komşum ve 4 yaşındaki kızı

Kadin bildigin tembelin teki.

Zor geliyordur o cocuga yemek yedirmek bezini degistirmek tuvalete goturmek yatirip uyutmak.

Tamam cocuklara firsat vermeliyiz bazi seyleri kendileri yapabilmeli ama bu farkli birsey.

Sanki karsinda 17 18 yasinda genc var yok dusunsun yok yapsin.

Bu kadar tembelse dogurmasaydi o cocugu.

Bence soyleyin yuzune sen tembelligin adini cocuk egitimi koymussun diye.

Yanlış anlamanızı istemem size asla duyarsız da demek istemem. Kastettiğim kişi sadece siz değilsiniz bunu genel bir yorum olarak yazmıştım. Lütfen direk üzerinize alınmayın. Size duyarsız dediğimi düşündürecek bir algıda bulunduysam özür dilerim. Lafım direk size değil yada size duyarsız demek de değil. Ama ben çocuklar konusunda çok fazla hassasım. Mesleğimm gereği belkide. Yanlış anlaşılmalara mahâl vermek istemem. İyi günler..
zaten ben de çocuklar konusunda hassas olduğum için, bir anne olduğum için ve rahatsız olduğum için o yorumu yaptım en başta.
konu sahibesi bunun için ne yapabilirim diyerek açmamış bu konuyu. son cümlesi "bu kadının tavrı doğru mu sizce" bunu görünce benim film koptu çok sinirlendim. sanki durum bildirimi yapar gibi açılmış konu ilk mesaj böyleydi.

Çocuk bir yaşından beri bu durumda öyle mı? Pes diyorum size.

3 yıldır huzurla uyuyabiliyorsunuz yani. İçim kavruldu burada ya. Verin adresi ben arayayım.

ben sürekli uyarıyorum çok üzülüyorum ama dinlemiyor. eşim geçen yılı sosyal hizmetleri aradı durumu anlattı denetime gelicez dediler gelmediler.

hiç sevgi gösterdiğine şahit oldun mu peki?
bukadar zaman içinde bi sarılıp öpmesini sevmesini falan?_

Merhaba, yazdığınızı okurken kanım dondu.

Bundan 6-7 sene evvel oturduğumuz apartmanda ev sahibi de en alt katta yaşıyordu. Mutfakta apartman boşluğuna bakıyordu pencere. Bunlar da oraya kapı filan taktırmış, kiler olarak kullanıyordu. Camdan bakınca aşağıyı görüyorduk.

5 sene oturduk orada ama çocuk büyüdükçe kadın da canavarlaştı. Çocuğa eziyet ediyordu. Git gide dozunu arttırdı. Çocuğu döverek kilere sokuyor, sonra kapıyı kilitliyordu. Kızı da görseniz bir güzel, melek gibi yavrum. Ağlıyor, bağırıyor, kapıyı yumrukluyor. Korkuyorum ne olur çıkart beni diye. Biz de mutfağın ışığını filan yakıyorduk korkmasın diye. Sesleniyorduk aşağıya, açıyordu kapıyı. En fazla on dakika sürüyordu. Utanıyordu sanırım bizden.

Bir süre sonra çok sıklaştırdı bu durumu ve bir gün kitledi çocuğu gitti. Çocuk nasıl ağlıyor. Sesi filan kısıldı ağlamaktan. Korkma diyorum yukardan ama 4 yaşında daha. Polisi arayacağım, çocuğu alırlarsa günah diye düşünüyorum bir yandan. Ben de 21 yaşındayım emin olamıyorum. Öğrenciyim. Çocuğun ailesi eğitimli insanlar ama yok manyak kadın belli. Babası esnaftı çarşıda. Çıktım gittim. Dedim böyleyken böyle. Karınız eziyet ediyor çocuğa. Kitledi gitti. Ağlıyor. Ben artık sosyal hizmetleri arayacağım dedim. Diğer yaptıklarını anlattım. Kafasını duvarlara vuruyor, küfrediyor, sürüklüyor yerlerde. Biz bağırınca yukarıdan duruyor. Duyuyorum biliyorum hepsini.Adam koştu geldi. Biz bir sene sonra taşındık oradan ama bunları öğrendikten sonra adam çocuğunun velayetini alarak boşandı kadından. Öyle anne olmaz olsun.

