• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen son söylediğiniz şeyi savunuyorum tek istediğimde buydu aşırıya kaçınca uyarın lütfen dediğimde çocukların agzina bant mi cekelim diyorlar evde çıt çıkarttirmazlar kendi başları sismesin diye ama dışarda herşey mübah
Evde ses yapsalar bu sefer de evde duramıyoruz diye şikayetçi olacaksınız. İnsanların hiç kimseye tahammülü kalmamış. Neymiş dışarıda çok ses yapıyorlarmış, evde kemik kırıyorlarmış.. Siz böyle yaparsanız onlarda sizin çıkarttığınız her sesten rahatsız olma hakkına sahip olurlar. Bizde 40 dairelik binada yaşıyoruz binanın bütün çocukları otoparkta oynuyor hiç sessiz olun diyeni duymadım. Ayrıca kadınlar aşağıda kendi aralarında sohbet ediyorlarmış vah vah ne büyük ayıp. Sizinki de oynayacak yaşa gelince o çocukları mumla ararsınız gelsin oynasınlar diye.

Bizim binanın önünde de arada oluyor adam çıkıyor sesini kalınlaştırıp burası oyun sahası değil gidin parkta oynayın diyor gidiyorlar

çocuğun ağlama krizi tuttuysa sakinlestirilmeli ben saatlerce dinlemek zorunda değilm ki öyle değil mi?
Benim cocugum var gece 3 te aglamaya bir basliyor uykuda baslayip en az yarim saat sakinlesmiyor ne yaparsam yapayim. Daha uyaran olmadi cunku cocukla ilgili mevzuda insanlar halden anliyorlar. Bende saat 11 i gecmedikce kimseyi uyarmiyorum. Bizim binadada ses oluyor cocuktan dolayi rahatsiz olmuyorum belli saatten once. Sizin cocugunuz buyuyunce anlarsiniz. Cocuklar zincirlerle baglanmiyor. Tabi uyariliyor ben asagidako bebek korkar sesten uyuyamaz diyorum elinden geldigince yapmiyor. Yada cocugu hastaysa bana soyluuor o gun hic oglumu onun cocugunun uyudugu yerde hic oynatmiyorum. Yada disari cikariyorum enerjisi yuksekse. Ama sizin dusuncenizde cocuklarla ilgili maalesef yanlis. Bu arada saat 9 erken bir saat uyarmak icin.

Evinizin içinde de sabahtan akşama kadar aşırı hareketler yapmasına musade ediyor musunuz ?
Hayır etmiyorum çünkü alt katımdaki komşum rahatsızlık duyar diye ses yapabilecek herşeye müdahale ediyorum. Ama sokak onların alanı hiçbişeylerine karışmıyorum koşsunlar bağırsınlar diledikleri gibi eğlensinler..

Olabilir o zaman haftasonu yapıcak
Aynen canim ama anlamıyorlar ısrarla ne dersek diyelim medeniyetsizliklerini sergiliyorlar keşke böyle insanların hepsi bir arada yaşasa alinlarinda yazsada anlasak.. hiç bir şey bilmiyorlarsa google a toplu yasama kuralları yazıp bir okusalar keşke ama işlerine gelmez

Olabilir o zaman haftasonu yapıcak
Öyle bişey yok malasef, toplum içinde insanlar birbrine saygılı ve sabırlı olucak. Bu kemik kırma meselesi sürekli olan bişey değil zaten konu sahibinin takası varmış , anlayış çok önemli ve çok güzel bişeydir , bebeğiniz belki gecenin bi vakti ağlarken komşularınızında size göstermesi gerektiiği gibi.....

Aynen canim ama anlamıyorlar ısrarla ne dersek diyelim medeniyetsizliklerini sergiliyorlar keşke böyle insanların hepsi bir arada yaşasa alinlarinda yazsada anlasak.. hiç bir şey bilmiyorlarsa google a toplu yasama kuralları yazıp bir okusalar keşke ama işlerine gelmez
Tabi hepsi sıkıntılı siz süpersiniz o yüzden sizin için imza topluyorlar, komşularınızı dinlemeyi çok isterim.

@Has nicktir, okumanız yok yazmanız var galiba. kaç kere uyulması gereken kuralları okuyun denmiş. siz de ısrarla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz yorum yapıyorsunuz. aynı şeyleri sizde yapıyorsunuz ki, zorunuza gidiyor. bebek ağlama sesine cumhurbaşkanı da gelse ben rahatsız oluyorum dese bir çözümü yok. tolere edilmesi gereken bir şey, tıpkı engelli bir çocuğun gürültü yapması gibi. konu sahibi imza da toplasalar bir şey olmaz, mahkemeye verince dersiniz sizi rahatsız ettiklerini.

Yaşayan bilir diyorum sadece... Sınava hazırlandığım yıl üst kattaki komşu torununa kendi evinde bakıyordu. Kızı, damadı vs. Cümbür cemaat evdeler. Her gün dolu dolu misafir gelirdi göz aydına. Hepsinde de konuşma sesi maksimum. Çalış çalışabilirsen.. Özellikle gece mutfakta çalışırdım bilgisayarımı kitaplarımı taşıyıp, çünkü en sessiz yer orasıydı. Kendi evimde bile istediğim gibi çalışma alanı yaratmazdım, çünkü her dakika bir gürültü, ses...Bebek uyusun diye gece 3te 4te elektrik süpürgesini açtıklarını hatırlıyorum.(üstelik ben sabah serin oluyor diye 6da kalkıp ders çalışmaya başlıyordum bunu biliyorlardı) o saatten sonra da uyu uyuyabilirsen. Hatta kızı bir keresinde anne kapatalım artık süpürgeyi saat kaç olmuş herkes uyuyo dedi, annesi banane canım çocuk uyutuyoruz Allah Allah şeklinde cevap verdi, kulaklarımla duydum. Artık bebek ne zaman uyursa süpürgeyi durdururlardı. Alt komşularımız gelin kaynana beraber yaşardı evde 7 kişilerdi. Zaten normal konuşmaları bağıra bağıra olduğu için bir de evde kavga çıktığında sanki olaylar bizim evde oluyordu, öyle bir ses... 3 tane çocuk koridorda bir o tarafa bir bu tarafa koşarlardı, 1 kere bile sus yapma demediler onlara. Sabahın 7sinde evlerini süpürürlerdi, biz uyandık herkes uyansın bize ne derlerdi kapıya gidince de. Sınavı kazandığımda biri bile kapıma gelip hakkını helal et çok gürültümüzü çektin demedi. Hakkım hiçbirine helal değil, etmiyorum. 1 sene sessiz durmaya sabredemediler, hâlden anlama gibi kafaları yoktu çünkü. Hangi birini anlatıyım ki... Inşallah medeni insanların olduğu bir yere taşınırsınız, yoksa sinir hastası olduğunuzla kalıyorsunuz. Ben sizi gayet iyi anlıyorum. İnsanlarda gürültü kavramı malesef ki yok, benim alanım, benim mekanım istediğimi yaparım kafasındalar. Benim yaşam alanıma tecavüz ediliyorsa, kimse kimsenin yaşam alanına saygı duymuyorsa orada ters giden şeyler var demektir, ha cahile laf anlatmak, özellikle de okumuş cahile laf anlatmak en çok sizi yorar orası ayrı. Biz yapamadık, taşınamadık, inşallah siz yaparsınız:dua:

Bu sorunlara cozum bulamazsin ben sana su tavsiyeyi vereyim bebegi seisn icinde uyut zamanla alisiyor ve sesten uyanmiyor bu cok rahat oluyor disarida falan. Bir iki uyanir zamanla alisir sende rahat edersin bende tasindim ust katimdakilerden butun bina sikaytci manyak gibi kavga bagiris cagiris gece yarisini ev supurme hersey var bazen cocuklar oyle agliyorki anne babasinin kavgalarindan ben bile ağlıyorum dayanamayip bu cocuklar bu evde nasil paikolojiyle buyuyorlar diye uzuluyorum dayanamiyorm her gün nerdeyse boyleler. Neyse cok uzattim uyarmak fln nafile benim bebegim alisti artik uyanmiyor bende takmiyorum artik kiraciyiz ikimizde illaki birimiz gidecek zamanla :)

@Has nicktir, okumanız yok yazmanız var galiba. kaç kere uyulması gereken kuralları okuyun denmiş. siz de ısrarla bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşsunuz yorum yapıyorsunuz. aynı şeyleri sizde yapıyorsunuz ki, zorunuza gidiyor. bebek ağlama sesine cumhurbaşkanı da gelse ben rahatsız oluyorum dese bir çözümü yok. tolere edilmesi gereken bir şey, tıpkı engelli bir çocuğun gürültü yapması gibi. konu sahibi imza da toplasalar bir şey olmaz, mahkemeye verince dersiniz sizi rahatsız ettiklerini.
Ne demek bebek ağlama sesine bişe yapılamaz, gayette bunun için alınabilecek önlemler var. Ne zoruma gidicek öncelikle bi uslübunuzu toparlayın eğer yapabiliyorsanız!!! Okuma yazma bilgim ve fikrim var evet!! Sizin karşıt görüşlere olan saygınızdan oldukça fazla hemde.

