• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bu sorunu çok yaşadım , üstelik çocuğum yok ayda yılda bir gelen misafir olurdu hemen yandan , üstten duvarlara vurulurdu , 1,2,3 baktım ben sustukça iyice azıttılar hemen yöneticiden rica ettim toplantı yapıldı komşular ne yapabiliriz çocuk durmuyor vs... dedim belli bir yaşa kadar anlarım ama 10 yaş ve üzerindekileri anlayamam bir dünya tartışma vs... yok sonu olmadı ben tartışmaktan yoruldum ama onlar yorulmadı en son taşındım
Benimde sonum o taşınmak ama her yolu tükettikten sonra polis zabita belediye cimer hepsi

Adamlar sizi kesecek sonunda yada sizin kocanız onlara bir şey yapacak ama bu işin sonunu ben hiç iyi görmedim . Düzen falan heryerde sağlanır ama can giderse yerine gelmez . Taşın

Valla bizde sürekli komşumuzun oğlunun aşk acısıyla öğlenden akşama hatta gece yarısı 1-2 son ses Müslüm Gürses İbrahim Tatlıses dinliyoruz. Eskiden çıkıp uyarirdim ama baktım utanma yok. Bende ya sabır çekiyorum. Alt katimiz sürekli kocasıyla kavga halinde gece yarıları hatta sabah 6da işe gitmeden evvel.. E onada bişey diyemiyoruz tabi haddimiz değil. Hadi ben evlenip giderim de annem babam ne yapacak bilmiyorum

Yaşayan bilir diyorum sadece... Sınava hazırlandığım yıl üst kattaki komşu torununa kendi evinde bakıyordu. Kızı, damadı vs. Cümbür cemaat evdeler. Her gün dolu dolu misafir gelirdi göz aydına. Hepsinde de konuşma sesi maksimum. Çalış çalışabilirsen.. Özellikle gece mutfakta çalışırdım bilgisayarımı kitaplarımı taşıyıp, çünkü en sessiz yer orasıydı. Kendi evimde bile istediğim gibi çalışma alanı yaratmazdım, çünkü her dakika bir gürültü, ses...Bebek uyusun diye gece 3te 4te elektrik süpürgesini açtıklarını hatırlıyorum.(üstelik ben sabah serin oluyor diye 6da kalkıp ders çalışmaya başlıyordum bunu biliyorlardı) o saatten sonra da uyu uyuyabilirsen. Hatta kızı bir keresinde anne kapatalım artık süpürgeyi saat kaç olmuş herkes uyuyo dedi, annesi banane canım çocuk uyutuyoruz Allah Allah şeklinde cevap verdi, kulaklarımla duydum. Artık bebek ne zaman uyursa süpürgeyi durdururlardı. Alt komşularımız gelin kaynana beraber yaşardı evde 7 kişilerdi. Zaten normal konuşmaları bağıra bağıra olduğu için bir de evde kavga çıktığında sanki olaylar bizim evde oluyordu, öyle bir ses... 3 tane çocuk koridorda bir o tarafa bir bu tarafa koşarlardı, 1 kere bile sus yapma demediler onlara. Sabahın 7sinde evlerini süpürürlerdi, biz uyandık herkes uyansın bize ne derlerdi kapıya gidince de. Sınavı kazandığımda biri bile kapıma gelip hakkını helal et çok gürültümüzü çektin demedi. Hakkım hiçbirine helal değil, etmiyorum. 1 sene sessiz durmaya sabredemediler, hâlden anlama gibi kafaları yoktu çünkü. Hangi birini anlatıyım ki... Inşallah medeni insanların olduğu bir yere taşınırsınız, yoksa sinir hastası olduğunuzla kalıyorsunuz. Ben sizi gayet iyi anlıyorum. İnsanlarda gürültü kavramı malesef ki yok, benim alanım, benim mekanım istediğimi yaparım kafasındalar. Benim yaşam alanıma tecavüz ediliyorsa, kimse kimsenin yaşam alanına saygı duymuyorsa orada ters giden şeyler var demektir, ha cahile laf anlatmak, özellikle de okumuş cahile laf anlatmak en çok sizi yorar orası ayrı. Biz yapamadık, taşınamadık, inşallah siz yaparsınız

