Komşu Sorunu

Kediye nasıl sahip çıkılır ki? Kedi bu, eğitilmez. Canı ne isterse onu yapar.

Zemin katlardaki dairelerde kediler balkondan dışarı çıkar eğer dışarı çıkmaya alışmışsa. Çünkü apartman kapıları genelde kapalı olur, dışarı çıkmak istediğinde açsanız bile döndüğünde içeri giremeyebilir. Annemlerin evi de zemin kat, pisimiz balkondan girip çıkardı hep.

Çözüm çok basit aslında, çok kişi söylemiş balkon pencere ya da kapısına tel taktıracaksınız.

Köpek de gidecekmiş zaten, diğer konuya hiç girmeye gerek yok.

Sinirli olan sizsiniz ben gayet sakin öneri yazıyorum ve devamlı tersliyorsunuz. Zaten evinizdeki köpeği de yollayacaksiniz. :)
Konuşmaktan anlamıyorum karşı taraf hayvancagizin bir suçu yok diyorum ve kendinizin alabileceği önlemleri söyledim sadece.
Evet evimdeki hayvanı uzağa bir köşeye atmıyorum farkındaysanız, ömürlük bir yuva arıyorum sevileceği. Ters ters konuşup millet nelerle uğraşıyor siz neyi kafaya takıyoesunuz tarzında konuşan sizsiniz. Pardon da nasıl bir geri dönüş bekliyordunuz? Farkındaysanız kedinin şahsına bir şey demedim zaten, sahibesi hakkında konuşuyorum şu anda. Fikir vermek yerine bu şekilde konuşacaksanız yorum yazmayon lütfen, iyi geceler dilerim.

Kediye nasıl sahip çıkılır ki? Kedi bu, eğitilmez. Canı ne isterse onu yapar.

Zemin katlardaki dairelerde kediler balkondan dışarı çıkar eğer dışarı çıkmaya alışmışsa. Çünkü apartman kapıları genelde kapalı olur, dışarı çıkmak istediğinde açsanız bile döndüğünde içeri giremeyebilir. Annemlerin evi de zemin kat, pisimiz balkondan girip çıkardı hep.

Çözüm çok basit aslında, çok kişi söylemiş balkon pencere ya da kapısına tel taktıracaksınız.

Köpek de gidecekmiş zaten, diğer konuya hiç girmeye gerek yok.
Merhabalar, yaşadığımız yerde apartman kapısı yok yani bütün kasabada açık apartman (diyorum ben ona :)) var. Balkonlu ve giriş kısmı açık yani, hatta bazen sokak köpüşleri sokak kedileri falan giriyor sığınmak için çok rahatça. Benim az önce de dediğim gibi derdim çamaşırlarım evim vs değil. Evde yaşayan biri korkmasa ben zaten bunun lafını yapmam hatta balkonda yakaladım mı oturur severim :) Sadece yazın biz balkondayken bu sıkıntıyı yaşarsak problem olacak kışın zaten camlar kapalı, yazın da holü kapatır bir şekilde ssbah işe giderken karşılaşmalarını engellerim eğer salona girmezse eşim. Dışarıda ilerisinden geçiyor gidiyor bir şekil hallediyor ama eve girecek derece olduğunda ve uzaklaşacağı bir alan olmadığı zaman karşılaştığında sıkıntı oluyor bizim için. Dediğim gibi fobisi olmayan biri olsa benim için sorun yok isterse bizde kalsın evinin kapısı açılana kadar :). O yüzden fobisinin olduğunu söylediğimde umursamazca amaaan boşveeer moduna girip, başka yollar aramadığı için problem yaşıyoruz şu anda. İyi bir skeilde çözmek istiyorum ama konuştuğumuzda hiç umursamadı. Fobi yani bu, ben de minik böceklereen korkuyorum tiksiniyorum o yüzden zor bir durum onun yaşadığı da...

