• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşularla gürültü sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanışmıyorduk herhengi bir sorun yaşamamıştık onlar bize uyarı mesajları atarken ..onlar uyardiginda bi, hiç bu üslupla dönmedik onlara bizde uyardık o yüzden sonuçta insan konusa konusa anlaşır değil mi .ama öyle olmadi malesef .çocuk bu ses yapar her saniye başına dikilmelerini beklemedik ama ses ayyuka çıktığında uyarabilirler çocuğun ağlama krizi tuttuysa sakinlestirilmeli ben saatlerce dinlemek zorunda değilm ki öyle değil mi?
Olaya kendi açınızdan bakıyorsunuz. Bebeğiniz büyüyünce bir çocuk nasıl zaptedilmeli ağlama krizinde ne yapılmalı ne yapılmamalı falan bunların hepsini yaşayarak öğreneceksiniz. Ve allah herkese uyumlu çocuk versin ne diim. Benim de biri 1 yaşında biri 5 yaşında iki çocuğum var büyüğüm bebekliğinden beri inanılmaz zordu. Ne yapayım eften püften bişeye ağlıyor bağırıyor bazen dikkatini dağıtıyorum ama bazrn işler o kadar çığrından çıkıyor ki ne yapsam olmuyor döveyim mi söveyim mi sürüyerek eve mi götüreyim. Kendi kendine ağlayıp ağlayıp susmayı da öğrenecek

Gunduz sokakta oynayan cocuga mudahale edemezsiniz
9 icin erken denmis ama 9 erken degildir , aksam 7 den sonra dinlenme saati kabul edilir ve etrafi rahatsiz edecek sekilde gurultu yapilamaz
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam ordan tasinirdim , mumkun mertebe daha medeni bir cevre bulmaya calisirdim

Bence siz hayatı bu kadar zorlaştırırsanız toplum içinde istenmeyen kişi olmak kaçınılmaz olur. Konu sahibi için imza toplanması gibi..
Hak hukuk işlemediği için biz suçluyuz herkes kendi keyfince keyifleri bozulmasında ne olursa olsun analık babalık doğurup sokağa atmakla olmuyor malesef ! Bu kafadaki insanlarla aynı masada ben oturmam zaten isteseydim aralarına olurdum ama okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye bir söz var hiç birine hakkımı helal etmiyorum .

Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?

Yaşadığım için anlıyorum rahatsızlığını
Sabah çocukları dışarı atıp akşam yatma saatinde ancak içeri alıyorlar
Eski oturduğum site böyleydi ama inan bana çözümü yok
Onlar çocuk oynayacaklar, bir yaz tatilleri var, oynayacak alanları yok vs vs uzar gider bahaneler, insanlar saygısız
Anlatamazsın, anlamak istemiyorlar çünkü
Kendi evimin inşatı bitince taşınıp kurtuldum, katı kuralları olan, içinde çıt çıkmayan bir sitedeyim şimdi ancak böyle çözüldü ha hiç mi yok gürültü, üzerimde iki çocuklu bir aile var, tüm gün dan dan tepiniyorlar akşam 10 a kadar ses çıkarmıyorum, sonra ebeveynlerin sesleri başlıyor, ebeveyn banyosunu aşk alanı olarak kullanıyorlar, anlamaya çalışıyorum, sakin kalmaya gayret ediyorum, çocukları zaptedemediklerini, insan olduklarını bunların normal olduğunu telkin ediyorum kendime, ama geçen gün patladım artık, eviniz dubleks gece üst katta oynatın çocukları biz sabah 5 te kalkıyoruz dedim, genç bir çift üzerimizdekiler Allahtan anladılar şimdi pek ses yok, olanı da takmamaya çalışıyorum, kulağım sürekli seste olursa her şeyi duyuyorum çünkü, televizyon asla izlemem ama dikkatimi dağıtsın diye açık tutuyorum, bu konunun bir çözümü yok, insanın olduğu her yerde var ses sorunu
Çok mücadele ettim bu ses sorunuyla, eski sitede gece bahçede çekirdeyen çitleyen kadınların sabah 6 işe giderken zillerini bile çaldım ben uyumadım sizde uyumayın diye ama olmuyor olmuyor, kabullendim artık