Bahçesinde oynayan çocuğa herkes hoşgörülü davranır, çocuğun bi kere buna ihtiyacı var buna kulp takmak saçmalık, toplum içinde herkes birbrine yardımcı ve hoşgörülü olursa işler bu raddelere gelmez. Konu sahibide zaten bu tutumları sebebiyle epeyce dışlanmış. Kapatır canımı geçersin arka odaya. Dahası çocukların gönlünü yapar bi kek yapar tatlı tatlı konuşur istediğini güzellikle öyle bi yaptırırsın ki.. İleride kendi çocuğuda o sabahtan akşama kadar oynayan çocukların arasına katılmak için can atacak.

Benim oturduğum mahalle de aynı anlattığınız gibi. Çocuklar sabahtan akşama kadar dışarıdalar. İnsan gibi oynasalar zaten sorun olmayacak. Salonum sokağa en uzak noktada, ona rağmen ne konuştuklarınu duyuyorum çocukların çünkü bağırıyorlar. Kendi içlerinde bağırmalar kesmiyor, annee halaa diye haykırıyorlar, karşı tarafta aynen bağırarak cevap veriyor.
Uyardık vs çocuktur yapar dendi en son adamın birinin gözü dönmüş, yakaladığı çocuğu dövmüş. Mahallede kaos çıktı anneler babalar sen nasıl benim çocuğumu döversin diye ayaklandılar bu sefer koskoca insanlar arasında kavga çıktı. Gücü yeten diğerini dövdü. 1 aydır çocuk sesi çıkmıyor yine sokaktalar ama bağırmıyorlar. Olay büyümeden anne baba uyarsaydı hiç böyle şeyler olmayacaktı. Ama bizim ülkemizde saygı ya beden gücüyle ya maddi güçle kazanılıyor, malesef.
Ne kadar haklısınız.. iş O raddeye gelmeden uyarmazlar ama çocuk bu ya napalim derler çocukları insan gi i yetiştirmiyorlar ki ileri zamanın medeniyetsizleri olacaklar öyle büyüyorlar çünkü insana saygı hayvana doğaya saygı küçük yaşta öğretilir ağaç yaşken eğilir diye boşa denememiş anasının babasının eğitemedigini okulda öğretmenler eğitmeye çalışıyor Allah yardım etsin çok zor ..buyuyuncede böyle çirkef çingen oluyorlar işte hep onlar haklı aksi siz konusu olamaz

Merhaba hanımlar dün yaşadığım gerginlikten sonra fikirlerinize ihtiyacım var ..uzun olacak k.bakmayin.
2 yılık evliyim ve bu eve taşındık evlenip şimdi 6 aylık bir bebeğimiz var.. sorunumuz aslında çocuk gürültüsüydü apartman çevresinde devamlı gürültü yapan aileleri tarafından asla uyarılmayan çocukların yaptıkları gürültü ön cepheden yatak odama kadar geliyor bir iki kere uyardık dedik lütfen çocuklarımızı uyaralim ozamanlar bebeğimiz yoktu ve karşılığında çok bozuk üsluplar kapınızı pencerenizi kapatın oturun tarzı cevaplar..bu arada zemin katın üstünde oturuyoruz. Aileler öyle gamsiz ki çocuklar sabahtan aksam 9 10 a kadar sürekli dışarıdalar kendileri sahip çıktıklarını söylüyorlar güya ama onlarda indiklerinde anca sohbet ediyorlar çocuklara yine bakan başlarında duran yok. Alt katımızda oturan aile ayrı dengesiz geçen yıl terlik sesimden dolayı attıkları mesajın haddi hesabı yok bu arada normal ev terliği giyiyorum ve bir keresinde koltuktan kalktım attığım 10 adımı geçmez cat diye mesaj geldi öyle düşünün..üstelik koridor halıyla kaplı 2 3 adim sesi gittiyse ona bile tahammülü yok. Neyse en son dün akşam saat 9 ve ben çocuk uyutmaya çalışıyorum küt küt ses geliyor çocuk her seste gözünü açıyor kayinbabam balkondan uyardı balkonda kemik kırıyorlar ve ne yapalım amca tarzı cevap verdiler eşim aşağı indi abi bu saatte oluyor mu demek için elindeki satırlar eşimi tehdit ediyor eşim aşağı gel madem öyle dedi bi baktık adam karısı kvsi ustelik 70 yaşında teyzenin elinde kocaman bir sopa .. Neyse bağrışmalar filan insanlar ayırdı eşim ve kayinbabam şikayetçi oldular karakola gidip bu arada adamda polis . Çagirdigimiz polislerle sohbet ediyordu çardakta siz düşünün. Zehrediyorlar hayatımızı toplu yaşama kurallarından bi haber herkes ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin Allah aşkına. Gürültü için şikayetçi olmak istedik insan sesi ölculemedigi için 12 ye kadar uyarmaya kimse gelmiyor ne yapacağım ne yapmalıyım? Onlar yüzünden düzenimi bozup taşınmakta istemiyorum şuan..
bu sorunu çok yaşadım , üstelik çocuğum yok ayda yılda bir gelen misafir olurdu hemen yandan , üstten duvarlara vurulurdu , 1,2,3 baktım ben sustukça iyice azıttılar hemen yöneticiden rica ettim toplantı yapıldı komşular ne yapabiliriz çocuk durmuyor vs... dedim belli bir yaşa kadar anlarım ama 10 yaş ve üzerindekileri anlayamam bir dünya tartışma vs... yok sonu olmadı ben tartışmaktan yoruldum ama onlar yorulmadı en son taşındım

