- Konu Sahibi karakedi85
sebiccim!
benim ilacın adı da içerdiği hormon da hidrokortizon bu ilaç türk eczacılar birliği tarafından yurt dışından getirtiliyor.bunun için doktorunun
bir sağlık kurulu raporu çıkartması lazım,bu rapor ve çeşitli evraklar ankara ya türk eczacılar birliğine gönderiyorsun.kortizol grubu içinde en masum olan ilaç bu!
sağlıklı bireylerin soda değil maden suyu içmesi en sağlıklısı,ikisi farklı şeyler.maden suyu mineralce çok zenginken soda mineral içermez.
maden suları yüksek miktarda Na(sodyum)mineralleri içerir,tuzda da Na bulunur ,tuzun kimyasal formülü NACI dir,bana kalırsa bu ilaçları kullanırken ha avuç avuç tuz yemişiz ha soda içmişiz.arada çok fark yok.Na dokular arası sıvıda suyun tutulmasına yol açar yani ödeme neden olur.bu böyle devam ederse yüz, aydede gibi şekil alıyor.işte kortizol kullananların yaşadığı durum bu hani kilo aldırır bu insan adama denilen şey ödemin ta kendisi arkadaşım.
maden suyundan kalp, böbrek ve hipertansiyon hastaları ne kadar uzak durması gerekiyorsa bizim de uzak durmamız gerekir bence. biliyorum sen maden suyunun içindeki flor,magnezyum,kalsiyum gibi mineraller sayesinde kemik dokumu koruyabilirim diye düşünüyorsun ama inan kaş yapalım derken gözümüz çıkmasın :)bu arada kalsiyum oranı en yüksek besinler her ne kadar süt,yoğurt,yumurta ,peynir olarak bilinse de maydanoz,roka,brokolide de oldukça fazla bulunur.
balık yağı içmeni öneririm.içeriğindeki d vitamini,kalsiyumun kemiklerde depolanması için gerekli.
anladım ne demek istediğini soda derken maden suyunu kastetmiştim aslında ama anladığım kadarıyla o da çok masum değil. valla ne yapacağımı şaşırdım spor yapmaya çalışıyorum hem kilo almamak hem de kemik erimesi için istediğim sadec şu ilacı bırakmak balığı bol yiyorum ama balık yağı denememiştim açıkçası bir deneyeyim