- 3 Mayıs 2015
- 261
- 126
-
- Konu Sahibi Dream Catcher
Benim evcil hayvanlarima komsularim hicbir zaman karisamaz ama kopeklerim de allahi var hic havlamazlar cunku bebeklikten beri bir kere bile havladiklarinda sert bir sekilde ikaz ettim hep ve agizlarinin icinde bif bif yapiyorlar korkularindan :)) kenar mahalle diyebilecegimiz bir semtte yasamama ragmen gorgusuz komsularim bile ses cikarmadi sizin komsunuz cok ayip etmis bir de tanidik yani.. Benim tavsiyem komsuyla kapismak yerine misafirlige cagirin guzelce oturup konusun gorsun kopegi sevsin isinsin ve anlatin evladim gibi o benim yazik degil mi ben simdi evimi bosaltip duzenimi bozup nereye giderim soz veriyorum havlamiycak hep kontrol edicem lutfen siz de birazcik anlayisli olun de baska care yok gibi gorunuyor bana su anda cunku siz sert yaptikca bilenecek inadina inadina komsulari da ayaklandirir ben soliyimYani milletimizde insan sevgisi bile kalmamış artık, bir de hayvan sevgisi beklemek lükse giriyor galiba.
Zabıta bu durumda ne yapar bilemiyorum ama tek komşunuz o değildir herhalde apartmandaki diğer insanların da fikrini almazlar mı ki? Hani bu köpek gidip onun kapısının önünde havlamıyor neticede. Dediği gibi bir durum olsaydı şikayetçi olan başkaları da olurdu şimdiye kadar.
bir de ancak mahkemeye verirse ve desibel olcumu yapilirsa yani gercekten kopek havliyorsa problem olabilir okadar bide apartman yonetiminde cogunluk saglayip imza gibi bir olaya girerse eeger...1,5 2 yıla yakındır burada oturuyorum şimdiye kadar hiç şikayet gelmedi köpeğimden.
Bir kaç ay önce bir komşu ki tanımıyorum köpeğime senmiydin bağıran falan dedi pek muhattap olmadım.Bugün gelmiş ben evde yokken eşime demiş sizin köpek havlıyor her gece hmde diye.Yalan bariz çünkü köpeğim benim ayak ucumda yatar sabah erken işe giderim ki havlasa ben uyuyamam.Şunuda inkar edemem ben kardeşimde kalıyorum ayda 1 yada 2 kez o zaman apartmanda ayak sesleri olursa havlıyor.Ama gece havlama süekli havlama gibi bir duyrum yk.Ama kadın öyle bir anlatmış ki sürekli havlıyor gibi.Zabıta çağıracağım bir çözüm bulmazsanız demiş eşime.Bilmiyorum ben ne yapacağım çok sinirliyim yalancı gerçekten yalancı bir kadın yani.Sırf hayvanlara nefret kin beslediğinden bunu yapıyr eminim.
Yani milletimizde insan sevgisi bile kalmamış artık, bir de hayvan sevgisi beklemek lükse giriyor galiba.
Zabıta bu durumda ne yapar bilemiyorum ama tek komşunuz o değildir herhalde apartmandaki diğer insanların da fikrini almazlar mı ki? Hani bu köpek gidip onun kapısının önünde havlamıyor neticede. Dediği gibi bir durum olsaydı şikayetçi olan başkaları da olurdu şimdiye kadar.
Hadi onlarda gaza gelip şikayetçi olursa daha önceki yöneticimizle bir sıkıntı yaşamamıştık.Şimdi yönetim değişmiş birde kadın yalan söylüyor inanınki gece havlıyor diyor köpeğim ayak ucumuzda yatar ben işe gidiyorum o seste nasıl uyuyayım anlamadım.Karneli bi hayvana el koymazlar korkmayın tek şikayetçi oysa diğer komsularada sorarlar bişey çıkmaz yani
Gereksiz tartışmalara inanın girmek istemiyorum bıktım bu nefret dolu insanlardan artık.Öyle ise içimi rahat tutayım.Zabıta gelemez. çünkü belediye yönetmeliginde köpeklere bakmıyorlar işleri bu degil. yalnız gagalı kümes vs. gibi hayvanlara bakabiliyorlar. Yetkileri yok. Köpeginizi götüremez kaldıramazlar.
Ancak komşunuz sizi mahkemeye verirse anca öyle kaldırılabilirler. Onun içinde mahkeme desibel ölçümüne göre karar veriyor. İçiniz rahat olsun.