Madem veriyormuşsunuz yavrucuğu , hiç birşey yapmayın bence . Anlamamazlığa vurup, mesafenizi koyun yeter . Belki çocuğu kendi kafasına göre vuruyordur, kadının haberi yoktur . Çocuk ergense, oluyor onların böyle asi tavırları :KK70:
Köpekcikte size çok alışmadan sahiplendirin bari sonra travma oluyor onlar içinde :KK43:
Size de geçmiş olsun :KK66:
snag snag
tam aksine, iyice gıcığına gidin. köpeği sahiplendirmeyi bence bir süre erteleyin.
iyice ayar edin yani şöyle düşünün ki siz birşey yapmazsanız köpeği de evden gönderirseniz o kadının kedisi yine sizin evinize girip çıkıcak.

kedi sadece sokak hayvanı olsaydı, komşunuz sadece mamasını suyunu veriyor olsaydı, birşey diyemezdiniz çünkü o sokak kedisi kadın ne yapsın derdim.

ama bi evinde bakıyor bi sokağa salıyorsa, demekki evde de besleyebiliyormuş o zaman sokağa zırt pırt salmasın madem.
o kadar evcil kedi var daha sokak yüzü görmeyen

snag snag
tam aksine, iyice gıcığına gidin. köpeği sahiplendirmeyi bence bir süre erteleyin.
iyice ayar edin yani şöyle düşünün ki siz birşey yapmazsanız köpeği de evden gönderirseniz o kadının kedisi yine sizin evinize girip çıkıcak.

kedi sadece sokak hayvanı olsaydı, komşunuz sadece mamasını suyunu veriyor olsaydı, birşey diyemezdiniz çünkü o sokak kedisi kadın ne yapsın derdim.

ama bi evinde bakıyor bi sokağa salıyorsa, demekki evde de besleyebiliyormuş o zaman sokağa zırt pırt salmasın madem.
Maalesef köpeğimizi sahiplendirmemiz lazım hemen, nedeni hem benim alerjim hem de bu yüzden sahiplendireceğimiz için bize alışmasını istemiyorum daha fazla, çünkü biz maalesef ömrü boyunca yanında olamayacağız oğluşumun...
Zaten wc eğitimi tamamlanmadığı için tek bir odada kalıyor birde hol tarafına girip çıkıyor, kedi bizim evimize girerken köpeğimizin kaldığı odanın camından geçmek zorunda. Birbirlerini görüyorlar devamlı hatta bazen kedi bizimkine kitlenip kalıyor, onu izliyor ve zaten bizimki de cana yakın ayrıca yavru olduğu için tepki vermiyor kediye. Köpek almamızın sebebi o kedicikte değildi zaten. Şuan kedinin eve girmemesinin tek sebebi camlar kapalı, balkonumuzda hala özgür ama, o da şuan için sıkıntı dsğil zaten soğuk olduğundan eşim balkona çıkmıyor. :)

Ben de ev ve sokak ikilisini anlamıyorum ya ama ne bileyim kısıtlamak istemiyor olabilir ona da tamam diyorum sadece o zaman madem bu evde yaşayan birileri korkuyor bu hayvandan apartman içinden alıştır giriş çıkışa ki açık apartman yukarıda da söyledim...

Ama köpeğimizin durumla hiç bir alakası yok :) sadece ondanda emin değilim bu akşam biraz eşref saati geldi bizimkinin, sahte ağlamaları başladı 5 dk kadar. o anda bir vurma sesi duydum ama onlar mıydı veya bize miydi o ses onu bilemiyorum o sırada köpeğin durduğu odada değildim çünkü...

Ben tekrardan konusmayı düşünüyorum komşumla, sanırım başka bir çözüm yolu yok. Ama bu sefer beni ciddiye almasını istiyorum, yani amaan geçer kafasında giderse yine çok sinirleneceğim ve gerçekten ağzımı tutamayacağım kalbini kıracağım...

