KOmsular

Bende evime taşındığımda üç aylik hanileydim . Çalışıyordum o ara işten çıkartıldım sonra bir tanesi kapımı çalıp bana gelmek istediklerini söyledi bende o gün eşim evde olduğu için müsait değilim baska zaman insallah dedim o gün bugündür çağırmadım zira her ikisininde ufak çocukları var ve cocuklar gece gunduz demeddn binayi ayaga kaldiran cinslerden yani laftan anlayacak yastalar ama yaramazlar. Aslinda cagircaktim ama inanin bazi insanlar çok anlayışsız oluyor düşündüm dogum yaptigimda bebeğimi zor uyutacağım zaten bunlarda devamli gelmek isterse daha sonradan kalplerini kirmaktansa simdiden mesafe koyayim dedim sizde oyle yapin bence. Simdi burda komsuluktan zarar gelmez diye savunlarlar olabilir ama bazi insanlarin halden anlamaz tavirlari yuzunden kendi hayatimiz zindan oluyor. Artik hayir demeyi ve tavir koymayi ogrenmelisiniz yoksa arkasi kesilmez pisman olursunuz

Hayır de.
Çok zor değil
Bende aşırı derecede yumuşak yüzlüyümdür ama komşularla muhabbetim yok, uzak duruyorum hayır dememe bile gerek kalmıyor, sen mesafeyi ayarlayamıyorsun sanırım
Aynen canım ya ayarlıyamıyorum. Mesela dün marketten gelirken kapıda yakalandım yine. Hemen basladılar nerelisin esin ne iş yapıyo müsait oldugun bi zaman kahveye gelelim yada sen bize gel bişeye ihtiyacın olursa cal kapıyı. Tamam iyi niyetle söylüyoşar ama boguluyorum gercekten. Bende güler yüzle cewap veriyorum malesef.
Bide oturdugum apartmanda eşimin iş arkadası ewli bayan var. Kesin birgün yemege cagıracak. Eşime dedim eger cagırırsa bebek küçük bi yere gitmiyoruz filan de diye. Yemege gidince üstüme daha cok yük biniyo sanki. Çünkü bu işler burda karsılıklı.

Bak bu iyi fikir aslında. Birgün gelmek istediklerinde eşim ewde müsait degilşm diyim sonrada sizin gibi hiç cagırmayayım. Tabi bu seferde yüzlerine bakmakta cekiniyorum ama bi yerden başlamak lazım. Buradaki bayanların da dedigi gibi yoksa hayatım zindan olacak

Valla hic cekinmeyin kimseyi evinize almak zorunda degilsiniz. Ustelik kimdir necidir bir zarar mi verecek ne bilelim yahu ? Su hayatta en degerli varlik evlat. Gerekirse misafirde eksik olsun evde, bebegime ayiracagim vakti komsulara ayiramam yani

Hayir demeyi ogrenin

Sandiginiz kadar zor olmamali

çekiniyorum falan diyorsunuz ama nedir sizi baskalarina karsi bu kadar sorumlu ve mecbur hissettiren? Kimseye bir mecburiyetiniz yok buna inanmalisiniz

Geçiştireceksiniz ama sanırım hiç gelmediler daha, en azından bir kez kahveye alabilirsiniz gelelim diyorlarsa.

Mesafenizi belli edin, soğuk durun, gelmek istediklerinde uygun değilim deyin, davet ederlerse gitmeyin. Bir süre sonra vazgeçerler, en fazla arkanızdan konuşurlar, o da onların ayıbı. Tabak olayında da boş vermek ayıp değil, zaten siz 1-2 defa boş verince bir daha getireceklerini sanmıyorum.

Bir tek sen değilsin canım, bende hiç sevmem komşuluk. Hatta evime çağırmadığım için şuan selam bile vermeyen komşum var. Ama napim sevmiyorum, zorla olmaz ki..

