Lütfen Yardım Edin (Geçmeyren reaktif lenf nodülleri)

Sizede geçmiş olsun hemen endişelenmeyin doktor bi usg istesin bakalım belki yoğun bir enfeksiyona tepki vermişlerdir. Bazen sert ve büyük nodül lerde reaktif çıkıyorlar hatta bana üniversitesi deki KBB doktoru biz senin nodüllerinden daha büyük nodülleri alıyoruz onlar dahi temiz çıkıyor demişti. Şimdilik panik yapmayın mesela Boyutları büyük mü elinize ne boyutta geliyorlar acaba? Ek olarak kilo kaybı ateş gece terlemesi ( ama çok şiddetli bir terleme ) kaşıntı şiddetli kuru öksürük gibi şikayetlerinizz var mı acaba? Bu belirtiler yoksa endişelenmeyin varsa da bu belirtilerin basit bir enfeksiyonda da olabileceğini unutmayın mesela yukarıdaki Primaya anlamızdan şüphelenip biyopsi yapmışlar ama temiz çıkmış
Çok teşekkür ederim cevabın için şükürler olsun ki böyle belirtiler yok iki ay önce tam kan sayımına baktırdım lym yüzdesi 2 normal lym de 38 çıkmıştı doktor normal demişti.İnsaAllah temiz çıkar antibiyotik verse de kullanamam hamileyim bir buçuk aylık. Sana da çok geçmiş olsun geçer insaAllah bir an evvel.

Benimkiler hiç oynamıyor bile ben bıraktım artık kontrol etmeyi 2.5 yaşında kızımda da var omu da götürdüm doktora reaktif olduğu için kontrolü bıraktım yoksa kafayı yerdim birde çok araştırdım reaktif olan şişen bezeler hiç inmiyormuş benim çenemdeki lenfler Arada şişip ağrı yapıyorlar
Geçmiş olsun işte ağrı yapmamasi bastırınca acitmamasi korkuttu beni hayırlısı bakalım insaAllah normal reaktif lenf bezi dir .

Çok doğru yazdınız benim boyutu çok büyük olmamasına rağmen şüpheli görülüp biyopsi oldum temiz çıktı arkadaşından kontrol usg de başka yerde 4 cm e yakın lenf bezi görüldü reaktif olduğu için doktorlar hiçbahsi konu bile yapmadılar
Kaç cm di sizinki

Sizede geçmiş olsun hemen endişelenmeyin doktor bi usg istesin bakalım belki yoğun bir enfeksiyona tepki vermişlerdir. Bazen sert ve büyük nodül lerde reaktif çıkıyorlar hatta bana üniversitesi deki KBB doktoru biz senin nodüllerinden daha büyük nodülleri alıyoruz onlar dahi temiz çıkıyor demişti. Şimdilik panik yapmayın mesela Boyutları büyük mü elinize ne boyutta geliyorlar acaba? Ek olarak kilo kaybı ateş gece terlemesi ( ama çok şiddetli bir terleme ) kaşıntı şiddetli kuru öksürük gibi şikayetlerinizz var mı acaba? Bu belirtiler yoksa endişelenmeyin varsa da bu belirtilerin basit bir enfeksiyonda da olabileceğini unutmayın mesela yukarıdaki Primaya anlamızdan şüphelenip biyopsi yapmışlar ama temiz çıkmış
Yani çok büyük değil nohut büyüklüğünde.

Çok doğru yazdınız benim boyutu çok büyük olmamasına rağmen şüpheli görülüp biyopsi oldum temiz çıktı arkadaşından kontrol usg de başka yerde 4 cm e yakın lenf bezi görüldü reaktif olduğu için doktorlar hiçbahsi konu bile yapmadılar
Neden şüpheli gördüler sert acisizmiydi?

Yani çok büyük değil nohut büyüklüğünde.
Seni çok iyi anlıyorum aynı korkuyu bende yaşadım ara ara hala yaşıyorum sağlık anksiyetesi nedeniyle hatta bu başlığı da ondan açtım tedavi bile görmeye başladım sağlık anksiyetesi yüzünden :/ ama nohut büyüklüğünde lenf bezleri genelde pek tehlikeli olmaz elinle fazla uğraşma yoksa aktive edersin hiç geçmeyip öyle kalabilir önemli olan Şişliğin büyüyüp büyümemesi ve ek olarak daha önce yazdığım belirtilerin olup olmaması lenfoma ya da başka bir maling hastalık kendini belli edecektir muhakkak lenfoma vb hastalıklarda lenf şişliği ceviz hatta bir limon kadar şişer Şiilik alenen dışa vurur kısa sürede öyle diyeyim size sert olması hareketsiz acısız olması kötü olduğu anlamına gelmiyor mesela benim lenflerde çoğunlukla acımaz ne zamanki azıcık üşüteyim ağrı yaparlar hamile siniz fazla stres yapmayın hamilelikte vücudunuz bir enfeksiyon ile mücadele etmiş ve iki lenfiniz şişmiş bence hiç bişey çıkmayacak 🙏🏼