Valla bizde sürekli komşumuzun oğlunun aşk acısıyla öğlenden akşama hatta gece yarısı 1-2 son ses Müslüm Gürses İbrahim Tatlıses dinliyoruz. Eskiden çıkıp uyarirdim ama baktım utanma yok. Bende ya sabır çekiyorum. Alt katimiz sürekli kocasıyla kavga halinde gece yarıları hatta sabah 6da işe gitmeden evvel.. E onada bişey diyemiyoruz tabi haddimiz değil. Hadi ben evlenip giderim de annem babam ne yapacak bilmiyorum
Inan bende ne yapacağım bilmiyorum Allah iyi insanlarla karşılaştirsin

Öyle bişey yok malasef, toplum içinde insanlar birbrine saygılı ve sabırlı olucak. Bu kemik kırma meselesi sürekli olan bişey değil zaten konu sahibinin takası varmış , anlayış çok önemli ve çok güzel bişeydir , bebeğiniz belki gecenin bi vakti ağlarken komşularınızında size göstermesi gerektiiği gibi.....
bazı insanların gerçekten kendinden başkasına saygısı yok. konu sahibi bazı şeyleri abartıyor bile olsa apartmanda yaşayan her insanında düşünceli olması gerekir diye düşünüyorum. konu sahibi kemik kırma olayına takmış olabilir ama mesela o gün çok zor bir gün geçirmiş olabilir bebiş o gün çok huysuz uykusuz kalmış yeni uyumuş da olabilir.
ama malesef kimsenin kimseye saygısı olmadığı gibi tahammülü de yok.

Evet süper olmasamda sen ve senin gibiler gibi hiç değilim insanım en azından biz medeni insanlar tartışma yaşarız ama konusarak hallederiz sizin gibilerin yaptigi küfürler taşlar sopalar hakaretler alışık olduğumuz durumlar degil pis zihinlerinizde boğulun.
Sizin gibilerin büyüttüğü çocuk asıl büyüdüğünde hayvan gibi oluyor!
Medeni insan, hakaret!! Evet değilsin belli oluyor...

Onlar rahatsızdı zaten en başında her sesten biz değil taraflı cevap verdiğiniz o kadar belli ki çocuğu olup dışarı salan asla ilgilenmeyenler hep sizinle aynı fikirde ne hikmetse .doğru düzgün annelik yapmayıp elestirilincede fena zorunuza gidiyor hemen kendinizi belli ediyorsunuz
Siz şimdi bilip bilmeden yorum yapınca ne geçiyor elinize. Benim çocuğum 2.5 yaşında değil dışarıda evde dahil bir saniye ayrılmam yanından bişey olur diye. Ama kimsenin çocuğuna dışarıda oynarken ses oluyor diye kızamazsınız. Apartmanda ses olur illaki insanlık hali deyip idare ederseniz onlar da sizi idare eder. Ama siz sanki sizin çocuk padişah torunu diğerleri hep maraba olarak gördüğünüz için sizinki uyurken etraf ölüm sessizliğine bürünsün istiyorsunuz.

