• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve bebeği

Merhaba kızlar

Konuyu fazla uzatmadan yazicam komşum bebeğini bana baktırmak istiyor.

Kendisi askeri ücretli bir ise girecek.

Bana bugün geldi bebegime lütfen bak sana 500 tl vereyim dedi. Çok zor durumda. Eşinin kazancı evi gecindiremiyor. Benim de 5 aylık bebeğim var.

Ne yapacağımı ne diyecegimi şaşırdım kaldım. Çok da iyi anlaştığım bir komşum.
İkisine birden bakabiliyorsanız bakın

Sizinki simdi cok kucukmus yarin ayaklanip emekleyip ikide bir kendinizinkinin pesine dusunce yapamazsaniz mecbur kalip bakamiyorum deyincede o ise girmis olur onu darda birakirsiniz bu acidanda dusunun
Simdi evde bir eksik olsa kendininkini pusete koyup markete gidersin ikisi olunca nasil olacak ,insanlik hali bir aciliyet olsa sana yardimci olacak kimse varmi?birbirlerinden emzik vs alisverisi yaparlarsa ikiside hasta olacak onunuz kis olduda usuttu anasi afra tafra yaparmi sonra aranizda vay bakamadin konusu olupta arkadasliginiz zarar gorurmu? mesela olduda o seninkini kiskandi bise atma vurma tirmalama vs olurmu?Genis dusunerek bakmak lazim diye dusunuyorum ben
Birde her zaman sunu savunurum esinle dostunla isin icinde para ,cocuk,alisveris olan mevzulara girmemek lazim bir muddet sonra iliskiler bozuluyor olan dostluga arkadasliga oluyor
Ha yok kendime guvenirim herturlu idare ederim benimde ihtiyacim var derseniz bakabilirsiniz tabiki

Canım nisan annelerinden seni tanıyorum. Burada da görmek ne güzel sağol gülüm yorumun için. Ben de böyle bir durumun içine düştüm. Sanırım bugün konuştuğumda doğru bir karar vermiş olurum.
benım de dıkkatımı cekmıstı nısan annelerden mı dıye...tamam canım hayırlısı olsun ıns

Cok zor ikisi de bebek. Hadi sizin ki yattığı yerde durur ama onun tam merak zamanı. Herşey ağzında olur, heryeri karistirir, düşmesi, tırmanması bitmez.
Yani bana yakın arkadaşım bak dese ben şöyle derim. "İki bebeğe bakabilecek olsam bir tane daha dogururdum. Ben bu sorumluğu alamam. İkisi de çok küçük."

Hayır diyebilmek sizi kötü yapmaz.

Onun bebeği bir yaşında ve yürüyor sürekli takip etmek gerekir herşeyi ağzına atma eğiliminde oluyorlar ve benim de bebeğim var nasıl bakabilirim yapabilir miyim ki?
Bakmazsin net sana güvenip girmesin yardim etmen çok sevap ve iyi niyet misin ama bakabileceğini sanmıyorum 1 yasinda cocuk seninki emekleyecek oda sana güvenip ise girecek sen bulamayınca ortada kalacak en iyisi başka birini bulsun

Onun bebeği bir yaşında ve yürüyor sürekli takip etmek gerekir herşeyi ağzına atma eğiliminde oluyorlar ve benim de bebeğim var nasıl bakabilirim yapabilir miyim ki?
Bakmazsin net sana güvenip girmesin yardim etmen çok sevap ve iyi niyet misin ama bakabileceğini sanmıyorum 1 yasinda cocuk seninki emekleyecek oda sana güvenip ise girecek sen bulamayınca ortada kalacak en iyisi başka birini bulsun

Konuştum kızlar. Oh rahatladım.

Bir de işin garip tarafı sanki onun bebeği ve benim bebeğim durumu hissediyor gibi davrandilar bugün.

O benim oglusu çok sever bugün aldı yine severken oğlu kiskandi ağladı ben de bebegimi kucağıma aldım annesine öyle bir sarıldı ki şaşırdık .

Dedim
Bak abla görüyor musun bakacak olsaydım bunlar olacaktı işte.
Konuştuğum şeyleri anlatayım

Senin için başka her türlü yardımı yaparım maddi manevi ama bu çocuk işi farklı . Hem senin bebeğine hem benim bebegime yazık olur seninki artık yürüyor onun peşinden bir dk ayrilinmamasi gerek. Benim ki diş yerleri kasinmaya başladı sürekli ağlıyor kucak istiyor. Ev işim zaten bitmiyor eşim öğlen yemeğe geliyor yani anlayacagin komsucum bence sen de bebeğin e bu haksızlığı yapma onu kimseye bırakma . Çünkü onun sana ihtiyacı var. Calisacaksan bebeğin de yanında olsun.

Işte bunları söyledim. Komşum yaşlı bakımı yapicak onlarla konuşacak çocuğunu yanına alırsa o da rahatlar bende

Ben burada ne kadar konu actiysam hepsini sayenizde çözüme ulastirdik kızlar. Akıl akıldan üstündür. Sorunum u kendi sorununuz gibi ele alıp öyle yorumlar yaptınız ve yardımcı oldunuz yazılan yorumların % 80 görüşünü onemseyerek kararımı verdim.

IYI KI VARSINIZ :KK200::KK200::KK200::KK24:

Back