• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşum beni çok yaraladı :(

estur

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
681
6
0
Antalya
selam arkadaşlar birgün benimde buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi ama çok bunaldım ve yardımınıza ihtiyacım var.. sorunum komşum .. komşuluk ilişkilerine sıcak bakan bir insan değilim nedeni dedikodu olması dışarıda selamlaşılır konuşulur orada kalınır beş çayları falan bana göre değil , zaten öğrenciyim ders çalışmam lazım zamanım da yok böyle şeylere neyse komşuluk ilişkilerinde baştan beri bu düşüncelere sahiptim..
bir vesileyle alt komşuyla tanıştık eşim bilgisayarlarını yapmaya indi , eşi illa eşini de çağır çay içelim demiş beni aradılar çok ısrar edince 5 dakka ineyim dedim böylece tanışmış olduk .. komşum benden 10 yaş falan büyük iki çocuğu var kafa dengi geldi , görüşmelerimizin sohbetlerimizin temeli ALLAH için dostluktu , kimsenin dedikodusunu etmezdik dini konularda konuşurduk aklımız bilgimiz yettiğince . hiç inancım yoktu komşuluk ilişkilerinde tabularımı kırmştı ..sonraları bazı olaylar oldu bu olaylardan sonra onu daha iyi tanımaya başladım bi kaç olayı aktarayım .. bir akşam bizi kendilerine davet etti ortak bir tanıdığımız onlara gelecekti , ben de biraz rahatsızım dedim hafif sancım vardı çok ısrar etti ben de söyledim hamile olduğumu **** e sen sağlam olacan ki çocukta sağlam olsun ** dedi üstünde durmadım ama sonraları bu düşünce beynime kazındı ..hamileydim ve ilk günlerimdi bu haberi ilk verdiklerim arasındaydı komşum , kimseye söyleme dedim biraz daha süre geçsin .. çok ısrar edince indik onlara misafirler geldi falan mutfakta gelen misafirin hanımına anında yetiştirmiş ya sanki ben bilmiyorum söylemeyi .. neyse dedim
yaklaşık 1,5 ay sonra bebeğimi kaybettim :( , ALLAHIN taktiridir dedim imtihandır dedim toparlanmaya çalıştım , komşum olayı duyunca hemen geldi *** sen zayıfsın ya ondan olmuştur **dedi(,48 kiloyum yeni evliyim , herkez evlendiğinde kaç kilo ben de bir anormallik var sanki ) ya var ya bu söz içime işledi sanki öyle ağladım ki doktora gittiğimizde sordum ben de mi bir sorun var dedim hayır hayır sakın dedi doktor ,lk hamileliklerde olabilir sakın böyle düşünme dedi.. ama o söz beni yedi kemirdi bebeğime üzüldüğüm kadar birde bu söz beynimi kemiriyor suçluluk psikolojisi başlıyordu ağlamaktan başıma ağrılar giriyordu .. annem bile ağzını açıp bana bebeğimle ilgili birşey sormadı anlıyordu ne kadar hassas olduğumu eşimde aynı şekilde .. araya mesafe koydum beni bu kadar kırmaya üzmeye ne hakkı vardı..
son mevzu da şu 4-5 komşuya oturmaya gitmiş bebiğimin öldüğünü söylemiş .. beni gördüklerinde soruyorlar içim tekrar kanıyor .. artık yorum yapmayacağım .. içime öyle birikti ki söyledikleri yaptıkları .. yaptığı iyilik çoktu benim de ona .. ama içimde bir şeyler kırılmıştı bitmişti gözümde ..
uzun bir ara geçti aradan 2-3 ay görüşmedim gitmedim .. komşunun eşi ms hastalığına yakalnmış abi hastanede yatıyor eşim abiyi aradı konuştu çok üzüldük dün akşam gittik evlerine ,, neden böyle oldu diyordu ağlamıştı belliydi ve tavırlıydı yüzü asıktı ben de bunu ayrıca konuşuruz dedim aslında konuşmaya gücüm varmıydı onu bile bilmiyorum ..sen benim kardeşim gibiydin .ben sen hastayken hemen gelir sorardım dostluk bu günlerede belli olur tarzında konuştu iğneleyici konuştu gelmezsiniz diye düşünmüştüm araya bu kadar soğukluk girince dedi .. ya daha bir çok şey ..
çok üzüldüm gece uyuyamadım sınavlarım var çalışamıyorum bugün ağlamakla geçti .. buradan taşınabiliriz yakın bir zamanda ama taşınsakta bu olanlar çok yıpratıcı üzücü ..
bana büyük bir ders oldu ama bu yaşananlar .. çok uzun oldu galiba kusura bakmayın .. ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum .. çok kötüyüm ..
Çok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoookÇok üzgünüm çoook

