Komşu Sorunu

snag

Girl Power
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
200
211
Selam kızlar. Benim şöyle bir sorunum var, yazın evime devamlı kedi giriyordu balkondan, çamaşır odası camından falan sonra ben bu kedinin yan komşuma ait olduğunu öğrendim. Yani ait derken, sokak kedisi aslında bunlar bakmıs büyütmüşler arada evde arada dışarda nasıl kafasına eserse öyle takılıyor hayvan. Dünyanın bütün hayvanseverlerinin yaşadığı bir yerde yaşıyoruz, benim için sorun yok hatta bu konuda çok mutluyum. Ama sıkıntı şu ki eşimin fobisi var. Eşimi yolcu ederken bir gün karşılaştık ve düzgünce fobisi olduğunu sahip çıkması gerektiğini devamlı bizim eve girip durduğunu korkudan cam pencere açamadıgımızı söyledi. Kadınsa ya bende korkuyordum da böyle alıştım tarzı konuştu. Yani amaaan bişey olmaz nolcak kafasında. Birşeydemedik, zaten yeni taşındığımız bir yer boşuna yüz göz olmayalım dedik. Biz de geçen hafta bir köpüş bakmaya başladık evde. Köpeğimize eğitim verirken onu bir odada tutmak zorundayız wc eğitimini alana kadar, bilen bilir bi anda evi açarsak koltukların üzerine yapcak :halay:
Köpeğimizin olduğu oda muhtemelen oğlunun odasının yanı. Geçen gün saat akşam 11 civarı köpeğe aman dur yapma etme bilmem ne diye konusurken 2 3 kere farklı zamanlarda duvara vurdu ve bende sinirlenip geri vurdum. Hatta duyacağı şekilde insan olan rahatsız oluyorsa iki adım atar gelir konusur rahatsız oluyoruz diye biz onun kedisi koltuklarıma çıktı, cam açamadım girmesin diye bir şey dedim mi dedim. Muhtemelen duymuştur diye düşünüyorum. Bu akşam da 1 2 saat önce köpeğimiz tek kaldığı için ağlama taklidi yapıyordu:KK14: yine grçenki sese benzer bir ses duydum, tabiki odada olmadıgım için bizimki yüzünden onlar vurdu kesin yine diyemiyorum ama %90 onlar. Ne yapmalıyım? Yavrumuz çok fazla beni yanında istiyor, gün içinde devamlı onunla oluyorum ve alerjim çıktı deri döküntüsü başladı diye mecbur başka birine sahiplendireceğiz. Ama karşı komşumun bu tutumu hoşuma gitmiyor. Ben sırf aman ya kadının morali bozulmasın diye idare etmeye çalıştım kaç ay boyunca, hatun daha 1 hafta olmadı bize sardı.
Ne yapmamı önerirsiniz?

Dipnot: Köpek giren eve melek girmez diye safsata yapacaksanız lütfen yorum yazmayın, herkesin inancı, düşüncesi kendine. Ayrıca köpeğimiz evde bakılabilecek bir cins, dana kadar hayvanı apartman dairesine sokacak kadar şuursuz değilim çok şükür :lülülü:

Madem veriyormuşsunuz yavrucuğu , hiç birşey yapmayın bence . Anlamamazlığa vurup, mesafenizi koyun yeter . Belki çocuğu kendi kafasına göre vuruyordur, kadının haberi yoktur . Çocuk ergense, oluyor onların böyle asi tavırları :KK70:
Köpekcikte size çok alışmadan sahiplendirin bari sonra travma oluyor onlar içinde :KK43:
Size de geçmiş olsun :KK66:

