Komşumun yaptığını hazmedemiyorum

Komşuya memleketini söyledi diye herşeyini anlatmış mi oluyor?

Birde kim ev alırken veya kiralarken duvarlara inceliğine kalınlığına bakıyor ki?

Birisi yüzünüze iğrenç bir şeymişsiniz gibi bakıp bir de üstüne “senin toprağın belli zaten” dese de böyle güler misiniz acaba?

Dedi Prenses Bella

Dayım mesela duvarların beton mu tuğla mı olduğuna bakardı. Ben inşaattan anlamam ama ev alacak olsam kesin uzmana danışırdım.
O da bi çözüm değil. Depremde orta hasarlı kabul edilen binalar kolon kiriş catlağı yoksa duvarlar yenilenip oturulabilir kabul ediliyor. Ama parçalanmış duvarları olan evde oturmak istemedi bi arkadaşım haklı olarak. Şimdi uzman size iyi bu der ses yalıtımı sağlar der ama o yalıtım istediğiniz hassasiyette olmayabilir belki de...

İşte yan komşu gibi biri daha iyi niyetle cevap veriyorum burda gelmiş bana laf atıyor. Kaale alınmak niye sizde eğreti duruyor? Hiç mi ciddiye alan olmadı sizi hayatınızda?
Sakin biraz. Burda işler o şekilde ilerlemiyor. Haa coşasınız varsa kadının düşmanı kadın diyiverin baştan daha fazla yorulmazsınız konu erken kapanır.

Reactions: 76a
Ben alırken anlamadım mesela ehshsh.
Evimizin duvarları baya baya ince 8 yıllık bina.
Tv sesi duyuluyor.
Musluk sesi bile.
Off offf.
Anlayışsız mısın krdşm Bizde tesisatta problem var bence. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sifona basılınca sifonun su sesinden önce sanki borulardaki basınç sesi duyuluyo takır tukur. Çok saçma.

Sakin biraz. Burda işler o şekilde ilerlemiyor. Haa coşasınız varsa kadının düşmanı kadın diyiverin baştan daha fazla yorulmazsınız konu erken kapanır.
Yok öyle klişelere şu an gerek yok. Tavrınızdan rahatsız olsam da kadın düşmanlığı görmedim:)

Komşuya memleketini söyledi diye herşeyini anlatmış mi oluyor?

Birde kim ev alırken veya kiralarken duvarlara inceliğine kalınlığına bakıyor ki?
Sadece memleketi söylemek değil, her sorulana cevap vermişler. Kocası devamlı çaya gel teyze, bize gel teyze, şarj aletin mi yok alalım teyze...

Dayım bakardı. Ev alır, üstüne birikim yapar, evi satar daha iyi bir ev alırdı. Hepsinde de duvarları kontrol eder ettirirdi. Beton mu tuğla mı yalıtım yapılmış mı diye baktırırdı. Bu zamanda insan geleceğini, neredeyse ömrünü bağlıyor o eve. Ben ev alacak olsam, biraz daha sıkarım kısarım kendimden ama mutlaka yalıtım yaptırırım. Pazar sabahı süpürge açan, gece demeden bağırarak telefonda konuşan, kapıları çarpan komşuyla kavga edeceğime önceden kontrol ederim böyle şeyleri. Ev önemli hem de çok önemli ama huzur da önemli.

Anlayışsız mısın krdşm Bizde tesisatta problem var bence. Nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sifona basılınca sifonun su sesinden önce sanki borulardaki basınç sesi duyuluyo takır tukur. Çok saçma.
Hah bu işte tesisat sorunlu.
Mutfak ve banyoda su sesi evin içinde
Üst komşumun banyo lavabosu sesi evimin icinde

Herkesin tavrından rahatsız olduğunuzu görüyorum. O sebeple zaten tepkilerinizi ciddiye alamayacağım.
Görmek istediğiniz gibi görmüşsünüz… Yine de teşekkür ediyorum sizin tarafınızdan ciddiye alınmaya ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum siz de ciddiye almayıp yazmazsanız lafınızın altını doldurmuş olursunuz. Haklısınız bu arada sanırım burda işler benim bildiğim gibi değil direkt saldırarak yürüyor

Ben depremden, evin güvenli olup olmamasından bahsetmedim, ses yalıtımından gürültüden bahsettim. Konu sahibinin şikayeti ses ve gürültü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…