- 11 Aralık 2018
- 40.392
- 250.939
- 598
Ben 20 dk da tüm evi süpürüyorum sadece süpürülcek yer olsa hadi 10 dk olsun ben ona kızdım durup durup süpürge sesi geldi bence açmılşken şurayı da süpüreyim burayı da süpüreyim dedi
Beni tanıyormusunuz ki benden iyi bildiğiniz iddaa ediyorsunuz,konumu terekebilirsiniz
Günaydın,
Bu konuyu neden açıyorum bir şeyi yaptıktan sonra pişman olma özelliğim varda acaba yanlış mı yaptım diye size sormak istedim.
Üst kat komşumuz saat 21 30 da mı başladı tam emin değilim fakat 21:45 olmuştu hala süpürüyordu.Bende çocuğumu 20:30 da uyutmuştum.O süpürmeye başladığı gibi 1-2 dk sonra çocuğum ağlayarak uyandı ama belli korkmuş içini çekerek gözyaşlarıyla ağlıyor.
Baştan yazıcaktım anem engelledi baktım saat 10 oluyor hala süpürünce yazdım ses sizden mi geliyor o da evet neden yazmış.Çocuğumun korktuğunu vs ağlayarak uyandığını yazdım.O da işte yere birşeyler döküldü ondan açtım yazmış ama bayağı uzun bir süpürme oldu.Yazmamalı mıydım acaba ? çocuğum birden çok ağlayınca sinir oldum o yüzden yazdım
Her sese tepki veriyormuşum diye algılandığından demedim diye belirttim.Ay diyemezsiniz zaten hanımefendi.
Çocuk size göre hareket edecek değil ya. Bir de lütuf gibi "demedim" diye belirtiyorsunuz..
Biz komşularımızdan özür dilerdik. Onlar da anlayışlı olduklarını gösterirdi..
Ne yapıyorsunuz elinize alet alıp akşama kadar apartmanda desibel mi ölçüyorsunuz?
Bu kadar rahatsızsanız neden müstakil eve geçmediniz?
Benim oğlum bebekken bir dönem gece yarısı uyanıp çığlık çığlığa ağlardı. Sebebini hala bilmem. Ninniyle, şarkıyla sakinleştirir geri uyuturdum. Bebek bu ağlayınca bir şey olmaz..
Ben yazın çocuklar dışarıda oynasın tepki göstermeyeyim diye bağırış çağırış içinde çocuk uyuttum..
Sadece bir tanesini bisikletin kornasına gereksiz basıyor diye uyardım..
zaten çocugum olduğu için derin temizlik yapamıyorum çocuk varken.Normalde olsa tepki vermezdm diye belirtiyorum zaten fakat uyuyan çocuğu uyandırınca sinirlendim çünkü süpürge sesi o saat değil ben nasıl öğleden önce ve akşam açmıyorsam dikkat edilmeli20 dakikada bütün evi süpürüyorsanız baştan savıyorsunuz demektir. Önce bu konuda anlaşalım. 40 metrekare bir eviniz yoksa o ev 20 dakikada süpürülmez. Dağılan bir şey kırılıp döküldüyse normal uzun bir süre süpürmek. Her türlü haksızsınız, kabul edin bence. Bir komşunun 20 dakikalık gürültüsüne (ki gürültü bile değil süpürge sesi) katlanamayacak insanapartmanda yaşamasın bence.
gereksiz insanlara ve yorumlara tahammülüm yokBaya sakin biriymişsiniz gerçekten
Sürekli olmuyorsa ban saçma geliyor böyle şeyler. Bebek bu uyanabilir o şekilde. Üst kat süpürge sesi ne kadar etkili olabilir . Bazen bardak düşüp kırılabiliyor elimizde kavanoz düşüp kırılabiliyor şeker dökülebiliyor aman kimse rahatsız olmasın diye sabahımı beklicez kırık camlarla. Bu tarz şeyler tolere edilmeli. Sadece günlük temizlikler geç saatte yapılmamalı. Kurallarda bu yüzden zaten site ve apartmanlarda.
