Konjenital adrenal hiperplazi ve infertilite

Galiba gec baslangicliya non klasik diolar 17 hidroksipregeston sanirim sorduğunuz ocakda en son 2.45 geldi total testesteronum o ay ilk defa normal deger geldi 81le
Eşimde kah çıkmadığı için ve kortizol eksikligi olmadigi için bende en son gittigimde hamilelikde sana hap vermemize gerek kalmayabilir dedi. Bende hapa baslayalim madem olmamasina bi etkisi oluo bu değerlerin dedigimde olmayacak die bisey yok bir senenin dolması lazım hap verebilmemiz icin sonucda basit bi ilac deil alacağın sende olursa cocukda kortizona maruz kalcak dedi ne kadar geç başlasak o kadar ii dedi kendi kararimlada baslayamam kurul karariyla baslariz dedi . Kadin dogum doktorumda hersey normal bir seneyi tamamlamadan birsey yapamayiz dedi bir senenin dolmasini bekliorum bende artık

Bebeğe zararı yok cinsiyeti öğrenene kadar devam edilecek kız ise 9 ay içilecek dediled ama bana da. Şimdi bebek içinde mi çok zararlı kafam karıştı. Benim de 17 oh en son 2.3 tu ve 4 yıllık infertiliteyim önce deltacortil aliyodum şimdi dekort alıyorum

Canım ilaçsız değerin çok iyi çok hafif demekki 2.45 le olmuyosa doktorun bana 4 le olur demesini anlamıyorum ben genkort kullanıyorum günde 1 tane ama 6 dan 4e düştü çokta etki etmedi sanki. Benim total testesteron hep normaldi serbest testesteron hafif yüksekti onu düşürdü normal. Benimde 7 gün sonra 1 yıl olacak bende hemen doktora gitmeyi düşünüyodum ama durumlar malum ben kortizon kullanmıyoken kadın doğumcunun verdiği ilaçla 17 alfa 2.5 a düşmüştü ama olmadı daha düşmesi lazım sanırım. Ama sende işe yarayabilir kadın doğumun yapacağı tedavi.

Doktor sitesinde soru sorulabiliyor orda kadın doğum endokrinoloji bölümünde ünlü bir doktor var Kutay biberoglu. Ben ona sordum diyoki 17 oh 1in altında olmalı. Dekort ya da genkort ilacının 3 4 ay içinde 17oh u dusurmesi lazım. Düşmezse ek tedavi gerekir. İnfertilite konusunda uzman bir endokrinoloji doktoru bulun. Dahiliye endokrinoloji çok yatkın degil infertilite için diyor. Ben de 3 ay oldum bu hastalığı ögreneli. Cok bilgim yok tedirginim

Dekorta düştü mü senin ? Bende çok kadın doğumcuya yazdım o sitede sonuçlarımı attım yumurtlama varsa sorun yok dediler. Sorun yoksa niye olmuyo yani bence de yatkın değil. Endokrinoloji başka bölümde var mı ki ?

Ben 70 gündür içiyorum. 1in altına düşmedi henüz. Kutay hocaya ayrıntılı bir şekilde 12den sonra yaz. Ertesi gün 11 gibi cevap veriyor. Kah için özellikle 17ohun düşmesi gerektiğini aksi halde olmiycagini kendi sitesinde de örnek hastalariyla açıklamış. Dahiliye endokrinoloji değil de endokrinoloji eğitimi almış kadın doğum infertilite bölümü diyor. Ben de baktım bazı doktorlarin aldiggi eğitimlerde böyle bir seçenek var

Merhaba, hamilelikte dekorta devam ettiniz mi? Ben tup bebekle hamile kaldim cok sukur endokrincim dekort kullanirken hamile kaldigim icin genkorta gecicez dedi. Ilacimi degistirdi.
Evet ben dekort 0.5 mg ile devam etmıstım 5.ayda detaylı usg sonucun ile gel demıstı baktı cinsiyet erkek daha kullanma bırak kız olsaydı doguma kadar devam derdim dedi

