- 28 Nisan 2015
- 6.387
- 13.531
-
- Konu Sahibi Dream Catcher
sokakta yaşasın anlamdın da yazmadım ben. apartman dairesine sıkışıp kalmasınlar... bahçeli eviniz olur orada gezer eğlenir mutlu olur... apartman dairesinde yazık oluyor.
apartman dairesinde yada sokakta yaşaması değil bahçeli müstakil bir evde yaşaması lazım...
şöyle bir kadın düşünün, evli kocası her dediğini alıyor, yediği önünüzde yemediği arkanızda... ama evden tek başına çıkmasına izin yok. sokaklar tehlikeli ya.. sadece kocası arada gezdiriyor, bu hemcinsinize ne dersiniz; "aman ev güvenli, sokaklarda çok tehlike var, bu nedenle evinizde oturun sadece kocanız varken çıkın ne olacak ki, sokakta kalmaktan iyidir mi" dersiniz? biz içinde sokaklar tehlikeli değil mi?
şu insanları anlayamıyorum gerçekten. birde açıkça söylenmiş zehirlenmeyi düşündüm diye. evde beslediğim bir köpeğim var bırakın zehirlenmesi bir insan ona ufacık zarar verse dünyayı başına yıkarım.hala doğal ortamı sokaklar diyosunuz.hayır heryere ev yapmaktan park bahçe mi bıraktınız. o canların doğal ortamı caddeler mi. zaten artık kim insan kim hayvan ayırt edemiyorum ben. konu sahibinin sorununa gelince zabıta gelip asla köpeğinizi alamaz lütfen haklarını bilin ve koruyun. benim köpeğim asla havlamaz ama yan komşum illa şikayet edecek ya köpeğin yüzünden evim kokuyor dedi. böyle bir mantık var mı. arada duvarlar var. üstelik en nasıl durayım koksa kendi evimde. koku duvardan nasıl geçer ki. insanları anlamak zor. herkesin doğayı ve hayvanları sevdiği bir dünya dileğiyle..
Seni çok iyi anlıyorum. Benimde 2 kedim var. Sokakta baktığım kedilerimde var. Hayvan sevgisi taşımayan "kötü insanlara" çok fazla denk geliyorum. Kapı önüne koyduğum mamadan sudan rahatsız olanlar var. Sitede oturuyorum. Hayvanların mamasını suyunu dış kapının önüne değil sitenin de dışına koyuyorum. Kendileri yapmadıkları gibi benim yapmamdan rahatsız olanlar var. Neymiş kediye alerjileri varmış. Bu durum da her hayvan sevmeyenin tescilli bahanesi oldu. Üstelik benim gerçekten kediye, toza, polene alerjim var buna rağmen aynı evde yaşayabiliyorum bir şekilde. Site dışındaki kedi seni nasıl etkiliyor, etkilese sokağa da adımını atmaman gerekir. İnsanlar çok tuhaf.. İnsanlar çok kötü.. Ve ben içinde hayvan sevgisi taşımayan kimsenin iyi bir insan olabileceğine inanmıyorum. Rabbim, hayvanlar benim sessiz kullarımdır der. Ve onlara merhamet etmeyenin merhamet de bulamayacağını söyler. Sana tavsiyem eğer gerçekten zabıta çağırırsa köpeğinden vazgeçmek yerine evini değiştir. Köpeğinle yaşayabileceğin daha uygun bir yer bul. Asla onu terketme. Allah herkese ev, araba, paradan önce vicdan nasip etsin...1,5 2 yıla yakındır burada oturuyorum şimdiye kadar hiç şikayet gelmedi köpeğimden.
Bir kaç ay önce bir komşu ki tanımıyorum köpeğime senmiydin bağıran falan dedi pek muhattap olmadım.Bugün gelmiş ben evde yokken eşime demiş sizin köpek havlıyor her gece hmde diye.Yalan bariz çünkü köpeğim benim ayak ucumda yatar sabah erken işe giderim ki havlasa ben uyuyamam.Şunuda inkar edemem ben kardeşimde kalıyorum ayda 1 yada 2 kez o zaman apartmanda ayak sesleri olursa havlıyor.Ama gece havlama süekli havlama gibi bir duyrum yk.Ama kadın öyle bir anlatmış ki sürekli havlıyor gibi.Zabıta çağıracağım bir çözüm bulmazsanız demiş eşime.Bilmiyorum ben ne yapacağım çok sinirliyim yalancı gerçekten yalancı bir kadın yani.Sırf hayvanlara nefret kin beslediğinden bunu yapıyr eminim.
