- 4 Ağustos 2016
- 2.442
- 4.159
- 53
- 34
- Konu Sahibi nisanyagmurumm
-
Çok doğru.Kesinlikle çok zor olur.Zamanı gelicek bebeğinizi alıp bi hava almak isteyeceksiniz ama iki küçük çocukla çıkasınız bile gelmeyecek.
Çocuğunuzu emzirirken diğer çocuk düşecek,ağlayacak vs. gene kendi çocuğunuzu ihmal etmiş olacaksınız.
Ikisini beslemek,uyutmak hep çok zor olacak.
Fazlasıyla yıpranırsınız...
Kendini başkaları için feda etme.Allah yardimcisi olsun. Bugün ağlar yarin çocuğuna birsey olur karsinda kaplan kesilir hakli olarak.istemedigin hayal bile etmedigin seyler karsina cikabilir.fazla merhamet iyi degil.Senin bebeginin ve ailenin huzuru en önemlisi.Onlar bir sekilde halleder.Bakici bulsun sen de ara sira bakiciyi kontrole gidebilirsin mesela bak böyle bir yardimin dokunabilir yani.Bazen kendi çocuğum o kadar kucak istiyor ki wc ye gidemediğim oluyor.
Çocuk çok uysal çok akıllı.
Komşunun çocuğu yani. Ama komşunun aglayisini ve yaşadığı zorlukları gorseydiniz bu kadar kolay yok diyemezdiniz .
Çocukları oldum olası severim.
Çocuk psikolojisi egitimim de var. En zorlanacagim taraf gerçekten her şey yarım kalır. Sevgim ilgim yetmez ne benim bebegime ne komsumun.
Ev işi aksar. yemek zamanında olmaz.Ki eşim bu konularda çok talintilidir. Ah ah...
Hiç bulaşma öncelik kendi bebeğinin ya onun bebeğinin peşinde koşarken seninkine bişey olsa 5 dk yanlız bırakmaya gelmez küçük çocuklariOnun bebeği bir yaşında ve yürüyor sürekli takip etmek gerekir herşeyi ağzına atma eğiliminde oluyorlar ve benim de bebeğim var nasıl bakabilirim yapabilir miyim ki?
bakiciyi kontrol iyi fikirKendini başkaları için feda etme.Allah yardimcisi olsun. Bugün ağlar yarin çocuğuna birsey olur karsinda kaplan kesilir hakli olarak.istemedigin hayal bile etmedigin seyler karsina cikabilir.fazla merhamet iyi degil.Senin bebeginin ve ailenin huzuru en önemlisi.Onlar bir sekilde halleder.Bakici bulsun sen de ara sira bakiciyi kontrole gidebilirsin mesela bak böyle bir yardimin dokunabilir yani.
Vicdanım da bunları söylüyor ama mantık devreye girince işler değişiyor. Parasında değilim zaten.Komsunuzun haline cok üzüldüm. Hicbir anne evladini zorda olmasa komsusuna lütfen beneyime bak diye sana ????? Para verim diye adeta yalvarmaz. Evet cok zor sizinde bebeyiniz cok kücük komsunuzunda bebeyi cok kücük. Ama yapilmicak sey deyil. Eyer sizde kendinize hergün bir pilan hazirlarsaniz üstesinden gelirsiniz. Aksamlari ertesi günün yemeklerini yaparsaniz ev islerinizi yaparsaniz, gündüzleride iki bebeye bakmak icin bol bol vaktiniz olur. Uyku saatlerini ayni zamana denk getirkn gün icerisinde lnlar uyurkende banyonuzu yaparsiniz veya bir kahve icip kafanizi dinlarsiniz. Benimde allahim bagislasin äc tane evladim var ve aralarinda hep birbucuk yas fark var ve allahima sükür zorlanmiyorum. Sizde yapabilirsiniz. Bakim parasinada takilmayin bence demekki gücü okadar vermeye yetiyor zaten asger maas diyorsunuz. Belki cok fazla bir para almicaksiniz ama hayir duasini alicaksiniz. Hem sizede gelir olur kendinize birikim yaparsiniz. Ama burda en önemli klnu bence olurda bakarsaniz iki kendi cocugunuza tolereli davranip o bebeye kisitlamalar getirmeyin. Veya ikisi kavaga ettiyinde cocugunuzu karuyup diyer bebeyi dislamayin. Eyer bunu yapabilicekseniz bakin ama yapamicaksaniz hic bakmaya kalkismayin derim ben.
Canım kadın zaten 1. 400 alacak çalıştığı işten. Bir de her sey para mi?Ben olsaydim bebegim var diye kabul etmezdim, bebegim olmasaydi bile 500 tl çok komik bir rakam bence sadaka verir gibi olmuş. 1500 tlden az bakmıyor bile kimse üstelik daha her seyi kesfetme caginda takip edilmesi gereken bir bebek var...
Merhaba kızlar
Konuyu fazla uzatmadan yazicam komşum bebeğini bana baktırmak istiyor.
Kendisi askeri ücretli bir ise girecek.
Bana bugün geldi bebegime lütfen bak sana 500 tl vereyim dedi. Çok zor durumda. Eşinin kazancı evi gecindiremiyor. Benim de 5 aylık bebeğim var.
Ne yapacağımı ne diyecegimi şaşırdım kaldım. Çok da iyi anlaştığım bir komşum.
Komşuda mı konu açmışAy galiba ben senin komşunun konusunu gördüm burada. Bebekli kadına bebek mi baktırılır demişti herkes o konuda da. Bilmiyorum bence sadece aylar yakınsa olabilecek birşey, o zaman ikiz gibi büyür çocuklar. İkinizin evine de ekstra para girmiş olur. Ama farklı dönemlerde 2 çocuk çok zorlar sizi 500 tlye değmez.
Komşuda mı konu açmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?