- 17 Aralık 2015
- 142
- 71
- 13
- 33
- Konu Sahibi zuhalsinan
-
Bende öğretmenim sözlüm polis. Kesinlikle ortamları çok iyi. İlla hepsinin psikolojisi köyü olacak diye birşey yok. Çalıştığımin yete koşula bağlı herşey. Allah tüm polisleri korusun :)bende komser esiyim kendimde ogretmenim polis esi olmak sabir isi helede ulkenin.su sartlarinda ama calisma konusu kesjnlikle bulundugun yerle alakali yani polisin.mesaisi var ama komserin yok komiseri cagirinca hemen gitmek zorunda polis oyle degil diye birsey yok maalesef eger bir gorev varsa gitmek.gerekiyorsa poliste komiserde gider ayrica esim komiser olduktan sonra poliskenki durumana gore mesaisi daha duzgun gibi yani soyleki polisken birsey olsa izin alip gelmesi gerekirdi ama simdi acil birsey olsa telsizi alip geliyor evde dinleyebiliyor yada kahvaltiyo yetistiremedim bekliyor yapip gidiyoruz dogu suresi sehirden sehire degisiyor gorev suresi dolmadan tayin iateyemezsiniz ama dolduktan sonra dahada kalmak isterseniz uzatabilirsiniz ortama gelince daha bigun arkadasa anlatiyordum emniyetteki lrtam baska hicbir.mwslek grubunda yok bence yolda yururken bile bir polise birsey soracak olsam mesela bir adres sorsam benimde esim.emniyetten desem hemen biz birakalim yenge hanim diyorlar bu samimiyeti baska hicbir meslekte goremedim ben Allah gonlunuze gore versin ins bu arada mesai kavramida yine calisma sistemi degisir ama komiser koca bir bolgeden sorumlu olmuyor nasilki bir bolgede tek polis yoksa tek komiserde olmuyor onlarda birkac kisi oluyor ve aralarinda mesaileri oluyor komiserler nobet tutmaz diye birsey yok sube gece komisersizmi kalacak tabiki polis kadar tutuyor komisrein bir ayricaligi yok.yani
yok yeni alimla artik kom. yardimcilari aliniyor. hatta polisligi kazanamayup komiserlik sinavina cagrilanlar varBi kere artik lise mezunlari polis olamiyor hepsi uni mezunu 6 aylik egitimle komser diyil muhtemelem cevik kuvvet olur ilk 6 ay memur bile sayilmiyor ki komser plsun benim kardesim 2 uni mezunu ikiside 4 yillik o bile komser olarak baslamadi isin zorluguna gelince her isin bi zorlugu var
Öyle 6 ay okumayla komiser yardımcısı mı olunuyormuş hemen ben oraya takıldım..cidden öyle mi oluyor ben akademi mezunları yardımcı sonrada komiser oluyor sanıyordum
yok yeni alimla artik kom. yardimcilari aliniyor. hatta polisligi kazanamayup komiserlik sinavina cagrilanlar var
hadi ya
yok saka degildi. gercekti benim yazdigim. ama saka gibi oldugu kesin.Saka yapıyor arkadas :))) Hadi ya diyerek ciddiye aldığınızı düşündüm yanılmıyorum sanırım :) Açıklama yapmak istedim.Tabiki polis kolejleri dışında komiser yardımcısı olunmuyor direkt. :) Memur olucak konu sahibinin sevgilisi. de konu sahibi de anladığım kadarıyla meseleden uzak olduğu için bilmiyor o yüzden öyle sanmış.
artik polis kolejleride kapatiliyor zatenSaka yapıyor arkadas :))) Hadi ya diyerek ciddiye aldığınızı düşündüm yanılmıyorum sanırım :) Açıklama yapmak istedim.Tabiki polis kolejleri dışında komiser yardımcısı olunmuyor direkt. :) Memur olucak konu sahibinin sevgilisi. de konu sahibi de anladığım kadarıyla meseleden uzak olduğu için bilmiyor o yüzden öyle sanmış.
direk kom. yard. olarak mezun olunan tek okul polis koleji degil. fyo lularda varPomem'de 6 aylık eğitimden sonra komiser yardımcısı olunmuyor polis memuru olunuyor. Direkt komiser yardımcısı olarak mezun olunan tek polis okulu Polis Koleji'dir.Onada ortaokuldan sonra girilir. Yani sevgiliniz polis memuru olucak. Ek olarak polislik askerlik gibi değildir.Askerlik zordur. Sevgiliniz polis memuru olduğu zaman bir gece sabaha kadar nöbet tutsa ertesi gün tam 24 saat çalışmayacak. Bu yüzden ne düşünerek gerildiğinizi az çok tahmin ederek cevap vermek gerekirse düşündüğünüzün polislikle bir özel alakası yok. (özel harekatçı olmadığı sürece ki zaten herkes özel harekatçı olamaz o yüzden sorun yok.Özel harekat içinde ayrıca sınav ve eğitim var çünkü) Sıkıntı yapıcak bir şey yok. (Babam polis, hatta emniyet müdürü.Komiser yardımcılığı,komiserlik,başkomiserlik vs. bütün rütbeleri tek tek çıktığı için konuya ailecek hakimiz) ki memur değil komiser yardımcısı yada komiser olsa bile onunda sandığnız gibi bir zorluğu yok. Dert edicek bisey yok yani açıkcası.
yok saka degildi. gercekti benim yazdigim. ama saka gibi oldugu kesin.
oda birseymi benim arkadasim ilkokuldan sonra kokej sonra fyo derken hayati polis okullarinda gecti oda kom yard. oldu. garibim cildiriyor simdi.Yuh. Gerçi Polis Okullarının kapatılmasından sonra bunada şaşırmamak lazım. Belkide o zamankonu sahibinin sevgilisi de o sınava girmiştir. 2000 kişi alınıcakmış o sınavda sadece gerçi. Polislikte ayağa düştü resmen desenize. Benim gariban babacımda amirlik için ayrı müdürlük için ayrı sınavlara girdi. Ülkenin hali nefis.Maşallah!
vay babaniz mudur yani. belkide tanisiyoruzdurYuh. Gerçi Polis Okullarının kapatılmasından sonra bunada şaşırmamak lazım. Belkide o zamankonu sahibinin sevgilisi de o sınava girmiştir. 2000 kişi alınıcakmış o sınavda sadece gerçi. Polislikte ayağa düştü resmen desenize. Benim gariban babacımda amirlik için ayrı müdürlük için ayrı sınavlara girdi. Ülkenin hali nefis.Maşallah!
vay babaniz mudur yani. belkide tanisiyoruzdur
yok yeni sinav acildi direk kom. yardimciligi icinVar mı öyle bi dünya :)) üni mezunu olduğu için 6 aylık eğitimle komiser yardımcısı değil polis memuru oluyor canım. Sonra koniser yardımcılığı için yeni bir sınava girecek. Kazanırsa 6 ay eğitim ve sonrası koniserlik
kızlar şöyle 4 yıllkı üni mezunu oldugundan 6 aylık okuldan sonra komiser yardımcısı olarak başlayacak benim sorunum polisle evli olmak nasıl bi hayatı gerektirir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?