komşum ve 4 yaşındaki kızı

merhaba hanımlar,

benim küçük kızım 4 yaşında karşı komşumunda 4,5 yaşında kızı var hafta sonları bazen çocuklar oynasınlar diye oraya gidiyorum oda bana gelir. komşumu severim ama çocuğuna karşı olan davranışları hoşuma gitmiyor. ve bu davranışlarla kızını eğittiğini düşünüyor. mesela çocuk birazcık yaramazlık yapsa hemen odaya kilitleyip cezalandırıyor bunu 2 yaşından beri yapıyor. vuruyor dövüyor geçenlerde yanımda saçlarını falan yoldu yapma dedim sen karışma diyor. çocuğa 1 yaşında yemek yedirmeyi kesti kendi yemeyi öğrenecekmiş sofrayı kurarlardı kocasıyla oturup yerlerdi çocukta o sırada oyun oynuyo olurdu. neymiş acıktıysa gelipm yiyecekmiş kendi yemeyi öğrenecekmiş. 1 -2 yaşındaki çocuk sofraya kendiliğinden gelirmi. çocuk oynarken düşüyo bazende sert düşüyo asla kaldırmıyo yerden kendi kalkmayı öğrenecekmiş. çocuk yazık düşünce etrafa bakıyo ağlıyo kaldıran olmazsa sessizce kalkıyo yani kimseye nazlanamıyo. geceleri altını bağlıyo sabah oluyo çocuk poposunda kocaman bezle geziyo bezi çıkar diyorum banane diyo kendi düşünecek rahatsız oluyosa çıkaracak diyo. akşamları saat 10-11 olunca çocuğa hadi yürü yatağa diyo çocuk sessizce üstü başıyla yatağa giriyo bazende odasında yerde falan öylesine uyuyup kalıyo diyorum çocuğun yanına git en azından bi öp saçını okşa üstünü ört iyi geceler yavrum de yine kendi uyusun olmaz diyo ozaman ona alışır diyo. çocuk çişim var diyo git tuvalet orda diyo. oda gidiyo ellerini heryere değiyo elini yıkamıyo. çocuğun yanında inanılmaz sigara içiyor. bişey olmazm diyo. ve benim anneliğimi hiç beğenmiyo. ben kızımın üstüne biraz fazla düşüyorum sen böyle yapıyorsun yarın büyüdüğünde çok çekeceksin diyo. kızlar sizce bu bayanın yaptıkları çocuk eğitiminde doğrumu.

ASLA ASLA ASLA DOĞRU DEĞİL. İlk defa bir konuya bu kadar sinirleniyorum belki de. Herkes doğurabilir ama herkes anne olmayı beceremez işte. Acıdım şuan o çocuğa. Umarım komşunuz yaptığı yanlışın bir an önce farkına varır ve hatasından dönmek için geç kalmaz

geçenlerede çocuğu çarşıya götürmüş çocuk yaramazlık yapmış çarşıda. çocuğu iki gün odaya kitlemiş sadece yemek ve tuvalet için çıkmasına izin vermiş. bide bunu övünerek anlatıyo artık sıkıysa çarşıda yaramazlık yapsın diyo
Bi arkadaş demişti, sosyal hizmetlerde olması daha iyi olurmu acaba diye. Öyle olmasa da acaba bi şikayet alsa kendini düzeltebilir mi?

Arkadaşlar bunun için mi açtınız konuyu burda soru mu var gibi cümleler kurmayın konu sahibine.
Konu gerçekten ciddi. Nasıl gözlerini yumarak yaşasın?
yahu gözlerini yumsun mu dedik?
polisi arasın buraya gelip ahlanıp vahlanacağına
çünkü evet bu gerçekten ciddi bir durum.

Suzi lütfen bir şeyler yapın. Kafanızı yastığa nasıl huzurla koyabiliyorsunuz? O çocuk o haldeyken kendi evladınızı nasıl sevebiliyorsunuz?

Sosyal hizmetlerin gelmesi bile korkutur kadını. Sevgi vermese bile hiç değilse şiddet uygulayamaz.

Konu sahibine niçin bu konuyu açtınız demek gereksiz. Bu vicdansız anneyi de dert eder insan kendine. Zavallı çocuk.. ileride özgüvensiz, ilgiye aç, kırılmış bir çocuk nasıl yetiştirilir görmüş olduk. O kadında şefkatin eseri yok. Ve kızına travma yaşatıyor bu küçücük yaşında.

Yerinizde olsam, o kızla ilgilenmeye çalışırım bir şekilde. Uyarıdan anlıyorsa uyarmaya çalışırım. Çocuğun karakterini eziyor, kırıyor şu anda. Maksat ileride söz dinleyen evlat yetiştirmek değil, kendine köle yetiştirmek.