Geçiştireceksiniz ama sanırım hiç gelmediler daha, en azından bir kez kahveye alabilirsiniz gelelim diyorlarsa.
Yok canım yeni tasındıgım için henüz gelmdiler. Bi kahveye cagırsam arkası kesilmez biliyorum. Yasadıgım sehirde dördüncü ewim ve hep aynı sey oldu. Kimseyle samimiyet kurmıycam diyorum ama sonra bi bakıyorum tepeme cıkmışlar

Hayir de gitme .Gelmek isterlerse de musait degilim de.Yemek yollarlarsa kuruyemis meyve falan koy tabaga .Cok yemek yapamıyorm kusura bakmayin de.Kapiya cok acma .Ayaklari acildi mi tutamazsin

Bizim de katta 4 daire var. Karşı dairem karşılaşınca bile merhaba demez. Yan dairemi 10 senedir tanıyorum, buna rağmen tasindigimda bi hoşgeldin demedi. Nakliye günü kapısını çaldım içme suyu istemek icin, evde olduğu halde açmadı kapıyı. Ben de mesaji aldim bir daha calmadim ama diger yandan da alındım doğrusu. Capraz dairem arada tabak verir ama tembihler, sen hamilesin sakın dolu verme diye. Ben de hepsine ayri muamele ederim. Cok basit.

Ya kadın bir soru sormuş düzgünce derdini anlatmış gene bir laf sokmalar Alttan alttan vurmalar üzülüyorum böyle olunca

Konu sahibi bende komşu sevmiyorum çok haklısın. Kendileri belli bir yaşa gelmişler çocuklarını büyütmüşler, ağlayan mizmizlanan bir bebek yok evlerinde, oh her açıdan keyifleri yerinde, sabahtan yemeklerini yapıyorlar akşama kadar boşlar bu kadınlar, sonra napıyorlar canları sıkılıyor ve nerde bebekli ufak çocuklu bir aile var dadanıyorlar onun evine, bebeği zorla çekistirmeler falan.Bende nefret ediyorum bu komşulardan. Ya anlamıyorum bebekli ufak çocuklu kadın komsulara hizmet mi etcek çocuğuna mı bakcak ne anlayissiz insanlar var ya, sana hak veriyorum konu sahibi.

Tam benim aradıgım komsu tipleri

Ya bide eski ewimde bahceye filan inmezdim. Beni gördüklerinde neden hiç inmiyosun diyolardı. Bende bebegim durmuyo diyodum. Bu seferde diyolarkş bizimde bebegimiz vardı ama ine ine alıştılar bahceye,yok sen cok abartıyosun bırak iki aglasın bişey olmaz

Ya kadın bir soru sormuş düzgünce derdini anlatmış gene bir laf sokmalar Alttan alttan vurmalar üzülüyorum böyle olunca
Canım ben bdw konularını cok okudugum için alıstım böyle cwplara. Özellikle bir kaç üye var onlar her konuya mutlaka atlayıp olumsuz yorum yapacaklar. Ha tabiki herkes fikrini söylemekte özgür ama dedigim gibi bi kaç kişi her konuya olumsuz yorum yapıyo

Çok ayıp ya insanlar zaten dertli moral bulmaya geliyor dediğin gibi birkaç şımarık kendini bilmez ego tatmin ediyor sanırım bu şekilde.empati de kuramiyolar biz olsak yerinde napardik die.hani karşıt bişey yazacaksan bile kırmadan incitmeden yazarsın takip etcem öyle yapanları şikayet etcem üzülüyorum hamileyim bide daha hassasim bana da yaptılar aynısını

onlara çok güleryüz gösterip sempatik görünüyorsunuz sizin rahatsız olduğunuzun farkına bile varmazlar.
hatta memnunsunuz sanirlar.
kapıyı uykulu açın.
bende bebeği yatiriyordum yanında uyuyordum deyin.az ve net konuşun.muhabbeti uzatmayin.
siz ne yaptiniz gibi.
ocakta yemeğin var kusura bakmayın deyin mesela kapi muhabbetini uzatmayin.
davetkâr karsilamazsaniz her seferinde içeri girmeye yeltenemezler.
kapıyı yarım açın kısık sesle konuşun bebek uyuyor deyin.
yani kötü olmadan mesafe koymak istiyorsanız bu yöntemler kısa sürede ise yarar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…