- 16 Eylül 2006
- 1.680
- 1.337
-
- Konu Sahibi Dream Catcher
Köpekler ve Kedilere hastayım çok severim de benim derdim de k.validemlerin komşusunun horozu.şimdi benim bildiğim horozlar gün aydinlaninca öter dimi ama bizim paşa günün her saati ötme yeteneğine sahip.hele geceleri bir oter saatlerce.ötme degil feryat figan bagiriyor hatta.bazen hiç uyutmaz.
ne bileyim eskiden horozlar da bir adap edep vardı sabah oterlerdi.hayatta birgün bir horozdan şikayetçi olabilecegimi hiç düşünmezdim.konuyu görmüşken yazayım dedim.
apartmanda köpek beslemeyin ya.. yazık hayvana. koşacak, oynayacak. kediler de dışarı çıkıp gezebiliyorsa evde beslenmeli. evde hapis hayatı yaşayan hayvanlara üzülüyorum.
Nerede koşup oynasınlar mesela, sokak aralarında mı?apartmanda köpek beslemeyin ya.. yazık hayvana. koşacak, oynayacak. kediler de dışarı çıkıp gezebiliyorsa evde beslenmeli. evde hapis hayatı yaşayan hayvanlara üzülüyorum.
Nerede koşup oynasınlar mesela, sokak aralarında mı?
zabıta olayı biraz zor bizim için de gerçekten dediğin gibi horoz gece gündüz bagiriyor.napalım biz onu öyle kabul ettikzabıta kümes hayvanlarını hemen kaldırtıyor. Bizim komşununda horozu vardı. yahu bir horoz gece 2,3,4 de ötermi? valla ötüyodu. zabıtaya maille dilekce gönderdim. benden baska biri daha sikayet etmis. hemen gelip kaldirttilar.
Hayir köpegi anlarim. Nitekim kopegi cok havlayan komsum vardi. kopek bahcelerimizi koruyor diye sikayet etmedim. etmem de. kopegin bir işlevi var.
zabıta olayı biraz zor bizim için de gerçekten dediğin gibi horoz gece gündüz bagiriyor.napalım biz onu öyle kabul ettik
Iste o yumurta içinde horoz gerekli ya ondan bence :)Horozun ecelinin gelmesini bekliceksinizzor bir durum. hayir maksat yumurta yemekse horozsuzda yiyebilirler ama işte bazi insanlar düşüncesiz ne yazik ki...
Iste o yumurta içinde horoz gerekli ya ondan bence :)
vay be ne mübarek hayvanmisbir kere horoz dölledimi o tavuk yumurtayi hep verir. inekler gibi. inek nasil yavruyu bir kere veriyor sütü kesilmiyor devamli süt aliniyorsa tavuklarda da ayni durum gecerli. yada yumurtlayan hayvan alip bakabilirlermis. Horozun olmasi döllü yumurta demek. yeni yumurtalardan civciv çıkartilir horoz bu işe yarar
biz de çok şaşırmıştık... ilginç olayları vardı böyle çantamı koymuştum sandalyenin üstüne,bir arkadaşım oturacaktı çantayı almak istedi izin vermedi hırlamıştı.arkadaşlarım bende kalmaya gelse kendi eşyalarımdan versem arkadaşlarıma giymeleri için çok huzursuzluk yapardı üstlerine atlayıp tırmalayıp dururdu,asla rahat vermezdi:) onun gibi bir dostum olduğu için çok şanslıydım...Çok şaşırdım.Felaketi haber vermiş resmen.
Onun için müstakil ev bulmak biraz mesele, ya çok zengin olmak lazım ya da köyde yaşamak.evin bahçesinde. apartman dairesinde değil. istediğinde kulübe de istediğinde bahçede.
hayvan sevgisi ile birilerinin keyfi için bir hayvan tarafından sürekli rahatsız edilmek başka şeyler
tek tek bütün mesajları okumadım ama yıllar boyunca her ama her Allah'ın günü komşunun bahçesinde beslediği o lanet olası köpeğinin sesiyle uyandık adamı uyardık anlamadı zabıtaya belediyeye şikayet ettik hiçbir şey olmadı belediyeden görevliler geldi bir gün akşama doğru köpek öylece uyuyor çok sakinmiş deyip gittiler Allah onları da bildiği gibi yapacak elbette,
Arkadaşlar kusura bakmayın da her gün kimse kimseyi köpek sevdası yüzünden uykusundan rahatından edemez, ama tabi adam haydut gibi olunca belediye de beş para etmeyince eder..
