- Konu Sahibi gadjo dilo
doktorun kim ve uygun gordugu islem nedir su an ?
canım ben ilk Ankara'da doktora gitmiştim ama sonra bazı nedenlerle yerleşim yerimi değiştirdim ve Adana'da özel bir hastaneye gitmeye başladım, O hastane de tercih ettiğim bir doktor tarafından en baştan işlemler ve takip söz konusu oldu. Özel hastane ama ben hiç senin bahsettiğin rakamları vermedim. 1 senedir takip, işlem v.s söz konusu 1000 TL fark ancak ödemişimdir ki, bu rakam kaba taslak, belki daha azdır. Bana uygulanan işlemlere gelince; İlk ascus sonucundan sonra o doktora durumu söyledim, bir smear alıp sonucuna göre hareket edebiliriz dedi. Ama benim bekleyecek sabrım olmadığı için kolposkopi yapılmasını hemen istedim. İlk işlemim kolposkopi oldu, kolposkopi sırasında bir asit sıkılıyor, beyaz boyalı hücreler görülürse biyopsi alınıyor. Nitekim bende bir yerde beyaz renk görmüştüm kendim de, kolposkopi sırasında saat 3,6,9,12 yönünde sanırım 4 yerden parça aldı, biyopsi sonucunu bekledik ve bir parça CIN1 çıktı, hiçbir şey yapmadan takip edebiliriz yada kriyoterapi uygulayalım dedi, yakma yöntemi çağ dışı kaldı biraz dedi. Ben de hemen kriyoterapi istedim, yani yüksek riskli bir HPV tipine karşılık önlem gibi bir şey. Kriyoterapi yapıldı, sonra da 3 ayda bir smear testi, smear testleri temiz çıktı, en son 1 ay önce smear vermiştim, şimdi 6 ay araya çıkardık, 6 ay sonra tekrar smear testi yapılacak.