KOMŞUM KÖPEĞİMİ ZABITAYA ŞİKAYET EDECEKMİŞ.

Canım hiç korkma bir şeycik yapamazlar. Benimde terrier köpeğim var biz avukatla konuştuk bu konu için. Komşuların tek başına hiçbir şey yapamaz.
Mahkemeye vermeleri lazım. Verirlerse de evine ses ölçüm cihazı koyarlar ne kadar ses gidiyor diye. Ve terrier köpeğin sesi sınırı istesede aşamaz. Birde sürekli havlamadığı için bir taraflarına baka baka geri dönerler.
İkincisi imza topladılar diyelim yine bir şey olmaz. Sizi kovabilmek yada köpeği attırabilmek için bina ilk kurulurken yönetim defterine evcil hayvan yada köpek yasak maddesi koymaları lazım. Onun dışında keyfi olarak imza topladık iş bitti diyemezler.
Benim köpeğimi de istemediler hemde sesinden değil varlığından rahatsızlarmış, günahmış bilmem ne bahane aradılar işte. Bizimle kaç ay kavga ettiler. İmza toplayıp göndereceğiz dediler. Ama noldu oğluşum 4 yıldır yanımda :)

Bazen hala denk geliyorlar öyleleri kedilere bişey verirken al evinde besle diyor bende hemen merak etme evimde de var diyorum

Boyle insanlara ifrit oluyorum gercekten alt komsuda benim kediden sikayetci neymis patilerinin sesi gidiyomus cok kosuyomus gece boyu miyavliyomus agizlarina terlikle carpasim var boylelerinin

yorumların hepsini okuyamadım yazıldı mı bilmiyorum ama o komşunuz her kimse evinize davet edin ve yasal haklarınızı nazik bir dille anlatın derim,aşılı ve karneli bir köpeği hiçbir kurum elinizden alamaz,apartman olarak imza toplayıp şikayet bile etmeye kalksalar yöneticiden apartmanın yapıldığı tarihteki ilk apartman toplantısında yazılan yönetim defterini isteyeceğinizi söyleyin yöneticide yoksa tapu dairelerinden o andaki yönetici temin edebiliyor ve çoğu karar defterinde böyle bir madde yazılmış olmuyor,orada öyle bir ibare yoksa topladıkları imza hiçbir işe yaramaz,sonradan yazılan kararda sizi bağlamaz.Mahkemeye verebileceklerini söyleyin ama bu durumda komşunuzun evine desibel ölçüm cihazı takılacak ve köpeğiniz küçük ırkmış değil havlamak çığlıklar atsa bile belirlenen yasal desibel sınırını aşamaz. Her durumda komşunuz haksız çıkar sizide boşuna uğraştırdığıyla kalır. Bunları anlatın yaptığının hoş olmadığını belirtin ve asla alttan almaya çalışmayın ne yazıkki evcil hayvan sahipleri ne kadar pasif davranırlarsa bu insanlar o kadar uğraşıyorlar kolaylıklar diliyorum size bu insanlarla uğraşmak zor

Zabıta tabiki köpeğinizi eliizden alamaaz ama gürültü, kabahat suçları kapsamındadır tarafınıza 208 tl para cezası kesebilirler

Bu arada desibel ölçüm cihazı iş yerlerine filan takılıyor eve takılmaz. Karşı tarafın beyanlarına bakar ve giriş izni aldıktan sonra baskın yapabilirler. Ortak bir apartmanı paylaşıyosunuz dikkat etmenizi öneririm dışarda kaldığınızda köpeğinizide yanınıza alabilirsiniz. Heeimiz birbirimize saygılı olsak tatsızlık çıkmaz

hayvan sevgisi ile birilerinin keyfi için bir hayvan tarafından sürekli rahatsız edilmek başka şeyler
tek tek bütün mesajları okumadım ama yıllar boyunca her ama her Allah'ın günü komşunun bahçesinde beslediği o lanet olası köpeğinin sesiyle uyandık adamı uyardık anlamadı zabıtaya belediyeye şikayet ettik hiçbir şey olmadı belediyeden görevliler geldi bir gün akşama doğru köpek öylece uyuyor çok sakinmiş deyip gittiler Allah onları da bildiği gibi yapacak elbette,
Arkadaşlar kusura bakmayın da her gün kimse kimseyi köpek sevdası yüzünden uykusundan rahatından edemez, ama tabi adam haydut gibi olunca belediye de beş para etmeyince eder..
bizi yıllar boyu bu şekilde rahatsız ettiler düşünün işe gitmek için diyelim 7 de uyanmam gerekiyor ama beyefendinin lanet köpeği yüzünden 6 da uyanıyorum her ama her gün
bir ara zehirlemeyi kafaya koymuştum ve zehirli et bile hazırlamıştım Allah dur dedi sanki yapamadım, iyi ki de yapmamışım çünkü yapsaydım ettiğimi ben çekecektim onlar değil
evet geçen sene ramazanda artık oruçlu halimle çok beddualar ettim kendilerine
sebebini bilmem ama başlarına feci bir kaza geldi ve adam yürüyemiyor artık, benim bedduamla olmuştur demiyorum ama insan komşusunun durumuna üzülür değil mi? zerre kadar üzülmedim zira evinin balkonuna çıkıp bize ''Hiçbir şey yapamazsınız gelin de alın bakalım köpeği'' deyip bağırdığı, sırf bunların yüzünden kpss öncesi sinir krizleri geçirdiğim, anneciğimin hasta olduğu günleri de hatırlıyorum
şimdi yazarken bile sinirden ellerim titriyor