Seni çok iyi anlıyorum aynı korkuyu bende yaşadım ara ara hala yaşıyorum sağlık anksiyetesi nedeniyle hatta bu başlığı da ondan açtım tedavi bile görmeye başladım sağlık anksiyetesi yüzünden :/ ama nohut büyüklüğünde lenf bezleri genelde pek tehlikeli olmaz elinle fazla uğraşma yoksa aktive edersin hiç geçmeyip öyle kalabilir önemli olan Şişliğin büyüyüp büyümemesi ve ek olarak daha önce yazdığım belirtilerin olup olmaması lenfoma ya da başka bir maling hastalık kendini belli edecektir muhakkak lenfoma vb hastalıklarda lenf şişliği ceviz hatta bir limon kadar şişer Şiilik alenen dışa vurur kısa sürede öyle diyeyim size sert olması hareketsiz acısız olması kötü olduğu anlamına gelmiyor mesela benim lenflerde çoğunlukla acımaz ne zamanki azıcık üşüteyim ağrı yaparlar hamile siniz fazla stres yapmayın hamilelikte vücudunuz bir enfeksiyon ile mücadele etmiş ve iki lenfiniz şişmiş bence hiç bişey çıkmayacak 🙏🏼
Çok teşekkür ederim yarın bı özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum yoksa ben catliyacam orta yerimden hamile kalmadan önce çıktı ama pek takmadım boyutu bir tık büyüdü mu onunda farkında değilim ama şimdiki boyutu nohut kadar kötü birşey cikmaz insaAllah .
Bende psikologa gitmeyi düşünüyorum bu anksiyete yüzünden sana yararı oldu mu?
Bu arada senin lenflerin boyutu ne kadar ?

Çok teşekkür ederim yarın bı özel hastaneye gitmeyi düşünüyorum yoksa ben catliyacam orta yerimden hamile kalmadan önce çıktı ama pek takmadım boyutu bir tık büyüdü mu onunda farkında değilim ama şimdiki boyutu nohut kadar kötü birşey cikmaz insaAllah .
Bende psikologa gitmeyi düşünüyorum bu anksiyete yüzünden sana yararı oldu mu?
Bu arada senin lenflerin boyutu ne kadar ?
Yeni başladım tedaviye daha ama yavaş yavaş meyvesini alacağımı söyledi psikiyatri doktorum. Benim lenf nodlarım büyük canım baya baya misket gibi üzüm salkımı gibi elime geliyor oynuyorlar zaten soruda ultrason sonucumu ekledim ilk sayfada var ama benimkiler yağlı hilusu seçildiği için reaktif lenf bezi dediler zararsız lenf nodülü yani enfeksiyon şişliği buna rağmen sürekli hasta olacağım korkusu yaşıyorum boyutları biraz büyük çünkü benimkilerin hatta arada yenileri de çıkıyor ama üniversitesi deki KBB doktorları ultrason sonucuma bakınca ciddiye bile almadılar 3 ayda bir ultrasonla talip edelim dediler yani tehlikeli değil diyorlar ben tam kan sayımıda yaptırdım o da temiz çıktı crp sedimantasyon ve lenfosit değerleri çok önemli mutlaka baktır git bakalım ihmal etme ama sana tavsiyem özel hastahaneyle sınırlı kalma mutlaka devlete ait eğitim araştırma hastanesine de git çünkü orada ki doktorlar daha iyi oluyorlar daha detaylı araştırıyorlar

Yani benimkiler daha büyük canım ama ona rağmen tehlikeli demediler için rahat olsun

