• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komşu..

Ya cok alingansiniz..ve saldiriyada hemen hazirsiniz..pes yahu...dusuncemi belirttim ben...2 taraf icin soymemek istedim..bi taraftandan da evet..kiraci..dengesiz gormuyomusunuz..bi iyi bi kotu..boyle insanlarla ugrasmak zordur....koca bir apartman olsa sorun degil..sadece 2 tane daire var..ortada.biri ev sahibi..digeride kiraci.surekli yuzyuze bakiyolar..ve boyle durumlardada gerginlikler iyi olmuyor...apartman olsa belki gormicekler bile birbirlerini..ama cirkeflesme konusunua gelince..evet olabiliyor..anlasmazliklarda..malesef..ne var bunda soylediysem...siz sadece gorusmek istememis eskisi gibi diyosunuz..olayy o degilkiii yaa.ona takilmiyooo...buradaki konu sahibi..ana konu o degil en azindan...surekli yuzyuze bakarken gerginlikler yasanildigi..ben sizin baktiginiz yerden anlamadim..olayi..
Ama...çirkef...olan..kiracı.... değil...yoksa...siz...de...mi....zor....evsahibi....misiniz....?

Ama...çirkef...olan..kiracı.... değil...yoksa...siz...de...mi....zor....evsahibi....misiniz....?
Yok tatlim..ben hic ev sahibi olamadim..malesef...olsaydimda..kiracimla asla icli disli olmazdim..sanirim..olayyy nerrlere geldi ya...suan 2 boyutlu olunca..ekran.herkes anlamak istedigi gibi yorum yapabiliyo..tabi buna bende dahilim..konu sahibi gitti..millet bana yuklenmeye basladi..cok komik..bi taneside yazmis..olum romanlari nefesle yazilir diye...nefessizmi kaldiniz diye.hakkatrn kimlerr var suan bu topikte..cidden yazik..kimse kimsenin hikayesini bilmeden..asagilamasin..saygiyida bozmasin...cirkef olayinida siz yanlis anlamissiniz..insanlar cirkeflesebiliyo dedim..her iki tarafta..boyle olabilirr demek istedim..tuuuuuu kiracida cirkefmis gibi yazmisim gibi buraya..insanlara bu sekilde algilatmayin lutfrn..

Yok tatlim..ben hic ev sahibi olamadim..malesef...olsaydimda..kiracimla asla icli disli olmazdim..sanirim..olayyy nerrlere geldi ya...suan 2 boyutlu olunca..ekran.herkes anlamak istedigi gibi yorum yapabiliyo..tabi buna bende dahilim..konu sahibi gitti..millet bana yuklenmeye basladi..cok komik..bi taneside yazmis..olum romanlari nefesle yazilir diye...nefessizmi kaldiniz diye.hakkatrn kimlerr var suan bu topikte..cidden yazik..kimse kimsenin hikayesini bilmeden..asagilamasin..saygiyida bozmasin...cirkef olayinida siz yanlis anlamissiniz..insanlar cirkeflesebiliyo dedim..her iki tarafta..boyle olabilirr demek istedim..tuuuuuu kiracida cirkefmis gibi yazmisim gibi buraya..insanlara bu sekilde algilatmayin lutfrn..

neden hikayesini bilmeden aşağılamasın diyosunuz anlamadım?
böyle yazmanızın ne hikayesi olabilir ki?
edebiyat öğretmeniniz 2 yıllığına doğum iznine mi çıkmıştı?
saygıyı bozmadım gayet duzeyli bir eleştiriydi.

herkes de mağdur anam.

Ya cok alingansiniz..ve saldiriyada hemen hazirsiniz..pes yahu...dusuncemi belirttim ben...2 taraf icin soymemek istedim..bi taraftandan da evet..kiraci..dengesiz gormuyomusunuz..bi iyi bi kotu..boyle insanlarla ugrasmak zordur....koca bir apartman olsa sorun degil..sadece 2 tane daire var..ortada.biri ev sahibi..digeride kiraci.surekli yuzyuze bakiyolar..ve boyle durumlardada gerginlikler iyi olmuyor...apartman olsa belki gormicekler bile birbirlerini..ama cirkeflesme konusunua gelince..evet olabiliyor..anlasmazliklarda..malesef..ne var bunda soylediysem...siz sadece gorusmek istememis eskisi gibi diyosunuz..olayy o degilkiii yaa.ona takilmiyooo...buradaki konu sahibi..ana konu o degil en azindan...surekli yuzyuze bakarken gerginlikler yasanildigi..ben sizin baktiginiz yerden anlamadim..olayi..
Siz tek taraftan dinlediniz konuyu. Bir de kiracıdan dinlesek kimbilir o neler anlatır. Özellikle pandemi de hiç bir sorunum olmadan bazı komşularımla mesafe koydum. Benle de koyanlar oldu. Gayet doğal şeyler. Herkesin kendine göre nedeni vardır. Tam 1.5 yılı geçti en sevdiğim kattaki 3 komşuma gitmedim onlarda gelmedi ama birbirimizi çok seviyoruz saygı duyuyoruz. Öküz altında buzağı aramıyoruz

