• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu terörü

seyyaLe34

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
56
39
13
29
Hanımlar direk konuya gireceğim. Ben yeni bir eve taşındım henüz 3 4 ay oldu. Ailem yatılı kalmaya gelmişti. Bende babam sigara içiyor diye balkonu yıkayim dedim ki kutu gibi balkonum var. Apartmanında dış cephesinde gider boruları çatlak su aşağıya akıyor ister istemez. Birden aşağıdan ses geldi balkonu yıkayan kim diye feryat figan bende dedim eyvah birinin çamaşırı falan mı vardı acaba diye efendim dedim baktım aşağıya kaldırımda bir kadın su fışkırttın aşağıya diye bağırıyor. Dedim hayır bakın borular çatlak. Yok diyor gördüm sen su fışkırttın bak hayatım benim elimde degil su akıtıyor giderden diyorum. Yok diyor sen kkmin kiracısısın avaz avaz... Ne yapacaksın kimin kiracısı olduğumu ben oturuyorum burda benim muhatabın diyorum ama anlamıyor. Hayır yani kim olduğu da belli değil yani balkonuna mi geldi kendine mi geldi apartmandan mi değil mi belli değil sadece su fişkırttın diyor. Anlayamadım. Neyse dedi hanfendi şu suyu durdur. (borudan akan su) Dedim hani ben fiskırtiyordum suyu ne oldu ben mi döküyorum şuan. Yok hala bağırıyor suyu durdur diye. Boruya girip suyu kesicem sanki. Sonra seni ev sahibine şikayet edicem benim muhatabım sen değilsin gerizekali dedi hızlıca gitti. Bende dedim benim muhatabımda sen değilsin gerizekalı da sensin dedim. Tüm sinir sistemim bozuldu gece gece deli mıydı neydi yani. Hayır su gelmişte olabilir yani balkon yıkıyorum sonuçta ama bunun kiracıyla ev sahibine söylemekle me alakası var. Normalde özür diler çekilirim öylesi bir durumda ama ev sahibi muhabbeti yapınca sinirlendim dilemedim özür falan ki ona ne gibi bir zararı dokundu onuda anlayamadım henüz.

Hanımlar direk konuya gireceğim. Ben yeni bir eve taşındım henüz 3 4 ay oldu. Ailem yatılı kalmaya gelmişti. Bende babam sigara içiyor diye balkonu yıkayim dedim ki kutu gibi balkonum var. Apartmanında dış cephesinde gider boruları çatlak su aşağıya akıyor ister istemez. Birden aşağıdan ses geldi balkonu yıkayan kim diye feryat figan bende dedim eyvah birinin çamaşırı falan mı vardı acaba diye efendim dedim baktım aşağıya kaldırımda bir kadın su fışkırttın aşağıya diye bağırıyor. Dedim hayır bakın borular çatlak. Yok diyor gördüm sen su fışkırttın bak hayatım benim elimde degil su akıtıyor giderden diyorum. Yok diyor sen kkmin kiracısısın avaz avaz... Ne yapacaksın kimin kiracısı olduğumu ben oturuyorum burda benim muhatabın diyorum ama anlamıyor. Hayır yani kim olduğu da belli değil yani balkonuna mi geldi kendine mi geldi apartmandan mi değil mi belli değil sadece su fişkırttın diyor. Anlayamadım. Neyse dedi hanfendi şu suyu durdur. (borudan akan su) Dedim hani ben fiskırtiyordum suyu ne oldu ben mi döküyorum şuan. Yok hala bağırıyor suyu durdur diye. Boruya girip suyu kesicem sanki. Sonra seni ev sahibine şikayet edicem benim muhatabım sen değilsin gerizekali dedi hızlıca gitti. Bende dedim benim muhatabımda sen değilsin gerizekalı da sensin dedim. Tüm sinir sistemim bozuldu gece gece deli mıydı neydi yani. Hayır su gelmişte olabilir yani balkon yıkıyorum sonuçta ama bunun kiracıyla ev sahibine söylemekle me alakası var. Normalde özür diler çekilirim öylesi bir durumda ama ev sahibi muhabbeti yapınca sinirlendim dilemedim özür falan ki ona ne gibi bir zararı dokundu onuda anlayamadım henüz.
Böyle bir sorun varsa balkonu süpürüp silin yıkamayın. Hakaret etmekte haksız ama düpedüz haksız da değil.

