- 26 Aralık 2016
- 302
- 53
-
- Konu Sahibi justicewarrier
Çok teşekkür ediyorum güzel düşünceleriniz içinSiz ne kibarsınız öyle
Ama çok hassas buldum sizi. Günlerce ağlamanıza yazık olmuş. Densiz bir teyze. Siz sizi biliyorsunuzdur. Üzmeyin kendinizi
Gürültünün ciddiyetini ordan hesaplayabilirsinizAy ne abartmışsınız aaaaa aaa. Aynı evde çarpmayan kapı da nasıl kalp çarpıntılarıyla uyandırıyo onu da anlamadım.
Komşuya memleketini söyledi diye herşeyini anlatmış mi oluyor?Hiç niye böyle söyledi, öncekiler niye çok kavga etmiş diye düşünmediniz mi?
O toprak size ait değil ki, bir sürü ölmüş, yaşayan ve yaşayacak olan var. Ailenize isminize söylese anlarım da ülkenin belli bir toprak parçasını siz niye savunuyorsunuz? Yani orada sadece sizin atalarınıza ait krallık derebeylik falan mı vardı? Yaşlı huysuz ve geçimsiz bir insan öyle dedi diye öyle mi oluyor? Eski oturanlar kaçmış kurtulmuş, siz kiracı da değilsiniz kaçamazsınız. Komşuya maşallah her şeyinizi anlatmışsınız. Önce bir ölçün tartın, ne şekil insan çözün sonra samimiyet kurun. Hatta kurmayın, apartmanda merhaba merhaba selamlaşması hariç muhabbet kurulmasını ben doğru bulmuyorum. Çünkü eski komşuluklar yok artık.
Evi alırken duvarların inceliğini ses gürültü olayını farketmediniz mi? Evet uzman değiliz ama malzeme kalitesinden de az çok anlaşılır. Keşke inşaattan anlayan biriyle gidip baksaydınız.
Birisi yüzünüze iğrenç bir şeymişsiniz gibi bakıp bir de üstüne “senin toprağın belli zaten” dese de böyle güler misiniz acaba?Benimde memleketimi pek sevmezler fena olduğumuzu söyler dururlar ama ben hiç günlerce ağlamam aklıma ölmüş ailemi getirip bana mahsus değil ki veya bu ilçeyi ben kurmadım ki siz fazla abartısınız teyze de biraz çirkef galiba
Dayım mesela duvarların beton mu tuğla mı olduğuna bakardı. Ben inşaattan anlamam ama ev alacak olsam kesin uzmana danışırdım.Duvarların inceliğini anlamadınız mı mı?
Dedi Prenses BellaArtık ev sahibi sizsiniz sizi attırırım diye boş beleş konuşmuş teyze, evinize ses yatılım yaptırın çok rahat edersiniz ses hassasiyeti zor bi şey gerçekten yaşamayan bilmez. Teyze terbiyesizmiş ama sizde drama queen geldiniz bana çok abartı tepkiler orda lafını cevabını verseydiniz keşke şimdi davalar o bu derken dip dibe evlerde daha çok sorun olacak yakınları sorunlu tiplerse uğraşır durursunuz bence gereksiz olmuş. Bu kadın bilir kişi değil ki dediğini bu denli takmışsınız, ben o yörenin insanı sevmem o yüzden öyle dedim der geçer hiçbir şey çıkmaz ondan size direk hakareti olmamış çünkü. Herkesin her dediğine bu kadar takıp üzülmeyin çok yorucu ve yıpratıcı olur sonuçta değer verdiğiniz bi insan değil
Her cümleme ayrı mesajla cevap.Gürültünün ciddiyetini ordan hesaplayabilirsiniz
Ben alırken anlamadım mesela ehshsh.Duvarların inceliğini anlamadınız mı mı?
İşte yan komşu gibi biri dahaHer cümleme ayrı mesajla cevap.Allah'tan kısa yorumlar yazıyorum.
O da bi çözüm değil. Depremde orta hasarlı kabul edilen binalar kolon kiriş catlağı yoksa duvarlar yenilenip oturulabilir kabul ediliyor. Ama parçalanmış duvarları olan evde oturmak istemedi bi arkadaşım haklı olarak. Şimdi uzman size iyi bu der ses yalıtımı sağlar der ama o yalıtım istediğiniz hassasiyette olmayabilir belki de...Dayım mesela duvarların beton mu tuğla mı olduğuna bakardı. Ben inşaattan anlamam ama ev alacak olsam kesin uzmana danışırdım.
Sakin biraz. Burda işler o şekilde ilerlemiyor. Haa coşasınız varsa kadının düşmanı kadın diyiverin baştan daha fazla yorulmazsınız konu erken kapanır.İşte yan komşu gibi biri dahaiyi niyetle cevap veriyorum burda gelmiş bana laf atıyor. Kaale alınmak niye sizde eğreti duruyor? Hiç mi ciddiye alan olmadı sizi hayatınızda?
Anlayışsız mısın krdşmBen alırken anlamadım mesela ehshsh.
Evimizin duvarları baya baya ince 8 yıllık bina.
Tv sesi duyuluyor.
Musluk sesi bile.
Off offf.
Yok öyle klişelere şu an gerek yok. Tavrınızdan rahatsız olsam da kadın düşmanlığı görmedim:)Sakin biraz. Burda işler o şekilde ilerlemiyor. Haa coşasınız varsa kadının düşmanı kadın diyiverin baştan daha fazla yorulmazsınız konu erken kapanır.
Sadece memleketi söylemek değil, her sorulana cevap vermişler. Kocası devamlı çaya gel teyze, bize gel teyze, şarj aletin mi yok alalım teyze...Komşuya memleketini söyledi diye herşeyini anlatmış mi oluyor?
Birde kim ev alırken veya kiralarken duvarlara inceliğine kalınlığına bakıyor ki?
Herkesin tavrından rahatsız olduğunuzu görüyorum. O sebeple zaten tepkilerinizi ciddiye alamayacağım.Yok öyle klişelere şu an gerek yok. Tavrınızdan rahatsız olsam da kadın düşmanlığı görmedim:)
Hah bu işte tesisat sorunlu.Anlayışsız mısın krdşmBizde tesisatta problem var bence. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sifona basılınca sifonun su sesinden önce sanki borulardaki basınç sesi duyuluyo takır tukur. Çok saçma.
Görmek istediğiniz gibi görmüşsünüz… Yine de teşekkür ediyorum sizin tarafınızdan ciddiye alınmaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum siz de ciddiye almayıp yazmazsanız lafınızın altını doldurmuş olursunuz. Haklısınız bu arada sanırım burda işler benim bildiğim gibi değil direkt saldırarak yürüyorHerkesin tavrından rahatsız olduğunuzu görüyorum. O sebeple zaten tepkilerinizi ciddiye alamayacağım.
Ben depremden, evin güvenli olup olmamasından bahsetmedim, ses yalıtımından gürültüden bahsettim. Konu sahibinin şikayeti ses ve gürültü.O da bi çözüm değil. Depremde orta hasarlı kabul edilen binalar kolon kiriş catlağı yoksa duvarlar yenilenip oturulabilir kabul ediliyor. Ama parçalanmış duvarları olan evde oturmak istemedi bi arkadaşım haklı olarak. Şimdi uzman size iyi bu der ses yalıtımı sağlar der ama o yalıtım istediğiniz hassasiyette olmayabilir belki de...
Ya bende su sesi yok ama takur tukur bi şey var korkunçHah bu işte tesisat sorunlu.
Mutfak ve banyoda su sesi evin içinde
Üst komşumun banyo lavabosu sesi evimin icinde