlamadım
tek başına 17 alfa nın yüksek olması bile KAH teşhisi için yeterli.benim bir önceki mesajımda yazdığım androjen türevli hormonların pek çoğu adrenal bezlerden üretiliyor,pek çoğu ara kademe hormonlar yani kiminde sadece 17 alfa oh prog.hormonu yüksekken kiminde buna ilaveten olarak diğer ara kademe androjen hormonlarının yüksekliği de eşlik edebiliyor.
ilginçtir dönem dönem hormon değerleri arasında da epey fark oluyor.17 alfa 3 ay 46 dan büyük çıkmıştı,geçen hafta tekrar bakıldı 26 çıktı.üstelik tüm bunlar ilaçsız değerler.
benim de canımı sıkan şey şu kortizolümüz normalken kortizol ilaçları kullanmak zorunda olmamız kortizol değerlerimizi yükseltecek belki de normal değerlerinin üstüne çıkaracak bu da farklı sağlık sorunları yaratabilir.tabii kortizolü hele hele hamile iken kullanmamak daha çok sıkıntı yaratacak.ben mecburen kullanacağım kortizol.umarım doktorlarımız kullanacağımız ilaçla kortizolü normal referans aralığında tutmayı başarır arkadaşlar.