konu sahibi sizin durumunuz farklıdır, orasını bilemem

Siz onu şikayet edin. Arayın beyaz masayı biz eski evimizde alt komşumuzla problem yasiyorduk. Geldiler hatta para cezası yazacaklardi eşim şimdilik uyarınca dedi. Boşlukta ki çöpleri de gosterirsiniz. Birde ceza yazsinlar. Öyle ugrasilmaz böyle ugrasilir dersiniz

Benim annemin kimseye zarari olmayan kendi halindeki tavuklarini bile sikayet etto lanet komsular. Insan bile degiller gozumde. Bahce bizim bahcemiz annem onlari salmazdi yerlerdinden yani kimseye zararlarj yok. E ötmesi falan da yok tavuk sonucta. Ama zabitaya sikayet ettiler. Iste bunlar disarda insanim diye geziyolar.

Bizim burada köpekler çok, sürekli havlıyorlar zaten. Ezan okunur ulurlar, belirli saatlerde çete gibi toplanır havlarlar. Kimse de bir şey demiyor.
Bir de karşı apartman var şu saatte görgüsüz ayılar, salmışlar çocukları sokağa bağıra çağıra oynuyorlar. Sabah da sabahın erken saatinde bağora çağıra konuşarak işe gidiyorlar. Şimdi ben bu tipleri şikayet etmiyor, gürültülerine göz yumuyorsam onlar da göz yumacak bazı şeylere.
Kocaman aklı fikri olan insanlar sabahın köründe ve gecenin bir yarısı süpürge çalıştırıyor, veletleri haldır huldur koşuyor, çat çut kapılar kapanıyor bunlar şikayet edilemez ama fıtratında havlama olan köpek edilir öyle mi:)

Komşunun bahçesiymiş isterse timsah besler hiç bir şey yapamazsınız özel mülk. Yalıtım yaptırsaydınız evlerinize bu derece sinirlenene kadar. Bir de pardon da evde beslenmeyecek, bahçede beslenmeyecek ne yapmasını önerirdiniz? Uyutsa mıydı yani sunduğunuz çözüm neydi?

nasıl yani?bir canlıyı öldürmeyi mi düşündünüz?köpeğin ne suçu var peki?

Bif bif mi
Yerim onlari ben yaa, keske doya doya ikaz edilmeden de havlayabilseler. Disarda falan birlikte oynarken havlayabiliyorlardir diye umuyorum.

Bizim de bize cok yakin oturan bir komsumuzun guzeller guzeli bir kopegi vardi. Simsiyah gozler, simsiyah tuyler, siyah bir burun, o kadar tatli bir seyki... Ev mustakil bahcesinde bakiyordu kopege. Balkona her ciktigimda bahcede o guzelligi gormeye bayilirdim. Patilerini bahcenin duvarina dogru uzatip, dogrulur disari bakardi. Dogal olarak arada bir de havlardi. Tahammulsuz gerizekali bir komsu zabitaya sikayet etmis sanirim, cozum olmayinca da zehirli bir et vererek oldurmus o kopegi. Sadece sahibi degil biz de cok uzulmustuk...

Köpekler ve Kedilere hastayım çok severim de benim derdim de k.validemlerin komşusunun horozu.şimdi benim bildiğim horozlar gün aydinlaninca öter dimi ama bizim paşa günün her saati ötme yeteneğine sahip.hele geceleri bir oter saatlerce.ötme degil feryat figan bagiriyor hatta.bazen hiç uyutmaz.

ne bileyim eskiden horozlar da bir adap edep vardı sabah oterlerdi.hayatta birgün bir horozdan şikayetçi olabilecegimi hiç düşünmezdim.konuyu görmüşken yazayım dedim.

apartmanda köpek beslemeyin ya.. yazık hayvana. koşacak, oynayacak. kediler de dışarı çıkıp gezebiliyorsa evde beslenmeli. evde hapis hayatı yaşayan hayvanlara üzülüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…