- 4 Eylül 2011
- 11.003
- 23.685
bizim komşumuzda kızının yüzüğünü çalmışlar gün yapıyorlarmış , tek tek herkese kurana el bastırmışlar hepsi el basmış çalan bulunamamış acaba kim çarpılıcak bekliyoruz :)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bizim komşumuzda kızının yüzüğünü çalmışlar gün yapıyorlarmış , tek tek herkese kurana el bastırmışlar hepsi el basmış çalan bulunamamış acaba kim çarpılıcak bekliyoruz :)
ya emin olmadığımız yerde demek istedim,bak talım sende yanlış yazmişsin alınmadığın için olcak muck :) niye alınayım haklısın daha dıkkat edicem yazım kurallarına
Ben de ortalikta durmasin diye hep cuzdanimin fermuarli yerine koyardim tektasimi, ama inanin oradan bile gitti ve arkadaslarin guvenmediginizi eve sokmayin dedigine ters olarak en yakinlarimin bulundugu bir durumda. O ortamda 3-5 kisiydik ama hala aklim almiyot kimseye de konduramiyorum ve aylardik aklima geldikce icim sizliyor.Bence suphelendigin kisiye kim aldiysa satamaz sertfikali bi alyansti sertifika olmadan kimse bozduramaz diyin degisik oldugunu soyluyosunz zaten satma niyetiyle aldiysa belki birakir. Diger arkadaslarda cok mantikli seylemis onlari okuyunca alternatif bunu sunabildim. Gecmis olsun banada ders olsun bende yuzuklerimi eve girer girmez mutfakta rafa birakirim ve evden cikmiyosam asla alip takmam. Bunu yapmamayi aliskanlik haline getiriyim bende.
evet deneyen var ama siz etkilenmeyin diye detayına girmiyim, birinin çok miktarda altını geri geldi , biride rüyasında gördü gelmeyecek bi yerdeydi, dualar Rabbimin vesilesidir, inşallah sizinde yüzünüzü güldürür Allah ım, çok uzun bir sure değil yarım sayfa bile değil.Bunu deneyen var mı acaba? Konuyu açarken belki birisi benimde başıma böyle bişey geldi biz şu duayı bulduk fln der mi diye düşündüm. Ve Gece uykum kaçtığı için biraz olsun dertleşmek istedim. Ice çok sağol inş işe yarar.
Dua bilmiyorum ama o komşularınla birdaha görüşme benceIi geceler. Bugün evimde misafir vardı 15 kişi falan. Alyans ve tek taşım mutfakta bulaşık deterjanı fln koyulan aparatın yüzük koyma yerindeydi. Mutfağa girip çıkan 5 kişiydik. 2 çocuk yetişemezler. 1 akli dengesi bozuk abla 2 yetişkin komşum ve ben. Önce abladan şüphelendik aldı bi yere fln mı koydu diye. Yetişkin olan komşumun birine güveniyorum ona dedim yüzükler yok. O da abladan şüphelendi ona sordu sonra ablanın yanındaki komşumu çağırıp durumu izah ettik eşyalarını aradı ona sordu. Yok diyor görmedim diyor. Diğerlerine ayıp olmasın diye konuyu kapadık. Az kişi kalınca bilmeyen 2 kişiye anlattık biri mutfağa giren kız diğeri annesi. Kızın duyunca tepkisi geçen hafta benimkide kayınvalidemin orda kayboldu oldu. Sonra gittiler evi aradım yok akli dengesi bozuk ablanın abisi aradı komşu kızı bunu yapan dedi daha önce olayı varmış bu tarz. Biraz daha konuşma geçti. Neticede yüzüklerim yok. Alanın geri getirmesi için bir dua var mı? Yarın hocamıza soracağız ama şuan uyuyamıyorum nolur bana yardımcı olun. Varsa bir dua yazın Allah rızası için
Ya geri teselli için gelenlerden biri aldıysa? Şüphe çekmemek için öyle yapmışta olabilir.Ablaya görümcesi bakıyor onunla geldi. Ve mutfağa sadece 5 kişi girdi. Akşamda dediğim kişi hariç hepsi tekrar evime geldi beni teselli etmeye kimseye kırıcı bir laf etmedim. Evi didik aradık çıkmadı. Ama elbette bi kıyıdan köşeden çıkmaz demiyorum oda olabilir bunu bilincinde olarak sordum ve öyle yüzlerine bakamayacak bir tavrım olsa gelmezlerdi tekrar yanıma. Yüzüğü oraya koymaya gelincede yüzük benim ev benim ortalık yerde bile olsa çalındıysa benim suçum değil bunu asla kabul etmiyorum ki ortalıkta değil yüzüklük kısmı olan bir aparatta duruyor. Geri takmamam kötü oldu tabi ki ama telaşla unuttum. Dediğim gibi unuttuğum yer başkada olabilirdi kimsenin almasını meşrulaştırmaz bu durum
Valla hırsızın götürdüğünü getirdiği pek olmaz. Ben bir kere zarf atıp tehdit etmiştim çalınan eşyamı getirmişlerdi. Ama çalma ihtimali olan tek kişi vardı. Tüm misafirler zengindi. Maddi durumu kötü olandan başkası alamazdı. Ancak emin olup zarf atarsan alabilirsin yüzüklerini canım. Yoksa kimse çaldığı şeyi kolay kolay vermez. Bir daha oraya koymazsın artık.Ii geceler. Bugün evimde misafir vardı 15 kişi falan. Alyans ve tek taşım mutfakta bulaşık deterjanı fln koyulan aparatın yüzük koyma yerindeydi. Mutfağa girip çıkan 5 kişiydik. 2 çocuk yetişemezler. 1 akli dengesi bozuk abla 2 yetişkin komşum ve ben. Önce abladan şüphelendik aldı bi yere fln mı koydu diye. Yetişkin olan komşumun birine güveniyorum ona dedim yüzükler yok. O da abladan şüphelendi ona sordu sonra ablanın yanındaki komşumu çağırıp durumu izah ettik eşyalarını aradı ona sordu. Yok diyor görmedim diyor. Diğerlerine ayıp olmasın diye konuyu kapadık. Az kişi kalınca bilmeyen 2 kişiye anlattık biri mutfağa giren kız diğeri annesi. Kızın duyunca tepkisi geçen hafta benimkide kayınvalidemin orda kayboldu oldu. Sonra gittiler evi aradım yok akli dengesi bozuk ablanın abisi aradı komşu kızı bunu yapan dedi daha önce olayı varmış bu tarz. Biraz daha konuşma geçti. Neticede yüzüklerim yok. Alanın geri getirmesi için bir dua var mı? Yarın hocamıza soracağız ama şuan uyuyamıyorum nolur bana yardımcı olun. Varsa bir dua yazın Allah rızası için