bizi yıllar boyu bu şekilde rahatsız ettiler düşünün işe gitmek için diyelim 7 de uyanmam gerekiyor ama beyefendinin lanet köpeği yüzünden 6 da uyanıyorum her ama her gün
bir ara zehirlemeyi kafaya koymuştum ve zehirli et bile hazırlamıştım Allah dur dedi sanki yapamadım, iyi ki de yapmamışım çünkü yapsaydım ettiğimi ben çekecektim onlar değil
evet geçen sene ramazanda artık oruçlu halimle çok beddualar ettim kendilerine
sebebini bilmem ama başlarına feci bir kaza geldi ve adam yürüyemiyor artık, benim bedduamla olmuştur demiyorum ama insan komşusunun durumuna üzülür değil mi? zerre kadar üzülmedim zira evinin balkonuna çıkıp bize ''Hiçbir şey yapamazsınız gelin de alın bakalım köpeği'' deyip bağırdığı, sırf bunların yüzünden kpss öncesi sinir krizleri geçirdiğim, anneciğimin hasta olduğu günleri de hatırlıyorum
şimdi yazarken bile sinirden ellerim titriyor
konu sahibi sizin durumunuz farklıdır, orasını bilemem
apartmanda köpek beslemeyin ya.. yazık hayvana. koşacak, oynayacak. kediler de dışarı çıkıp gezebiliyorsa evde beslenmeli. evde hapis hayatı yaşayan hayvanlara üzülüyorum.
Bir canliyi zehirlemeyi dusunmek ne kadar hastalikli bir ruh hali benim anlayabilmem mumkun degil ama siz nasil bu kadar insanin oldugu bir platforma bunu bu kadar rahat yaziyorsunuz onu anlayamiyorum ben. Keske sizin gibi insanlar icin caydirici yasalar falan olsaydi. O zavallilar zehirlenince nasil ölüyor biliyor musunuz ? Bu nasil vicdansizca bir dusunce. Gecirdikleri kazaya bile mutlu olmussunuz bunlar ne kotu dusunceler. Cok yazik allah kurtarsin.hayvan sevgisi ile birilerinin keyfi için bir hayvan tarafından sürekli rahatsız edilmek başka şeyler
tek tek bütün mesajları okumadım ama yıllar boyunca her ama her Allah'ın günü komşunun bahçesinde beslediği o lanet olası köpeğinin sesiyle uyandık adamı uyardık anlamadı zabıtaya belediyeye şikayet ettik hiçbir şey olmadı belediyeden görevliler geldi bir gün akşama doğru köpek öylece uyuyor çok sakinmiş deyip gittiler Allah onları da bildiği gibi yapacak elbette,
Arkadaşlar kusura bakmayın da her gün kimse kimseyi köpek sevdası yüzünden uykusundan rahatından edemez, ama tabi adam haydut gibi olunca belediye de beş para etmeyince eder..
bizi yıllar boyu bu şekilde rahatsız ettiler düşünün işe gitmek için diyelim 7 de uyanmam gerekiyor ama beyefendinin lanet köpeği yüzünden 6 da uyanıyorum her ama her gün
bir ara zehirlemeyi kafaya koymuştum ve zehirli et bile hazırlamıştım Allah dur dedi sanki yapamadım, iyi ki de yapmamışım çünkü yapsaydım ettiğimi ben çekecektim onlar değil
evet geçen sene ramazanda artık oruçlu halimle çok beddualar ettim kendilerine
sebebini bilmem ama başlarına feci bir kaza geldi ve adam yürüyemiyor artık, benim bedduamla olmuştur demiyorum ama insan komşusunun durumuna üzülür değil mi? zerre kadar üzülmedim zira evinin balkonuna çıkıp bize ''Hiçbir şey yapamazsınız gelin de alın bakalım köpeği'' deyip bağırdığı, sırf bunların yüzünden kpss öncesi sinir krizleri geçirdiğim, anneciğimin hasta olduğu günleri de hatırlıyorum
şimdi yazarken bile sinirden ellerim titriyor
konu sahibi sizin durumunuz farklıdır, orasını bilemem
Ayrıca korkmayın apartman dairesinde sandıgınız kadar perişan olmuyor hayvanlar.
Yemek bulmak için çöp karıstırmıyorlar yemekleri mamaları hep önlerinde.
Susuzluktan kavrulup kanalizasyon suyu içmek zorunda kalmıyorlar istedikleri an içebilecekleri taze suları önlerinde.
Her turlu hastalığa karsı aşılanıyorlar, bir yerlerine zarar gelse veteriner önlerinde.
Sokaklarda yer kavgası yaparken onları yaralayacak kedi köpek evde yok. Evin her yeri onlara ait.
Günde en az 1 defa cıkıp sokaklarda oynayıp sosyalleşme olanakları var zaten.
Üstelik çamurdan pislikten dolayı perişan halde değil tertemizler.
Kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunuyorlar.
Sokaktaki canlarımızın ne yazıkki yuzde 80i uyuza yakalanmış vaziyette.
Sokak hayvanları max 5-6 yıl yaşayabiliyorlar, ev hayvanlarında bu durum 10-15 yıla kadar uzuyor.
Şimdi sokakta mı yaşaması daha iyi onlar için yoksa apartman dairesinde mi?
Onun için müstakil ev bulmak biraz mesele, ya çok zengin olmak lazım ya da köyde yaşamak.