Yani sizin de bir şeyler yapmanız lazım .Sesinizi çıkartmanız lazım. Görüp susarak ortak olmayın lütfen.
Bravo o babaya. Bu olayda da keşke böyle şikayet edebileceği baba olsa ama babada farklı değilmiş maalesef.

merhaba hanımlar,

benim küçük kızım 4 yaşında karşı komşumunda 4,5 yaşında kızı var hafta sonları bazen çocuklar oynasınlar diye oraya gidiyorum oda bana gelir. komşumu severim ama çocuğuna karşı olan davranışları hoşuma gitmiyor. ve bu davranışlarla kızını eğittiğini düşünüyor. mesela çocuk birazcık yaramazlık yapsa hemen odaya kilitleyip cezalandırıyor bunu 2 yaşından beri yapıyor. vuruyor dövüyor geçenlerde yanımda saçlarını falan yoldu yapma dedim sen karışma diyor. çocuğa 1 yaşında yemek yedirmeyi kesti kendi yemeyi öğrenecekmiş sofrayı kurarlardı kocasıyla oturup yerlerdi çocukta o sırada oyun oynuyo olurdu. neymiş acıktıysa gelipm yiyecekmiş kendi yemeyi öğrenecekmiş. 1 -2 yaşındaki çocuk sofraya kendiliğinden gelirmi. çocuk oynarken düşüyo bazende sert düşüyo asla kaldırmıyo yerden kendi kalkmayı öğrenecekmiş. çocuk yazık düşünce etrafa bakıyo ağlıyo kaldıran olmazsa sessizce kalkıyo yani kimseye nazlanamıyo. geceleri altını bağlıyo sabah oluyo çocuk poposunda kocaman bezle geziyo bezi çıkar diyorum banane diyo kendi düşünecek rahatsız oluyosa çıkaracak diyo. akşamları saat 10-11 olunca çocuğa hadi yürü yatağa diyo çocuk sessizce üstü başıyla yatağa giriyo bazende odasında yerde falan öylesine uyuyup kalıyo diyorum çocuğun yanına git en azından bi öp saçını okşa üstünü ört iyi geceler yavrum de yine kendi uyusun olmaz diyo ozaman ona alışır diyo. çocuk çişim var diyo git tuvalet orda diyo. oda gidiyo ellerini heryere değiyo elini yıkamıyo. çocuğun yanında inanılmaz sigara içiyor. bişey olmazm diyo. ve benim anneliğimi hiç beğenmiyo. ben kızımın üstüne biraz fazla düşüyorum sen böyle yapıyorsun yarın büyüdüğünde çok çekeceksin diyo. kızlar sizce bu bayanın yaptıkları çocuk eğitiminde doğrumu.
Bnim eltimde öyle.dövmez ama geri k@lan öyle uykulysa kndi uyur yerse kndi yer.ama çockları çok uslu.bnde hep kcagmda yemem yedrrim hiç sözümü dinlemz byere gdince yernde drmaz onunkilr büyük gbioturur...

istanbulda değiliz canım
bartındaymışsınız zaten avuç içi kadar bir yer bir cadde adı söyleyin ben şikayet ederim ya çok ciddiyim. siz hala nasıl görüşüyorsunuz o kadınla hala nasıl 2 tokat yapıştıramadınız?
siz de o kadın kadar vicdansızsınız bana bir zararı yok diyorsunuz.
sizden başka gören bilen yok mu sizin yapamadığınızı yapsın?

tatlım bence sen durumun farkında değilsin. bak bu kadar insan ne kadar tepki gösteriyor. bu tepki verenler : içinde anne olan ,anne olamayan ,yakınında çevresinde annelık hasreti çeken insanlar. içimize çok dokundu. ya adresi sen ver biz bi çaresine bakalım ya da sen yap bir şeyler. bu yavru böyle büyümesin