Toplu yasama kurallarından haberiniz var mı? Ya da küçük bebeğiniz var mı? Ya da küçücük bahçesinde 10 15 çocuğun sabahtan aksam 9 10 a kadar aralıksız oynadigi bir apartmanda yaşadınız mı?
cocugum var ,cocuklar burda gece 12 ye kadar sıtemızın bahcesınde ıstedıklerı gıbı oynayabılıyorlar yaklasık 40 cocuk bu arada ... oynarken kendılerını kaptırıp bagırdıkları oluyor cok cozuturlarsa cocuklar lutfen bebekler uyuyor bıraz daha sessız lutfen dıyoruz gorevlıyle haber gonderıp ya da ben gecen gun lımonata kurabıye verdım bıraz sussunlar dıye mesela :KK70: bır keresınde komsuda gofret dagıtıp bıraz daha sessız demıstı yanı cocuklar laftan anlarlar ... apartman toplantılarında da sıkayetımız varsa dıle getırıyoruz hep bırlıkte

aksam 9 da apartmana balyoz ındırmedıklerı surece sorun yok 9 gec bır saat degıl kemık kırmak ıcın aslında

komsuyla muhattap olmayın o sıze zırt pırt mesaj gonderen bence hatta nosunu engelleyın derım o komsu manyakmıs bıraz

Gunduz sokakta oynayan cocuga mudahale edemezsiniz
9 icin erken denmis ama 9 erken degildir , aksam 7 den sonra dinlenme saati kabul edilir ve etrafi rahatsiz edecek sekilde gurultu yapilamaz
Konu sahibi ben sizin yerinizde olsam ordan tasinirdim , mumkun mertebe daha medeni bir cevre bulmaya calisirdim
Haklisiniz taşınmak istiyorum zaten ama çocuk biraz daha büyüyünce iş bulacağım ona göre taşınmak istiyorum iş yerine yakın olsun diye bir kere daha taşınmak zorunda kalmamak için..

Merhaba hanımlar dün yaşadığım gerginlikten sonra fikirlerinize ihtiyacım var ..uzun olacak k.bakmayin.
2 yılık evliyim ve bu eve taşındık evlenip şimdi 6 aylık bir bebeğimiz var.. sorunumuz aslında çocuk gürültüsüydü apartman çevresinde devamlı gürültü yapan aileleri tarafından asla uyarılmayan çocukların yaptıkları gürültü ön cepheden yatak odama kadar geliyor bir iki kere uyardık dedik lütfen çocuklarımızı uyaralim ozamanlar bebeğimiz yoktu ve karşılığında çok bozuk üsluplar kapınızı pencerenizi kapatın oturun tarzı cevaplar..bu arada zemin katın üstünde oturuyoruz. Aileler öyle gamsiz ki çocuklar sabahtan aksam 9 10 a kadar sürekli dışarıdalar kendileri sahip çıktıklarını söylüyorlar güya ama onlarda indiklerinde anca sohbet ediyorlar çocuklara yine bakan başlarında duran yok. Alt katımızda oturan aile ayrı dengesiz geçen yıl terlik sesimden dolayı attıkları mesajın haddi hesabı yok bu arada normal ev terliği giyiyorum ve bir keresinde koltuktan kalktım attığım 10 adımı geçmez cat diye mesaj geldi öyle düşünün..üstelik koridor halıyla kaplı 2 3 adim sesi gittiyse ona bile tahammülü yok. Neyse en son dün akşam saat 9 ve ben çocuk uyutmaya çalışıyorum küt küt ses geliyor çocuk her seste gözünü açıyor kayinbabam balkondan uyardı balkonda kemik kırıyorlar ve ne yapalım amca tarzı cevap verdiler eşim aşağı indi abi bu saatte oluyor mu demek için elindeki satırlar eşimi tehdit ediyor eşim aşağı gel madem öyle dedi bi baktık adam karısı kvsi ustelik 70 yaşında teyzenin elinde kocaman bir sopa .. Neyse bağrışmalar filan insanlar ayırdı eşim ve kayinbabam şikayetçi oldular karakola gidip bu arada adamda polis . Çagirdigimiz polislerle sohbet ediyordu çardakta siz düşünün. Zehrediyorlar hayatımızı toplu yaşama kurallarından bi haber herkes ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin Allah aşkına. Gürültü için şikayetçi olmak istedik insan sesi ölculemedigi için 12 ye kadar uyarmaya kimse gelmiyor ne yapacağım ne yapmalıyım? Onlar yüzünden düzenimi bozup taşınmakta istemiyorum şuan..
Sana öyle hak veriyorum ki, sırf gürültüden rahatsız olduğumu dile getirdiğimiz için kavga ettik, üst Komşum tarafından tehdit edildim, karakolluk olduk ve mahkemeye verdim, o evrende tasındık sırf huzurumuz için, daha 1 ay olmamıstı o eve tasınalı kardeşimin okulu için tasınmıstık, tek çözüm o evden taşın derim yoksa basın çok ağrır