Siz tek taraftan dinlediniz konuyu. Bir de kiracıdan dinlesek kimbilir o neler anlatır. Özellikle pandemi de hiç bir sorunum olmadan bazı komşularımla mesafe koydum. Benle de koyanlar oldu. Gayet doğal şeyler. Herkesin kendine göre nedeni vardır. Tam 1.5 yılı geçti en sevdiğim kattaki 3 komşuma gitmedim onlarda gelmedi ama birbirimizi çok seviyoruz saygı duyuyoruz. Öküz altında buzağı aramıyoruz
Tabikide suan ortada kiraci olmadigi icin dinleyemiyoruz malesef..onunda vardir eminim bir problemi..ortada sorun..ev sahibi cikarma derdine dusmus..icli disli olmuslar..boyle durumlarda isler dhaada zor olabiliyor..her iki taraf icin..olay karakolluk bile olabilir..olabiliyo boyle durumlar..eminim siz saglikli bir sekilde komsulariniza belirtmissiniz pandemiden dolayi gorusemediginizi..ama bunlar arssinda saglikli bir iletisim yok..olmicak gibide gorunuyor..hem kiraci icinde ..hemdee ev sahibi icinde..o kiracinin evden cikmasi..kiraci olsam..hayatta o evde kalmasdim..ben tabikide ev sahibinden dinledim burdan..onunda anlattigi..bi iyi bi kotu..bi kiraci var ortada..ayni bahcenin icindeler..ve ortada bir gerginlik var..en saglikli olani..kiracinin ordan cikmasi..her iki taraf icinde..bu benim yorum tabikide..benimde ev sahibim cok oldu..ama hicbiri ile samimi olmadim..bilerek olmadim..hep bir mesafem oldu..kafamda hep rahat oldu..bu anlamda bir sorun yasamadim hic..

Tabikide suan ortada kiraci olmadigi icin dinleyemiyoruz malesef..onunda vardir eminim bir problemi..ortada sorun..ev sahibi cikarma derdine dusmus..icli disli olmuslar..boyle durumlarda isler dhaada zor olabiliyor..her iki taraf icin..olay karakolluk bile olabilir..olabiliyo boyle durumlar..eminim siz saglikli bir sekilde komsulariniza belirtmissiniz pandemiden dolayi gorusemediginizi..ama bunlar arssinda saglikli bir iletisim yok..olmicak gibide gorunuyor..hem kiraci icinde ..hemdee ev sahibi icinde..o kiracinin evden cikmasi..kiraci olsam..hayatta o evde kalmasdim..ben tabikide ev sahibinden dinledim burdan..onunda anlattigi..bi iyi bi kotu..bi kiraci var ortada..ayni bahcenin icindeler..ve ortada bir gerginlik var..en saglikli olani..kiracinin ordan cikmasi..her iki taraf icinde..bu benim yorum tabikide..benimde ev sahibim cok oldu..ama hicbiri ile samimi olmadim..bilerek olmadim..hep bir mesafem oldu..kafamda hep rahat oldu..bu anlamda bir sorun yasamadim hic..
Şu virüs ortamında böyle sebeplerle kimse çıkarılmamalı ama. Ben hem evim de kiracıyım hem de dükkan kiracılarımız var . Hiç kira ödwyemeyeni var. Onu bile hoş görüyoruz pandemi diye. Kira karşılığı bedava ürün hizmet vs de talep etmedik. Ben bu konuda evsahibini normal bulmadım kusura bakmayın.

Şu virüs ortamında böyle sebeplerle kimse çıkarılmamalı ama. Ben hem evim de kiracıyım hem de dükkan kiracılarımız var . Hiç kira ödwyemeyeni var. Onu bile hoş görüyoruz pandemi diye. Kira karşılığı bedava ürün hizmet vs de talep etmedik. Ben bu konuda evsahibini normal bulmadım kusura bakmayın.
Yok estafurullah ne kusuru..hepimiz yorum yapiyoruz burada..herkeste farkli bakis acilari var tabikide..cunki herkes farkli bir yonden bakabiliyor..olaylara..siz en guzelini yapmissiniz..herkes cok zor zmanlar geciriyor..malesef..pandemi surecindeyiz..konu sahibininde yanlis hatirlmaiyosam kendi evi degil annesinin evi..annesi gerginlik yasiyor diye uzuluyodu..sizde mesafelesiniz anladigim kadariyla kiracilarinizla..olmasi gereknde bu..ama anne eski toprak...ilgi bekliyodur..morali bozulmustur..gelde anlat anlatamazsin..o anneye..bi kere gerginlik olmus..artik..duzelmez hayatta..duzelse bile saglikli olmaz..eminim kiracida gergin..kiraciyida bilmiyoruz..birde o acidan bakmaliyiz tabikide..ama benim yorumum tamamiyle ev sahibineydi..buraya danismak icin yazmis olabilecek durumlardan bahsetmek istedim..keske..o kiracida bburda olsaydi..emin olun..bir an once evden cikin derdim onada..cunki insanlar cok saglikli donemlerden gecmiyor..

