- 18 Haziran 2015
- 3.692
- 4.383
- 53
- Konu Sahibi zuhalsinan
yok saka degildi. gercekti benim yazdigim. ama saka gibi oldugu kesin.
en son 2005-2006 yillarinda universite cikisi arkadaslarim girmisti polislige bende ordan biliyorum memur olundugunu 6 aylik egitimden sonra, ama siz oyle yazinca inandim yani sonucta orasi turkiye heran hersey olabiliyor ben hicbirseye sasirmiyorum duydugumda artik.
Konu sahibi hersey bir yana suanki turkiyenin durumu belli, belliki devlet memurluguna girip ekonomik durumunu garantiye almaya calismis arkadasin ben bunda kotuluk gormedim, onun bunun yaninda nereye kadar muhasebecilik yapacak belkide bikmistir yani kendi isi degilse. Ozel sektorde birinin yaninda kucuk isletmelerde calismak cok zor , polislik gibi zor bir meslekte olsa devlet memuru sonucta, istemezse memur olarak kalir , kimse yukselmeye zorlamiyor onu, daha sakin bir kisimda calisir illa terorle mucadelede calisacak diye birsey de yok yani. Adam gelecegini dusunmus garantiye almaya calismis bence kizacak birsey yok sonucta oda erkek farkli farkli kaygilari var onunda. Siz suanda kendinizi dusunuyorsunuz ama oda ileride kuracagi aileyi nasil gecindirecegini dusunuyor. Bugun ozel sektorde hastayim diyip kafana gore 1 hafta rapor alip gidebiliyormusun ? Ben kendi esimden biliyorum ozelde calistigi gunleri, adam hastaliktan oluyor patronu ya cokmu kotusun gelip su projeyi bitirsen diyordu... Devlette iyi kotu amirinle duzgun gecinirsen cok daha rahat edersin bu bir gercek, turkiyenin gercegi, insanlarin cogu artik biraz daha az maas olsun ama garanti olsun gozuyle bakiyorlar, ve iste bu yuzdende calisan es ariyorlar cunku o az maas yetmiyor tek basina.
Bu konu uzar gider.. siz kizmayin arkadasiniza
Son düzenleme: