• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sizin hayat ve sorunlarınız hakkında tüm düşüncelerinizi bilemem ki öyle genel konuşacak olsaydım alıntılayarak cevap vermezdim
Bu konu özelinde konuşuyorum zaten yeterince açıkladım kendimi konuyu bilmeden yaptığınız yorum yerinde olmuyor

Yarın yöneticiyle ciddi bi konuşma yapıp ondan sonra bi adım atmak istiyorum
Hiç düsünmeyin hemen cagirin polisi yoksa artarak devamediyor bu saygisizliklar biz de ise yaradı bugün sükunet var apartmanda anladıkları dilden konuşmayınca tepenize çıkıyorlar

İyi bir komşu olmaya çalışmak bence iyi bir insan olmanın gerekliliklerinden. Yeri geliyor insan yorgunken, hastayken kendi çocuklarının gürültüsünden bile rahatsız oluyor. Yabancı biri için hiç çekilir olmayabilir.
Bunun tartışmaya açık olmadığını düşünüyorum.

2 çocuğum var, çok küçükler. Babaları işe gitmek için erken uyanıyor. Bazen çokta erken uyuyor. Eşim uyuduktan sonra çocukların eğer uyuma saati değilse, onlarla sessiz bir şekilde oynuyorum. Henüz 26 aylık oğlum bile şşşt baba uyuyor dediğimde sesini alçaltıyor. Yani komşuları belli bir saatten sonra çocuk gürültüsüne maruz bırakmak gerçekten ayıp. Gün içinde enerjisini atan çocuk zaten erken uyur. Gün içinde çocukları çıkarıp gezdirmek, parka götürmek, aktiviteler yaptırıp enerjisini attırmak en uygunu.

Sonuç olarak sizin durumunuzda taşınmak en doğru seçenek sanırım.
Işte ebeveynlik böyle olur takdir ettim sizi aynı düşüncelere sahibiz ama çocuklardan nefret ediyor oluyoruz doğruları söyleyince cunku insanlarin isine gelmiyor emek vermeden çocuklar büyüsün istiyorlar biz kötü oluyoruz

Siz şuan gerginsiniz haklı olduğunuz kadar olmadığınız yönlerde var ve kkda bir sürü fikir ayrılığı konu açarken bunlarıda bilin..polis bir komşuyla tartışan biri olarak onlara hiç bir şey yapılmadığını hatta tutanağı tutan polisin bile benim anlatığım konuyu öyle yumuşatığını gördümki orda Vazgeçtim çünkü söylediklerim yazılmıyordu..yani şikayetleri bir şey çıkmaz siz taşının kızdırmak için yazmıyorum yüksek Binali evlerden en üst katları seçin gürültüye çözüm önerim bu.
Bende sizin gibi düşünüyorum biz olayın peşini bırakmayı düşünmüyoruz bizler susup sinersek adalet hiç bir zaman işlemez memleketteki en büyük sorun bu zaten tabiki fikir ayrılıkları olur bir çok kişi dile getirdi ama zihniyeti bozuk insanlar fikir dile getirmiyor saldırıya geçiyor malesef bende aynı şekilde cevap vermek durumunda kalıyorum

Haklı olduğunuz noktalar da var haksız olduğunuz da... öncelikle çocuklar konusunda haksızsınız. Her çocuğun dışarı da oynamaya ve sosyalleşmeye ihtiyacı var. Günümüzde bu oran büyükşehirlerde oldukça azaldı. Sizin olduğunuz yerde devam ediyormuş ne güzel. İleride meleğim diye bahsettiğiniz çocuğunuzun evde tablette mekanikleşmektense dışarı da arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız.
Ve dışarıda oynayan çocukları hiç kimse sessiz ol diye uyaramaz, uyarsa da çocuk bir yerden sonra oto-kontrolünü biz yetişkinler gibi koruyamaz, eski haline döner.
“Çocuk o” kelimesi ebeveynler tarafından günümüzde çok rahatlıkla söyleniyor ki bir nevi anlamını yitirdi. Ama bazı noktalar var ki gerçekten elinizden hiç bir şey gelmiyor. Henüz bebeğiniz çok küçükmüş, yetiştirmeyle alakalı diyorsunuz ancak her birey bir karakterle doğar ve onun önüne ne yaparsanız yapın geçemezsiniz. Dilerim yaşamazsınız ancak çok büyük konuşuyorsunuz.

Alt komşunuz ise bana fazlasıyla cahil ve yobaz geldi. İşler artık biraz inada binmiş gibi. Birinizden biri alttan almadığı müddetçe de geçmeyecek. Onların keyfi yerinde, siz rahatsızsınız. O yüzden ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Üzgünüm.

Olayı çocuklardan nefret ediyora çevirmenin anlamı yok. Konu sahibi çocukların çıkardığı aşırı sesten rahatsızlığını dile getirmiş. Çocuk düşmanı ilan edilmesinin anlamı yok. çocuğun bazı davranışları tolere edilebilir ancak her duruma da aman canım cocuktur napalım demek yanlıştır. Özgürlüğünüz başkasının özgürlük alanına girdiği an biter. Evet sokaklar herkesin. Nasıl ki yıkıp pisletip maddi zarar vermek yanlış ise, aşırı gürültü, ses ile çevredeki insanlara manen zarar vermek de o derece yanlış.
Bu söylediklerimizi anlamak nasıl bu kadar zor oluyor nasıl anlamıyorlar bilmiyorum halbu ki olması gerekeni savunuyoruz herkes kafasına göre yaşarsa toplu olarak yaşamak imkansız hal alır ama mümkün değil bu sekilde düşünen insanlar ya aslında doğru söylüyorsunuz demezler öyle sabit fikirliler

Ben 4.katta oturdugum halde mahallede ki cocuk sesinden evde durulmuyor ama inanin o çocuk sesi benim hosuma gidiyor. Çocuğunuzu sessiz ortamda uyutmaya alıştırmayın. Sese karsi dirayetli olsun. Benim ust komsum da cok ses yapıyordu bende uyarıyordum. Alt komşuların ağzından da dinlemek lazim . Herkesin baktığı pencere farklidir. Ama iste bazi alt komsular da gıcık oluyor inadina ses yapiyor. Valla ben tasinicam ama sirf boyle konular yuzunden korkuyorum ya. Boyle komsulara dusersem ,anlasamazsam vs diye.

Akşam ezanı okuyunca çocuklar eve giderdi eskiden. Şimdi aileler evlerinde rahat otursun diye 11 , 12 ye kadar başı boş apartman girişlerinde oynuyorlar.

Çok dusunuyorlarsa çocuklarını, alıp parka gitsinler. Enerjilerini atıp dolaşıp gelsinler.

Parkın yanındaki evlerin günahı ne diye bir yorum okumuştum geçenlerde. Onlar parkın yanındaki evi bilerek kabul edip oturuyorlar.
...

Ve bana göre saat 9 da ses cikarilmaz, kemik , ceviz kırılmaz, makina açılmaz.

Istirahat zamanıdır çünkü.

Ve akşam olduğunda ayaktaki terlik bile çıkarılmalıdır. Biz böyle gördük, böyle büyüdük.
Tüm anlatmaya çalıştığımı özetlemişsiniz teşekkür ederim

Haklı olduğunuz noktalar da var haksız olduğunuz da... öncelikle çocuklar konusunda haksızsınız. Her çocuğun dışarı da oynamaya ve sosyalleşmeye ihtiyacı var. Günümüzde bu oran büyükşehirlerde oldukça azaldı. Sizin olduğunuz yerde devam ediyormuş ne güzel. İleride meleğim diye bahsettiğiniz çocuğunuzun evde tablette mekanikleşmektense dışarı da arkadaşlarıyla vakit geçirmesinin ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız.
Ve dışarıda oynayan çocukları hiç kimse sessiz ol diye uyaramaz, uyarsa da çocuk bir yerden sonra oto-kontrolünü biz yetişkinler gibi koruyamaz, eski haline döner.
“Çocuk o” kelimesi ebeveynler tarafından günümüzde çok rahatlıkla söyleniyor ki bir nevi anlamını yitirdi. Ama bazı noktalar var ki gerçekten elinizden hiç bir şey gelmiyor. Henüz bebeğiniz çok küçükmüş, yetiştirmeyle alakalı diyorsunuz ancak her birey bir karakterle doğar ve onun önüne ne yaparsanız yapın geçemezsiniz. Dilerim yaşamazsınız ancak çok büyük konuşuyorsunuz.