Selam kızlar. Benim şöyle bir sorunum var, yazın evime devamlı kedi giriyordu balkondan, çamaşır odası camından falan sonra ben bu kedinin yan komşuma ait olduğunu öğrendim. Yani ait derken, sokak kedisi aslında bunlar bakmıs büyütmüşler arada evde arada dışarda nasıl kafasına eserse öyle takılıyor hayvan. Dünyanın bütün hayvanseverlerinin yaşadığı bir yerde yaşıyoruz, benim için sorun yok hatta bu konuda çok mutluyum. Ama sıkıntı şu ki eşimin fobisi var. Eşimi yolcu ederken bir gün karşılaştık ve düzgünce fobisi olduğunu sahip çıkması gerektiğini devamlı bizim eve girip durduğunu korkudan cam pencere açamadıgımızı söyledi. Kadınsa ya bende korkuyordum da böyle alıştım tarzı konuştu. Yani amaaan bişey olmaz nolcak kafasında. Birşeydemedik, zaten yeni taşındığımız bir yer boşuna yüz göz olmayalım dedik. Biz de geçen hafta bir köpüş bakmaya başladık evde. Köpeğimize eğitim verirken onu bir odada tutmak zorundayız wc eğitimini alana kadar, bilen bilir bi anda evi açarsak koltukların üzerine yapcak :halay:
Köpeğimizin olduğu oda muhtemelen oğlunun odasının yanı. Geçen gün saat akşam 11 civarı köpeğe aman dur yapma etme bilmem ne diye konusurken 2 3 kere farklı zamanlarda duvara vurdu ve bende sinirlenip geri vurdum. Hatta duyacağı şekilde insan olan rahatsız oluyorsa iki adım atar gelir konusur rahatsız oluyoruz diye biz onun kedisi koltuklarıma çıktı, cam açamadım girmesin diye bir şey dedim mi dedim. Muhtemelen duymuştur diye düşünüyorum. Bu akşam da 1 2 saat önce köpeğimiz tek kaldığı için ağlama taklidi yapıyordu:KK14: yine grçenki sese benzer bir ses duydum, tabiki odada olmadıgım için bizimki yüzünden onlar vurdu kesin yine diyemiyorum ama %90 onlar. Ne yapmalıyım? Yavrumuz çok fazla beni yanında istiyor, gün içinde devamlı onunla oluyorum ve alerjim çıktı deri döküntüsü başladı diye mecbur başka birine sahiplendireceğiz. Ama karşı komşumun bu tutumu hoşuma gitmiyor. Ben sırf aman ya kadının morali bozulmasın diye idare etmeye çalıştım kaç ay boyunca, hatun daha 1 hafta olmadı bize sardı.
Ne yapmamı önerirsiniz?

Dipnot: Köpek giren eve melek girmez diye safsata yapacaksanız lütfen yorum yazmayın, herkesin inancı, düşüncesi kendine. Ayrıca köpeğimiz evde bakılabilecek bir cins, dana kadar hayvanı apartman dairesine sokacak kadar şuursuz değilim çok şükür :lülülü:
Köpeği zaten sahiplendirmissiniz, kedi konusunda da pencerelerinizi yine kapatmak durumunda kalacaksınız gibi geldi bana bazı insanlar kendi bildiğinden şaşmıyor maalesef, kadını üstünüze sıçrattiginizla kalmayın bence

Madem veriyormuşsunuz yavrucuğu , hiç birşey yapmayın bence . Anlamamazlığa vurup, mesafenizi koyun yeter . Belki çocuğu kendi kafasına göre vuruyordur, kadının haberi yoktur . Çocuk ergense, oluyor onların böyle asi tavırları :KK70:
Köpekcikte size çok alışmadan sahiplendirin bari sonra travma oluyor onlar içinde :KK43:
Size de geçmiş olsun :KK66:

Ya zaten bir hafta bile olmadı bende bu döküntüler basladı, öksürük var, bebiş gibi birşey bir de yemin ediyorum kahvaltı bile yaptırmıyor yaramaz. Tesekkür ederim bu arada iyi dileğiniz için. Bende öyle düşünüyorum hemen birilerine bakmaya başladık haber saldık zaten bize alışmadan yuva bulsun kendisine, sahibini benimsesin diye. Karşı komşuma gelince onunla muhabbetimiz yok, tek muhabbetimiz o kedi olayıydı. Soğuk birisi zaten, ben de çok sıcak kanlı sayılmam :KK53:
Ama yani benim böylr bir problemim olsa çıkar düzgünce derim çok ses oluyor biraz dikkat edebilir misiniz diye. Eminim oğlu yapıyorsa da annesinin haberi vardır :sopa:
Yavrumuza yeni yuva bulur bulmaz alıp karşıma konusacağım gibi gözüküuor kedinin geçmesini engellemesi için