kafam basmıyor konuya.
27-28 yaşlarında insanlar. sizin anneniz yaşındaki biriyle ne paylaşım yapabilir?
hayat zaten yeterince zor deği mi?
yazdım, tekrar yazayım.
siz bunları çıkarın, kendinize kiracı değil komşu bulun. ama para da almayın derdimiz para değil demişsiniz çünkü :D

kendi binamda neden suratıma kapı çarpılsın ki?
Kafayi biraz fazla takmissiniz evinizde hayrına oturmuyor size kira veriyorlar belli ki çok içli dışlı olmak istemiyorlar rahat bırakın gidin komşuluk etmek isteyen komşularınızla komşuluk yapin. Kendi evimize yabancı olduk diye her an dertlenmenize gerek yok ev yine sizin eviniz şüpheniz mi var. Namuslu insanlarsa kirasini zamaninda ödüyorsa bitti gitti.. sizi mi avutmak zorunda değil. Bu kafayla insanlari evinden çıkartır tasinma masrafıydı emlagiydi nakliyesiydi badanasiydi cocuklarinin rizkina cocuk gibi küsmenizle boş yere sebep olursaniz gelen kiraci da gideni aratir kimsenin hakki kimsede kalmaz buna eminim

Neden?…Böyle.yazma.. gereği duyuyorsunuz… merak ettim…….

al işte sırf konuşmuyor diye kiracıyı evden çıkartmak, şaka gibi. kimse sizinle konuşmak, size selam vermek zorunda değil. belki sebebi vardır belki de sırf paşa gönlü öyle istedi diye konuşmuyordur, anneniz kendisine üzülecek daha mühim şeyler bulabilir, bu konuda yardımcı olabilirim ona. kiracı diye size minnet etmesi ya da sizinle konuşması gerekmiyor, sonuçta parasını verip de oturuyor insanlar orada, bedava değil. lütfen bu pandemide sırf hırsınızdan insanları evden çıkartacağım gibi şeyleri düşünmeyin ya. lütfen biraz merhamet, lütfen.

al işte sırf konuşmuyor diye kiracıyı evden çıkartmak, şaka gibi. kimse sizinle konuşmak, size selam vermek zorunda değil. belki sebebi vardır belki de sırf paşa gönlü öyle istedi diye konuşmuyordur, anneniz kendisine üzülecek daha mühim şeyler bulabilir, bu konuda yardımcı olabilirim ona. kiracı diye size minnet etmesi ya da sizinle konuşması gerekmiyor, sonuçta parasını verip de oturuyor insanlar orada, bedava değil. lütfen bu pandemide sırf hırsınızdan insanları evden çıkartacağım gibi şeyleri düşünmeyin ya. lütfen biraz merhamet, lütfen.
Aşırı bencil, gerçekten sinirlendim.

Neden?…Böyle.yazma.. gereği duyuyorsunuz… merak ettim…….
Ya sizde 3 nokta koymussunuz.olmadi simdi.burada bazi arkadaslara daral geliyo..yapmayin lutfen..isin sakasi..mesela buna benzer bi sebebpten bile.bianda kendinizi aciklama geregi duyabiliyosunuz ..tabi ben 3 noktaya asla takilmadim..ama yorum yaptigim..arkadasima..yanlis anlatabilmisimdir diye belki aciklama yapma geregi duydum...ne kucuk emrahliginiz kaliyo..nede madurlugunuz..nese..bazen..iletisim kurmak zor olabiliyor..bu malesef ev sahibi kiraci arasindada olabiliyo..hos olmayan sonuclar dogurabiliyo..tabikide..burada danisan arkadas..tek tarafli anlattigi icin..vede benim anladigim kadariyla..iletisim problemi var...simdi biz kiraciyida bilmiyoruzz..tu kaakaaa demekte yanlis olur ev sahipleri icin..yorumlarim sadece cozum uretmeye odakliydi..umarim..sizede anlatabilmisimdir..

