KOMŞUM KÖPEĞİMİ ZABITAYA ŞİKAYET EDECEKMİŞ.

Ben de katiliyorum, hayvanlar sefil oluyor sokaklarda. Dogal ortamlari her tarafi tas bina ile donatilmis yerler degil zaten. Hayvan mutsuzsa bunu cok rahat belli eder, disari cikmak istiyorsa, karni acsa, susadiya, oynamak istiyorsa sahipleri aninda anlar. Onlara evde bakmak demek eve hapsetmek demek degil. Evlat gibi oluyorlar, insan hic kiyamiyor.

yorumları okumadım ama kendi köpeğimden bildiklerimi yazayım.
ben de bahçede köpek bakıyorum. ve herkes şikayet ediyor.

öncelikle, apartmanınızda evcil hayvana izin var mı? binaların inşaatı bittikten sonraki yaklaşık 1 yıl içinde binada oturan kim varsa -1 kişi bile olsa- toplantı yapıp, apartman kurallarını yazarlar. 27 ya da 28. maddesiydi galiba evcil hayvan bakılmasıyla ilgili. eğer izin varsa 1 adım öndesiniz.

ikinci olarak, köpeğinizin karnesi var mı? eğer varsa köpeğiniz sizin yavrunuz gibidir. ya da onların anlayacağı dilde o evin 'malı' gibidir. belediye-zabıta gelip köpeğinizi almak isterse evinizdeki televizyonu almak istemesiyle aynı muameledir, hırsızlık. çünkü dediğim gibi köpek de o evin 'malı'.

üçüncü olarak da hakikaten havlıyor mu?

eğer apartmanınızın yönetim kurallarında evcil hayvana izin varsa, köpeğinizin de karnesi varsa belediye falan gelip alamaz. mahkemeye vermeleri lâzım. o da şu şekilde oluyor; mahkeme komşunuzun yatak odasına ses seviyesi ölçen cihaz takıyor ki. yalnızca yatak odasına takılabilir. gece boyunca köpeğin sesini ölçüyor ama şöyle söyleyeyim, saat 3'e kadar hiç havlamadı saat 3'te bir kez havladı. o zaman tüm gece sıfır sıfır saat 3'te on(ses seviyelerini bilmiyorum da attım şimdi) şeklinde değil. ortalama alınıyor. gece boyu 1 oluyor mesela. bu da rahatsızlık seviyesi sayılmıyor. yani muhtemelen (havlamıyorsa hakikaten) kazanan siz olursunuz. hatta sizi mahkeme ile uğraştırdığı ve yorduğu için karşı dava bile açabilirsiniz. anlatabildim umarım.

kötü duruma gelelim. eğer evcil hayvan izni yoksa baştan kaybettiniz. komşunuzdan özür dileyecek, kısırlar patates salataları yapacaksınız.

hayvan izni var ama karne yok ise belediyenin almaya hakkı var. sokak köpeği sayılır.

izin var, karne var ama çok havlıyorsa sonunda kaybedeceğiniz bir mahkemeye gitmesine izin vermeyin.

bizde yaşadık bi sokak köpegi vardi ona sahiplenmiştik hergün yiyecek veriyorduk hep bizim peşiminde takılırdı kuyruğu sallana sallana bakardi bize çok tatlıydı adi bob du. alışmışım o köpegime. sonra komşu napmış kıskanmiş gitmiş belediyeye şikayet etmiş. köpegi aldilar götürdüler onu arardim. o köpecigin yerini hiç biri doldurmadi o komşu yüzünden.

size tepki veren mesajları kazen'e şikayet etmişsiniz ama açıkçası ben ceza alacaklarını düşünmüyorum zira tepki verenler çok ama çok haklı. sizi rahatsız ettiği için bir canlıyı öldürmekten bahsediyorsunuz yapmış olun ya da olmayın.. sizce normal mi? ya da bir insanın kaza sonucu ömür boyu felç kalması ve sizin buna hiç üzülmemeniz.. lütfen yazdıklarınızı tekrar okuyup ona göre bir tepki takının..

Malesef ben ceza aldım ama pişman değilim haketmişti cunku

Dünyada sadece senin rahat uykun var değil mi
Ve bu dünyada sadece o köpek ses çıkartıyor
Sinir krizi geçirmiş vah vah çok üzüldüm
Bir de utanmadan yazmışsın zehirlemeyi düşünmüşmüş
Sahibinin başına neler gelmiş hep de senin bedduandan ah ah ahh
Kendinizi ne sanıyorsunuz bilmem ki ....
İlahi adalet işlediğinde, o hayvana ve sahibine verdiğiniz ezanın cezası geldiğinde bakalım ne kadar titreyeceksiniz... O hayvan sahibi evladının etrafında kaç gece kabus görmüştür sizin gibi ruhsuzlar bir şey yapmasın diye, bunların karşılığı yok mu sanıyorsunuz ....

Kadına denk gelemedim keşke gelebilsem çıldırttı beni sinir krizi geçirdim var mı böye bencillik yai kavgacı belli hal ve hareketlerinden.Karektersiz beni çıldırttı o günden sonra gelmedi bir daha.

Kucuk terrier mii..
15 yasinda koskoca kiz bu minnacik kopekten mi korkmus yani simdi..
Kendi de ufak sesi ne kadar olsun ki bunun havlasa bile..
Aynen öyle hayvan sevgisiyle büyümeyen bir çocuk tabi korkar annesinden böyle görmüş.
Anlamaz aynen öyle anlatmayada uğraşmam aynı gün evine gittim açmadı ışıklarıda ynıyordu halbuki bilmiyoırum neyin peşinde.