Son düzenleyen: Moderatör:
yaşadıkların elbette zor bebek kaybetmek başlı balına bir travma ama ben komşunun kötü niyetli sana zarar vermek isteyen bir tavrını göremedim arkadaşım ya.. yani kadın kendisince düşüncesini söylemiş mutluluğunu paylaşmış ne bileyim üzüntünü anlatmış ki bir daha sen anlatmayasın diye belki.. çok kötüymüş gbi algılamışsın ama ben ortada çok kötü bişey göremedim..
geçmiş olsun.. umarım düzelirsiniz..

öncelikle size de komşunuzun eşinize de büyük geçmiş olsun :(

allah kimseye yaşatmasın...çok zor - anlıyorummm...

ama komşuluk ilişkilerine gelince aynı sizin gibi düşünenlerdenim... bizim apartmanda da çok dedikodu var... hiç utanmadan 1,5 metre ilerimde hakkımda dedikodu yaparlarken duydum :( ne kadar üzücü ne kadar kırıcı olduğunu biliyorum...

ama ben hiçbir komşumla samimiyetin sınrını aşmadım... eskidenmiş komşuluk... şimdi çıkarcı ilişkiler ön planda...

bazı komuşlarım ise eşleri yanındayken selam vermezler :) ama tek başlarındayekn benimle dedikodu yapmaya bile kalkışırlar ...

üzülmeyin o kadar... her yaşanan olay hayatımızda bir ders olarak kabul edin...

...................

Son düzenleme:
Öncelikle bebeğine çok üzüldüm. Allah tez zamanda kavuştursun yavruna, sağlıkla sıhhatle.
Komşunun tavrına gelecek olursak bence fazla alınganlık etmişsin.Olayları bir de onun yönünden görmeye çalış. Belki de sana destek olmak için bu şekilde davrandı olamaz mı? Senin hala hamile olduğunu düşünen komşuların habersiz gelip doğum ne zaman? cinsiyeti ne gibi sorular da sorabilirlerdi. o zaman daha çok üzülürdün.
Biz önceden büyük bir sitede oturuyorduk. 4 yaşında oğlu olan bir komşum vardı. Sadece bahçede selamlaşıyorduk. Komşulardan 1 yıl önce 2. bebeğinin tedavisi olmayan bir hastalıkla doğduğunu ve kısa bir süre sonra öldüğünü duymuştum. Neyse ben tanıştığımda tekrar hamileydi. Araya kış girdi, bahar geldi , ben de hamile olduğum için çok fazla dışarıya çıkmadım ve biz hiç görüşmedik o dönemde. Başka komşularla da görüşmediğim için doğumundan bile haberim olmadı. Sadece balkondan oğlanı büfeye götürüp getirirken görüyordum ve içimden acaba bebeğe kim bakıyor diye düşünüyordum. Bir gün tesedüfen çalışmaya başladığı pastaneye girdik annemle. Ve yüzümüzdeki ifadeden başından geçenlerden hiç haberimiz olmadığını anladı. Allahtan şüphelendiğim için bebek nasıl vs gibi sorular sormamıştım. 3. bebeği de aynı hastalıkla doğmuş tedavi ettirmek için varlarını yoklarını tüketmişler fakat bebek kurtulamamış. Borçlarını kapatmak için çalışmaya başlamış. Hem anlattı hem de ağladı.
Ben bu tip haberlerin zamanında duyurulmasından yanayım. Bilseydim zamanında gider başın sağolsun der ve bir daha aynı acıyı hatırlamasına neden olmazdım.
Komşunun böyle bir olayı kötü niyetle başkalarına anlattığını düşünmüyorum. Yaşadığın üzüntüden dolayı alınganlık ediyor olabilirsin.