Eşim zamanında ben memlekete ondan önce gittiğim bir zaman cami açık unutup geldi memlekete. Sonra bir gördük ki yukarı katin kedisi gelmiş bizim yatağın üzerine yavrulamis. 3 tane küçücuk yavru. Hiçbir şey demedik gittik söyledik aldılar çünkü bizim de suçumuz vardı bence. Tel taktirmaliyiz açtığımız pencerelere böcek de girer kus da... Ki şimdi öyle mesela rahatız çünkü ben daha çok bocekten korkuyorum. Bizim de yazları kedisini dışarı salan var kedi geceleri eve bile gelmiyor çünkü dışarıyı seviyor doğası öyle . Kışın evde bakmasa dersin belki niye saliyorsun. Ama o da hayvana iyilik olsun diye salıyor belli doğası gereği seviyor dışarıyı sıcak havada .

Eşim zamanında ben memlekete ondan önce gittiğim bir zaman cami açık unutup geldi memlekete. Sonra bir gördük ki yukarı katin kedisi gelmiş bizim yatağın üzerine yavrulamis. 3 tane küçücuk yavru. Hiçbir şey demedik gittik söyledik aldılar çünkü bizim de suçumuz vardı bence. Tel taktirmaliyiz açtığımız pencerelere böcek de girer kus da... Ki şimdi öyle mesela rahatız çünkü ben daha çok bocekten korkuyorum. Bizim de yazları kedisini dışarı salan var kedi geceleri eve bile gelmiyor çünkü dışarıyı seviyor doğası öyle . Kışın evde bakmasa dersin belki niye saliyorsun. Ama o da hayvana iyilik olsun diye salıyor belli doğası gereği seviyor dışarıyı sıcak havada .
Ya bence bu doğasından falan değil ilgilenmiyorlar, cunku ben o kedinin onların olduğunu öğrenmeden önce hayvanı dısarıda yakalamıstım bir kaç kere. Bizim çöpe gidecek kolilerin içinde ısınmaya çslısıyordu yavrucak. Buranın sonbaharda sabah yakıyor aksam donduruyor çok lanet bir yer. Diyorum ya benim için sorun yok ama zaten tayinciyiz kiralık eve de tel tül taktıramayız maalesef bir sene sonra veya 3 ay sonra kalacağımızın garantisi de yok. Eşimin fobisi var. Bir sabah baktım bağırıyor eşim bi çıktım odadan bi tarafta kedi bir tarafta eşim birbirlerine bağırıyorlar :KK57::KK70::KK70:

Köpeği zaten sahiplendirmissiniz, kedi konusunda da pencerelerinizi yine kapatmak durumunda kalacaksınız gibi geldi bana bazı insanlar kendi bildiğinden şaşmıyor maalesef, kadını üstünüze sıçrattiginizla kalmayın bence
Henüz sahiplendiremedik, yuva arıyoruz. İnsallah oğluşuma en kısa zamanda bir yuva buluruz da bende komşu katili olmam :rolleyes:
Aman istediği kadar sıçrasın valla, çok pis yırtığımdır hak savunma konusunda. Sadece iyi niyetle veya hal ve hareketlerle yapabileceğim, kavga dövüşe girmeden halledebileceğim bir yol var mı diye sormustum :)

Henüz sahiplendiremedik, yuva arıyoruz. İnsallah oğluşuma en kısa zamanda bir yuva buluruz da bende komşu katili olmam :rolleyes:
Aman istediği kadar sıçrasın valla, çok pis yırtığımdır hak savunma konusunda. Sadece iyi niyetle veya hal ve hareketlerle yapabileceğim, kavga dövüşe girmeden halledebileceğim bir yol var mı diye sormustum :)
Bazı insanlar hayvanlarina bakamadiklarinda ya barınaklara veriyorlar ya da sokağa bırakıyorlar siz yuva arıyorsunuz bence gayet naif bir insansiniz

hiçbir şey yapmayın bence. köpeği yolluyormuşsunuz zaten.

kedi için de benim kedi köpeğe alerjim varmış diyebilirsiniz biraz daha sahip çıkar en azından.

siz bundan komşu katili oluyorsanız ben öleyim herhalde bi aşağılarda konuma bakıverin gari :KK70:

