Komşum eşimden mi hoşlanıyor!?

Biraz konuyu okusaydın eşimin polislikten önce matematik ağırlı bir bölüm bitirmiş olduğunu öğrenmiş olurdunuz.

Bende diğer konuyu sonuna kadar takip edenlerdenim, hiç fake diye düşünmeden hemde. Sizin konunuzun bana inandırıcı gelmemesi en çok verdiğiniz bu bilgiden kaynaklı. Eşim makine mühendisliğinden mezun demişsiniz. Makine mühendisliği mezunu birinin iş bulamayıp polis olmasına hiç rastlamadım. Çok zorlama olmuş bu kısım. Kendi alanında iş bulamadıysa o kadar iyi bir üniversiteden mezun değil demekki. Yada işinde iyi değil. O zamanda üniversitede okuyan birine matematik konusunda yardımcı olması çok mantıklı değil.

Evet buna benzer bir konu vardı. Eşiniz muhabbet etmesin çok konuşmasın Selam dışında hiç birşey olmasın bence Selam bile olmasın. Ama sizin de evlerine erkek giriyor ne oldukları belli değil demeniz hoş değil. Yanlış anlamayın ama öğrenciler arkadaşları olabilir sevgilileri olabilir normal değil mi ?

Sizin çevreniz tüm Türkiye yi mi kapsıyor? Bu alanda mezun olup iş bulamayan size göre yok yani. Dikkatinizi çekerim son yıllar içince polis olanların belki %80 i bu tür bölümlerden mezun olan kişiler. Arkeolog u da var atanamayan öğretmen de. Sizin dediğiniz de pek tutarlı yanı yok yani. Ben de hukuk bitirdim ama iş bulamıyorum. Üstelik avrupa da okudum. Şimdi ben alanında iyi olmuyor muyum?
Nasipten öte yol yok. Öühendislik değil de polislik varmış nasbinde.

Hanımefendi şu soruma da bir cevap verseniz , hangi konuya yardım ediyor , konunun ismini eşinize sorup öğrenin.Merak ettim doğrusu.Üniversite derslerine yardım edecek kadar matematik bilen bir polis olmasına şaşırdım doğrusu.

Avrupa'da hukuk bitirmiş ve iş bulamıyorsanız evet, alanında iyi olmuyorsunuz bence.

Hanımefendi atanamayan öğretmenlikle arkeologlukla mühendislik bir değil.Mühendis eğer iyi bir üniversite mezunuysa kendi işini yapardı.Ha nispeten iyi olmayan bir üniversite mezunuysa zaten o kadar iyi matematik yapamaz.

Senaryo gibi geldi bana , burda çok akıllı kadınlar var , kimsenin zekasını küçümsemeyin bence.

Konuyu takip ettim ettim en sonunda bu ne mühendisi ne polisi ne alaka yorumlarına ben de dayanamadım daldım konuya Ben de mühendisim eşinizin alanına çok yakın alanım. Tanıyan çıkar detay vermeyim şimdi. İşsizim ben de bu aralar çünkü yurt dışında hiç teknoloji üretimi iş imkanı olmayan bir ülkedeyim. Hem buradan hem Türkiye 'den iş bakıyorum. Eşim nedeniyle burdayım he hadi dön diyen olur diye yazıyorum. İyi bir iş bulursam eşimi de alıp Türkiye'ye döneceğim.
Neyse konuyu sabote etmeyim. Çok sinir bozucu bir konu komşu kız konusu. Artık kızlar da öyle arsız olabiliyor ki konuşursan daha çok üste çıkıp kendini bir şey sanabilir. Ben olsam eşime merdivende duyduklarımı söylemeden senden umut alıyor elektrik alıyor sakın yüz verme diye uyarırdım çok sert bir şekilde. Baktım selam vermeye devam ediyor küserdim olmadı taşınırdık. Valla kimseye güvenilmiyor artık. Ben de eşime güvenirim ama neler duyuyoruz. Ama kızla konuşmak kızı daha çok azdırabilir.

Sağlam ayak ta değiller galiba!