Acaba sen ise gidince havliyor olabilirmi.apartmanda hayvan bakmak cok zor
Ben gidince havlasa bile bizim daire kotta yani benim oradan gelen geçen olmuyor havlasa bile çok yüksek bir ses olmaz.

bizim yan komşunun da hep havlardı köpeği biz hiç 1 kelime etmemiştik.. insanlardaki bu yüz beni çok düşündürüyor.. bir şey yapamaz zabıta onun lafına mı bakacak? devam edin yolınuza siz :))
Öyle yapıyorum 7 yıldır yanımda benim çocuğum gbi oldu artık.Kolay kolay bırakmam onu

Bizim daha önceki yöneticiye sordum köpeğim bazen havlıyor o hyvan sever sıkıntı yok demişti mesela ne güzel işte apartmanımızı koruyor demişti.Bu kadın 1,5 yıl sonra çıkageliyor ve rahatsız olduğunu beyan ediyor
Bazen hala denk geliyorlar öyleleri kedilere bişey verirken al evinde besle diyor bende hemen merak etme evimde de var diyorum

Boyle insanlara ifrit oluyorum gercekten alt komsuda benim kediden sikayetci neymis patilerinin sesi gidiyomus cok kosuyomus gece boyu miyavliyomus agizlarina terlikle carpasim var boylelerinin
Bir kedidenmi bahsediyr şahıs kediler en nazik hayvanlar koşsa hatta hoplasa bile ses çıkmazki o minicik patilerden insanlar nreden vuracağını şaşıyor yarım akıllılar.

Daha önceki yöneticimiz hiç rahatsız olmadığını hatta evi koruduğunu söylemişti kesinlikle sıkıntı yoktu 1,5 yıldır kimseden şikayet almadım ilk kez bu kadından alıyorum bu yenimi taşındı yoksa hep buradamıydı bilmiyorum ama.
Zabıta tabiki köpeğinizi eliizden alamaaz ama gürültü, kabahat suçları kapsamındadır tarafınıza 208 tl para cezası kesebilirler
İnternetten baktığım kadarıyla belli bir sesten sonra ceza olabiliyormuş

Bunlar mı insan benim gözümde aşağılık yaratıklar.Her yeri kendilerinin sanıyorlar işte aç gözlü ve bencil insanoğlu.

Bizim yan komşu yabancı kadın bir gün gelmedi şikayete evimiz bitişik hatta tuvalet camlarımız bile birbirimizin seslerini duyarız düşünün ama hayvansever bir kere gelmedi şikayete.Ben anlamıyorum bu insanlardaki nefreti ve bencilliği.
hayvanlara bir pislik gibi bakan zihniyetler gebersin.......
bencede kesinlikle

,İçime su serpildi isterse dava açsın sizden baya bilgi aldım sağ olun kapıma bir kere daha gelirse ona haddini bildireceğim.

Tabi dağdan gelip bağdakini kovacak öyle mi?
Canım benim hiç korkma en fazla mahkemeye verebilir onda da o kaybeder köpeğiniz sürekli havlamıyorsa.

canım bu kedi köpeklerin hayvanat bahçesinde falan kendi alanlarında bakılması lazım. bizde bıktık sesinden, pisliğinden yıllarca. ama onlarıda anlamaya çalışıyorum hayvan sevgisi. ne yapacaksın...

canım bu kedi köpeklerin hayvanat bahçesinde falan kendi alanlarında bakılması lazım. bizde bıktık sesinden, pisliğinden yıllarca. ama onlarıda anlamaya çalışıyorum hayvan sevgisi. ne yapacaksın...
Bende sizin gibi dusunenleri anlamaya çalışıyorum insan sevgisi, ne yapacaksin

Hayvanların kendi alanı hayvanat bahçesi mi

Nerede şikayet etmiş office ben de bunun yüzünden ceza aldım ya

Ya ben burada köpeği zehirlemeyi düşünen katil ruhluya kızdım diye neden ceza aldım ?
Karşıdaki cani bir "insan" benim gözümde tecavüz tesebbuscusunden farkı yok
bebek zehirlemeye çalışan bir psikopattan

Lütfen ama lütfen bu kadını diğer katil ruhların ayıran seyi birisi aciklasin

V vegann senden bahsediyorum

yazmadan geçemedim hanımefendi komşunuzun evindeki kedinin veya köpeğin pisliği sizi neden bu kadar ilgilendiriyo merak etmeyin halının ortasına tuvaletini yapmıyolar adam akıllı kum eğitimi var evde yaşayan hayvanların ki bizler kendi saçımızı taramadan onları tarıyoruz gürültü konusuna bişi diyemem ama pisliğinden bıktık nedir ya? üstelik kedi sandığınız kadar gürültülü bir hayvan da değildir.

siz burdakileri bilmezsiniz canım burdakiler kedi köpek değil canavar.

Boyle insanlara ifrit oluyorum gercekten alt komsuda benim kediden sikayetci neymis patilerinin sesi gidiyomus cok kosuyomus gece boyu miyavliyomus agizlarina terlikle carpasim var boylelerinin

pati sesi mi yok artık kedi dediğin hayvan zaten boyu bosu ne kadar, sesi ne kadar çıkacak ki. aynı evde başka odadan bile duyulması zor...evimde kedim var ben duymuyorum hiç pati sesi falan sessizce gelip aniden aklımı alıyor bazen...koşsa zıplasa da o kadar ses çıkartamaz günün büyük bir bölümü zaten uyuyor kediler. Alt katın duyma imkanı yok kesinlikle. Ona gaipten sesler geliyordur akli dengesi bozulmuştur kediciğe mana buluyor...en sessiz hayvanlardan biridir kedi.

Hiç gülesim yoktu sağolun:) :)

Ben de kedi istiyorum ama ileride kendi evim olunca. Veya hem kedi hem de köpek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…