Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bina 16 katlı. Ben 7.kattayım. Bi ara gittiler evden hiç problem yaşanmadı onlar dönene kadar. Çıksam niye yaptın desem ben yapmadım diyecek. Yada yine kapıyı açmayacak.
Sikayet edin. Ilk evimde alt komsumu sikayet etmistim beyaz masaya. Bina yoneticisiyle görüştü gelen zabita bizle görüştü. Sonra onlara gitti. Eger bir daha hakkınizda sikayette bulunurlarsa para cezasi kesilecek simdi istemediler dedi. Bu onlari bir sure durdurdu.

Mutlaka değerlendiricem bunu.

Aynisi bende de var. Birinci katta oturuyoruz. Altta apartman görevlisi oturuyor ses yapıyor. Üstte dengesiz bir kadın o da ses yapıyor. Dışarıda çocuklar azman gibi. Bir de bizim zile basıyorlar kapıyı açalım diye. Bir kere bağırdım bakalim ikinci de ne olacak.

Bu tipler çocuklarına bagirilmasindan asla rahatsız olmuyorlar bize bina toplantısında kızın bağırın dövmediginiz sürece sorun yok dediler düşün nasıl bir kafa. Kendilerine bişey denmesin ugrastirilmasinlar da çocukları başkaları azarlasın umurlarında değil

Biz mavi masayi aradik cevap su insan sesi ölculemiyormus 12 den önce müdahale edilemezmis anayasal haklariymis yani istedikleri kadar bağırıp çagirabilirlermis sen istersen evinde yaşayama sesten. Ne diyeceğimizi bilemedik ..

Oyle bisey yok. Saat 12 ye kadar zabita bakiyor 12 den sonrasina polis. Ayrica bununla ilgili de kanunlar var onceki sayfalarda bir arkadas da yazmisti sanirim. Insan sesi olculemiyor kimsenin kimseyi rahatsiz etmeye hakki yok. Ozellikle de belirli saatlerden sonra

Senin gibi düşünüyorum ama ankarada kimse gelmedi sikayetimize ne yapabilirim sence bu konuda

cezası var. 153 tl. kabahatler kanunu madde 36. kamerası var mı apartmanın? ya da siz videoya çekin. cimerden şikayet edin. yoksa hiç kimse kılını kıpırdatmıyor.
Çocukların yaptığı gürültüyü videoya çeksem şikayet etsem ise yarar mi dersiniz ama aileleri kim annesi babası kim bilmiyorum

Yaşananlar hoş olmamış tabiki tehditler tartışmalar..
Terlik sesinizden rahatsız olacak raddeye kadar gelmişsiniz komşunuzla.Baya gıcık olmuşlar demek ki
Ama kusura bakmayın da hepimiz çocuktuk.
Sokakta oynayan çocuğa sus mu denir.Apartman kurallarından bahsetmişsiniz de yarın sizin çocuğunuz da büyüyecek dışarıda oynayacak umarım duyarlılık(!) gösterip kapı dışarı çıkartmazsınız.
Saat 9 da kemik kırıyor diye bile söylenmişsiniz. Napsın adam gece 12 de mi kırsın. İşten güçten gelip bi şekilde halledilmesi lazım o kemiklerin.
Eşinizin üzerine yürünmesi yanlış bir davranış ama rica etmek yerine farklı bir üslup mu kullandınız? Neden sinirli bu kadar insanlar size?
Bu kadar insan size cephe aldığına göre biraz kendinizi ölçüp tartın. Herkesten izole edilmiş müstakil bir evde dilediğiniz gibi yaşayabilirsiniz.
Şimdi diğer üye arkadaşa dediğiniz gibi bana da diyebilirsiniz.
Böyle bir apartmana denk gel vs diye.
Sonuçta sizi eleştirmiş oldum.
İyi akşamlar.

Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?

Bebeğim yok ama evimden 2 metre ileride oyun parki var.
Cocuklar ciyak ciyak oynuyorlar...yapacak birşey yok...
Akşam 22ye kadar hakları (almanyada yaşıyorum)

Aynisi sizin komşular icinde gecerli, haklari.