hayvan sevgisi ile birilerinin keyfi için bir hayvan tarafından sürekli rahatsız edilmek başka şeyler
tek tek bütün mesajları okumadım ama yıllar boyunca her ama her Allah'ın günü komşunun bahçesinde beslediği o lanet olası köpeğinin sesiyle uyandık adamı uyardık anlamadı zabıtaya belediyeye şikayet ettik hiçbir şey olmadı belediyeden görevliler geldi bir gün akşama doğru köpek öylece uyuyor çok sakinmiş deyip gittiler Allah onları da bildiği gibi yapacak elbette,
Arkadaşlar kusura bakmayın da her gün kimse kimseyi köpek sevdası yüzünden uykusundan rahatından edemez, ama tabi adam haydut gibi olunca belediye de beş para etmeyince eder..
bizi yıllar boyu bu şekilde rahatsız ettiler düşünün işe gitmek için diyelim 7 de uyanmam gerekiyor ama beyefendinin lanet köpeği yüzünden 6 da uyanıyorum her ama her gün
bir ara zehirlemeyi kafaya koymuştum ve zehirli et bile hazırlamıştım Allah dur dedi sanki yapamadım, iyi ki de yapmamışım çünkü yapsaydım ettiğimi ben çekecektim onlar değil
evet geçen sene ramazanda artık oruçlu halimle çok beddualar ettim kendilerine
sebebini bilmem ama başlarına feci bir kaza geldi ve adam yürüyemiyor artık, benim bedduamla olmuştur demiyorum ama insan komşusunun durumuna üzülür değil mi? zerre kadar üzülmedim zira evinin balkonuna çıkıp bize ''Hiçbir şey yapamazsınız gelin de alın bakalım köpeği'' deyip bağırdığı, sırf bunların yüzünden kpss öncesi sinir krizleri geçirdiğim, anneciğimin hasta olduğu günleri de hatırlıyorum
şimdi yazarken bile sinirden ellerim titriyor
konu sahibi sizin durumunuz farklıdır, orasını bilemem
2 kedim 1 köpeğim var evde besledigimAyrıca korkmayın apartman dairesinde sandıgınız kadar perişan olmuyor hayvanlar.
Yemek bulmak için çöp karıstırmıyorlar yemekleri mamaları hep önlerinde.
Susuzluktan kavrulup kanalizasyon suyu içmek zorunda kalmıyorlar istedikleri an içebilecekleri taze suları önlerinde.
Her turlu hastalığa karsı aşılanıyorlar, bir yerlerine zarar gelse veteriner önlerinde.
Sokaklarda yer kavgası yaparken onları yaralayacak kedi köpek evde yok. Evin her yeri onlara ait.
Günde en az 1 defa cıkıp sokaklarda oynayıp sosyalleşme olanakları var zaten.
Üstelik çamurdan pislikten dolayı perişan halde değil tertemizler.
Kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunuyorlar.
Sokaktaki canlarımızın ne yazıkki yuzde 80i uyuza yakalanmış vaziyette.
Sokak hayvanları max 5-6 yıl yaşayabiliyorlar, ev hayvanlarında bu durum 10-15 yıla kadar uzuyor.
Şimdi sokakta mı yaşaması daha iyi onlar için yoksa apartman dairesinde mi?
2 kedim 1 köpeğim var evde besledigim
şartlar farklı olsaydı da sokakta yasasalardi keşke
Asla doğal ortamla ev bir değil
asla o kadar mutlu olamazlar
O köpeğin sahibi ben olsaydım da bi parcalasaydim senihayvan sevgisi ile birilerinin keyfi için bir hayvan tarafından sürekli rahatsız edilmek başka şeyler
tek tek bütün mesajları okumadım ama yıllar boyunca her ama her Allah'ın günü komşunun bahçesinde beslediği o lanet olası köpeğinin sesiyle uyandık adamı uyardık anlamadı zabıtaya belediyeye şikayet ettik hiçbir şey olmadı belediyeden görevliler geldi bir gün akşama doğru köpek öylece uyuyor çok sakinmiş deyip gittiler Allah onları da bildiği gibi yapacak elbette,
Arkadaşlar kusura bakmayın da her gün kimse kimseyi köpek sevdası yüzünden uykusundan rahatından edemez, ama tabi adam haydut gibi olunca belediye de beş para etmeyince eder..