Benim evcil hayvanlarima komsularim hicbir zaman karisamaz ama kopeklerim de allahi var hic havlamazlar cunku bebeklikten beri bir kere bile havladiklarinda sert bir sekilde ikaz ettim hep ve agizlarinin icinde bif bif yapiyorlar korkularindan :)) kenar mahalle diyebilecegimiz bir semtte yasamama ragmen gorgusuz komsularim bile ses cikarmadi sizin komsunuz cok ayip etmis bir de tanidik yani.. Benim tavsiyem komsuyla kapismak yerine misafirlige cagirin guzelce oturup konusun gorsun kopegi sevsin isinsin ve anlatin evladim gibi o benim yazik degil mi ben simdi evimi bosaltip duzenimi bozup nereye giderim soz veriyorum havlamiycak hep kontrol edicem lutfen siz de birazcik anlayisli olun de baska care yok gibi gorunuyor bana su anda cunku siz sert yaptikca bilenecek inadina inadina komsulari da ayaklandirir ben soliyim
Komşumla samimiyetim yok hangi dairede oturuyor onu bile bilmiyorum.Sırf inada yapıyr buna da eminim ama çok ayıp ve terbiyesizce yani köpeğim havlasa bile ben evdeyken asla izin vermem başkasını rahatsız etmesini.Ancak evde ayda 1 2 kere yanlız kalırsa havlar bu yani olay.Ha
bir de ancak mahkemeye verirse ve desibel olcumu yapilirsa yani gercekten kopek havliyorsa problem olabilir okadar bide apartman yonetiminde cogunluk saglayip imza gibi bir olaya girerse eeger...
komşunuzun bebeği falan mı var korkan yada ağlayan. bizimde karşı komşumuzun sürekli havlayan bir köpeği var ama biz onu çok seviyoruz o havlamaya çıktıkça bizde cama çıkıp uzaktan konuşuyoruz susup bakıyor hayvan napıyor bu manyaklar diye. aileyi tanımamamıza rağmen hayvanı seviyoruz yani. Kimse huysuz birinin şikayetini kaale almaz bence ortada önemli bir durum olmadıkça
Köpeğim sürekli havlamaz evde yanlız kalınca yada değişik ses olursa yapar yan bizim yan apartmanda 2 adet alman kurdu var gelene geçene havlar mesela onların bir sıkıntısı yok sanırım.Benim köpeğim öyle her birşeye havlamaz.Asla havlamaz desemde yalan olur yani ama bazı zamanlarda havlar seside o kadar yüksek değil zaten.Ha
bir de ancak mahkemeye verirse ve desibel olcumu yapilirsa yani gercekten kopek havliyorsa problem olabilir okadar bide apartman yonetiminde cogunluk saglayip imza gibi bir olaya girerse eeger...
içiniz daha rahat olması icin siz zabıtayı arayın. herhangi bir işlem yapabiliyorlarmı birinci agızdan ögrenin derim.ama bir şey yapamazlar.
Tam da dün bu haberi görmüştüm facede. Ne yazikki insanlar hayvanlar kadar anlayisli degil. Ne sokaklarda barinmalarina izin veriyorlar ne de evlerde. Nedir bu tum dunya benim bencilligi!
Umarim.. Aynen dediginiz gibi. Hatta bir cogu dogurdugu cocugun bile sorumlulugunu almiyor. Saldim çayıra mevlam kayira. O dilsiz melekler bile o basibos cocuklar kadar zarar vermiyor bu dunyaya ve insanlara.Kesinlikle insanların bu kibiri ve bencilliği hiç bir canlıda yoktur sanırım.Dışarıda gezen köpekten rahatsız oluyorlar belediyelerr toplu katliam yapıyor o zaman kına yakıyorlarmı acaba.İnsanda önce vicdan olmalı diğer canlılara karşı sadece bu dünyaya getirdiği çocuktan kendilerini sorumlu sanıyrlar.Bu haber yüreğime su serpti umarım konu buralara kadar taşınmaz.
Kesinlikle insanların bu kibiri ve bencilliği hiç bir canlıda yoktur sanırım.Dışarıda gezen köpekten rahatsız oluyorlar belediyelerr toplu katliam yapıyor o zaman kına yakıyorlarmı acaba.İnsanda önce vicdan olmalı diğer canlılara karşı sadece bu dünyaya getirdiği çocuktan kendilerini sorumlu sanıyrlar.Bu haber yüreğime su serpti umarım konu buralara kadar taşınmaz.