Zamanım olduğunda adem güneş in bu konuyla ilgili videosunun linkini gönderirim buradan inşallah.

Ama açabilirseniz adem güneş pedagoji dersleri diye youtube dan açın, dinleyin. Hem siz öğrenir, hem de belki arkadaşanıza tüyolar verirsiniz.

Videolarda en çok söylenen şeylerden biri de bu. Siz evladınızı büne kadar ilgiyle büyütürseniz büyütün, etrafınızda böyle vicdansız insanların yetiştirdiği çocuklar oldukça, topluma yem yetiştirirsiniz diyor.

O yüzden arkadaşınıza ve kızına ulaşma çabanızı çok değerli görüyorum ben.

Peki sız bu yaptıklarının yanlıs oldugunu hıc soylemedınız mı ona ? cocuk resmen kendı kendıne bakıyor
Affedersınızde bu kadın ne yapıyor aksama kadar muhtemelen ustunu basınıda gıydırmıyor
Elı elı ustunde, elı seyının ustunde butun gun oylece oturuyor mu napıyor , tas olsa catlar ya

Merhaba, yazdığınızı okurken kanım dondu.

Bundan 6-7 sene evvel oturduğumuz apartmanda ev sahibi de en alt katta yaşıyordu. Mutfakta apartman boşluğuna bakıyordu pencere. Bunlar da oraya kapı filan taktırmış, kiler olarak kullanıyordu. Camdan bakınca aşağıyı görüyorduk.

5 sene oturduk orada ama çocuk büyüdükçe kadın da canavarlaştı. Çocuğa eziyet ediyordu. Git gide dozunu arttırdı. Çocuğu döverek kilere sokuyor, sonra kapıyı kilitliyordu. Kızı da görseniz bir güzel, melek gibi yavrum. Ağlıyor, bağırıyor, kapıyı yumrukluyor. Korkuyorum ne olur çıkart beni diye. Biz de mutfağın ışığını filan yakıyorduk korkmasın diye. Sesleniyorduk aşağıya, açıyordu kapıyı. En fazla on dakika sürüyordu. Utanıyordu sanırım bizden.

Bir süre sonra çok sıklaştırdı bu durumu ve bir gün kitledi çocuğu gitti. Çocuk nasıl ağlıyor. Sesi filan kısıldı ağlamaktan. Korkma diyorum yukardan ama 4 yaşında daha. Polisi arayacağım, çocuğu alırlarsa günah diye düşünüyorum bir yandan. Ben de 21 yaşındayım emin olamıyorum. Öğrenciyim. Çocuğun ailesi eğitimli insanlar ama yok manyak kadın belli. Babası esnaftı çarşıda. Çıktım gittim. Dedim böyleyken böyle. Karınız eziyet ediyor çocuğa. Kitledi gitti. Ağlıyor. Ben artık sosyal hizmetleri arayacağım dedim. Diğer yaptıklarını anlattım. Kafasını duvarlara vuruyor, küfrediyor, sürüklüyor yerlerde. Biz bağırınca yukarıdan duruyor. Duyuyorum biliyorum hepsini.Adam koştu geldi. Biz bir sene sonra taşındık oradan ama bunları öğrendikten sonra adam çocuğunun velayetini alarak boşandı kadından. Öyle anne olmaz olsun.

Yani sizin de bir şeyler yapmanız lazım .Sesinizi çıkartmanız lazım. Görüp susarak ortak olmayın lütfen.

Son düzenleme:
ben olsam o kadınla bütün irtibatı keserim.
sonra da sokağa çıktığı bir zamanı beklerim illaki yolda da kötü davranıyordur çocuğa. isimsiz ihbar veririm sosyal hizmetlere, bir kaç defa daha gördüğümü söylediğimde benimle de takıştığını çocuğun müşkül durumda olduğunu özellikle de belirtirim.

Peki sız bu yaptıklarının yanlıs oldugunu hıc soylemedınız mı ona ? cocuk resmen kendı kendıne bakıyor
Affedersınızde bu kadın ne yapıyor aksama kadar muhtemelen ustunu basınıda gıydırmıyor
Elı elı ustunde, elı seyının ustunde butun gun oylece oturuyor mu napıyor , tas olsa catlar ya
ben buradan imkanım olsa şuan kadına uçmuştum
o derece canımı yaktı yaa

söylüyorum ama tersliyor beni bu yaptıklarının doğru olduğuna okadar inanıyorki

üzdüysem özür dilerim.
Eğer gerçekçe bu konu lütfen 183 ü arayin acilen hemde yazık o yavruya masum bi çocuğun böle şeylere maruz kalmasına bi saniye bile göz yummayın hadi kalkın hemen telefona sakın bana değmeyen yılan bin yaşasın hesabına kaçmayın benimde 3 kızım var onların karnı doymadan tek lokma yemem ben yazık o kadına

X