- 25 Haziran 2010
- 4.843
- 4.376
- Konu Sahibi organiksebze
Merhaba benim de ikizlerim var ve okul öncesi öğretmeniyim çocuk psikolojisinden gelişiminden anlarım hem işim gereği hem çok okurum ama maalesef ki bazı çocukların karakterini ne kadar konuşursak konuşalım ne kadar bilirsek bilelim değiştiremiyoruzMerhaba arkadaşlar.Aralık ayında 4 yaşına giren bir kızım var. Bana çok düşkün.Kreşe başlattım ancak hergün ağlayıp kendini yerlere atmasından ve öğretmeninin bi kaç garip tutumundan dolayı psikoloğumuza da danışarak kreşi bıraktık. Seneye devam etme kararı aldık. Evde ise durum pek iç açıcı değil. Devamlı yapma dediğim şeyleri yapma durumu var. Örneğin odasındaki duvar kağıdını yırtıyor uyarıyorum konuşuyorum söz veriyor özür diliyor.Ama bugun görüyorum ki tekrar başka yerden yırtmış. Bu ve benzeri örnekler gün içinde beni çok yıpratıyor. Bir diğer sorunumuz da insanlardan çok uzak davranması. Küçük bebek sayılacak bi çocuktan bile eğer sert davranışları varsa korkabiliyor. Eğer ortamda bu şekilde bi çocuk varsa Misafirlikte yanıma oturup gidene kadar asla kalkmıyor. Parkta bi çocuk oynama teklifinde bulunduysa genelde bana doğru kaçıp asla konuşmuyor onlar parktan gidene kadar da gidip oynamıyor. Ben teşvik edip yanına götürsemde fayda etmiyor. Tuvalet eğitimimizde çok zor geçti kaka tutma problemimiz vardı. Psikoloğa bunun içinde gittik ancak normal bi süreç dedi. Kısacası çoğu sahfamız zor ve aşılması güç geçiyor. Asosyal bi çocuk olmasını istemiyorum. Kendini ifade edebilen bi birey olması için devamlı karşıma alıp konuşuyorum ama başka ne yapabilirim bilmiyorum.Bu konuda çaresiz hissediyorum kendimi.
Benim kızlarımın da karakteri gereği çok sosyal konuşkan değiller,biri yanaşınca onlar da yanaşır konuşur ama başlatan taraf olmuyorlar
Dün ikizlerimden biri şarkı yarışmasına katıldı gitmeden önce babası yanına gitti destek olmak için (başkasıyla yarışma alanına gitmek istemedi biz de tedirgin olmasın dedik) yarışma başlayana kadar ağlamıştı,babası girme tamam boşverelşm okula dönelim dediyse de hayır gireceğim demiş,kaygılı bi karakteri var,ben de eşim de gayet hoşgörülü sevgimizi gösteren insanlarız ama özgüveni eksikliği mi karakterindeki çekingenlik mi bilmiyorum ikizi de öyle,saldırgan küçük bebek bile görse korkar ağlar bize koşar kendini korumayı bilmiyor,kendi aralarında kavga etmezler, tartışırlar ama dövüş yoktur ondan diyorum kendimce narin kibar büyütüyoruz ama çevre maalesef ki öyle değil