• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşum ve bebeği

Ay galiba ben senin komşunun konusunu gördüm burada. Bebekli kadına bebek mi baktırılır demişti herkes o konuda da. Bilmiyorum bence sadece aylar yakınsa olabilecek birşey, o zaman ikiz gibi büyür çocuklar. İkinizin evine de ekstra para girmiş olur. Ama farklı dönemlerde 2 çocuk çok zorlar sizi 500 tlye değmez.
Doğru canım o zaman ben çalışmayı düşünüyordum konu acmistim. Eşim istemediği için ve çocuklu kadına çocuk mu baktirilir dedikleri için çalışmaktan vazgeçtim.

Şimdi Allah in işine bakın ki bebegimi verip baktirmak istediğim kadın çalışmak istiyor ve bebeğine bakmami ıstiyor. Ben meslek olan öğretmenim ama atanamadığım için özelde çalışmak istemiştim. Ama burdaki arkadaşlarım beni ikna etmişti bebeğin i kimseye verme diye. Çalışmaktan vazgecmistim. Sim di de böyle bir durumla karsilastim. Ama kadının durumu cok farklı o mecburiyetten çalışacak . Gelir yok gibi bir şey. Alacağı para da askeri ücret.

5 aylık kızım var.bugun hıc durmadı.sacımı bıle toplayamadım.masallah sıze bakmayı dusunuyorsunuz.kardesımın 1.5 yasında cocugu var.dakıka yerınde durmuyor .drvamlı pesınde..
Sızın ılk cocugunux herhalde..cok hareketlı olur.bır anda anlayamazsın.bırkac saat bakmak gıbı bırsey degıl..dene bırkac gun hıc konu bıle acmazsın.
Komsuna rabbım yardım etsın.baska turlu yardım edersın yıne de

5 aylık kızım var.bugun hıc durmadı.sacımı bıle toplayamadım.masallah sıze bakmayı dusunuyorsunuz.kardesımın 1.5 yasında cocugu var.dakıka yerınde durmuyor .drvamlı pesınde..
Sızın ılk cocugunux herhalde..cok hareketlı olur.bır anda anlayamazsın.bırkac saat bakmak gıbı bırsey degıl..dene bırkac gun hıc konu bıle acmazsın.
Komsuna rabbım yardım etsın.baska turlu yardım edersın yıne de
Canım nisan annelerinden seni tanıyorum. Burada da görmek ne güzel sağol gülüm yorumun için. Ben de böyle bir durumun içine düştüm. Sanırım bugün konuştuğumda doğru bir karar vermiş olurum.

Başkasına yardım edeceksin diye kendi bebeğini ihmal edeceksin
Benimde 5 aylık bi bebeğim var ve bütün gün ilgim onun üzerinde çünkü çok küçük. Ben ev islerine yemeğe bile doğru düzgün vakit ayıramıyorum. Bebeğinden zamab kısarak bi başka bebeğe bakmayı nasıl yetiştireceksin. Başının çaresine baksın senin bebeğinden önemli değil komşunun geliri

Merhaba kızlar

Konuyu fazla uzatmadan yazicam komşum bebeğini bana baktırmak istiyor.

Kendisi askeri ücretli bir ise girecek.

Bana bugün geldi bebegime lütfen bak sana 500 tl vereyim dedi. Çok zor durumda. Eşinin kazancı evi gecindiremiyor. Benim de 5 aylık bebeğim var.

Ne yapacağımı ne diyecegimi şaşırdım kaldım. Çok da iyi anlaştığım bir komşum.
Bebek bakmak zorken , birde yanında çocuk bakmak çok çok zor. İkiz gibi olacaksın . Kendinde , bebeğinde , cocuk ta çok yıpranacak. Komşun iyi anlaşıyor olabilirsin ama kendi sağlığını düşünmen lazım . Özel kreşler var birbiyorum oturduğunuz muhitte var mı ? Ben şahsen bakamazdım ama yapı meselesi kendine güveniyorsan .

Arkadaşlar vicdanım diyor ki
Kadın zor durumda hemde komşun bak.

Aklım diyor ki
O çocuk ilgi ister sevgi ister. Senin de bebeğin var ev işi yemek var. Yapabilecek kadar güçlü müsün ?

