Yapmamıştır prensesler ağlamazUyanacagı varmış hanımefendiciğim. Uykunun dönemleri var.hafif uyku dönemindeyniş demekki uyanmış işte. Abartmayalım yahu insanlık halleri. Bugu. Siz onu idare edersiniz yarı. O sizi idare eder. Gexenin köründe hiç mi bebeğiniz ağlayıp ses yapmadı.
Evet,ev başımıza yıkılacak gibi olduğunda bile ses çıkarmadığım için anlayışsız bir komşuyum haklısınızyo gayette olur , her gün yapmıyor ise.
bence anlayışsız bir komşusunuz.
Bu toplum kurallarıdır yalnız o kurallara uyulması gerekir.Çocuğum olmasaydı da ben o sesi istemem açıkçası çünkü sabah erken kalktığım için yorgun olup o saatte de uyuyabilirim bir şey dermiyim demem tabi ama sinir olurdum apartmanda yaşıyorsak kurallara uyulmalı bence
Beni tanıyormusunuz ki benden iyi bildiğiniz iddaa ediyorsunuz,konumu terekebilirsinizToplum kuralları sizden daha iyi biliyorumdur eminim..
Saygı, anlayış nedir ne durumlarda olur sizden iyi bildiğim de aşikâr..
Nerede benim çocukluğumdaki komşuluk? Nerede bu burnu düşse komşudan bilecek apartman kalabalığı?
Bu kadar hassas büyütmeyin o çocuğu sonrası hem sizin hem de onun için zor. Dediğim gibi bu gerginliğiniz ona da yansır..
Sanki her akşam tepenizde horon tepiyorlarmış gibi davranmayın. Demek istediklerinizi hepimiz anladık ve şahsi görüşlerimize göre yazdık zaten..
Çok sinir bozucusunuz bi gidin şurdan ve eminim sizin çocugunuz yok.Ben sakin bir insanımdır herkeste öyle bilir sadece düşüncesiz hareketlere gelemiyorum.Çocuk normal bir şekilde uyansaydı yine bir şey demezdim baya korkarak ağlıyo
bende gündüz 12 den önce süpürge açmam ama bazıları bunu anlamıyor,bir konu açınca illa sinir bozucu yorumlar yapanlar çıkıyor.Onlarında aynı şeyi yaptıklarını düşünüyorum ondan rahat insanların hali başkao saate süpürmek hiç doğru değil ama sürekli sürekli yapıyorsa uyarmak lazım. dün sabah kahvaltı yaparken elimden cam şişe düştü kırıldı saat 7.00 o saate elektrik süpürgesi çalıştırmadım normal süpürge ile temizlemeye çalıştım akşam 6 da gelir gelmez temizledim. komşum belki hastadır gece uyuyamamıştır düşünmek lazım
Apartmanda yaşamanın kuralları vardır ve herkes buna uymak zorundadır , ayrıca bazen istisna mecburi durumlar olur ve komşular birbirine karşılıklı anlayış gösterir , zaten sadece sormuşsunuz , kötü birşey yazmamışsınız , komşunuzda açıklamasını yapmış , anormal bir durum yokGünaydın,
Bu konuyu neden açıyorum bir şeyi yaptıktan sonra pişman olma özelliğim varda acaba yanlış mı yaptım diye size sormak istedim.
Üst kat komşumuz saat 21 30 da mı başladı tam emin değilim fakat 21:45 olmuştu hala süpürüyordu.Bende çocuğumu 20:30 da uyutmuştum.O süpürmeye başladığı gibi 1-2 dk sonra çocuğum ağlayarak uyandı ama belli korkmuş içini çekerek gözyaşlarıyla ağlıyor.
Baştan yazıcaktım anem engelledi baktım saat 10 oluyor hala süpürünce yazdım ses sizden mi geliyor o da evet neden yazmış.Çocuğumun korktuğunu vs ağlayarak uyandığını yazdım.O da işte yere birşeyler döküldü ondan açtım yazmış ama bayağı uzun bir süpürme oldu.Yazmamalı mıydım acaba ? çocuğum birden çok ağlayınca sinir oldum o yüzden yazdım
Kesin aynı şeyi kendinizde yapıyorsunuzdur yani rahat birisinizdir ondan bu yorumları yapıyosunuz belliBu mesajınızla da agresif olmadığınızı anladık çok şükür. Sükunetinize hayran kaldım. Siz izolasyonu bir düşünün bence.