Ben de şimdiye kadar hep iyi, edepli, anlayışlı komşulara denk geldim.. Maşallah diyeyim de..
Oğlum daha bebekken eline geçeni pat pat yere vururdu. Elinden alsak başka şey bulurdu. Yapma desek inadına yapardı.
Alt katımızda da yaşlı tek yaşayan teyze vardı.
Kadına derdik "kusura bakma teyze hakkını helal et" diye kadın da aynı sizin komşu gibi "ne kusuru kızım çocuk o yapar hepimizinki yaptı" derdi.
Şimdiki komşularla da aynı diyalog geçiyor. Eşim "abi kusura bakma" diyor. Komşu "olur o kadar hepimiz böyle böyle büyüdük" diyor..
Şimdiki yeni çocuk sahibi jenerasyona bakıyorum da gelecekte etrafımız anlayışsız, nemrut, aksi insanlarla dolu olacak gibi..Hayırlısı..
Tabiki olabilir dediğim gibi çocuk korkarark uyandığı ve baya ağladığı için birden kızdım o anki sinirle ben misafirim öğleden sonra gelicek diyelimki yinede saat 9-10 da süpürge açmam.Benim kızdığım süpürdün tamam kapatıyo tekrar açıyor devam ediyor yani her tarafı elden geçireyim dedi herhaldeSürekli olan bişey değilse yazılmamalıydı..bazen oluyor öyle şeyler..yarın sabah misafiri geliyodur acil bi durumdur o saate kalmıştır veya bişey dökülmüştür..mesela geçen ben un kavanozunu düşürdüm heryer un ve cam parçasaydı mecbur süpürdüm az de değildi..
Normalde olsa tabiki yazmazdım sonra bende pişman oldum işte çocuğu susturamayınca o an sinirle yazdımBirşey kırılsa 5 dakikada süpürülür.
Bebeğim yok ben dikkat ederim o saatte süpürge olmaz .
Yinede ilk defada birşey yazmam
Sürekli olursa şikayetimi belirtirim .
zaten çocugum olduğu için derin temizlik yapamıyorum çocuk varken.Normalde olsa tepki vermezdm diye belirtiyorum zaten fakat uyuyan çocuğu uyandırınca sinirlendim çünkü süpürge sesi o saat değil ben nasıl öğleden önce ve akşam açmıyorsam dikkat edilmeli
Doğrudur zaten bende o anki mesajı sinirle yazdım sonra pişman oldum.Annemlerin alt katında doğulu bir aile yaşıyordu sesleri kalın olur onların inanın ev içindeki tv sesini duymuyoduk sesi açtığımız halde o kadar evin içinde yankılanıyordu sesiTum mesajları okudum da geldim. Bence sorun uyku müzigi, bebeğinizin beynini sürekli meşgul ettiği için derin rem dönemine geçemiyor bebeğiniz uyurken. Bir an önce bu alışkanlığı değiştirmelisiniz bence. 2 çocuk büyüttüm, üst katımda 5 çocuklu bir İtalyan ailesi yaşıyor ve inanın italyanlar çok sesli insanlar.
Bende zaten o an sinirle yazdım mesajı diye belirttim zaten sert konuşmada yapmadım tatlı dille söyledimKadın size mecbur olduğunu birşey döküldüğünü söyledi değil mi? Sırf sizin çocuğunuzu uyandırmak için gecenin bi vakti kalkıp evi süpürmemiştir diye tahmin ediyorum.
zaten ne sesler oluyor misafir sesi oluyor vs onlara zaten birşey demiyoruz ben o saatte süpürge açılmasına kızdım saat 8 de açmadıki saat 10 olmuş veya açtın süpürdün dökülen şeyi baktım kapattı bu sefer baska yeri süpürüyor yani açmışken süpüreyim dedi her yeri herhaldeÇocuğunuz 8 de uyuyor diye kimse ses yapmayacak mı anlamadım ki ben biraz daha büyüdüğünde inş. Sizde 8 den sonra ses yapmazsınızordan oraya atlarken bebeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?