Ayrıca anne olan hiç bir kadının kötü niyetle kaybedilen bir bebeğin yada bebeğini kaybetmiş bir annenin dedikodusunu yapacağını düşünmüyorum.

bence seni o kadar dost olarak görmüski düsüncesini sölemis ne var bunda belki haksız düsüncelrinde ama hi büyütülcek bir sey inanki arkadasım

evet dusuncesizce konusmus olabilir ama art niyetli degildir belki de.millet birbirinin gozunu oyuyor komsunun yaptiklari cok masum geldi bana.

oncelikle cok gecmis olsun insallah en yakin zamanda en guzel bi sekilde yasarsin annelik duygusunu ..

bende komsunun kotu niyetli bir insan olmadigini dusunuyorum
en azindan burda arkadaslarin basina gelen iftiralari .. kotu laflari sozleri okudukca senin olayin baya bi hafif kaliyor

genellikle bizim toplumuzdaki hanimlarda oluyor bazi yanlis dusunceler
iste zayifsin bebegin o yuzden dustu bebegi yeterince besleyemedim ...
iste kilolusun o yuzden cocugun olmuyor .. gibi hurafeler malesef hayatimizin icinde ..
anladigim kadariyla cok hassassin ve alingan bi yapin var, komsuluk iliskileri yuzunden kendini yipratma
en iyisi mesafeni koy ...

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim çok sağolun .. dün buraya yazınca rahatladığımı farkettim , olaylara şöyle bi karşıdan bakmak çok iyi geliyor .. evet art niyetli olmayabilir ama olanları düşüncesiz konuşmalar olarak kabul ediyorum ..zayıfsın işte ondan oldu gibi sözler normalde üstünde bile durulmaz ama çok hassas bi dönemden geçtim o günlerde o kadar canımı yaktı ki o söz o düşünce aklıma geldikçe ağladım rüyalarıma girdi .. komşulara söyleme konusunda ben kimseye hamile olduğumu söylememiştim kimse bilmiyordu sadece o biliyordu ..gereksiz konuşmalar yapmış bana özeli neden anlatıyorsun ne gerek var .. ha ben herkese söylemiş olsam normal olabilir ama kimseye söylememiştim ..benim kişiliğime aykırı geliyor bu tür şeyler .. çok fazla düşünceliyim galiba ..dediğm gibi zaten taşınabiliriz taşınırken de helalleşir ayrılırız sanmıyorum ilşkilerin eskisi gibi olacağını .. hayırlısı ..

sen yinede helalles birbirinize o kadar emeginiz gecmis ..
cok hassas bi denmden gectin hamilelik dogum dusuk sonrasi donemler insanin gercekten cok hassas oldugu donemler
ama bunu yasamayanlar bilemiyor malesef ..
eltimde cati kemikleri cok asiri dar oldugu icin normal dogum yapamamis sezeryan olmustu
kayinvalidem hastaneye geldiginde ilk sozu kilo alcam diye yemedin yemedin bak kendine ettin normal doguramadin bicak altina yattin demisti ..
ben bile o kadar sinir olmustuml ki o sozune, bide eltimi dusundumde insan ameliyatin o acisiyla bide kesinlikle yememekle alakasi yok (sadece 10 kilo aldigi icin kayinvalidem takinti yapmisti sen hic kilo almadin cocuk sagliksiz olucak ben 20 ser kilo aliyordum filan diye )..
aynisini banada yapiyor 7. aydayim toplam bes kilo aldim
hic yemedigim kadar yemek yiyorum asiri istahim var bebegimde nerdeyse iki uc hafta onden gidiyor ama ben kilo almiyorum
ikimizde cok saglikliyiz ama cahil insanlara anlatamiyorsun
bazi yasli teyzeler yada kendini bilmezler daha sormadan ha simdi hamileleri goruyonmu rejim yapiyorlar cocuklari hicccc umurlarinda degil yeterki fizikleri bozulmasin dertleri guzellik demiyorlarmi cildiriyorum :))) artik aciklama geregi bile duymuyorum ben kendimi biliyorum ve vicdanim rahat bebegime karsi :))
demek istedigim o ki cevredeki insanlar her zaman cok kirici olabiliyor maksatlari kirmamak olsa bile farkinda olmadan kirabiliyorlar o yuzden fazla takma
ne guzel atlatmissin o donemi
Rabbim en yakin zmanda hayirli saglikli sihhatli bi evlat versin insallah