Sese çok hassas biriyim lakin apartman yaşamında her zaman sessizlik mümkün olmuyor, üst komşumun iki çocuğu var benim yok, misafiri de oluyor koşturmaları da oluyor idare ediyorum çünkü normal zamanda saat 10 dan sonra gürültü yapmıyorlar arada misafirleri gelmişse ses etmiyorum ne yapsın geleni geri mi göndersin insanlar. Keza iki kişilik çocuksuz bir aile olmamıza rağmen bazen bizimde misafirimiz oluyor, umulmadık şeyler de oluyor mesela geçen gece bir patırtıya uyandım kedim süs çakıl taşlarından birini kabından yere atmış ortalığı yıka yıka oyun oynuyor bir yerlere çarpıyor güm güm ordan burdan atlıyor sesin kaçıncı dakikasında uyandım bilmiyorum aldım elinden bitti ama olabiliyor böyle şeyler. Şimdi alt komşum bunun için bana mesaj atsa kızarım çünkü milyonda bir olan bir durum. Ertesi gün altımda oturan yaşlı teyzenin kapısını çalıp özür diledim kusura bakmayın diye duymadım kızım ben duysam ne olacak canı sağolsun minik kızımın dedi, sever de kedimi komşuluk böyle bir şey fazla abartmamak lazım insani haller olabiliyor bunun dışında dışarıda da bir sürü ses var, gecenin körü korna çalıyor, müzik son ses patinaj yapanlar oluyor, gece yarısı ilaçlama arabaları geçiyor, gençler kahkahalarla kaldırımdan geçiyor bu seslerin hepsini duyuyorum dördüncü katta keşke mümkün olsa sessizlik
Kesin aynı şeyi kendinizde yapıyorsunuzdur yani rahat birisinizdir ondan bu yorumları yapıyosunuz belli
Çocuk seslerine bir şey demiyorum alt katta da sürekli koşturan bir çocuk vardı hiçbir şey demedim şimdiye kadarBen de şimdiye kadar hep iyi, edepli, anlayışlı komşulara denk geldim.. Maşallah diyeyim de..
Oğlum daha bebekken eline geçeni pat pat yere vururdu. Elinden alsak başka şey bulurdu. Yapma desek inadına yapardı.
Alt katımızda da yaşlı tek yaşayan teyze vardı.
Kadına derdik "kusura bakma teyze hakkını helal et" diye kadın da aynı sizin komşu gibi "ne kusuru kızım çocuk o yapar hepimizinki yaptı" derdi.
Şimdiki komşularla da aynı diyalog geçiyor. Eşim "abi kusura bakma" diyor. Komşu "olur o kadar hepimiz böyle böyle büyüdük" diyor..
Şimdiki yeni çocuk sahibi jenerasyona bakıyorum da gelecekte etrafımız anlayışsız, nemrut, aksi insanlarla dolu olacak gibi..Hayırlısı..
o saate süpürmek hiç doğru değil ama sürekli sürekli yapıyorsa uyarmak lazım. dün sabah kahvaltı yaparken elimden cam şişe düştü kırıldı saat 7.00 o saate elektrik süpürgesi çalıştırmadım normal süpürge ile temizlemeye çalıştım akşam 6 da gelir gelmez temizledim. komşum belki hastadır gece uyuyamamıştır düşünmek lazım
Çocuk seslerine bende bir şey demiyorm bebek ağlayabilir bunu sorun edicek insan tabikide değilim .Doğum iznindeyken her sabah veya gece yan duvarımızdaki çocugun ağlamasıyla uyanıyordum tam uyuyacağım saatler tabiki bir şey demiyodum çocuk buEvet rahat biriyim. Üst katımda bir dedeyle nine var mesela, her hafta sonu torunları gelir 15 kişi 6'sı çocuk, hiç sesimi çıkartmam. Karşı komşum kalabalık bir aile, elenleri gidenleri hiç bitmez. Trakyalılar güzel eğlenirler hiç sesimi çıkartmam. Alt kadımda biri bebek üç çocuklu bir kadın var bebek gece boyu ağlar, çıtım çıkmaz. Evim çocuk parkına bakıyor, yazın gürültüden akşamları balkonda oturamayız. Oturmayalım yeter ki çocuklar sokakta oynasın derim. Lojmanda büyüdüm, bizim lojmanlarımız bahçeli ve müstakildi, apartman hayatına genç kızlığımda geçtim. Buna rağmen tolere edebiliyorum komşu gürültüsünü. Çünkü kibrit kutularına tıkılmış insanlarız hepimiz ve nefes alacak alanlar açmalıyız kendimize. Komşularla da ilişkimizi iyi tutmalıyız bence. Çünkü başıma bir şey gelse kapılarını ilk çalacağım insanlar onlar.
Benim evimde nasıl batıyo ama açmıyorum süpürge bir de çalışıyorum gündüz evde yokumGün içinde evde sürekli gezinen küçük/büyük bir birey yok o halde..
Şahsen evde birine zarar vermeyeceğinden emin olan hiçbir aklı selim kişi o saatte süpürge açmaz zaten..
Çocuk seslerine bende bir şey demiyorm bebek ağlayabilir bunu sorun edicek insan tabikide değilim .Doğum iznindeyken her sabah veya gece yan duvarımızdaki çocugun ağlamasıyla uyanıyordum tam uyuyacağım saatler tabiki bir şey demiyodum çocuk bu
Ben 20 dk da tüm evi süpürüyorum sadece süpürülcek yer olsa hadi 10 dk olsun ben ona kızdım durup durup süpürge sesi geldi bence açmılşken şurayı da süpüreyim burayı da süpüreyim dediO çocuk bu da süpürülmesi gereken bir durum işte. Her akşam süpürge çalıştıran bir komşunuz olsaydı hepimiz size hak verirdik. Ama şu durumda haksızsınız.
Çocuk seslerine bir şey demiyorum alt katta da sürekli koşturan bir çocuk vardı hiçbir şey demedim şimdiye kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?