Akıl ve vicdan arasında sıkıştım kaldım...
Arkadaşlara katılıyorum 2 bebek aynı anda zor olur vicdan yapmayın ben çok komşu gördüm iyi olup bir lafla ödeşenler 1400 alacağı doğru mu belki size öyle söyleyecek gerçek maaşını söylemeyen insanlar çok gördüm hem çocuk 1 yaşında sizin çocuğunuzu kıskanma huyu olabilir çocuk düşse bir yeri morarsa siz sorumlusunuz tüm gün galiba çocuğunuz ateşlense 2 dk sağlık ocağına gitseniz 1 yaşında ki çocuk ta gelecek sizinle siz orada çocuğun peşinde mi koşacaksınız yoksa kendi çocuğunuzla mı ilgileneceksiniz.

Onun bebeği bir yaşında ve yürüyor sürekli takip etmek gerekir herşeyi ağzına atma eğiliminde oluyorlar ve benim de bebeğim var nasıl bakabilirim yapabilir miyim ki?

Direk olmaz derdim. Yani ben cesaret edemezdim.
Çünkü benim de 13 aylık oğlum var oradan biliyorum. Ne kadar takip edersen et gün içinde kendine zarar verecek şeyi hep buluyor. Ki tehlikeli bir şey de yok ortada. Senin bebeğin de daha küçük. Yarın öbür gün sen görmeden ona da bir şey falan verir küçük daha bilmez.
Yani ben bu sorumluluğu alamazdım.

Kiziniz bir ay sonra ek gidaya gececek , bunlar gunde 3 ana 3 ara ogun besleniyor , 1 yasindaki bebek de oyle , uyku saatlwri var
Basinizi kasiyamaz tuvalete bile gidemezsiniz

Ben kizimi yedirmekten kendim tum gun ac kaldifim zamanlar oluyor

Hayal bile edemiyorum 2 tane bebegi besledigimi ki yiyecekleri de farkli olacak amanin cok zor

Eger komsuya yardim icin kabul ederseniz kendi bebeginize cok buyuk haksizlik yapmis olucaksiniz

Bazen kendi çocuğum o kadar kucak istiyor ki wc ye gidemediğim oluyor.
Çocuk çok uysal çok akıllı.
Komşunun çocuğu yani. Ama komşunun aglayisini ve yaşadığı zorlukları gorseydiniz bu kadar kolay yok diyemezdiniz .
Çocukları oldum olası severim.
Çocuk psikolojisi egitimim de var. En zorlanacagim taraf gerçekten her şey yarım kalır. Sevgim ilgim yetmez ne benim bebegime ne komsumun.
Ev işi aksar. yemek zamanında olmaz.Ki eşim bu konularda çok talintilidir. Ah ah...
BAYAGI ZORLANIRSINZ BU BİR GERCEK
ama aldıgınz sevap size iyi gelir
parasıda iyi gelir sizde bebeginizin ihtiyacını karsılarsınz ki sizde calısmayı düşünmüşsünz:)) hemde komsunuza baktırarak
demekki birbirinze güveniyorsnz
eger hersey eksik olunca kendini rahat hissedeceksn bak yoksa zorlar seni
ben senin yerinde olsam bakardım niye desrsen ihtiyacınz varsa paraya bakın

Çok sağolun yorumlariniz için sanırım çoğunuzun söylediği gibi bu sorumluluğu alamayacagim. Oğluma bile yetmedigimi düşünüyorum bazen.

Birazdan konuşmaya gideceğim evine. Nasıl konuşacağım inşallah yanlış anlamaz.

Sizin bebeğiniz olmasa hatır için bir süre bakılabilir diyeceğim hani evde birlikte oturur gezer yer içersiniz.

Ama bebekle birlikte çok zor olabilir.

Birazdan konuşmaya gideceğim evine. Nasıl konuşacağım inşallah yanlış anlamaz.

Ya canım çok istedim bakmayı ama benim bebeğim de daha çok küçük onunla ilgilenmem gerekirken seninkiyle de eşit ilgilenemem Allah korusun ben bakmazken başına bir iş gelir ben vebalini alamam. Kusura bakma olur mu yaşıt olsalardı ikisine de bakardım falan filan kıvırın bir şeyler. Kalbi de kırılmasın.

Siz evden yapılan ortak işler alın bence birlikte. Sarma sarmak, paketleme yapmak hatta belki ütü vs. Gibi. Birbirinize bu kadar güveniyorken iyi ortak olursunuz, çocuklarda yanınızda kalır.

2 bebeğe birden bakamazsın tek bebek olsaydı bile 500 tl gerçekten çok az. komşun da zor durumdaymış ama yapacak bir şey yok bebeği büyyene kadar kendi baksın ya da 1000 tl yi gözden çıkarsın

Back