Komsumun Cimriligi Konusunda Ne Yapmaliyim?

Peki ailen taa tr den gelse sirf onlari alip biraktiniz diye benzin parasi hesaplar misiniz? Hesaplamak derken uzuluyor gitti o kadar benzin parasi diye. Insanlar 15 saat ucak yolculugu yapmis, sirf kisa yola para vermemek icin 5 saat olan uzun yoldan gelir misiniz? Biricik bebeginizi kutuk gibi araba koltugunda oturtur musunuz? Hani arkadasi normal gibi gormussunuz, boyle hesaplar yapan biriyle nasil rahatca arkadas olayim?

biz burada ne yapabiliriz ki
madem hoşunuza gitmiyor görüşmeyin
kimisi cimridir , kimisi eli açık
kimisi zevkli , kimi zevsksiz
misafirlerını bır kere gezmeye götürdüklerinden size ne ki

biz burada ne yapabiliriz ki
madem hoşunuza gitmiyor görüşmeyin
kimisi cimridir , kimisi eli açık
kimisi zevkli , kimi zevsksiz
misafirlerını bır kere gezmeye götürdüklerinden size ne ki

Ben hesaplamam bir başkası hesaplar o yüzden beni ilgilendirmez siz de rahatsızsanız görüşmeye bilirsiniz.Bakın size bir örnek vereyim eğer mesajım gelirse sanırım sorun var,bir komşum vardı kadın hiç para harcamaz yine komşunuz harcıyormuş bu kadın evin bütün geçimini komşulardan yapardı aklına gelen bütün ürünleri isterdi,makarna-yağ-salça-bal--baharat-et-balık evde pişen yemek ve çay kıyafet markette ne satılan varsa-sampuan tut sabuna kadar evde ki halı perde-hatta koltuk bile kendini maddi durumu iyi değil diye gösterirdi fakat sonradan gördüm ki durumu kat ve kat iyi bir sürü evi var parası var,en azından sizin komşunuzda bu yok.

Evet gıcık bir insan tipi. Ama sizi ilgilendirmez, kendi hayatları.
Siz rahatsız oluyorsanız mesafe koyarsınız olur biter.

komşudan mı bahsediyorsunuz? vallahi daraldim okurken.kusura bakmayın ama komsu hakkinda bu kadar bilgiye ve ya fikre sahip olmaniz hic dogru gelmedi bana.
kimsenin evinin koltuğu cocugunun pijamasi kimseyi ilgilendirmez.
benim evime komsum gelip bu koltukta nasil rahat ediyorsun, cocuguna neden pijama giydiriyorsun dese .
sanane ev benim cocuk benim sen git istedigini yap demek isterim.
eminim komsunuzda istiyordur..
olumsuz etkileniyorsanız görüşmeyin yada bu kadar herseyini bilmeyin.beraber gitmeyin mesala markete.çocuğuna aldığı bezi görmeyin olsun bitsin.
ama yaptığınız hiç hoş değil.kimsenin hayatı nasıl yaşadığı kimseyi ilgilendirmez.
altı üstü komşu.bu kadar içselleştirmeye gerek yok..
ayrıca "paçoz" nedir ya.komsunuz diye "cimri"diye kimseye bu sekilde hitap etme hakkınız yok.keşke komsunuzun buraya yazdıklarınizi okuma şansı olsada sorun kökten çözülse..

konuşup ta ne konuşacaksın merak ettim:))
o bir yol tutturmuş gidiyor.
sen fazla tesiri altında kalmışssın.
bu kadar uyuşmadığın bir insanla mesafeli olman gerekmez mi?

Aynı konuyu açıp açıp ne bekliyorsunuz anlamadım??

Siz değil miydiniz anneniz rahatsız olduğu için uçak bileti yanacak diye üzülen? Siz sağlık durumu söz konusu olduğu halde para hesabı yapıyorsunuz. Komşunuzun cimriliğine laf ediyorsunuz bir de...

O kadının en azından kimseye zararı yok, cimri olup da para gitmesin diye sizin kıyafetlerinizi mi giyiyor, sizin sofranızdan mı yiyor? Yediği içtiği giydiği onu ilgilendirir...

Geçenlerde komşumun kaynanası beni gördü eşimle yürüyüş yaparken "bu arkadaşından hiç hoşlanmadım çok kılıksız demiş ".Çok güldüm çünkü cidden kılıksızım ve bu kimseyi ilgilendirmez, biz ailecek kılıksız ve biraz tutumluyuz emmee kime ne ! Beğenmeyen küçük oğluna almasın.

Kibleyemedim arkadaşlar, sistem hata veriyor sürekli...

Biri kiblesin bi zahmet. Aynı konuyu açıp açıp duruyor.

Ben sadece çocuğa ve o kadar uzaktan gelen insanlara üzüldüm...imkanları varken bu kadar herşeyin kalitesiz ve ucuzuna kaçması bana göre yanlış.
15 saatlik uçak yolculuğundan gelen insanları bi 5 saat daha yormaları da vicdansızlık.
Ama sizinde şöyle bi hatanız var, nasıl oturuyorsunuz bu kırık koltukta demeniz de yanlış.

Ben üşenmiştim elma yazmış

Balık hafızalı değiliz ki

Hem çok para gitti annen gelmedi vs diye açtığınız konuyu hem de bu komşuyu daha önce de okuduk

Paçozsa paçozdur size ne

Oğlum kazık kadar oldu hala pantolon vs sevmez 10 tl lik eşofman giyer ama bu bizi cimri ya da fakir yapmaz sizin konudaki de daha poposu bezli Bebek ne giyecek smokin mi

Apartman aidatını düzenli ödüyorsa size bi zararı olduğunu düşünmüyorum.
Yaşam tarzları böyle olabilir bana aşırıda abartı gelmedi tutumluluk çizgisini biraz geçmiş ablam..
Tutumluluk konusunda etkilenebilirsiniz bencede kötü birşey değil tabi de komşunuz kadar da abartmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…