Arkadaslar merhaba,
Daha once de yazdim aslinda ama bu sefer danismak adina yaziyorum.
Benim bir komsum var, kendisi ile samimiyiz ama bu komsum benim hayatimda gordugum en cimri insan.
Surekli ama surekli para muhabbeti, para hesabi yapiyor ama sanki fakir biriymis gibi yapiyor, aslinda hic de fakir degiller aksine gayet durumlari iyi. Yani hesap-kitap yapsin bunda garip birsey yok tamam ama kurus kurus hesap yapmasi baydi artik. Mesela birkac ornek vereyim: bir tane cocugu var, yazik yavrucugun iki-uc parca "pijama" tarzi kiyafetinden baska hicbir kiyafeti yok, gezmelere oturmalara cocugu pijamayla goturur. (Bahanesi de cocuga duzgun kiyafet almamak degil, cocuk rahat etsinmis
) (Hatta dayanamadim cocugun pacozluguna, birkac defa cocuguna kiyafetler satin aldim hediye goturdum.) Cocuguna marketteki en ucuz, markasiz bezi alir. O bez pisik yapiyor diyorum, benimkinde yapmiyor diyor. Kendisi zaten oyle pacavra giyiniyor ki, gorseniz yani genc-universite mezunu bayan demezsiniz, sirf en ucuzundan giyinmek icin pacoz geziyor, oturmalara-gezmelere oyle geliyor, evine gitsek pijamalara benzer giyim kusamiyla bizi karsiliyor, esimin yaninda garipsiyorum da. En cok o cocuga aciyorum, cimriliginden yavrucuga en ucuzundan, kutuk gibi bir araba koltugu almislar, yazik cocugun agzi dili yok, rahatsiz olsa soyleyemez de. Kiyamiyorum, cocuga neden bunu aldiniz, yazik, cok rahatsiz oluyor diyorum ucuzdu bu koltuk diyor. Evdeki tum esyalari kirik-dokuk, evine oturmaya gittigimde kirik koltukta oturamiyorum. Bu koltuklar kirik, rahatsiz olmuyor musunuz diyorum, bizi idare ediyor diyor. Telefonunda simkarti yok, gerek yokmus, zaten hep evdeymis, evin internetinden kullaniyormus zaten whatssapp i. (Daha da ilginci telefonu yoktu birkac ay oncesine kadar, hep evde durdugundan tele gerek yokmus oyle dedi. Ee ailenle ya da esin disardayken esinle nasil gorusuyorsun dedim, tabletten dedi. Tablette skype yukluymus ordan gorusuyormus, bana da ordan yaz dedi, skype dan haberlestik baya bir muddet.) Cocuguna corap alacak, magazadaki pahali diye internetten taa cinden bilmem kac kurusa corap bakiyor. Ekmegini kendi yapar markete para odememek icin, tamam yapsin, guzel hos bunda birsey yok, suya da para vermemek icin aritici almis, cesmeden iciyorlar suyu. Markete alisverise gidiyoruz, herseyin didik didik en ucuzunu secer. Sonra kasada toplu odeyecegimiz zaman bana sen mi odeyeceksin ben mi diyor her defasinda, taa iki metre uzaginda durarak kasiyerin, ben oderim diyorum, oduyorum, hayir yani sen odesen ne olur zaten kurus kurus oduyoruz hesabi. Bir borc odeyecegimiz zaman da mesela benim borcum 29.34 tl tuttu diyelim, onu aynen oyle hesaplar, oyle yollar. Yani 29.34 un 34 unu almasan ne olur, bir keresinde ben utaniyorum bu kadar detayli hesap yapmaya dedim, arkadas arasinda oyle 2-3 kurusun lafi olmaz dedim. Hak gecmesin dedi
Gecenlerde esinin ailesi misafir geldi, 1 ay kaldilar, havaalanina almaya ve birakmaya gittiler ve sadece bir kere de gezmeye goturduler misafirlerini. (Havaalani 1,5-2 saat uzaklikta) Misafirleri gittikten sonra diyor ki onlari almaya-birakmaya gittik, 1 kere de gezmeye gittik xxx kusur benzin paramiz gitti diyor. Ayip ya, esinin ailesi taa tr den gelmis, tabi alacaksiniz, benzin parasi mi hesap edilir oyle. Zaten insanlari aldiktan sonra sirf kopru parali diye parasiz olan uzun yoldan gelmisler eve. (Kopruden gecseler 2 saatte gelecekler, parasiz yoldan 5 saatte gelmisler, yazik ya insanlar o kadar uzun ucak yolundan gelmisler, acimadiniz mi o kadar yordunuz diyorum, yooo yorulmadilar, iyiydiler diyor.)
Ayrica durumlari da cok iyi, esinin maasi gayet iyi ve cook cok pahali (ev parasi degerinde) bir arabalari var. Ya ben de bu arkadasin etkisinde kalmaya basladim, iyice paranoya oldum, ilk defa bu denli cimri birini taniyorum, cok rahatsiz oluyorum kurus kurus hesaplarindan, evine gitmeye, selam vermeye korkuyorum. Alisverise gidiyorum birsey begeniyorum tam alacagim, ya falanca olsa bunu almazdi, cok pahali bu diyorum, koyuyorum, esimle yemege gitmek istiyorum, falanca olsa o kadar para, ne gerek vardi der diyorum. Ekmek alirken bile acaba ben de mi kendim yapsam diyorum, sonra vazgeciyorum tabi. Ayni onun gibi herseyi kurus kurus hesap etmeye basladim, bu arkadasla konussam mi ne yapsam, sizce normal biri mi arkadaslar, nasil konusurum? Bana hastalikli gibi geldi, tum muhabbeti ama tum muhabbeti para.