Maalesef köpeğimizi sahiplendirmemiz lazım hemen, nedeni hem benim alerjim hem de bu yüzden sahiplendireceğimiz için bize alışmasını istemiyorum daha fazla, çünkü biz maalesef ömrü boyunca yanında olamayacağız oğluşumun...
Zaten wc eğitimi tamamlanmadığı için tek bir odada kalıyor birde hol tarafına girip çıkıyor, kedi bizim evimize girerken köpeğimizin kaldığı odanın camından geçmek zorunda. Birbirlerini görüyorlar devamlı hatta bazen kedi bizimkine kitlenip kalıyor, onu izliyor ve zaten bizimki de cana yakın ayrıca yavru olduğu için tepki vermiyor kediye. Köpek almamızın sebebi o kedicikte değildi zaten. Şuan kedinin eve girmemesinin tek sebebi camlar kapalı, balkonumuzda hala özgür ama, o da şuan için sıkıntı dsğil zaten soğuk olduğundan eşim balkona çıkmıyor. :)

Ben de ev ve sokak ikilisini anlamıyorum ya ama ne bileyim kısıtlamak istemiyor olabilir ona da tamam diyorum sadece o zaman madem bu evde yaşayan birileri korkuyor bu hayvandan apartman içinden alıştır giriş çıkışa ki açık apartman yukarıda da söyledim...

Ama köpeğimizin durumla hiç bir alakası yok :) sadece ondanda emin değilim bu akşam biraz eşref saati geldi bizimkinin, sahte ağlamaları başladı 5 dk kadar. o anda bir vurma sesi duydum ama onlar mıydı veya bize miydi o ses onu bilemiyorum o sırada köpeğin durduğu odada değildim çünkü...

Ben tekrardan konusmayı düşünüyorum komşumla, sanırım başka bir çözüm yolu yok. Ama bu sefer beni ciddiye almasını istiyorum, yani amaan geçer kafasında giderse yine çok sinirleneceğim ve gerçekten ağzımı tutamayacağım kalbini kıracağım...
köpek besliyorum ben de. emin olun kedilerin egzersiz ihtiyacı köpeklerinki gibi değil.
köpekler mutlaka her gün dışarı çıkıp enerjisini atmalı, yoksa depresyona girerler.
ancak kediler öyle değil. dışarı çıkmaları gerekmiyor. (ha çıksa da hava alsa fena mı olur tabiki hayır ama bir kedi hiç dışarıyı görmeden çok da mutlu bir şekilde hayatını sürdürebilir)

dediğiniz gibi apartmana alıştırabilir ama bu saatten sonra ne kadar alışır bilemem, kediler çok değişik canlılar, hareketlerini anlamak zor.

komşunuz eğer insan gibi oturup medenice konuşulabilecek bir karakterse konuşun, ama değilse (az çok tanırsınız) o vurdukça siz de vurun.
ben asla altta kalmam aynen karşılığını veririm :21:

snag snag

Tabii ki herkesin fikri kendine ama bana hiç mantıklı gelmedi. Kediler köpekler öyle eşya gibi canınız istediğinde verip-alabileceğiniz şeyler değil . Duyguları , hissettikleri herşeyleri var ..
Komşuyu gıcık edecek diye köpeğin suçu ne? Gidecekse alışmadan gitsin madem ..
Ha başka türlü gıcıklık yapar yapmaz, kediyi alır almaz o da kendi bileceği iş :KK70:

Merhabalar, yaşadığımız yerde apartman kapısı yok yani bütün kasabada açık apartman (diyorum ben ona :)) var. Balkonlu ve giriş kısmı açık yani, hatta bazen sokak köpüşleri sokak kedileri falan giriyor sığınmak için çok rahatça. Benim az önce de dediğim gibi derdim çamaşırlarım evim vs değil. Evde yaşayan biri korkmasa ben zaten bunun lafını yapmam hatta balkonda yakaladım mı oturur severim :) Sadece yazın biz balkondayken bu sıkıntıyı yaşarsak problem olacak kışın zaten camlar kapalı, yazın da holü kapatır bir şekilde ssbah işe giderken karşılaşmalarını engellerim eğer salona girmezse eşim. Dışarıda ilerisinden geçiyor gidiyor bir şekil hallediyor ama eve girecek derece olduğunda ve uzaklaşacağı bir alan olmadığı zaman karşılaştığında sıkıntı oluyor bizim için. Dediğim gibi fobisi olmayan biri olsa benim için sorun yok isterse bizde kalsın evinin kapısı açılana kadar :). O yüzden fobisinin olduğunu söylediğimde umursamazca amaaan boşveeer moduna girip, başka yollar aramadığı için problem yaşıyoruz şu anda. İyi bir skeilde çözmek istiyorum ama konuştuğumuzda hiç umursamadı. Fobi yani bu, ben de minik böceklereen korkuyorum tiksiniyorum o yüzden zor bir durum onun yaşadığı da...

Anlıyorum ben sizi de kedi nasıl kontrol edilir kısmını anlamıyorum.

Apartman kapısından da çıkarsa dışarda olduğu sürece balkona gelme ihtimali yok mu bu hayvanın? Balkon tarafına alıştıysa zaten nerden çıkarsa çıksın bir şekilde balkona gelecektir. Diyorum ya kedi bu, köpek gibi değil, eğitemezsiniz.

Kedi sizin eve girip çıkmaya alışmış bir kere. Sahibiyle konuşmanın size nasıl faydası olacak bilemiyorum. Girdiği yerlere sineklik takın girmesini engellesin. Yazın balkonda oturmak kısmına gelirsek sağa sola karabiber serpiştirmeniz faydalı olabilir. Ben tatildeyken balkona kediler geliyordu ve ben deli gibi korktuğum için araştırıp bu yöntemi bulmuştum. İşe yaramıştı.
Ben kediyi idare ettim onlar köpeğime katlanamadı diye bilenmenin bir anlamı yok. Hiç muhattap bile olmam.

valla bizim sokakta bir beyaz kedi vardı çok asil.

öğrenciler sahiplenmişler boynuna kırmızı fular asmışlar görseniz reklam kedisi gibiydi.

ama eve girip çıkıyor ortalıkta dolanıyordu.

sonra bir gün gördüm ilan asılmış kedimiz kayboldu diye.

yani sokağa salmaya nasıl rahat oluyorlar bilmiyorum. benim bi arkadaşım vardı kedisi vardı sanırım eşi istemiyordu apartmanda üst katlarda yaşamasına rağmen kediyi salıyormuş sonunda ölüsünü bulmuşlar.

yani bence sokaklar evcil hayvanlar için değil.

Tabii ki herkesin fikri kendine ama bana hiç mantıklı gelmedi. Kediler köpekler öyle eşya gibi canınız istediğinde verip-alabileceğiniz şeyler değil . Duyguları , hissettikleri herşeyleri var ..
Komşuyu gıcık edecek diye köpeğin suçu ne? Gidecekse alışmadan gitsin madem ..
Ha başka türlü gıcıklık yapar yapmaz, kediyi alır almaz o da kendi bileceği iş :KK70:
tabiki de eşya değiller, ben de köpek sahibiyim. ancak o henüz bebek. birine alışması için aylarca onunla yaşaması büyümesi gerek.
komşuyu gıcık edecek diye köpeğe de eziyet olmuyor ki zaten

kedi ev kedisi değil yani ev kedisi olsa , kendi evinden kaçıp kaçıp komşuya gitse eyvallah aldığın hayvana sahip çık derim de orada yetişen büyüyen kedinin ölene kadar yuvası o civarlar.bir sineklik alıp takmak bu kadar zor değil.ben şööyle çirkefleşirim demektense al o pencereye bir sineklik tak kedi bu yapacak bir şey yok sizden önce onun eviydi o bölge hem :duduk: köpek için bence bu kadar günahını almayın, sesin nerden ve kimden gelmediğini gözünüzle görmeden bilemezsiniz.bazen üst kattakiler top oynuyor sanıyorum meğerse alt katta bambaşka bir şey yapılıyor.

X