@ happymood happymood , medeniyetsizlere cennet olan ülkemizde medeniyet aradığın için evet sen suçlusun. bahsettiğin sıkıntılar bende de var. eğitimci bu komşular üstelik, hepsi beraber bana diyorlar ki, sesini çıkarma. çok uğraştım. şu an bıçaklamayı düşünüyorum. çocuksuz olup şikayet edince çocuktan anlamıyor olursun. peki senin durumuna ne demeli? o da çocuk değil mi? insanlarımız ne yazık ki bu kadar cahil. empatiden yoksun. camı açıp mahalle duyacak şekilde bağırmalısın. belki utanırlar.
Ben bi mahalleye rezil oldum bağırdım cagırdım, ölümle bile tehdit edildim rahatsızlıgımı dile getirdiğimiz için

Onlar çocuk oynayacaklar, bir yaz tatilleri var, oynayacak alanları yok vs vs uzar gider bahaneler, insanlar saygısız
Kendi evimin inşatı bitince taşınıp kurtuldum, katı kuralları olan, içinde çıt çıkmayan bir sitedeyim şimdi ancak böyle çözüldü ha hiç mi yok gürültü, üzerimde iki çocuklu bir aile var, tüm gün dan dan tepiniyorlar akşam 10 a kadar ses çıkarmıyorum, sonra ebeveynlerin sesleri başlıyor, ebeveyn banyosunu aşk alanı olarak kullanıyorlar, anlamaya çalışıyorum, sakin kalmaya gayret ediyorum, çocukları zaptedemediklerini, insan olduklarını bunların normal olduğunu telkin ediyorum kendime, ama geçen gün patladım artık, eviniz dubleks gece üst katta oynatın çocukları biz sabah 5 te kalkıyoruz dedim, genç bir çift üzerimizdekiler Allahtan anladılar şimdi pek ses yok, olanı da takmamaya çalışıyorum, kulağım sürekli seste olursa her şeyi duyuyorum çünkü, televizyon asla izlemem ama dikkatimi dağıtsın diye açık tutuyorum, bu konunun bir çözümü yok, insanın olduğu her yerde var ses sorunu
Senin adına sevindim en azından karşına alıp konuşabileceğin birileri demekki bizim sorunumuzun çözümü yok kavaf dövüş çingenelik anca .. öyle çok bunaldim ki insan kendi evinden soguyor