Senin gibi düşünüyorum ama ankarada kimse gelmedi sikayetimize ne yapabilirim sence bu konuda
Bence belediyeyle tekrar iletisime geçin. Sokakta oynayan cocuklara bisey yapacaklarını sanmiyorum. Zaten okullar açılıyor kis geliyor az daha sabredin. Komsu gurultusu için arayabilirsiniz. Yine bisey yapamiyoruz derlerse belediyenin ilgili birimini cimer e yazin islem yapmadiklari icin

1.si terlik sesi şikayetinde bulunduklarında tanışmıyorduk bizim taşındığımiz seneydi henüz ortada hiç bir sorun yoktu 2.si onların zırt pırt sebep yaratıp taciz eder gibi mesaj atmalarina bile böyle insanlık dışı tepki vermedik çünkü onlarda küçük bebeklerini uyutamadiklarini söylüyorlardı 10 adımın hali disinda 3 5 i yere temas ederken mesaj attıklarını biliyorum 3.su apartmanda genel zihniyet aynı olduğu için evet kimseyle samimi olmak istemedim kafa yapımın uyuşmadığı insanlarla oturup kalkmak zorunda değilim sonuçta aynı apartmandayım diye ve ben onlarla samimi değilim diye haksız çıkmamda saçmalık çünkü doğru 1 tanedir ve çoğunluk yanlışta hem fikir olunca o şey doğru olmamalı herkes birbirine saygı duymak zorunda sevmesede 4.sude evet sizede şöyle diyeceğim haklı olduğunuz doğru olduğunuz bir konuda karşınızdaki yanlışı savunanlarin sayısı sizden çok olduğu için haksız duruma düşmenin nasıl bir şey olduğunu yaşayın inşallah

Tesekkur ederim bunu yapacağım

Siz de beter olun hanımefendi
Az bile size önüne gelene beddua edin haksız olduğunuz en azından hatalı olabileceğinizi görmeniz lazım.
Bi çocuk siz de var zaten diğerleri sokaktan topladı. Mıy mıy gerçekten çekilir gibi değilsiniz.
aman bir şey olmasın kraliyet ailesine mensuptur hanımefendi
Toplu alanda uyum sağlamaya bakın bence her şeye çirkefleşmek yerine

Şunu da ekleyeyim kimse kimseye çocuğunu kapı dışarı çıkarma demiyor ama ben 2 yaşındaki çocuğumu 5 yaşındaki abisine emanet edip dışarı çıkarmam evet . Ve çocuk oynar çocuk bilmez bağırir ağlar anne baba öğretir nasıl davranması gerektiğini uyarır tüm gün uyku saatine kadar zaten çocuğumu dışarıda bırakmam insan çocuğunu görmekte mi istemez anlamıyorum ki burada ki 5 6 aile çocuk evde huzurumuzu bozmasına bütün gün oynasın dışarda zihniyetindeler öğlen güneşindede geçerli bu durum mesela

Senide senin gibisi bulsun evet sokaktan toplanmış kadar serbest çocuklar. Toplu alandaki yanlışlıklara uyum sağla demeliydiniz çünkü toplu yasama kurallarını ben uydurmadım bu kurallara uyamicaklari halde apartman hayatını secenleri suçlamak yerine bana yürümeniz ılginç. Beddua diye nitelendirmeyin size göre çok normal şeyler ya bunlar dua sayılır

Siz bi kitap filan çıkarın bu kadar çok biliyorsunuz madem azıcık anlayışlı olup tatlı dilli olmayı beceremiyorsanız durmayın orada ve toplumda dışlanan sizseniz sıkıntıyı kendiniz de arayın.Çocuklar sessizlik insanlar kurban kesmeyin kemik kırmayın vs vs
Bi kek yapıp gidip komşularınızla baştan sorunları halledip Boğaz Boğaz’a gelmezdiniz Emin’im bu kafa yapınıza borçlusunuz yaşananları.
Sitede bile yazdığınız cevapları inceledim de burada dahi geçinememişsiniz kimseyle.
Sizin gibi kafada olan insanlar olmasa hayatımızda daha mutlu oluruz eminim
Bi Güleryüz bi hoş sohbet çözülür her sorun
Ama yok sizin gibiler bu üsluptan anlar
Sizin duanız /bedduanız kabul olsa gökten kemik yağardı rahat olun

O çocuklar büyüyünce hayvan oluyor demek şu; markette, hastanede ayakta tuvaletini yapan insanlar var ya onlardan oluyorlar demek istiyor. Çünkü siz yeşil alan isteyip çocuğu oynaması gereken yere götürmüyorsunuz. Etrafa saygı duymayan çocuk büyüyünce mi saygılı olacak?

Ayrıca kamera alınabilir bence. Kamusal alan değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…