- Konu Sahibi gadjo dilo
Benim smear ve biopsi sonucum ikiside CIN 1 cıktı.HPV tipi 52 ve 70 yüksek riskli cıktı.biopsi yaptırdığım Dr yakalım dedi.başka bir Dr a gittim senin birşeyin yok 3 ay bekleyelim tekrar smear ve kolposkopi yapalım onun sonucuna göre hareket ederiz dedi.şu an boşuna birşey yapmayalım sen daha gençsin gerileyebilir de dedi.hamile bile kalabilirsiniz dedi.arrık korunmaya bile gerek yok zaten eşinizde birbirinizden artık almışsınız virüsü geçen geçmiş dedi. Çok ısrar etmeme rağmen bekleyelim dedi.yanlış anlama ben para kazanmak isterim tabi dedi ama beni dinleyin ve bekleyin dedi. 3 ay da çok uzun bir zaman değil diye düşünerek beklemeye karar verdim belki 2 ay sonra bile gidebilirim.hem bu süreçte aceleci bir karar vermek istemiyorum.yakma dondurma ve leep bu işlemlerden hangisini yaparsan yap tekrarlama riski vardır dedi.ve takibi önemli dedi.
tabi beklemekte seçenekler arasında ama yüksek riskli HPV tipi söz konusu ise beklemek yerine müdahaleyi uygun görüyorlar diye biliyorum. Çünkü bu durumda gerileme pek olmuyor sanırım ama belki de yanılıyorumdur, benim smearde CIN çıkmamıştı ama beklemeyi göze alamadım. Belki doktorunun dediği gibi olur, geriler inşallah, geçmiş olsun...