Alt komşunuz ise bana fazlasıyla cahil ve yobaz geldi. İşler artık biraz inada binmiş gibi. Birinizden biri alttan almadığı müddetçe de geçmeyecek. Onların keyfi yerinde, siz rahatsızsınız. O yüzden ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz. Üzgünüm.
Bakin tekrar anlatayım ben asla çocuklar dışarda oynamasın demedim diyorsunuz ya oto kontrolünü kaybeder diye anne baba aykırı derecede oto kontrolünü kaybeden çocuğunu uyarmalı çocuk tabletle tvyle büyümesin bende buna karşıyım benimde çocuğum tabiki oynayacak ama ben çocuğumu sabah 9 akşam 10 a kadar dışarıda bırakmam oyun oynamak değil bu çocuğu dışarı atıp evde kendi keyfine bakmak oluyor çocuklar dışarıda oynasın ama aileler çocuklarını hiç mi bir yere götürmez faydalı aktivitelerde bulundurmaz kendisi çocuğuyla vakit geçirmek istemez bilmiyorum ne kadar anlatabildim ama çocukların dışarıda oynamasından değil aşırılıklardan şikayetçiyim anne babaların sorumsuzluklarindan şikayetçiyim

Bakin tekrar anlatayım ben asla çocuklar dışarda oynamasın demedim diyorsunuz ya oto kontrolünü kaybeder diye anne baba aykırı derecede oto kontrolünü kaybeden çocuğunu uyarmalı çocuk tabletle tvyle büyümesin bende buna karşıyım benimde çocuğum tabiki oynayacak ama ben çocuğumu sabah 9 akşam 10 a kadar dışarıda bırakmam oyun oynamak değil bu çocuğu dışarı atıp evde kendi keyfine bakmak oluyor çocuklar dışarıda oynasın ama aileler çocuklarını hiç mi bir yere götürmez faydalı aktivitelerde bulundurmaz kendisi çocuğuyla vakit geçirmek istemez bilmiyorum ne kadar anlatabildim ama çocukların dışarıda oynamasından değil aşırılıklardan şikayetçiyim anne babaların sorumsuzluklarindan şikayetçiyim

Ama bu sizin yetki alanınıza girmezki. Bu o ailenin iç meselesi. Her ne kadar doğru olmasa da o, çocuğunu bu şekilde büyütmeyi tercih ediyor demekki. Bunu uyarmak size düşmez. Siz ancak sesten şikayetçi olabilirsiniz, onunla ilgili düşüncemi de paylaştım zaten.

Son düzenleme:
Sizin çocuğunuz için üzüldüm sürekli baskı altında büyümek zor olacak adı üstünde çocuk

Şuan yaz tatili aileler daha musamahali davrandıkları için geç saate kadar oynamalarına izin veriyorlardir
Keşke bizim de öyle bir imkanımız olsa enerjilerini atarlardı

Size gelince insanların terlik sesinden rahatsız olmaya hakkı yok ama kemik kırıyorlar diye 9 da rahatsız oluyorsunuz Hep bana Rabbena
Biraz esnek olun ya boyle hayat gecmez

Inşallah aynı barınakta oluruz da eğlenirim seninle biraz seni sevmeye başladım aslında eğitime acım eğit beni lütfen
Sizi ben ve buradaki arkadaşlar eğitmeye çalışsa da Bir gelişim gösteremezsiniz.
Sizin gibi cahil ne dediğini bilmez bencil yaratıklar laftan anlamaz ki🤣
Siz kafanızda insanları
kendi çocuğunuz ve diğerleri olarak gruplandığınız için bu at gözlüğünü çıkartmadığınız takdirde ne desek saatlerce yazsak boş anlayacağınızı düşünmüyorum.
Size acımıyorum aslında öyle ya da böyle sürünüp yaşarsınız.Alışkınsınız belli😁
Ben sadece çocuğunuza üzülüyorum. Böyle birinin yanında yetişmesine.
Sizin gibi sığ düşünceli ve bencil olur diye tüm endişem.
Bu zamana kadar çevremde sizin gibi olmadı karşımda bu sevindirici demek nesliniz azalıyor.
Ama size birkaç öneri😊
Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.
Uyanın kalkın bi bakın çevrenize insanları gözlemleyin arkadaşınız vs yoktur tahminen bu egoistlikle kimse çekmez sizi ama etrafa bakın.
Çocukları insanları sevin belki onlar da sizi sever zor bir ihtimal ama en azından deneyin.
İleride çocuğunuz büyüdüğünde sokağa da çıkartın.Oyun oynasın arkadaş edinsin gülsün eğlensin.
Kısacası size benzememesi için emek harcayın.
İnsanlarla didişip ezik ezik tehditler alıp kenarda sümüğünü çeken biri haline dönüştürmeyin.
Burada kaç arkadaş sizi eleştirdiği için zıtlaştınız.Ders çıkartmaya kendinizi düzeltmeye çalışın.
Kimse mükemmel değil akıl almak için yazıyoruz hepimiz. Ama eleştirilere karşı da duyarlı olmak lazım.Kaldıramıyorsanız yapılan farklı yorumları konu açmanın mantığı yok.
Muhtemelen bunları da anlamayacaksınız seviyeniz anlama kapasiteniz yetmeyecek ama belki başkası okur o anlar😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back