Valla 9-10 dısarda cocuk oynaması icin bencede erken bi saat siz hic mi cocuk olmadınız bizi 12lerde anca eve toplardı ailemiz
Ama su kemik kırma olayı saat 9da her ne kadar yapılabilir olsada verdikleri tepki aşırı geldi
Kücük bebeginiz var az cok anlıyorum ancak bende vaktiyle arastırmıstım malesef ev icinde yapılan sesler icin 11-12 gibi saatlerden sonrasını dikkate alıyorlardı
Tasınmanız gerekir yoksa ya eşinizi katil edersiniz yada böyle sopayla baltayla onlar size zarar verir işler iyice cirkinleşmiş

Ben bi mahalleye rezil oldum bağırdım cagırdım, ölümle bile tehdit edildim rahatsızlıgımı dile getirdiğimiz için
Insan değiller çünkü kendileri rahatsız oldumu tacı, edercesine mesaj atarlar biz rahatsız olunca suç.. caydırıcı cezalar konmadigi sürece sen ben suçluyuz

Valla 9-10 dısarda cocuk oynaması icin bencede erken bi saat siz hic mi cocuk olmadınız bizi 12lerde anca eve toplardı ailemiz
Ama su kemik kırma olayı saat 9da her ne kadar yapılabilir olsada verdikleri tepki aşırı geldi
Kücük bebeginiz var az cok anlıyorum ancak bende vaktiyle arastırmıstım malesef ev icinde yapılan sesler icin 11-12 gibi saatlerden sonrasını dikkate alıyorlardı
Tasınmanız gerekir yoksa ya eşinizi katil edersiniz yada böyle sopayla baltayla onlar size zarar verir işler iyice cirkinleşmiş
Sadece bunlar değil inanın mangal yapıyorlar semaver yakıyorlar bilginiz kara cahillerle uğraşıyoruz dağda yasamalilar

Hak hukuk işlemediği için biz suçluyuz herkes kendi keyfince keyifleri bozulmasında ne olursa olsun analık babalık doğurup sokağa atmakla olmuyor malesef ! Bu kafadaki insanlarla aynı masada ben oturmam zaten isteseydim aralarına olurdum ama okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır diye bir söz var hiç birine hakkımı helal etmiyorum .
Bence yanlış düşünüyorsunuz, biraz daha ılımlı olsa düşünce tarzınız daha farklı olurdu . Bu kadar rahatsızsanız bir daha zemin katta kesinlikle oturmayın. Çocukların sokakta oynaması sokağa atılmaları olmuyor , bu onlar için böyle bi zamanda harika bişey. Ben hala fazla taktığınızı düşünüyorum, zaten şu öfkenize bakarsak gerçekten size yaranmaları pek mümkün gözükmüyor.

kendileri sahip çıktıklarını söylüyorlar güya ama onlarda indiklerinde anca sohbet ediyorlar çocuklara yine bakan başlarında duran yok.
siz şey yaparsınız çocuğunuz büyüdüğünde dışarı çıkarken tasma gibi bir şey takarsınız kontrol siz de olur.
ne yapsın anneleri hayvan güder gibi peşlerinde mi gezsin?

Bence yanlış düşünüyorsunuz, biraz daha ılımlı olsa düşünce tarzınız daha farklı olurdu . Bu kadar rahatsızsanız bir daha zemin katta kesinlikle oturmayın. Çocukların sokakta oynaması sokağa atılmaları olmuyor , bu onlar için böyle bi zamanda harika bişey. Ben hala fazla taktığınızı düşünüyorum, zaten şu öfkenize bakarsak gerçekten size yaranmaları pek mümkün gözükmüyor.
Şikâyet edilen şey çocukların sokakta oynaması değil sabahtan akşama kadar bahçede apartmanın içinde her yerde bağıra çağıra asla uyarilmadan oynamaları

Çok mücadele ettim bu ses sorunuyla, eski sitede gece bahçede çekirdeyen çitleyen kadınların sabah 6 işe giderken zillerini bile çaldım ben uyumadım sizde uyumayın diye ama olmuyor olmuyor, kabullendim artık
Şu son satırlarınıza istemsizce güldüm, cok ciddi bi hava da okuyordum aslinda 😂 kabul etmem lazım iyi bi fikir hic aklima gelmemisti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back