Yaşayan bilir diyorum sadece... Sınava hazırlandığım yıl üst kattaki komşu torununa kendi evinde bakıyordu. Kızı, damadı vs. Cümbür cemaat evdeler. Her gün dolu dolu misafir gelirdi göz aydına. Hepsinde de konuşma sesi maksimum. Çalış çalışabilirsen.. Özellikle gece mutfakta çalışırdım bilgisayarımı kitaplarımı taşıyıp, çünkü en sessiz yer orasıydı. Kendi evimde bile istediğim gibi çalışma alanı yaratmazdım, çünkü her dakika bir gürültü, ses...Bebek uyusun diye gece 3te 4te elektrik süpürgesini açtıklarını hatırlıyorum.(üstelik ben sabah serin oluyor diye 6da kalkıp ders çalışmaya başlıyordum bunu biliyorlardı) o saatten sonra da uyu uyuyabilirsen. Hatta kızı bir keresinde anne kapatalım artık süpürgeyi saat kaç olmuş herkes uyuyo dedi, annesi banane canım çocuk uyutuyoruz Allah Allah şeklinde cevap verdi, kulaklarımla duydum. Artık bebek ne zaman uyursa süpürgeyi durdururlardı. Alt komşularımız gelin kaynana beraber yaşardı evde 7 kişilerdi. Zaten normal konuşmaları bağıra bağıra olduğu için bir de evde kavga çıktığında sanki olaylar bizim evde oluyordu, öyle bir ses... 3 tane çocuk koridorda bir o tarafa bir bu tarafa koşarlardı, 1 kere bile sus yapma demediler onlara. Sabahın 7sinde evlerini süpürürlerdi, biz uyandık herkes uyansın bize ne derlerdi kapıya gidince de. Sınavı kazandığımda biri bile kapıma gelip hakkını helal et çok gürültümüzü çektin demedi. Hakkım hiçbirine helal değil, etmiyorum. 1 sene sessiz durmaya sabredemediler, hâlden anlama gibi kafaları yoktu çünkü. Hangi birini anlatıyım ki... Inşallah medeni insanların olduğu bir yere taşınırsınız, yoksa sinir hastası olduğunuzla kalıyorsunuz. Ben sizi gayet iyi anlıyorum. İnsanlarda gürültü kavramı malesef ki yok, benim alanım, benim mekanım istediğimi yaparım kafasındalar. Benim yaşam alanıma tecavüz ediliyorsa, kimse kimsenin yaşam alanına saygı duymuyorsa orada ters giden şeyler var demektir, ha cahile laf anlatmak, özellikle de okumuş cahile laf anlatmak en çok sizi yorar orası ayrı. Biz yapamadık, taşınamadık, inşallah siz yaparsınız
O kadar üzüldüm ki yaşadıklarına gerçekten insan sinir hastası oluyor evinde huzuru kalmıyor Allah'tan bulsunlar tek tek inşallah.. desteğin için teşekkür ederim umarım sende kurtulursun o insanlardan.

Sizin gibilerin büyüttüğü çocuk asıl büyüdüğünde hayvan gibi oluyor!
Şu yoruma bak ne kadar tahammülsüz olduğunuz burdan belli. Yazdığınız şey terbiyesizlikten başka bişey değil. Siz apartman hayatına uygun değilsiniz belli ki tutun kendinize bi müstakil ev milletin çocuğu rahat etsin.

Şu yoruma bak ne kadar tahammülsüz olduğunuz burdan belli. Yazdığınız şey terbiyesizlikten başka bişey değil. Siz apartman hayatına uygun değilsiniz belli ki tutun kendinize bi müstakil ev milletin çocuğu rahat etsin.
Ben gerçekleri konuşuyorum yarası olanda atlıyor sizin gibi . Bu ülkede insan tacizleri cinayetleri darplari neden bitmiyor diye düşündünüz mü hiç yanlış yetiştirilen kötü ebeveyn elinden çıkan çocukta kötü insan oluyor cevap basit hiç kimse durduk yere psikopat olmuyor. 70 yaşında elinde sopayla aşağı inen çocuğumameleğime küfreden teyze torun büyütüyor siz sağlıklı bir çocuk yetistirecegineinanıyor musunuz?

Konu sahibi burada “siz çocuğunuza tasma takarsınız büyüdüğünde” yorumunu yazan kişiye cevap vermiş. Tasma hayvanlara takılır. Kibar kibar söyleyince anlamı kaybolmuyor.

Hakarete ne tarz bir cevap veriyorsunuz siz? Özür mu diliyorsunuz
Ben size hakaret etmedim , sıkıntının sizde de olduğunu söyledim, ben anlattıklarınızdan sizin yüzde yüz haklı olduğunuzu görmedim çünkü. Komşularında haklı taraflarının olduğunu düşündüm. Çünkü tahammülsüz ve saldırgansınız yorumlarınınzdan anlaşılıyor. O üyeye yazdığınız şey benim gözünde iğrençti. O çocuklar büyüyünce hayvan oluyor ne demek

Konu sahibi burada “siz çocuğunuza tasma takarsınız büyüdüğünde” yorumunu yazan kişiye cevap vermiş. Tasma hayvanlara takılır. Kibar kibar söyleyince anlamı kaybolmuyor.
Konu sahibi de kendi ahlakının gereğini yapıp misliyle cevap yerine görmezden gelseydi. Ayrıca konu sahibi komşuları dahil olmak üzere kendisini eleştiren herkesin anneliğine hadsizce yorum yapıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back