Ben de yumurtlama catlama hıcbır zaman sorun olmadı evlendıgım de 20 yasındaydım yasa baglı her ay oyle guzel yumurtalar cıkardım ki drum da sasırıyordu ve ben hıc hamile kalamıyordum bırcok kombin tedavi sonucu oglum dunyaya geldi sımdı 6.5 yasında ve sureklı kardes istiyor 2 ay once yumurtlama testi kıtlerınden aldım 13.ve 14.gun yumurtladım 15.gunde catladım hep degerlendırdım esimle ama sonuc negatif herzaman ki gıbı

Kadın Doğuma gidiyosun direk yumurta geliştirici ilaç ardına çatlatma iğnesi ama zaten yumurtlama ve çatlama oluyo Neden böyle bir yol izleniyor anlamıyorum. Şu hormonlarıma çözüm olacak bir doktor bulamadım valla şimdi hastanelere de gidemiyoruz boşuna mı kortizon kullanıyorum diye içim içimi yiyor değer normale düşse tamam ama düşmeyince niye kullanıyorum yani.

Erken evlenmen güzel bi avantaj olmuş sana Rabbim inşallah tekrar nasip eder hayırlı sağLıklı bir evlat.

Kadın dogumcu bana gelişen yumurtalar kaliteli olmaz ya da dollenmeyi engeller baskilanmamis androjen hormonlarin dedi.ben de 5 kez klomen 2 kez de gonalf kullandım hiç gebe kalmadim

Arkadaşlar Hayrli günler. Doktor bana dekort 0.50 vermişti 3 aydr kullanıyorum tekrar gidip kan tahlili yaptramiyorm degerlerimi görmek için. Bende son 1 aydır acayip baş dönmesi var kortizon ilacı baş dönmesi yaparmi aceba ilacın dozundaki sknti var diye düşünüyorm bilgisi olan arkadaşım varmı?

Başka ilaç kullandın mı canım bende yapmadı. Aslında en düşük dozu kullanıyosun sanırım.

Benim hormon degerleri dengesiz bekarken dogum kontrol hapi kullanirken total testesteronum hep yuksek geliodu agustosda bebek dusunuom die birakdim ondan sonra yuksekti yine ama degerler yavas yavaş düştü en son ocakda normal referana degerlerinde geldi 17 hidroksipregeston aralikda 34 eylulde 3.63 gelmiş en son ocakda 2.45 ablamda da ayni kah var ama o hemen hamile kaldi evlendiğini ilk ayda benimde hala olmadi bir sene dolmadan ne endokrin ne kadin dogumcu birsey yapmio olur sıkıntı yok diolar ama neden olmuo var bi sıkıntı demekki de olmuo bir sene beklemek niyeyse

Bende kaç kadın Doğuma gittim İnan bilmiyorum banada hepsi aynısını söyledi ama ben anladıklarını düşünmüyorum açıkçası kahtan anlayan iyi bir kadın doğum doktoru bulmak lazım. Hiçbiri 17 alfayı sıkıntı etmeden dayıyor klomeni yani bu şekilde bu hamile kalan var mı bilmiyorum ama düşmeden olmayacak gibi geliyor bana. Endokrin doktoru da aslında öyle diyor ama sıkıntı değil olur böyle senin gibi bir sürü kadın var hemen hamile kaldıklar için çoğu bu durumunu bilmiyor diyor hatta. Ama diğer forumu da bu forumu da kaç kere okudum birçok kişi değeri düşünce hamile kalmış.

Ablan ilaç kullanmadan mı hamile kaldı? Kaçtı 17 alfası acaba. Senin ilaçsız kendi kendine mi düştü yoksa kortizon kullanıyo musun?

Ablan ilaç kullanmadan mı hamile kaldı? Kaçtı 17 alfası acaba. Senin ilaçsız kendi kendine mi düştü yoksa kortizon kullanıyo musun?
Ablam 15 16 yaslarinda tüylenme problemiyle gitmisti o zamanlar buna dekort falan verdiler hep kortizon oldugunu soylemeden buda bi degisiklik olmuo die gitmeyi de hap icmeyi de bıraktı 22 yasinda evlendi kah oldugunu bilmiodu bende kah çıkınca onada yapilsin test dedi doktor onada yapildi kah cikti şuan iki tane oğlu var hap falan kullanmadi tanı konulali bir sene oldu ona daha

Şanslıymış canm ablam. İnşallah bizlere de nasip olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…