Eşimden yana hiç bir şüphem yok.
Hikayeyi okudum. Herkesin başına gelebilecek bir durum. Fakat şu 2 mesaj ilgimi çekti.
Bekar veyahut evli insanların evine erkek ya da kadınların girmesi onları sağlam ya da çürük yapmaz. Herkesin kendine ait bir özel hayatı vardır, sevgilileri de olabilir o kişiler. Arkadaşları da olabilir. Akrabaları da olabilir. Bu durumda onları karalamak yerine suçu ya da suçsuzluğu eşinizde arayın. Sizin meshul olduğunuz kişi o çünkü.
Eşinize bu hikayeyi umarım çok hararetli anlatmadınız. Erkekler kadınlara oranla hayran olunmaktan, bu tarz kıskançlık mevzularından daha hoşlanabiliyorlar. Demiyorum ki aldatır fakat canınız sıkılabilir.
Ben zannetmiyorum ki, siz uyardıktan sonra sohbetleri sırf kızın merhabasıyla oldu. Kızdan yana cephe alırken kendi eşinizi de kollayın derim.

Benim çevremde yok diyorum bu niye size garip geliyor peki. Öğretmenlik, arkeoloji mezunu olup polislik yapanlara kimse birşey demiyor, maalesef ülke gerçeği. Ama mühendislik mezunu olanlar hiç iş bulamazsa iş güvenliği uzmanı oluyor.
Ve evet çevremde çok fazla mühendislik fakültesi mezunu var. Demekki iyi bir mühendis değil eşiniz ya da iyi, itibarlı bir üniversiteden mezun değil.
Komşu kız hangi bölümü okuyor ki eşiniz matematik konusunda yardım edebiliyor. Ben mühendislik fakültesinde öğrenciyken matematikte çok zorlandığım olmuştu. Bana mühendislik okuyan arkadaşlarımdan ziyade matematik bölümünde okuyan arkadaşlarım yardımcı olmuşlardı. Çünkü Zordur.
Bana burada yaptığınız atarı gideri komşunuza yapabilseydiniz burada konu açmanıza gerek kalmazdı zaten.

Sürekli fake diyip anlattıklarımın derayına kadar inceleyip sonra bu doğru değil veya hiç kendi çevremde görmedim diyenlere daha cevap vermeyeceğim.

Son kez olarak; eşim evet makine mühendisliğini okudu ve mezun oldu. Hangi üniversite olduğunu demeyeceğim kişiselliğinden dolayı. Evet iş başvurusu çok yaptı ama iş BULAMADI. Alanında olmayan işler yaptı. Ve mezun olduğu bölümde iş bulmak için çok emek harcadı. Konuları unutmamak için kitaplar okudu, ama nasip olmadı bir türlü. Şimdi “ben işsiz makine mühendisi hiç görmedim” diyenlere: bu ülke de işsiz olan üni mezunları 7oo binlerde. Şimdi bunların iş bulamama nedeni sadece alanında iyi olmaması mı? Belki coğrafik engeli vardır? Veya başka nedenler. Şimdi gelipte bunun üzerinden (kendi çevresinde görmediği için) “aşırma” diyince insana bir gülme geliyor. Her neyse, kendisi bezdi ve sonunda polisliğe başvurdu.
Sınavlar, eğitim vs vs diyince aradan 1,5 yıl geçti. Polis oldu ve doğu ya atandı. Biz bu yaz evlendik. Eşim dediğiö gibi 7 aydır bu evde. Ben gelmeden önce 3 ay bu evdeydi zaten. O ara tanışmışlar doğal olarak komşular diye.

Şimdi ben herşeyi ince ayrıntısına kadar anlatsam, yok ne iş yaptığını yok hangi aralıklarla konuştuğunu, o zaman 20 sayfa dolusu yazarım. Hatta gerek duymaz kitap yazardım herhalde.
Ben buraya bulunduğum sinir bozucu olayı anlatmak için yazdım. Fikir danışmamik için. Belki bazılarınızın tecrübeleri vardır diye öğrenmek istedim.
Herkese inanın diye zorlayamam sonuçta sizin elinizde.
Burada böyle şeylete cevap vererek vakit harcamak istemiyorum. Eğer gerçekten fake olduğunu sanıyorsanız ya konuyu kapatın ya da hesabımı.
Umarım kendimi ifade edebilmişimdir.

Ülkede ahlak bekçiliği yapmak size kalmadı. Evine erkek giren herkes namussuz olmuyor. İnşallah bir gün size ya da çocuğunuza da bu yakıştırmaları yaparlar. Siz de evet evime erkek girdi, kızımın öğrenci/bekar evine erkek girdi namussuz diye konuşanlara destek olursunuz. Hatta önce siz namussuzluğunuzu ilan edin. Başkasına kalmasın.

