Komşunun densizliği

istersen çok yakın ol yine normal bence bu devirde. benim en yakın akrabam olsa bile yine anahtarı hemen gidip alırım

Siz komşularınızla şirket ağzı ile mi konuşuyorsunuz :)
Biz komşularımızla şirket ağzıyla konuşuyoruz. Siz diyince fark ettim. Bey hanım.
Konuya gelirsek bence alınmayın belli ki evde önemli bir şey bulunduruyorlar. Tabi komşunuzu nerden gördün diye sorgulaması hoş değil boşluğuna gelmiş olabilir.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim dediğiniz gibi ben insanlık görevimi yaptım. Dediğiniz gibi canımı sıkmaya değmez. Bu durumda sanırım her iki taraf da kendince haklı durumda

Her allahın günü kapıda sabah akşam karşılaştığım insana nezaketen ismini sorarım hal hatır sorarım merhaba derim. Ayrıca yönetici oldukları için bende değil bütün apartmanda numaraları var. Komşuluk ilişkisinden kastım gidip gelme samimiyet mahiyetinde.

Komşumun değil telefonunu adlarını dahi bilmiyorum. Evden cikarken denk geldikçe merhaba merhaba deriz bu kadar.
Bakiniz benim anahtarim icin kapiyi çalan olmadi.
X abla diyorsa ve telefon numarasi varsa komşuluk var yani.
Her allahın günü kapıda sabah akşam karşılaştığım insana nezaketen ismini sorarım hal hatır sorarım merhaba derim. Ayrıca yönetici oldukları için bende değil bütün apartmanda numaraları var. Komşuluk ilişkisinden kastım gidip gelme samimiyet mahiyetinde.

Sana neden güvensinlerki tanımazlar etmezler arada samimiyet yok
Bizim bulunduğumuz mah.de 6 ay arayla 2 ev soyuldu ve hiç birinde en ufak dağınıklık olmadı gelen eliyle koymuş gibi bulmuş ikiside sonradan farketti
Onlarda komşuculuk oynarlar hala ama hırsız kim bilinmiyor
Gelen polisler hep tanıdık biri demiş

Katta 4 daireyiz. Selam vermek dışında samimiyetim yok hiçbiriyle. Düşündüm aynı durumda ne yapardım acaba diye Sanırım apartman görevlisine söylerdim ben.

valla bizde de komşuluk yok yani kimde kaldı ki? ben de komşunun anahtarını kapıda görsem alamam, haber de veremem. birinin bile telefon numarası yoktur. ama apartman kapısı hep kapalıdır ve tuhaf insanlar, devamlı yabancılar falan girip çıkmaz o açıdan içim rahat. sizin hikayede tuhaf bir durum yok kadın sorguya falan da çekmemiş. adam yakınlarda bir yerdeyse hemen gelip alabilmiştir bu yüzden. aslında sevinmeniz lazım üzerinizden sorumluluğu gitmiş işte.

Bizim anahtar cuma gunu kapida kalmiş pazar ögle disari cikarken kendimiz farketmiştik. Bir kişi de kapiyi çalmamiştı. En iyisi ellememek herhalde.
Korkmadın mı? Bende hamilelikten dolayı bu aralar anahtarı dışarıda çok fazla unutur oldum. Babam kızımı almaya geldi kapıyi açtım baktım anahtar dışarıda babama dur siz burda bekleyin ben bi evin içini bi dolaşıp geleyim dedim biri varsa babam varken göreyim çünkü babam gelmeden önce bi ses duymuştum önemsememiştim... O ses aklıma geldi panik olmuştum. Sonra da tamam temiz hadi gidin dedim

Valla ben de biraz alinirdim sanki. Söyle ki, nasıl fark ettin sorusu biraz abes kacmis. Ne diyecektin ki, sizin evi gozetliyordum da hemen fark ettim koşarak aldım anahtarı falan mi? Gecerken göreceksin elbette. Kaldı ki samimiyetimiz yok desen de abla dedigin, is yerlerini, tlf nolarini bildiğin insanlarla bir muhabbetin var. Ama kalkip da bu konuda konusmazdim onlarla. Ben insanlik vazifemi yapmisim. Merhaba merhaba dan oteye gecmezdim.

Hayir. Anahtar disaridayken biz eşimle evdeydik zaten eve biri girse farkederdik o kadar kocaman değil evimiz.