merhaba hanımlar;
aslında bu konuyu annem için açıyorum. konuya nereden başlasam bilemiyorum aslında. biz 2 katlı müstakil bir evde yaşıyoruz. alt katımızda ne kadar kiracı kelimesinden hoşlanmasam da kiracımız var 2 yıldır. 28-29'lu yaşlarda iki ufak çocuğu olan bir çift. ilk taşındıkları günlerde bebekleri yeni doğmuştu ve o zamanlar çok soğuktu, annem konuşmuyor bizimle, kapısını bile açmıyor, kendi evimde yabancı olmak istemiyorum diye dert ediniyordu. bende hep yeni doğum yaptı, lohusa, annesini yeni kaybetmiş o yüzden öyledir diyordum. nitekim bir süre sonra konuşmaya başlamış ben o sıralar şehirdışında okuyordum. malum pandemi geldik hepimiz. son bir yıldır da dozunda, güzel, asla kiracı- ev sahibi değil de tamamen komşumuz gibiydik. çocukları kendi yeğenim gibi, ailem torunu gibi severdi. ve Allah var çok yardımsever, her işimize koşan, düğünümüzde yemekler yapan, çeyizlerimize yardım eden, hastalık olunca aynı şekilde yardımını esirgemeyen biriydi.
geçmiş zaman konuşuyorum çünkü geçen hafta klimalarında bir sıkıntı olmuş, sigortaları atmış. eşi tamir etmiş bunu biliyorduk. aynı gün bizim de sürekli sigortamız atmaya başladı. 3-5 derken annem inip sordu gayet normal bir şekilde acaba klima ile ilgisi olabilir mi diye. eşi de yok olmaz abla demiş. konu orada kapandı. ben çalıştığım için farkında değilim ama annemle hiç konuşmamaya, görünce kapıları kapatmaya başlamış. bugün sabahta çocuğu dışarı çıktı bizim sesimizi duyunca oğlunu acele acele içeri aldı. bir başka komşumuzla da ufak bir sebepten 2 yıldır konuşmuyordu zaten, ailesinden de sadece ablası ile konuşuyor. bugüne kadar çok fazla şeylerine göz yumduk; süpürgeliklerin sökülmesi, hava aldırılmayan banyo yüzünden küflenen alçıpanlar, 4 yaşındaki çocuğun bizi uykudan uyandıracak kadar sert kapı çarpmaları, kuşlarının bahçeyi, pencere kenarlarını pisletmesi gibi gibi.
hiçbir zaman bunları yansıtmadık, kira arttırımını hep enflasyona göre olması gerekirken zaten genç insanlar diye çok ufak miktarlarda arttırdık. ama biliyorum iyi niyet insanları şımartıyor. bugün annem bu konuyu bana açtı üzüldüğünü bahsetti bende artık yeter kimsenin tribini çekmeye gelmedin bu hayata biraz daha devam ederse bu ay içinde çıkmalarını zaten sözleşmelerinin dolacağını söyleyin dedim. ne yapmalıyız?
Ahha aynen çok net gıcık ev sahibi profili gördüm sizde. Rahat bırakın sizinle konuşup arkadaşlık yapmak zorunda değil, ben yaşlı insanlarla konuşamam mesela öyle sıcakkanlı değilim ev sahibim komşum olsa sürekli gidip gelmek istememem bunlar normal. Siz çok takmışsınız insanlara o kadar kıymetliyse eviniz kiraya vermeyin parası neyse ödüyor sonuçta kiracı

Orası sizin apartmanınız olabilir
Ama sizin eviniz değil şu anda
Kullanım hakkı kirayı ödediği sürece kiracınındır
Orası onun evi
İster sizi ağırlar, isterse EVİNE sokmaz
Zerre hakkınız yok karışmaya

Annenize bir balık kuş vs alın
İnsanlara evcil hayvan muamelesi yapmayın
Ay di mi ya kendilerine parayla arkadaş tutmuş gibiler assgahaja

İnsanları memnun etmek çok zor yıllar önce taşıdığım eve ev sahibi her akşam gelir çay meyvesini yer saatlerce oturur giderdi önce tatlı dille anlatmaya çalıştım olmadı bi süre sonra uyarı verdim anlamadı en son geldiğinde ki o gün çok yorgundum erkenden yatağa gidip uzanmak istediğim bir günde yine patadak geldi ve gayet kibar açık bir dille söyledim kadın burası benim evim gelmek icin haber mi vereyim dediği an kapıyi gösterip kovdum ve o ay içinde çıktık 1gun sonra büyük bir tartışma yaşattı bu arada ev sahibi yalnız yaşayan bir bayandi yalnızlığının acısını bizden çıkardı sanırım

Back