Bazı insanlar hayvanlarina bakamadiklarinda ya barınaklara veriyorlar ya da sokağa bırakıyorlar siz yuva arıyorsunuz bence gayet naif bir insansiniz
Bence bunun naiflikle alakası yok gerçekten vicdanla alakası var, ben çok kızıyorum öyle insanlara. Eğer para verip almıssan bile o hayvanı yine de atamazsın veya bakamıyorsun sokağa salamazsın. Ücretsiz sahiplendirmek zorundasın, hayvanın günahına girmek oluyor aksi takdirde bu çünkü. Ben sadece yapılmsı gerekeni yapıyorum. :KK200:

Sineklik alınmayacak kadar maliyetli birsey değil. En sık camını açtığınız 1-2 yere taksaniz yeter bu kadar ugrasacaginiza.
Kusura bakmayın da hadi sineklik aldım taktım, yazın balkona çıkamayacak mı kedi korkusu olan. O zaman madem bakıyorsun sahiplendin, insanları kısıtlamak yerine kendi kapını açık bırak demezler mi insana acaba? Kusura bakmayın da komsumun kendi egosu için kensi keyfimden de ödün veremem. İsterse kendi evini basına yıksın kedisi umrumda değil ama benim evimin sınırlarına giremez eğer sahipliyse. Ki burada benim egom da söz konusu değil FOBİ denen bir şey söz konusu. Zaten bu tarz bir durum olmasa umrumda olmaz. Gezsin dursun. Ama hanım efendi açıklamadan anlamıyor boşver kafasında takılıyor.

hiçbir şey yapmayın bence. köpeği yolluyormuşsunuz zaten.

kedi için de benim kedi köpeğe alerjim varmış diyebilirsiniz biraz daha sahip çıkar en azından.

siz bundan komşu katili oluyorsanız ben öleyim herhalde bi aşağılarda konuma bakıverin gari :KK70:
Mantıklı aslında, ölürsem senin yüzünden ölürüm falan derim belki biraz vicdan yapar. :süslü:Hemen bakıyorum :KK48:

Kusura bakmayın da hadi sineklik aldım taktım, yazın balkona çıkamayacak mı kedi korkusu olan. O zaman madem bakıyorsun sahiplendin, insanları kısıtlamak yerine kendi kapını açık bırak demezler mi insana acaba? Kusura bakmayın da komsumun kendi egosu için kensi keyfimden de ödün veremem. İsterse kendi evini basına yıksın kedisi umrumda değil ama benim evimin sınırlarına giremez eğer sahipliyse.

Sahipli olsa devamli dışarda olmazdı. Sadece besliyorlardir muhtemelen, sonuçta kediye laf anlatamazsin ki. Camlara sineklik takip balkona gelince pist pist diye kovun gider. Nelerle uğraşıyoruz bi kedi için bu kadar kıyamet kavga edilecek bişey yok bence.

Sahipli olsa devamli dışarda olmazdı. Sadece besliyorlardir muhtemelen, sonuçta kediye laf anlatamazsin ki. Camlara sineklik takip balkona gelince pist pist diye kovun gider. Nelerle uğraşıyoruz bi kedi için bu kadar kıyamet kavga edilecek bişey yok bence.
Cevap yazmak zorun a değilsiniz o zaman hanım efendi uğraştığınız şeylere geri dönüp büyük gördğünüz şeylerle uğraşmaya devam edebilirsiniz. Sırf yorum yapmak için yorum yapmayon lütfen. Sizin derdiniz kanserdir benim derdim kedidir mesela. Herkesin derdi kendine büyük, bildiğiniz gibi...

Cevap yazmak zorun a değilsiniz o zaman hanım efendi uğraştığınız şeylere geri dönüp büyük gördğünüz şeylerle uğraşmaya devam edebilirsiniz. Sırf yorum yapmak için yorum yapmayon lütfen. Sizin derdiniz kanserdir benim derdim kedidir mesela. Herkesin derdi kendine büyük, bildiğiniz gibi...

Nelerle uğraşıyoruz derken "isim var" demiyorum. Genel olarak hayatta nelerle, uğraşıyoruz. :) bir kedi bu kadar dert olmamalı diyorum. Hayvan sonuçta.