Kadının evine bir şekilde su akmış siz balkon yıkarken. "Tamam hemen hallediyorum" diyerek suyu çekecektiniz bezle vs. Kadın suyu durdur demiş zaten. Siz lafı uzatınca kavga çıkmış. Evet hakaret etmesi hatalı ama sizde de hata var.

Orda çatlak olduğunu bilerek o suyu ordan akittiysaniz haksizsiniz. Karşıdaki kişi hakaret etmekte haksız evet ama üzerine gelmiş olabilir, evine gelmiş olabilir insan o an sinirle laf söyler haliyle.
Bizim burda var bir manyak açık balkonunu fosur fosur suyla yıkıyor su direkt balkonundan caddeye akıyor. Geçerken baktım su sıcradi üzerime o şekilde farkettim Allah'tan bebeğime falan gelmedi. Şimdi öyle bir durumda yukardakine hakarette ederim lafta söylerim yani maalesef yapacak bişey yok. Bile bile o suyu o şekilde akitamazsin. Bide balkon yıkamak ne ya? Güzelce supur ve sil tamam yani.

Bi balkon suyu kadının üstüne boca ettiğini düşünmedik zaten😬 büyük de olsa küçük de olsa ilk gelen sudan sonra kadın geri çekilir.

Insanlar kendi medeniyetsizliklerini kucultup kabul ettirme cabasi gösteriyor anlamsiz bir sekilde.
Bizim burda yuksek ses muzik dinliyolardi bugun. Birisi cikip uyardi. "Aman 2 sarkidan ne olacak sanki" dedi piskin piskin. "Az su, 2 sarki" boyle boyle hosgoru bekliyolar. Baskasini rahatsiz ettim, ozur dileyeyim demek yok. Sen idare ediver diyorlar. 🤦‍♀️

Insanlar kendi medeniyetsizliklerini kucultup kabul ettirme cabasi gösteriyor anlamsiz bir sekilde.
Bizim burda yuksek ses muzik dinliyolardi bugun. Birisi cikip uyardi. "Aman 2 sarkidan ne olacak sanki" dedi piskin piskin. "Az su, 2 sarki" boyle boyle hosgoru bekliyolar. Baskasini rahatsiz ettim, ozur dileyeyim demek yok. Sen idare ediver diyorlar. 🤦‍♀️
Daha doğru anlatılamazdı🫂 "azıcık su geldi canım ölmedi ya" rahatlığı bu.

Borunun çatlak olduğunu biliyormuşsunuz birisi bağırınca aa acaba çamaşır mı vardı demişsiniz.
Hani bakmamışsınız bile aşağı bir şey var mı diye.
Bile bile yapmanız garip yani.
Şimdi siz her balkon yıkadığında aşağıdaki de mi balkonunu yıkasın?
Bağırması yanlış demiştim ama ilk değil belli.
İlk seferde bağırsa bu kadar siz su akıttığını bilmezken haklısınız aslında ama şimdi değilsiniz.
Komşu terörü derken aşağı katın komşusundan bahsediyorsunuz sanırım

bir de hani ben sicratmistim, bak borudan geliyormus, utandin mi demeye getirmis lafi resmen😂
Bak hayatim bak bebegim diye de açıklama yapıyor kadina! Pes!

Yalnız hata sizde. Tabi kadının hakareti de çok yanlış. Ancak böyle su sızıntısı varsa yıkamamalısınız sorun çözülene kadar sadece silmelisiniz. Aynı durum bizde de oldu bizim balkondan aşağı kata nasıl oldu bilmiyorum su sızmış hiçbir şekilde yıkamadık sadece vilada yaptık zaten yıkadığımızda da asla öyle hortumu sallatmayız üstüne dışına vs. adam napsın? Tabi ki çözüm üretmek için uğraşmalısınız.

Back