arkadasım gerçekten seni çok iyi anlıyorum.bende bu olaylardan çok sıkılıyorum.inanmazsın bu olayın bir benzeride bugun başıma geldi ve çok üzüldüm halada kafama takıyorum...insan içinden bunları atamıyor.sende karsılık vermek istiyorsun ama karsımızdaki kişi bizden büyük olduğu için cevap veremiyorsun.birde ben kimseyi kırmak istemiyorum.istemedikçede beni kırıyorlar....gerçekten bende butür olaylardan çok sıkıldım.artık evden dışarı çıkasım gelmiyor.sadece eşimle gezmek istiyorum..birde benim yasadığım yerdeki insanlar çok patavatsız anlayacagınız ......:( neyse bu arada bende baya doluymusum:)

canım bebeğin için üzüldüm. ama komşunun neden seni üzdüğünü anlayamadım.gayri ihtiyari belki bilmeden birilerine söylemiş olabilir. ve senin zayıf olmanıda belki kötü niyetle deilde sana bebeğini kaybettiğin için kendince moral olsun diye yada samimiyetinize güvenerekte söylemiş olabilir. insanın hayatında mutlaka dosta arkadaşa komşuya ihtiyacı vardır diye düşünüyorum. keşke komşuna söyleseydin kırılma nedenlerini belki sana mantıklı açıklama yapacaktı.

esturcum imtihanlı bir dönemden geçtin, istenilen bir bebeği kaybetmenin ne olduğunu çok iyi bilirim arkadaşım..
sen o günlerde maddi manevi çok büyük sabırlar göstererek, bizim bilemediğimiz pek çok mükafata ulaştın...
şimdi şeytan,senin gözüne komşunu odaklayıp, verdiği sinsi vesveseleriyle, manevi olarak kazandıklarını elinden almaya çalışıyor
aman dikkat arkadaşım.. :a015:

canım benim konunu yeni gördüm bebeğin için çok üzüldüm Allah sabır versin sonrada böyle topaç topaç çocukların olsun inşallah
hassas döneminde olduğun için seni dahada etki altında bırakmış olabilir yapın itibari ilede mesaeli bi kişiysen kaldıramamış olabilirsin ama bundan sonra adımlarını ona göre atarsın komşuna karşı yinede okadar şey geçmiş aranızda güzel olan fazla üstünde durup kendi canınıda sıkma

Cok cok gecmis olsun arkadasim, komsunun esi icinde cok üzüldüm...MS hastaligi cok zor....bizimde akraba cevremizde bu hastalikla savasan biri var....Allah yardimcilari olsun. Acil sifalar versin.

Komsunun kötü niyetli oldugnu düsünmüyorum bende....ha belki biraz bos bogaz davranmis olabilir, ama buna bu denli aglamani üzülmeni kirilmani ben sahsen anlamadim...cok büyük bir sirrini paylasmadin, hamile oldugnu söyledin, oda belki bir sohbet esnasinda bunu agzindan kacirmis olabilir.....isi gücü yok beni konusuyor diye düsünme...hepimiz zaman zaman arkadaslarimizla komsularimizla bu tür paylasimlar yapmiyormuyuz?

Ah duydunmu filanca hamilemiyis ne güzel!!! veya Kiz filanca bebegini kaybetmis, cok üzüldüm gibi!!!

Sana cok zayifsin ondan düsmüstür demeside bence sirf moral vermek amacliydi, yani kendine bak, kilo al ondan sonra olacak insallah der gibi.....senin bunu böyle ters anlayacagini düsünememistir....

Herneyse.....ev alma komsu al demisler....oradan bu yüzden tasinmani her ne kadar anlamasamda karar senin tercih senin tabiki, fakat anladigim kadariyla cok fazla alingan ve irdeleyen bir yapin var, o yüzden belkide gercekten böyle komsu olaylarina ´hicte girme bundan sonra.

Sen suan ne kadar komsun tarafindan hayal kirikligna ugradiysan oda bence aynisini senin icin düsünüyor.....Esim bu durumdayken bana gelmedi gitmedi diyordur....

Allah en yakin zamanda saglikli hayirli ugurlu bir bebek nasip etsin sana....

Back