Hayir. Anahtar disaridayken biz eşimle evdeydik zaten eve biri girse farkederdik o kadar kocaman değil evimiz.
İyi bari bende evdeydim de kapı sesi bir ses duymuştum kızım odasında uyuyordu o uyandı sandım bekliyorum yanıma gelecek diye gelmedi gittim baktım uyuyor. Sonrasında uyandı bende hamilelikten dolayı çok fazla midem bulanıyor babamı aradım çocuk uyandı götürebilir misiniz diye babam gelince farkettim o kapı sesi geldi aklıma ama çok korkmuştum balkonlara kadar her yere baktım kimse yoktu Allah'tan kızımi gönderip uyumaktı niyetim uyuyamamıştım korkudan bir kaç kere de anneme denk gelmiş benim anahtarı unuttuğum ben korkmayayım diye bana söylememiş. O günden beri çok dikkat ediyorum. Allah'tan elektrik kesilmemiş. Kesilseymiş herkes merdiven kullanacaktı... Birde bizim apartmana çok fazla kargocu ve sucu gelir...

Bunda alıncak ne var?
Adam gelip anahtarını almış. Belki yakınlardaydı, belki anahtarı unuttuğunu farketti geri döndü belkide gideyim en iyisi alayım dedi. Adamın anahtarı sonuçta kendinde durmasını istemesi neresi garip. Evi karıştıracak olabileceğinizi bence hiç düşünmemiştir şahsen aklıma gelmezdi

Arada samimiyet yok diyorsunuz abla abi hitapları var bu nasıl oluyor belki gece geç geleceklerdi vakitlice alalım anahtarı dediler, belki adam şarj cihazını evde unutmuştu hem gidip onu almış olurum diye düşündü, belki kimbilir kaç saat durdu kapıda anahtar başkalarının dikkatini çekmiş olabilir mi diye düşündü kadın onu anlamaya çalıştı.. ben densizlik göremedim normal karşıladım olan biteni.

Daha dün karşı komşumun kapısını açık gördüm . Yaşlı bir teyze , çoğu zaman unutuyor . Sakine teyze deyip içeri bağırdım , kapıyı açık unutmuşsun kız yine dedim kikirdemeye başladı . Bak koca moca bekliyorsan seni öyle kolay kolay vermem ben dedim . Kikirdemeye devam etti . Bir ihtiyacın var mı dedim . Yok dedi . Ama çaprazdaki komşuya selam dahi vermem . Gıcık şey . Eğer gerçekten üzüldüyseniz , içinizdekileri anlatın . Kendimi kötü hissettim deyin . Bu ikili ilişkilerin temelidir . Kimse sizin aklınızdan ve kalbinizden geçenleri bilmek zorunda değil .

Valla çok da tanımıyormuşsunuz, anahtarı bir an önce aldıkları için ben olsam rahatlardım. Bana yük olurdu, evde bir şeyleri kaybolsa denk gelir ya zan altında olmak istemezdim. Alınmakta haklısınız ama takılmayın bence, konusunu da yapmayın. Bir daha denk gelseydim mesela ben olsam yardım etmezdim herhalde

ben densizlik görmedim açıkçası, gayet normal. komşunun komşuyu öldürdüğü günlerde sadece komşusunuz diye size güvenecek değiller ya. bir de benden erken aldılar diye çok rahatlardım ben, evimde böyle emanet şeyler tutmayı sevmem. bir şeyleri çalınır, benden bilirler. hiç lazım değil ekşın.

size guvenmemekle hem alakasi yok hem alakası var .
siz iyi bir insan olarak insanlik gorevinizi yapmissiniz ama bunu yaptiniz diye kimse evinin anahtarini sizde saatlerce birakmak zorunda degil . evde degerli bir esya olabilir , uygunsuz ozel seyler olabilir .siz anahtari unutmussunuz dedikten sonra anahtarın ne kadar sizde kalacağı ev sahibinin insiyatifinde onlarda hemen almayi tercih etmis .
anahtari bulan ben olsaydim hemen gelip almalarini isterdim .
evde bisey eksilir kaybolur benden bilinir diye .
kapi calmasi olayinida gelince kapiyi calmayin telefonumu caldirin diyerek cozebilirdiniz .
sizin anahtar icin acele etmeyin sonra alirsiniz tavriniz gereksiz olmus .niye yani?
tesekkurde etmisler bunda takilacak bisey yok .

İyi olmuş boşverin zaten ben sizin yerinizde olsam anahtar bende kalsa huzursuz olurdum dünyanın binbir hali var. Alınganlık etmenize gerek yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…