KOmsular

Ya delirtirler bu komşular insanı. Benimde 2 yaşında oğlum var kapının önüne cikmam asla. Çok canım sıkılırsa eşim arabayla bizim büyük parka götürür orda gezer geliriz ailecek. Sana o laflari diyen komşular kendileri afedersin kıçı kırık tazi gibi gezmeye alışmışlar, herkeste kendileri gibi olsun istiyorlar bebeğiyle dışarda orda burda gezsin dursun istiyorlar. Kimsenin keyfi için çocuğunu ağlatma asla canım.O komşulara de ki dedikodu ortamlarina girmeyi sevmiyorum de geç

Seni okadat iyi anlıyorumki bende hiç sevmem komşuluk ilişkilerini yabaniyimdir bende taşınalı 6 ay oldu aile apartmanı gibi herkes çok yakın burda işe gidip gelirken her gördüklerinde laf söylüyolar ya sizede bi gün gelcez gelemedik buyrun dememi bekliyolar ama çok beklerler vallaben genelde ya evet işte iş güç kısmet olmuyo tabi neyse iyi günlerr diyip kaçıyom direk gelmek isteyenlerde 60 yaşındaki teyzeler bari yaşıtım olsalar hadi neyse dicemde

Benim de bir komşum var. İyi kadın Allah için bir kötülüğünü görmedim. Ama sürekli kahveye çağırıyor bir iki kere gittim. Ben davet edemiyorum çünkü çalışıyorum. Hafta sonu ya iş yapmakla geçiyor ya da dışarıdayım. Evim de genelde müsait olmuyor. Süpürsem silemiyorum silsem ortalık dağınık. Sen de davet ettiklerinde gitme ,çalışıyorum eve anca yetişiyorum de bıkarlar bir süre sonra gel gel demeye.

Off ewet ya tamda dediginiz gibiyim. Moralim bozukken bile tanıdık birini görsem hemen gülümserim. Hiç sewmiyorum bu huyumu

Komşu ilişkilerini ben beceremem. Bu defa dedim hoşbeşim olsun ama yok yine olmadı. Tabak getirdi birkaç kere sağolsun tatlı falan yapmış. Ben bişey yapamadığım için tabak 3 gün bekledi sonunda erik koydum geri verdim. Verirken içeri davet etti kahveye "ben daha kahvaltı yapmadım yeni kalktım sağol " dedim bir daha da teşebbüs etmedi zaten Bir iki kere de Ramazan'da kapıyı çaldı işten gelip soyunup dökünmüş yatıyordum kapıya bile cevap vermedim.

Şimdi merhaba bile demeyebilir bana istemiyorsanız Yok diyeceksiniz. Yok diyemeyip hayatınızda hiçbir değeri olmayan insanlar için kendinizi üzmeniz hiç doğru değil.

Ben kapiya kadar gelmis evsahibimi bile musait degilim diye kabul etmemis biriyim Merak etme bisey olmuyor.

Hayır demek ayıp değil. Hem hayır diyip hemde iyi komşuluk ilişkileri olanlardanım.
İnsanlardan selam sabah esirgemem, kapıdan bir iki muhabbet ederim.
Ama çağrıldığımda kibarca reddeder, yada sitede oturuyoruz, çardak falan var, evi boşverin de birlikte oraya inelim, çocuğum da parkta oynasın derim...
Uygun olan neyse kendinize insanlarla kötü olmadan alıştırmanız lazım.
Hepten Nemrut olmaya da gerek Yok.
Allah korusun bir şey olsa ilk sesinizi duyacak insanlar onlar...
çocuk düşse bir yerini yarsa onlarla hastaneye koşacaksınız...
Hepten nefret edip kapıları kapatmaya gerek Yok.
o yüzden mesafeli ama Güleryüzlü olun.
Bir de konusun :) söyleyin açık açık ben gel-git eski komşularımdan canım yandı. Çatkapı ziyaretten pek hoşlanmıyorum diyin...

Ay bide kendilerini anlatmaları yok mu.. poff valla. o teyzelerden her yerde var.
bu evdeki ilk aylarım akşam sofra bezi silkeliyorum. teyzeler beni gördü. ay yeni gelin nasılsın falan. biz de sana hiç gelemedik kusura bakma sana hiç gelemedik. aaa şimdi kapıyı aç da gelelim bi görelim seni de evini de dediler. ben tabi şok. dedim kusura bakmayın eşim evde. müsait değiliz.
sonra çalışmadığım zamanlarda da aynı şekilde laf sokar oldular. aramıza gelip oturmuyorsun falan diye. müsait olmuyorum pek dışarda oturmayı sevmem falan geçiştirirdim. yaş ortalaması 60 yaaa
sende güzel şekilde hayır demeyi bilcen. yukarda bi üyenin dedği gibi hepten kötü de olmaya da gerek yok

Ben kapıyı bile açmıyorum. Komşum kendisi dedi rahatsız etmek istemedik elimizi eteğimizi çektik diye. En temizi.