Ne demek bebek ağlama sesine bişe yapılamaz, gayette bunun için alınabilecek önlemler var. Ne zoruma gidicek öncelikle bi uslübunuzu toparlayın eğer yapabiliyorsanız!!! Okuma yazma bilgim ve fikrim var evet!! Sizin karşıt görüşlere olan saygınızdan oldukça fazla hemde.

Bahçesinde oynayan çocuğa herkes hoşgörülü davranır, çocuğun bi kere buna ihtiyacı var buna kulp takmak saçmalık, toplum içinde herkes birbrine yardımcı ve hoşgörülü olursa işler bu raddelere gelmez. Konu sahibide zaten bu tutumları sebebiyle epeyce dışlanmış. Kapatır canımı geçersin arka odaya. Dahası çocukların gönlünü yapar bi kek yapar tatlı tatlı konuşur istediğini güzellikle öyle bi yaptırırsın ki.. İleride kendi çocuğuda o sabahtan akşama kadar oynayan çocukların arasına katılmak için can atacak.
Komiksiniz ya gerçekten hala benim tutumumdan bahsediyorsunuz ben kural diyorum siz tutum diyorsunuz ısrarla bakin yormayacağım kendimi nasılsa anlamicaksiniz . bu arada ben dışlanmadim kafa yapımın uymadığı insanlarla samimiyet kurmadım herkesle samimi olmak zorunda değilim kimse kimseyi sevmek zorunda degl ama saygı duymak zorunda Neyse siz bunuda anlamicaksiniz simdi

Evde ses yapsalar bu sefer de evde duramıyoruz diye şikayetçi olacaksınız. İnsanların hiç kimseye tahammülü kalmamış. Neymiş dışarıda çok ses yapıyorlarmış, evde kemik kırıyorlarmış.. Siz böyle yaparsanız onlarda sizin çıkarttığınız her sesten rahatsız olma hakkına sahip olurlar. Bizde 40 dairelik binada yaşıyoruz binanın bütün çocukları otoparkta oynuyor hiç sessiz olun diyeni duymadım. Ayrıca kadınlar aşağıda kendi aralarında sohbet ediyorlarmış vah vah ne büyük ayıp. Sizinki de oynayacak yaşa gelince o çocukları mumla ararsınız gelsin oynasınlar diye.
Onlar rahatsızdı zaten en başında her sesten biz değil taraflı cevap verdiğiniz o kadar belli ki çocuğu olup dışarı salan asla ilgilenmeyenler hep sizinle aynı fikirde ne hikmetse .doğru düzgün annelik yapmayıp elestirilincede fena zorunuza gidiyor hemen kendinizi belli ediyorsunuz

Tabi hepsi sıkıntılı siz süpersiniz o yüzden sizin için imza topluyorlar, komşularınızı dinlemeyi çok isterim.
Evet süper olmasamda sen ve senin gibiler gibi hiç değilim insanım en azından biz medeni insanlar tartışma yaşarız ama konusarak hallederiz sizin gibilerin yaptigi küfürler taşlar sopalar hakaretler alışık olduğumuz durumlar degil pis zihinlerinizde boğulun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back