bizi yıllar boyu bu şekilde rahatsız ettiler düşünün işe gitmek için diyelim 7 de uyanmam gerekiyor ama beyefendinin lanet köpeği yüzünden 6 da uyanıyorum her ama her gün
bir ara zehirlemeyi kafaya koymuştum ve zehirli et bile hazırlamıştım Allah dur dedi sanki yapamadım, iyi ki de yapmamışım çünkü yapsaydım ettiğimi ben çekecektim onlar değil
evet geçen sene ramazanda artık oruçlu halimle çok beddualar ettim kendilerine
sebebini bilmem ama başlarına feci bir kaza geldi ve adam yürüyemiyor artık, benim bedduamla olmuştur demiyorum ama insan komşusunun durumuna üzülür değil mi? zerre kadar üzülmedim zira evinin balkonuna çıkıp bize ''Hiçbir şey yapamazsınız gelin de alın bakalım köpeği'' deyip bağırdığı, sırf bunların yüzünden kpss öncesi sinir krizleri geçirdiğim, anneciğimin hasta olduğu günleri de hatırlıyorum
şimdi yazarken bile sinirden ellerim titriyor
konu sahibi sizin durumunuz farklıdır, orasını bilemem
Sizin de 2 kedi 1 köpek mi var =)))İşte o doğal ortam kalmadı malesef sokakta. Şuan için apartman daireside olsa sokaktan daha guvenli onlar için.
Sizin de 2 kedi 1 köpek mi var =)))
Benim köpek demirbaş kedilerden biri kör kimse almadı kiyamadim diğeri de bi şekilde dahil oldu bize =)) çok mutluyuz .Evet : )
Zaman zaman sokaktan aldıklarım oluyor tedavi sahiplendirme için o zamanlar nufusumuz artıyor ama demirbaş olarak 2kedi 1 köpek :)
Ülkemizde bahceli mustakil ev dedikleriniz villa oluyor yalnızca belli bir gelir düzeyine sahip kişilere uygun. Veyahutta bahce katı apartman dairesi onlarda da bahce tamamen kendilerine ait olamıyor ne yazıkki. Ayrıca bu söyledikleriniz çok abes cunku hayvanlar insanlar gibi düşünemezler. Ah şu evden bir yalnız cıkıpta dolaşamıyorum hiç özgürlüğüm yok kısıtlanıyorum demezler. Özellikle köpekler siz serbest bıraksanızda sizin yanınızdan ayrılmazlar sizinle gezmek isterler. Yaptıgınız kıyas yanlış o sebeple.
Sizin kafa yapınızla dusunursek bu ülkenin yarısından cok cok daha fazlası evinde hayvan besleyemez.
bunalıma girmiş, ağlayan köpek görmediniz sanırım...
zevk için petshoplardan gidip hayvan alınıp minicik yerde büyütülmesine karşıyım... köpeklerinin yavrularını sahip edindirirken ev ortamını araştıranları duymadınız, galiba.
muhabbet kuşu dahi olsa zevk için bir yere kapatılıp beslenmesine karşıyım... akılları yok diye her istediğimiz şeyi yapamayız.
Bakarım ve gayet mutlu:) Buna da etrafımdaki insanlar karar veremez.o zaman sadece kendi zevkiniz için bir canlıyı besleyemezsiniz. elinizde imkan yoksa üzgünüm o köpeğe bakamazsınız...
Konu sahibesi,
kimse köpeğinize birşey yapamaz merak etmeyin, benimde bir köpeğim var Dünyalar Tatlısı birşey.
Sahiplendiğimizde 2,5 aylıktı Şimdiyse 7 aylık.
Köpek denip geçilmesin onlar evlat gibi, karnesi varsa ve saldırgan vs değilse hiçbirşey yapamazlar.
Köpek bu arada tıkırtı duyduğunda elbette havlar, benim köpeğimde sakin uysaldır, bizle yatar bizle kalkar, bir insanın çıkarabileceği seslerden daha az ses çıkarıyor üstelik.
Doğal ortam denmiş lakin bazı ırklar vardır ki doğal ortamda yapamazlar, sahiplenip korunmak zorundalar, benim köpüşümde öyle, küçük bir Irk ve doğal ortamda 1 saat bile yaşayamaz, ya insanlar zarar verir ya da büyük Köpekler Parçalar, asıl kötülük bu zavallıcıkları önce sahiplenip sonra sokağa terk etmektir zira burda terk edilmiş birçok küçük Irk köpek araba altlarında ve sokaktaki büyük köpek çetelerince boğazlanarak öldürüldüler.
Bunu bile bile kuzumu sokağa bırakamam, onunda bir psikolojisi var, terk edilmişliği yaşatamam.
Evet üşüyor bıcırığımHem de hirkasi olmazsa usur o pitircik