Ben bu çat kapı gelen hatta gelmeleri gitmeleri taciz boyutuna varınca taşındığımızı bilirim

Şimdiki aklım olsa ikide bir gelme rahatsız oluyorum diye çat çat söylerdim ama küçüktük işte anneciğim de sizin gibi hayır diyemez çareyi taşınmakta bulduk

Ama şimdi öyle mi pat pat söylüyorum her şeyi evimde de huzurlu oturuyorum

Bak canım evin işini, yemeğini 'şurdan bir gelen olsa' kişilerine göre ayarlayan teyzeler ablalar var, bunlar birbirini bi şekilde bulup, o gelmezse öteki gider filan, bu kadınlar bu hayatı mutlu mesut geçirirler kendilerince memnunlardır hallerinden, annemde onlardan biridir mesela...
Birde bizim gibiler var onlara göre, ayy şu yeni tanışınan kadın ne soğuk nevale, gibi gibi konuşmalarına konu oluvermişiz.
Elalem ne der duvarlarını aşmazsanız daha çok dayanır kapınıza bu iyi niyetli teyzeler, İlla terslemeye gerek yok, uslubunca hayır demeyi deneyin derim.
Ne diyelm Allah kolaylık versin.

Bende sevmem cok sıkı komsuluk iliskilerini, çat kapi gelinmesini hele ki eşim evdeyken.. Dediginiz gibi komsularimda genel olarak benden yasca baya buyuk. Kapida selamlasiyorum nasilsiniz diyorum , bana kahveye gel diyenler oluyor insallah diyip geciyorum. Ben gitmedigim icin onlarda gelmiyor.

Yani siz nasil yaklasirsaniz karsi taraf ona gore şekil alir

valla benimkiler yaşlı çok istediler gelelim gidelim ama ben zaten sevmem komşuculuk oynamayı
hiç yüz vermedim zatende evde yokum çok yüz bulamadılar.
bir ikisi çat kapı gelmeye cesaret etti. ağırladım ama bir daha böyle şeyleri sevmediğimi kulağına koydum
o yüzden yüz verme açma kapıyı kapıyı kıracak halleri yok

Bende komşu sevmiyorum Bunu kime söylesem bön bön bakio çok garip bişey gibi. Dış kapının mandalı aynı mekandayz diye yağlı ballı olmak zorunda deilz dimi anneniz haklı boş ver tabağını yada kahveye gelelim dediklerinde bebekten dolayı 5 dk lavaboya giremiorm ablacm-teyzecm yada x hanım ne kahvesi de gec

Ayy canim inan ki sana mesaj atmak için üye oldum o derece yani bende bu konudan çok çektim 2 seneye yakın evliyim hani bilmezlikten cahillikten komsularima karsi herkese güler yüz iyi niyet ettim çat kapı gelmeler ay yeni evlisin canin sıkılır gel gezelim bana gel sana gelelim derken iyice avuclarina almışlardı beni salak gibi bişey diyemiyordum hele komşum çalışıyordu kaynanası gitti çocuklarini hergun hergun bana bıraktı çocuğum yok diye.neler çektim bilemezsiniz neyse ki o komşum taşındı gittide bir oh cektim ve kendime çeki düzen vermeye karar verdim artık tecrübe edindim biri bişey dese hep eşimi bahane edicem işte yemek yapicam isim var falan Dicem müsait değilim dicem bende çat kapı gelmeleri gitmeleri sevmem yabanilikse evet yabani diyin kardeşim öyleyim! Kimseyle samimi olmayı istemiyorum mesafeli olmak istiyorum cunku beni bezdirdiler gına geldi psikolojim bozuldu komşular yüzünden. bende hayır diyemeyenlerdenim ama artık demeye çalışıcam neler çektim ya artık o günleri görmek istemiyorsam mecbur hayır demesini öğrenmeliyiz sanada tavsiym bu canım mesbur hayır demelisin. Komşuların için çokta takma milleti ben şöyle bir bakıyorum binadalarsa azıcık bekliyorum onlar içeri girince çıkıyorum dışarı napim ya muhatap olmak istemiyorum

Bence insan insana gerek acil durumlar için çokta mesafeli olmak iyi bir strateji değil gün olur onlara işin düşer yapmayı verirler ,
nedir bu toplumdaki insandan uzak durma modası anlamadım gitti

çekiniyorum, söyleyemem yapamam, hayır diyemem. o zaman sana vercek tavsiye kalmıyo, başa gelen çekilir

ay ne bu gereksiz gelirsem bir tane patlatırım tavırları. hele bir sakin olun yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…