Nelerle uğraşıyoruz derken "isim var" demiyorum. Genel olarak hayatta nelerle, uğraşıyoruz. :) bir kedi bu kadar dert olmamalı diyorum. Hayvan sonuçta.
Bende işiniz var demiyorum zaten, eğer benim derdim size ufak geliyorsa ilgilenmeyin, yorum yapmayın, büyük dertlere harcayacağınoz enerjiyi benim küçücük gördğünüz kedi derdimle harcamayon diyorum, kötü mü diyorum? :)

Bende işiniz var demiyorum zaten, eğer benim derdim size ufak geliyorsa ilgilenmeyin, yorum yapmayın, büyük dertlere harcayacağınoz enerjiyi benim küçücük gördğünüz kedi derdimle harcamayon diyorum, kötü mü diyorum? :)

Bana ufak gelmiyor, dert ufak zaten ama siz büyütme niyetindesiniz çözüm yerine.
Hayvanı evine almadigi icin, anca kedi uzağa biyere atılinca rahatlarsiniz siz.

Bana ufak gelmiyor, dert ufak zaten ama siz büyütme niyetindesiniz çözüm yerine.
Hayvanı evine almadigi icin, anca kedi uzağa biyere atılinca rahatlarsiniz siz.
Pardonda öyle bir insan olsam evimdeki köpek bana zarar veriyor biyolojik olarak ilk giden o olmaz mıydı sizce de? Kusura bakmayın ama sizin şuan yaptığınız hakaretten başka bir şey değil. Hayır anlamadığım bu neyin siniri de bana saldırmaya çalışıyorsunız acaba? Farkındaysanız zaten bende olaysız bir şekilde çözmek için fikir almak niyetiyle yazdım eğer dikkatli okursanız, kedisine sahip çıksın diyorum. Bunun neresi peoblem anlayamadım? Gidip 10 km ötede bir yere bırakıp geleceğim veya atsınlar sokakta kalsın diye bir cümle kurdum mu? Eğer alıştırdıysa ki alıştıemış girip çıkıyor devamlı balkon tarafından çıkmasına izin vermek yerine hayvanı apartman tarafından çıkartması mesela en kısa çözüm yolu olmaz mı? Ki burada tekrar söylüyorum FOBİsi olan bir insan yaşıyor. Derdim çamaşır falan değil yani... Bunu düzgünce nasıl söylerim yabani bi insana nasıl derdimi anlatırım diye yazıyorum buraya da. Anlayamadıysanız bir daha okuyun lütfen. Millete sinir olup insanlara sataşmaya gelmeyin buraya.

Pardonda öyle bir insan olsam evimdeki köpek bana zarar veriyor biyolojik olarak ilk giden o olmaz mıydı sizce de? Kusura bakmayın ama sizin şuan yaptığınız hakaretten başka bir şey değil. Hayır anlamadığım bu neyin siniri de bana saldırmaya çalışıyorsunız acaba? Farkındaysanız zaten bende olaysız bir şekilde çözmek için fikir almak niyetiyle yazdım eğer dikkatli okursanız, kedisine sahip çıksın diyorum. Bunun neresi peoblem anlayamadım? Gidip 10 km ötede bir yere bırakıp geleceğim veya atsınlar sokakta kalsın diye bir cümle kurdum mu? Eğer alıştırdıysa ki alıştıemış girip çıkıyor devamlı balkon tarafından çıkmasına izin vermek yerine hayvanı apartman tarafından çıkartması mesela en kısa çözüm yolu olmaz mı? Bunu düzgünce nasıl söylerim yabani bi insana nasıl derdimi anlatırım diye yazıyorum buraya da. Anlayamadıysanız bir daha okuyun lütfen. Millete sinir olup insanlara sataşmaya gelmeyin buraya.

Sinirli olan sizsiniz ben gayet sakin öneri yazıyorum ve devamlı tersliyorsunuz. Zaten evinizdeki köpeği de yollayacaksiniz. :)
Konuşmaktan anlamıyorsa karşı taraf ve kavga istemiyorsaniz hayvancagizin bir suçu yok diyorum ve kendinizin alabileceği önlemleri söyledim sadece.

X