Hikayedeki kişi matematikte madem üni. 4 öğrencisine yardım edecek kadar iyi o halde niye polis olmuş? Yetersiz biri ki işini yapamıyor. Siz de aynı şekilde yetersizsiniz ki işinizi yapamıyorsunuz.

Uyduruyorsunuz bari başka konudan çalmayın ya da biraz daha elle tutulur şeyler yazın.

Doğru evet. Ama eşime asılıp beni bu tür düşüncelere itmiyor değil. Sırf evine erkekler giriyor diye değil. Benim eşime asılıp sonra masum düşüncesi olduğunu sanmıyorum. Bu kişi hakkında da olumlu düşünemiyorum. Bunu kimse yapmazdı bence..
Ayrıca belirtmek isterim; evine erkekerin girip çıkması gayet normal bir şey. Sonuçta üni öprencisi. Ama rahatsız edici boyutta olunca şikayetçi oluyor insan :)

ya uydurduğunu nerden çıkardınız çok fake olacak bi konu değil ki olabilir benzerlikler makine mühendisi açıkta kalmaz özel de bile olsa iş bulur hukuta aynı şekilde buna binaen fake diyorsanız evet gayet mantıklı yalnız sırtımı devlete dayayayım diyip polis olduysa bilemem çünkü devlete atanmak zor mühendislikte yalnız özel de hava da kara da kaparlar mühendisi

asgari ucretle calissaydi isini yapardi ama muhendis olarak degil satisci ya da sekreter olarak malesef. bizim ulkemizde lise mezunu hasta bakiciya muhendisten daha fazla maas veriliyor ne yazik ki. hangi cevrede issiz makine muhendisi gormediniz bilemiyorum mumkunse beni de o tatli minnos pembe sekerli evlerle kapli dunyaniza aldirin. sizin orada dolar kac lira ona gore gelicem.
neyse konu sahibi esinle araniz nasil bilmiyorum ama ben olsam esime bunu anlatirdim ikinci olarak o kizin ailesi ile iletisime gecer durumu anlatir kizlarina ar ve terbiye egitimi vermelerini isterdim. en sonda kiza gider kopegin popisiyle yakin temasini saglardim....

5 yila yakin insan kaynaklari personeliydim. 1000lerce gorusme yaptim ve biliyor musun 100lerce issiz muhendis tanidim. gercek dunyaya hosgeldin... yok oyle havada karada kapma...

Bir şekilde mühendislik bitirip de matematikten anlamamak imkansız. En uyduruk tabela üniversitesi mezunu bile olsan eğer mühendislik bitirebildiysen matematik biliyorsun demektir. Yeni mezun bir makine mühendisi düşük maaslarla çalışıyor. Işveren çok fazla mezun olduğu icin istediği ücrete çalışacak mühendis rahatça bulabiliyor. Bu yüzden eşinizin polisligi tercih etmesini anlayabiliyorum.

Mühendis olarak işe giremedi yetersiz, ondan polis oldu demek kadar saçma bir mantık görmedim. Pardon, böyle düşünenler hangi ülkede yaşıyor acaba. Etraflarına daha iyi baksınlar, o kadar çok işsiz mühendis hukukçu vs kaynıyor ki ortalık. Bir dünya mezun var, özel sektörde şaka gibi maaşlar teklif ediliyor haliyle insanlar en azından devlete gireyim diyor.
Ayrıca mühendislik sayısal bir bölüm ve ister istemez matematik konusunda belli bir seviye gerekiyor. Benim eşim de mühendis ve matematiği çok iyi.
Yani kısacası, konuya bu açılardan fake demek saçma.

İyi bari gelmiyormuş artık. Yani eşine acıdım o gidene kadar oda da bekliyormuş.Kimse için eşimi o duruma sokmam açıkçası. Böyle ayarsız tipleri evinize alıştırmayın lütfen. Çok canınız sıkılıyorsa gidin kurslara kendinize katkıda bulunun.

Kendi işini yapamıyor diye insanları küçümseyen hanım sana sesleniyorum birçok kişi okuduğu bölümün mesleğini yapamıyor siz nerde yaşıyorsunuz mars ta falan mı ? Ayrıca niye bilmiyorum ama bu konunun gerçek olduğunu düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…