merhaba hanımlar,

benim küçük kızım 4 yaşında karşı komşumunda 4,5 yaşında kızı var hafta sonları bazen çocuklar oynasınlar diye oraya gidiyorum oda bana gelir. komşumu severim ama çocuğuna karşı olan davranışları hoşuma gitmiyor. ve bu davranışlarla kızını eğittiğini düşünüyor. mesela çocuk birazcık yaramazlık yapsa hemen odaya kilitleyip cezalandırıyor bunu 2 yaşından beri yapıyor. vuruyor dövüyor geçenlerde yanımda saçlarını falan yoldu yapma dedim sen karışma diyor. çocuğa 1 yaşında yemek yedirmeyi kesti kendi yemeyi öğrenecekmiş sofrayı kurarlardı kocasıyla oturup yerlerdi çocukta o sırada oyun oynuyo olurdu. neymiş acıktıysa gelipm yiyecekmiş kendi yemeyi öğrenecekmiş. 1 -2 yaşındaki çocuk sofraya kendiliğinden gelirmi. çocuk oynarken düşüyo bazende sert düşüyo asla kaldırmıyo yerden kendi kalkmayı öğrenecekmiş. çocuk yazık düşünce etrafa bakıyo ağlıyo kaldıran olmazsa sessizce kalkıyo yani kimseye nazlanamıyo. geceleri altını bağlıyo sabah oluyo çocuk poposunda kocaman bezle geziyo bezi çıkar diyorum banane diyo kendi düşünecek rahatsız oluyosa çıkaracak diyo. akşamları saat 10-11 olunca çocuğa hadi yürü yatağa diyo çocuk sessizce üstü başıyla yatağa giriyo bazende odasında yerde falan öylesine uyuyup kalıyo diyorum çocuğun yanına git en azından bi öp saçını okşa üstünü ört iyi geceler yavrum de yine kendi uyusun olmaz diyo ozaman ona alışır diyo. çocuk çişim var diyo git tuvalet orda diyo. oda gidiyo ellerini heryere değiyo elini yıkamıyo. çocuğun yanında inanılmaz sigara içiyor. bişey olmazm diyo. ve benim anneliğimi hiç beğenmiyo. ben kızımın üstüne biraz fazla düşüyorum sen böyle yapıyorsun yarın büyüdüğünde çok çekeceksin diyo. kızlar sizce bu bayanın yaptıkları çocuk eğitiminde doğrumu.
kimi evlat diye yanar kimisi sahip olduğu evladın kıymetini bilmez
nasıl bir anne nasıl bir kadın nasıl bir insan allah evlat nasip etmiş ama
evladına merhameti hiç yok ahh o bir arayacaktı doktor doktor gezecekti evlat diye
o zaman bakalım düştüğünde kendi kalksın diyecek miydi

bartındaymışsınız zaten avuç içi kadar bir yer bir cadde adı söyleyin ben şikayet ederim ya çok ciddiyim. siz hala nasıl görüşüyorsunuz o kadınla hala nasıl 2 tokat yapıştıramadınız?
siz de o kadın kadar vicdansızsınız bana bir zararı yok diyorsunuz.
sizden başka gören bilen yok mu sizin yapamadığınızı yapsın?
ben vicdansız olsaydım umrumda olmazdı buraya konu açmazdım. sosyal hizmetleri aradık ama onlar bile ilgilenmediler.

biz içimizdeki anaçlığı bastırıp çocuğumuzun her işini görmeyelim diyoruz da... bu bildiğin şefkatsiz bencil bir kadın.

özgüven kazansın ya da her an bize bağımlı olmasın diye illaki düştüğünde kaldırmadıgımız olur,yada yanlış birşey yaptıgında uyardıgımız olur..
ama bunu normal bir anne,daha dogrusu aklı başında bilinçli bir anne,alıp karşısına konuşarak anlatarak,zaman ayırarak,emek harcayarak yapar..
hoşuna gitmedi bas tokatı,işine gelmedi kitle kapıyı...bu annelik değil ki..
şevkati olmayan kadınlar anne olmasınlar ya..

2 gün odaya kilitlemiş kadın
sadece konuşulacak kadar basit değil bence
tamma o zaman kökten cözelim. aile ve sosyal politikalar bakanlıgına baglı - kurumu arasın - cocuk şubeye haber versin. kızlarını alsınlar yurda yerleştirsinler. sonra baba kızını cıkartsıın. anne ile boşansın. cunku annenin cocuk buyutmeye aklı ermiyor.
yada adım adım gitsin. kadınla daha ciddi konuşsun. eşi eşi ile konuşsun. olmadı tandıık akraba varsa onlar konuşsun. olmadı polise gidilsin. sence ?
komşu kadını tanımıyoruz aklı dengesi mi yerinde degil yoksa cahil mi ? cahil ise hımm diyebilir. ama aklı gidikse yapılacak tekşey cocugu elinden kurtarmak.
bu kadar gaddar ise baba ne yapıyor ? görmüyor mu bu adam cocuk ne halde ? o zaman baba da anne gibi aynı ???

X