Yeni başladım tedaviye daha ama yavaş yavaş meyvesini alacağımı söyledi psikiyatri doktorum. Benim lenf nodlarım büyük canım baya baya misket gibi üzüm salkımı gibi elime geliyor oynuyorlar zaten soruda ultrason sonucumu ekledim ilk sayfada var ama benimkiler yağlı hilusu seçildiği için reaktif lenf bezi dediler zararsız lenf nodülü yani enfeksiyon şişliği buna rağmen sürekli hasta olacağım korkusu yaşıyorum boyutları biraz büyük çünkü benimkilerin hatta arada yenileri de çıkıyor ama üniversitesi deki KBB doktorları ultrason sonucuma bakınca ciddiye bile almadılar 3 ayda bir ultrasonla talip edelim dediler yani tehlikeli değil diyorlar ben tam kan sayımıda yaptırdım o da temiz çıktı crp sedimantasyon ve lenfosit değerleri çok önemli mutlaka baktır git bakalım ihmal etme ama sana tavsiyem özel hastahaneyle sınırlı kalma mutlaka devlete ait eğitim araştırma hastanesine de git çünkü orada ki doktorlar daha iyi oluyorlar daha detaylı araştırıyorlar
Özele gittik bugün giriş yaptırdık doktor eliyle baktı kasiktaki normal lenf nodu gibi boyundaki biraz büyük dedi de ultran tutulacakti kan alinacakti bir işimiz çıktı yaptiramadik iki gün sonra devlete gidecez orda yaptirtacam artık.

Bu siteye bu konu nedeniyle kayıt oldum bir üniversite eğitim araştırma hastahanesinde KBB ve hematoloji takip ediyor altı ay arayla ultrason çektirdim lenf nodüllerim'de büyüme yok ama küçülmede olmadı hatta antibiyotik kullandım yine geçmedi tehlikeli değil takip edelim 3 ayda bir dediler ama hastalık hastası oldum hayattan soğudum arada da küçük lenf nodülleri çıkmaya devam ediyor. Dişçiye bile gittim bu yüzden bir çürük dişim olduğu kanal tedavisi yapacaklarını diş etlerimdede problem olabileceğini ayrıca bir yirmilik dişimin çıkmaya çalıştığını söylediler acaba bundan mı geçmiyor bilmiyorum şimdi birde kuru öksürük başladı acaba psikolojik mi çünkü endişelendiğimde başlıyor ve geçiyor aşağıya ultrason sonuçlarımı ekledim sırasıyla ilk 2 raporlar altı ay öncesinden son üçünü de geçen ay çektirdim 12 kasımda yine kontrol üm var çok üzgünüm :/ ateş gece terlemesi vb. Asla yaşamıyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler
slm son durumunuz nedir bende aynı sorunu yaşıyorum ve çok kötüyüm

slm son durumunuz nedir bende aynı sorunu yaşıyorum ve çok kötüyüm
12 kasımda kontrol amaçlı usg ye giricem ama nodüller bence bir değişiklik yok siz ultrason çektirdiniz mi boyutları nasıl? Ağrı yapıyorlar mı ateş gece terlemesi kilo kaybı vb. Şikayetleriniz yoksa korkmayın nodüller ağrı yapıyor ve sabit büyüklükte kalıyorlarsa tehlikeli olmazlar genelde. O yüzden sakın olun lütfen yalnız değilsiniz bu konuda

Çok teşekkür ederim benimde kontrol pazartesi bir büyük bir küçük gibi ama benim lenflerin boyutları büyük biraz doktorda biyopsi diyince baya korktum elime gelen yerde ağrı yok ama boynumun her yeri tutulmuş gibi gerçi bende boyun fıtığı düzleşmede var ağrıyı ona bağlıyorum baya tedirginim

büyüğü 31+15 çok sayıda büyümüş yağlı hılusları izlenen lenf nodu
Yağlı hilusları izlenen yani reaktif ( enfeksiyona tepki vermiş lenf nodu) tehlikeli olduğuna ihtimal vermiyorum ama boyutu büyük olduğundan doktor biyopsi istemiştir önlem amaçlı ben birşey çıkacağını düşünmüyorum. Antibiyotik kullandınız mı peki ne zamandır varlar? Antibiyotikler küçülmeyedebilir siz yine de önlem amaçlı biyopsi olun bana da gelişmeler bildirirseniz memnun olurum geçmiş olsun

Bir aydır varlar ewet antibiyotik kullandım kullanıyorum da iki kutu kadar bitti ellediğimde bazen küçük bazen büyük gibi inşallah biyopsiye gerek kalmaz pazartesi gidecem inşallah beni aydınlattığınız içinde teşekkür ederim sizi haberdar ederim gerçi hiç belirtide yokk

X